Tripolifosfat De Sodiu (Carfosel 996)

 Tripolifosfatul de sodiu anhidru este un aditiv alimentar anorganic ce face parte din gama trifosfatilor, se regaseste si sub denumirea de trifosfat de sodiu sau tripolifosfat . Se obtine prin incalzirea amestecului de fosfat disodic si fosfat monosodic.

- Aplicatii :  Tripolifosfatul de sodiu este utilizat in industria alimentara datorita rolului de emulsifiant, conservant, stabilizator si sechestrant. Alte utilizari : in industria sapunurilor si detergentilor, a pielariei, industria textila, industria ceramicii, hartiei, cauciucului si pigmentilor.

Tripolifosfatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de E451, este un aditiv alimentar utilizat în industria alimentară ca emulgator și stabilizator. Este un compus derivat din fosfați și sodiu și are formula chimică Na5P3O10. În industria alimentară, tripolifosfatul de sodiu este adesea folosit pentru a îmbunătăți textura și pentru a păstra umiditatea în diverse produse, în special în carnea procesată și în produsele din pește.

Utilizări:

 1. Produse din carne: Tripolifosfatul de sodiu este adăugat în carnea procesată, cum ar fi șuncă, cârnați sau nuggets, pentru a ajuta la legarea proteinelor, ceea ce permite carnelor să rețină mai multă apă și să aibă o textură mai moale și mai suculentă.
 2. Produse marine: În pește și fructe de mare, este folosit pentru a preveni descompunerea proteinelor și pentru a menține aspectul și textura produselor.
 3. Produse lactate: Poate fi utilizat în unele produse lactate pentru a stabiliza compoziția și a preveni separarea.

Beneficii:

 • Îmbunătățirea texturii: Ajută la menținerea coeziunii în alimente, conferind o textură mai plăcută și evitând descompunerea acestora.
 • Conservare: Prin legarea apei, tripolifosfatul de sodiu ajută la conservarea produselor alimentare, extinzând durata lor de viață.
 • Cost-eficient: Utilizarea sa poate reduce costurile de producție prin minimizarea pierderilor de apă în timpul gătitului.

Considerații legate de consum:

 • Sănătate: Consumul excesiv de fosfați, inclusiv tripolifosfatul de sodiu, poate fi dăunător, mai ales pentru persoanele cu probleme renale sau pentru acelea care necesită o dietă cu restricție de fosfor.
 • Reglementări: Utilizarea tripolifosfatului de sodiu este reglementată în multe țări, incluzând limite specifice cu privire la cantitatea care poate fi adăugată în alimente, pentru a asigura siguranța consumatorilor.

Alternative:

În contextul preocupărilor legate de sănătate, producătorii de alimente explorează alternative la tripolifosfatul de sodiu, cum ar fi extractele naturale sau alte tipuri de fosfați cu impact redus asupra sănătății.

În concluzie, deși tripolifosfatul de sodiu este un aditiv util pentru îmbunătățirea calității și durabilității produselor alimentare, este important ca consumatorii să fie conștienți de cantitățile consumate și de potențialele riscuri asociate cu ingestia excesivă de fosfați.

 

Link-uri utile:

 

- Aprobari : Produsul este in concordanta cu Regulamentele EU , FDAsi FAO/JEFCA. Produsul are certificare halal.

- Depozitare : Tripolifosfatul se depoziteaza in spatii racoroase si ventilate, ferite de expunerea la lumina solara, caldura si umiditate.

- Valabilitate : Depozitat in ambalajul original si in conditiile mentionate de producator, produsul isi mentine valabilitatea pana la 36 de luni de la data fabricatiei.

- Ambalare : In saci de hartie 25 kg, 5kg, 1kg

Specificatie produs :

- Pudra fina de culoare alba E451(1)

- Insolubilitate in apa : max 0,1%

- Solubilitate (6%in apa distilata): solutie clara si lipsita de culoare

- Pierdere la uscare (105°C, 1h): max 0,7%

- pH(solutie 1%) : 9,5-10.1

- Polifosfat : max 1 %

- Sodium triplolifosfat: min 85%

- Fosfat :  56.0-58.8 %

- Fluoruri : max 10ppm

Metale grele :

- Arsenic : max 1ppm

- Plumb : max 1ppm

- Mercur : max 1ppm

- Cadmiu : max 1ppm

 Origine : Belgia

 

 

Recenzii ale clienților

4 out of 5
5 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Dragan Cristina
28/11/2022
Achiziție neconfirmată
E451
Comentarii
Este guma xantan? E din porumb?
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Dragan Cristina
Dragan Cristina
Achiziție neconfirmată
28/11/2022
E451
Comentarii
Este guma xantan? E din porumb?
A fost utilă această recenzie?
57 62
Alina Ionescu
Raspuns oferit de:: Alina Ionescu
04/12/2022
Tripolifosfatul este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator si emulgator.Este un produs anorganic.Nu are nici o legatura cu xantanul care este un agent de ingrosare .Xantanul se foloseste si pentru inlocuirea glutenului in diverse preparate pentru cei cu intoleranta la gluten.
Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
BELGIA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

17343
15,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 32 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Tripolifosfat De Sodiu (Carfosel 996)" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Trifosfat de sodiu cu rol de emulsifiant, stabilizator, conservant si sechestrant, origine Belgia

E 451 (i)

BRANDTop Ingrediente ORIGINEBELGIA Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
25 kg
in stoc
349,00 RON / Punga
+
1 kg
in stoc
15,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
73,90 RON / Punga
+
250 g
in stoc
8,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
12,90 RON / Punga
+