Caragenan Kappa Semirafinat E407

 

Caragenan Kappa Semirafinat E407 - descriere si proprietati

Carrageenan kappa semirafinat E407 este un tip de carrageenan, care la rândul său, este un polizaharid extras din anumite specii de alge roșii. Este utilizat în industria alimentară ca agent de gelifiere, stabilizator și emulsifiant. E407 se referă la codul pentru aditivii alimentari carrageenan în Uniunea Europeană.

Descriere

Carrageenanul kappa este unul dintre cele trei tipuri principale de carrageenan, alături de iota și lambda, fiecare având proprietăți unice. Kappa carrageenan formează geluri ferme și fragile în prezența ionilor de potasiu și este cunoscut pentru capacitatea sa de a produce geluri cu o claritate excelentă și o textură crocantă.

Versiunea "semirafinată" a carrageenanului kappa se referă la produsul care a trecut prin mai puține etape de purificare comparativ cu forma rafinată. Deși este mai puțin purificat, kappa carrageenan semirafinat își păstrează proprietățile de gelifiere și este adesea preferat în anumite aplicații datorită costurilor mai reduse și impactului minim asupra gustului și texturii produselor finale.

Proprietăți

 • Agent de gelifiere: Ajută la formarea gelurilor în produsele alimentare, de la deserturi la preparate pe bază de carne.
 • Stabilizator: Îmbunătățește consistența și stabilitatea produselor alimentare, prevenind separarea ingredientelor.
 • Emulsifiant: Permite amestecarea uleiurilor și a apei, creând o emulsie stabilă în produse precum sosurile și dressingurile.
 • Claritate și textură: Produce geluri cu o claritate excelentă și o textură distinctă, lucru apreciat în prepararea deserturilor și a băuturilor.
 • Versatilitate: Poate fi utilizat într-o gamă largă de pH și în combinație cu alți aditivi pentru a atinge proprietăți specifice.

Aplicații

Carrageenan kappa semirafinat este folosit într-o varietate de produse alimentare, inclusiv:

 • Înghețată și deserturi congelate
 • Produse lactate, cum ar fi iaurtul și brânza
 • Băuturi, inclusiv băuturi pe bază de lapte și sucuri
 • Produse pe bază de carne, ca agent de legare și pentru îmbunătățirea texturii
 • Produse de panificație și sosuri, ca stabilizator și îngroșător

Siguranță și Reglementări

Carrageenanul este considerat sigur pentru consum de către majoritatea autorităților de reglementare din întreaga lume, inclusiv FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA) și EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară). Totuși, există dezbateri și studii care examinează efectele sale pe termen lung asupra sănătății, ceea ce a dus la restricții sau recomandări de utilizare limitată în unele țări, în special pentru formele nerafinate sau semirafinate. Este întotdeauna recomandat să se consulte etichetele produselor alimentare pentru informații specifice despre conținut și utilizarea aditivilor alimentari.

 

Caragenan Kappa Semirafinat E407 doze si moduri de utilizare

Dozele și modurile de utilizare pentru carrageenan kappa semirafinat E407 pot varia considerabil în funcție de aplicație și de rezultatul dorit în produsul final. Utilizarea carrageenanului în industria alimentară este destul de versatilă, iar concentrația necesară pentru a atinge efectul dorit depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de aliment, de prezența altor ingrediente și de proprietățile specifice ale carrageenanului folosit. Iată câteva orientări generale:

Doze Generale

 • Înghețată și deserturi congelate: Carrageenanul poate fi utilizat pentru a îmbunătăți textura și pentru a preveni formarea cristalelor de gheață. Dozele tipice sunt în intervalul de 0.01% până la 0.03% din greutatea totală a mixului.
 • Produse lactate, cum ar fi iaurt și brânză: În iaurt, carrageenanul este adesea utilizat pentru a îmbunătăți vâscozitatea și pentru a stabiliza amestecul. Dozele pot varia de la 0.02% la 0.1%.
 • Băuturi: Pentru a îmbunătăți textura și a menține ingredientele suspendate uniform, dozele de carrageenan pot varia între 0.01% și 0.02%.
 • Produse pe bază de carne: Utilizat ca agent de legare și pentru îmbunătățirea texturii, dozele pot varia considerabil, dar sunt adesea în jur de 0.5% până la 1.0% din greutatea totală.

Moduri de Utilizare

 • Prepararea soluției: Carrageenanul trebuie adesea dizolvat în apă sau alt lichid înainte de a fi adăugat la mixul alimentar. Acest lucru se poate face prin încălzirea lichidului la 70-80°C pentru a asigura o dispersie și dizolvare completă.
 • Amestecare: După dizolvare, soluția de carrageenan poate fi amestecată uniform în masa alimentară. Pentru a evita formarea aglomerarilor, este important să se adauge soluția treptat și să se amestece bine.
 • Rețete specifice: În funcție de produsul final dorit, carrageenanul poate fi combinat cu alți agenți de îngroșare sau stabilizatori pentru a atinge textura specifică dorită.
 • Testare și ajustare: În dezvoltarea de noi produse, este crucial să se testeze dozele de carrageenan în condiții de laborator sau la scară mică pentru a optimiza textura și stabilitatea produsului final.

Este important de menționat că utilizarea carrageenanului trebuie să respecte normele și reglementările locale și internaționale cu privire la aditivii alimentari. De asemenea, sensibilitatea individuală la carrageenan poate varia, și este recomandat ca producătorii să ofere informații clare și precise pe etichetele produselor pentru consumatori.

Link-uri utile

 

 Ingrediente : clorura de potasiu, (E-407a), konjac (E-425), clorura de potasiu (E-508) și dextroză pentru standardizare.

Specificatii fizico-chimice : 

- pH: 8-11 (1,0% la 20 ° C).

- Pierdere la uscare: cel mult 12%.

- Dimensiunea particulelor: 98% gumă sub 250 microni (60 US plasă, DIN 24) (MA-72).

- Numărul total germeni: Max. 5000 cfu / g.

- Mucegaiuri și drojdi:  Max. 300 cfu / g.

- Bacterii patogene: negative prin testare. (E.Coli, Salmonella spp.) 

Origine : U.E.
 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
R M
11/03/2021
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Nu-l puteti comercializa si in cantitati mai mici: 0.5 kg, 1 kg?
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Admin Admin
Admin Admin
Achiziție neconfirmată
12/03/2021
Comentarii
Buna dimineata.Putem sa vindem si 1 kg dar clientii nu au fost interesati de acest produs ambalat in cantitati mici.Daca doriti puteti suna la 0720 536 513. Multumim
A fost utilă această recenzie?
63 60
R M
R M
Achiziție neconfirmată
11/03/2021
Comentarii
Nu-l puteti comercializa si in cantitati mai mici: 0.5 kg, 1 kg?
A fost utilă această recenzie?
54 47
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601905
ORIGINE:
SPANIA
Ambalare:
1000 kg (40x25kg)
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11714
35.990,00 RON
in stoc
Pretul in puncte: 71980 point
Puncte premiu: 1800 point
+

Cantitatea minima pentru "Caragenan Kappa Semirafinat E407" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Caragenan, CEAMGEL Origine U.E.
GTINEAN 0745760601905 ORIGINESPANIA Ambalare1000 kg (40x25kg)
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
48,50 RON /per bucata
+
100 g
in stoc
14,50 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
19,50 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
29,50 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
219,00 RON /per bucata
+