Amidon Nativ Din Cartofi (Sac 25 kg)
Solubilitate : Granulele native de amidon desi insolubile in apa rece, in contact cu apa se umfla reversibil, devenind partial hidratate. Prin incalzire la 60 °C are loc distrugerea ireversibila a granulei de amidon ( gelatinizare ).
- Utilizare : Agent de ingrosare ( industria carnii, sosuri, supe creme )
- Stabilizator coloidal in industria sosurilor ( dressing pentru salate )
- Agent pentru retinerea umiditatii
- Agent de gelifiere ( produse gumate )
- Agent de legare in cofetarie si patiserie ( vafe )
- Agent de acoperire pentru produsele de cofetarie ( produse zaharoase )
- Depozitare : Amidonul se depoziteaza in spatii uscate si racoroase, ferit de contact direct cu lumina naturala, de umiditate si caldura.
- Valabilitate : Depozitat in conditiile mentionate de producator, produsul isi pastreaza valabilitatea 2 ani de la data producerii.
- Aspect : pulbere fina de culoare alba. La apasare sau presare faina de amidon scartaie usor.
- Gust : neutru, nu confera gust propriu produsului in care este inclus
- Miros : caracteristic. La recunoasterea amidonului se foloseste iodul : la contact cu iodul se obtine culoarea violet inchis.
- pH in suspensie : 6,5-8,5
- Umiditate : max 20 %
- Puncte negre : max. 50
- SO2 : 10mg/kg
- Mucegaiuri : max 100
- Bacterii Coliforme : max 100
- Salmonella : negativ
- Staphilococcus Coag.Positive : max 50
Origine : Polonia
Nici o postare găsită

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |