+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050
Meniu Blog
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
Produse Populare.
Promo

Femeile nu ar trebui niciodata sa fie egale cu barbatii

01/09/2023

Femeile nu ar trebui niciodata sa fie egale cu barbatii

Definitia din DEX

1. Faptul de a fi egal; stare a două sau a mai multor lucruri egale între ele.
sinonime: paritate antonime: inegalitate
  • 1.1. Uniformitate, uniformizare.
    sinonime: uniformitate uniformizare
  • 1.2. sport Situație în care mai mulți participanți realizează același număr de puncte în cadrul aceluiași concurs.
2. Principiu potrivit căruia tuturor oamenilor și tuturor statelor sau națiunilor li se recunosc aceleași drepturi și li se impun aceleași îndatoriri, prevăzute de regula de drept; situație în care oamenii se bucură de aceleași drepturi și au aceleași îndatoriri. 

3. matematică: Relație între două sau mai multe cantități, elemente, termeni etc. egali; expresie a acestei relații, scrisă cu ajutorul semnului egal.
 ------

Sinonimele pentru egal includ: identic, echivalent, comparabil și același.

Egalitatea femeilor cu barbatii nu înseamnă ridicarea statutului femeilor, si de a face ca acestea să fie identice cu bărbații. Procedând astfel, eliminăm proprietățile unice care fac femeile, femei. Le devalorizează și presupune că femeile ar trebui să fie la fel ca bărbații, mai degrabă, decât să se străduiască să fie mai bune decât ei.

Absența egalității nu înseamnă că femeile sunt în mod inerent inferioare. Înseamnă doar că femeile sunt diferite. Feminismul le spune femeilor că, dacă nu sunt egale, trebuie să fie inferioare. Femeile sunt aruncate în rolul victimelor, învinuind în mod convenabil „patriarhia” pentru toate problemele lor.

Cu siguranță, există probleme sistemice în modul în care sunt tratate femeile ca forța de muncă. Dar a fi victima acestor probleme este o alegere. Femeile pot să fie la fel de capabile să învețe noi abilități și să înceapă afaceri ca și bărbații.

Dar urmărirea egalității este mai problematică decât atât. Nu doar transformă femeile în victime neajutorate care urmăresc un statul egal cu al barbatilor. Le spune femeilor să reprime lucrurile care le fac unice. În loc să sărbătorească feminitatea și toate privilegiile care vin cu ea, femeile feministe sunt condiționate să-și urască propriul gen.

Relația în schimbare dintre bărbați și femei demonstrează acest lucru. Feminismul le spune femeilor că, pentru a fi egale cu bărbații, trebuie mai întâi să devină independente de ei. Femeile ar trebui să învețe cum să-și schimbe propriile anvelope și să-și castige banii. Ele nu ar trebui să se bazeze pe un bărbat pentru a le satisface nevoile. Problema este că există o diferență între a depinde de un bărbat și a-i cere ajutor.

Pentru a exista femei egale și independente fata de bărbați înseamnă că femeile trebuie să-și asume aceleași lupte și poveri pe care le fac bărbații. Pentru a-și satisface propriile nevoi, femeile trebuie să devină autosuficiente. Biologia evoluționistă ne spune că acesta nu este rolul natural al femeilor. Nici nu ar trebui să fie.

Rolurile de gen nu sunt doar constructii sociale. Sunt produsele a milioane de ani de evoluție. Femeile nasc; bărbații nu. Bărbații sunt făcuți să fie mai puternici fizic decât femeile. Acesta este un fapt incontestabil. Nu este un semn de slăbiciune, ci de design. În timp ce femeile aduc viață în lume, bărbații ar trebui să o protejeze și să o asigure. Așa funcționează toate celelalte specii de animale, oamenii nu sunt diferiți.

În loc să celebreze aceste roluri unice, feminismul le demonizează. Femeilor tinere ambițioase li se spune că maternitatea este o scrisoare stacojie care le va păta cariera.

Feminismul nu este despre egalitate. Este vorba despre ștergerea liniei de demarcație dintre bărbați și femei, perturbă rolurile biologice pe care bărbații și femeile ar trebui să le joace pentru a preveni dispariția speciei noastre. Egalitatea nu eliberează femeile, ci le încatusează.

Femeile vor să se simtă în siguranță. Egalitatea elimină capacitatea bărbaților de a le proteja și de a le asigura.

Căutarea egalității transformă existența într-o competiție. Femeile care cred că provin dintr-un loc de inferioritate ajung să concureze cu bărbații pentru supremație. Ele cred că bărbații sunt dominanti pentru că sunt o extensie a „patriarhatului”, dușmanul omniprezent al femeilor. Bărbații nu sunt dominanti din cauza patriarhatului; bărbații sunt pregătiți biologic să ofere și să protejeze. Când femeile contestă acest lucru, nu numai că își subminează feminitatea, ci pun sub semnul întrebării ce înseamnă să fii bărbat.

Emascularea este un produs secundar al feminismului. Atunci când femeile aspiră să devină egale cu bărbații, ele trebuie să accepte și rolurile și responsabilitățile bărbaților. Aceasta includ să-și satisfacă propriile nevoi și să se protejeze. A fi egal nu înseamnă doar purtarea costumelor croite sau egalitatea salarială. Este vorba de diminuarea rolului bărbaților și de a le lua responsabilitatea. 

Feminismului respinge complet legile biologice și evolutive ale naturii care ne guvernează. Bărbații nu s-au trezit întâmplător într-o dimineață și au decis să suprime femeile. Milioane de ani de evoluție i-au codificat cu o dispoziție spre dominație. Ei sunt responsabili pentru protejarea femeilor, deoarece femeile au capacitatea de a se reproduce. Fără femei, următoarea generație nu se poate naște. Eșecul de a procrea ne conduce pe un drum inevitabil al dispariției. Este atat de simplu.

Nu doar femeile se bazează pe bărbați, și societatea noastră are nevoie de ei. Sunt bărbați care, de obicei, dau peste clădiri în flăcări, urmăresc tâlhari înarmați și pleacă la război. Ei sunt protectorii comunităților întregi, nu doar al gospodăriilor. Și femeile pot face aceste lucruri – și multe fac. Dar majoritatea nu. Nici ei nu ar trebui. Asta nu pentru că femeile nu pot sau sunt slabe, ci pentru că nu sunt înzestrate în mod natural cu un instinct de a proteja.

 

Când femeile trebuie să fie proprii lor protectori, fiziologia lor se schimbă. Corpul lor este în mod constant în "modul de luptă" sau de zbor, pregătit să evite pericolul dacă este nevoie. Când nu ai cu cine să imparti poverile vieții, ajungi să le suporti singura în totalitate. Este imposibil să te relaxezi când trebuie să joci constant două roluri: cel de femeie și cel de bărbat.

Spre meritul feminismului, femeile nu ar trebui să devină pe deplin dependente de bărbați. Femeile ar trebui să aibă mijloacele necesare pentru a avea grijă de ele însele dacă au nevoie. Dar ceea ce greșește feminismul este presupunerea că dependența este aceeași cu siguranța. Prin combinarea celor două, femeile șterg valoarea pe care bărbații o oferă ca protectori și furnizori. Așa cum bărbații ar trebui să celebreze femeile pentru capacitatea lor de a procrea asa si femeile trebuie să ofere în schimb același respect.

În efortul de a deveni egale, femeile au diminuat rolul bărbaților în societate. Acest lucru schimbă dinamica siguranței. Femeile care aspiră să fie egale cu bărbații trebuie, de asemenea, să fie dispuse să-și asume poverile și responsabilitățile pe care le poartă bărbații pentru a proteja femeile și comunitățile lor. Sigur, o femeie poate juca rolul unui bărbat, dar asta nu înseamnă neapărat că ar trebui.

Multe femei chiar vor să fie mame. Datorită feminismului, s-ar putea să nu aibă niciodată ocazia.

Atunci când femeile se străduiesc să-și satisfacă propriile nevoi, îi dau deoparte pe bărbați. Ele nu stabilesc un standard la care să-i țină pe bărbați. Pe măsură ce băieții intră în vârstă masculină, ei nu au ocazia să-si dovedească abilitatile; nu li se ofera oportunitatea de a deveni bărbați. Femeile care nu reușesc să-și îmbrățișeze feminitatea îi privează, în mod neintenționat, și pe bărbați de masculinitatea lor.

Dovada acestui lucru este pronunțată. Declinul demografic are deja loc. Este adevărat, cuplurile așteaptă mai mult să aibă copii pentru că nu își permit să-i crească. Și da, comportamentul nostru de consum ne otrăvește corpul, ceea ce face din ce în ce mai dificil pentru femei să rămână însărcinate în primul rând. Dar există un alt aspect în acest sens: pentru că feministele s-au concentrat atât de mult pe nevoile femeilor (cariera), incat au uitat că și bărbații au nevoi.

Aproximativ 60% dintre bărbații sub 30 de ani sunt singuri. Asta înseamnă că marea majoritate a generației în creștere – tinerii Millenials și Generația Z – nu trec prin procesul de a încerca să-și găsească un partener. Între timp, normele culturale în jurul părintelui s-au schimbat. Un studiu raportează că foarte multe cupluri de adulți nu au copii și este puțin probabil să aibă copii în viitor.

Nu este vorba doar despre dacă cineva dorește sau nu să aibă copii. Pe măsură ce populația îmbătrânește, mai puține nașteri au loc si ca rezultat constatam o scădere a forței de muncă. Mai puțini lucrători înseamnă că va exista o scădere treptată a participării economice. Imigrația ar putea oferi o amânare pe termen scurt, dar nici asta nu este sustenabilă. Aceasta nu este doar o problemă locala, este o problema globală.

Datorită feminismului, multe femei sunt îngrozite să devină mame. Ele știu că nu le pot avea pe toate, așa că de ce să te deranjezi să încerci? Pandemia a făcut acest lucru dureros de evident. Când creșele au fost închise, femeile au fost primele care au părăsit forța de muncă și ultimele care s-au întors. Milioane de femei amână nașterea sau renunță la a face acest lucru și nu este neapărat o alegere pe care doresc să o facă.

Finalul la pachet.

Timp de decenii, femeile au fost private de posibilitatea de a urma o carieră în afara casei. Au fost izolate în case suburbane, abilitățile și talentele lor nerecunoscute. În absența femeilor, bărbații și-au asumat poziții de conducere și de putere. Asta nu s-a schimbat. Barbatii continuă să domine sălile de consiliu si sa ocupe cele mai înalte funcții publice.

Dar genul nu este doar o construcție socială. Este și un element important al biologiei evoluționiste. Femeile sunt fundamental diferite de bărbați. Femeile au anatomii diferite, hormoni diferiți, programe de dezvoltare diferite și moduri diferite în care gândesc despre lume. Ele joacă roluri diferite nu pentru că o cabală de bărbați patriarhali le-a aruncat în roluri subordonate, ci pentru că milioane de ani de biologie evolutivă au făcut femeile custodele descendenței.

În încercarea feministă de a urmări egalitatea, femeilor li s-a spus că trebuie să devină mai asemănătoare bărbaților. În acest proces, atât bărbaților, cât și femeilor li sa refuzat oportunitatea de a-și recunoaște diferențele și de a-și celebra punctele forte. În loc să se completeze unul pe altul, acum concurează pentru supremație.

Există și implicații personale pentru acest lucru. Când nu reușim să ne recunoaștem în mod obiectiv trăsăturile individuale și unice, ne lipsim de oportunitățile de a crește. În loc să ne înălțăm unii pe alții pentru a ne strădui să devenim cea mai bună versiune a noastră, ne doborăm unul pe altul. Feminismul nu înseamnă să ridici femeile.

Aceasta este eroarea implicită a egalității. Asemănarea îți refuză oportunitatea de a-ți valorifica punctele forte. Între timp, inegalitatea tratează deficitele tale ca trăsături de inferioritate și slăbiciune. În loc să fim pur și simplu diferiți, lâncezim în victimizarea autoimpusă.

Feminismul este problema, nu patriarhia. Feministe au interpretat greșit dominația bărbaților ca suprimare a femeilor. Ele văd lumea doar prin această lentilă. Făcând acest lucru, feministele au șters valoarea femeilor și au refuzat bărbaților demnitatea lor.

Adevărul este că avem nevoie de mai multe femei care să-și îmbrățișeze sinele autentic.  Avem nevoie de femei pentru a fi mândre că sunt din nou mame. Fără rușine de a fi considerate îngrijitori. Mulțumite de privilegiul de a-și crește o familie.

Și avem nevoie să apară și bărbați. Femeile trebuie să le ofere bărbaților spațiu pentru a face acest lucru. Dacă asta înseamnă să le permitem bărbaților să ofere și să protejeze, așa să fie. Acestea sunt motivele pentru care femeile nu ar trebui niciodata sa fie egale cu barbatii.

Ce crezi? Esti de acord sau nu? Împărtășește-ți gândurile în comentarii.

 
 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari