Amidon Alimentar Din Porumb

Amidon alimentar nativ din porumb

Amidonul alimentar nativ din porumb este un ingredient versatil utilizat în numeroase aplicații culinare și industriale, fiind extras din boabele de porumb. Ca polizaharid, amidonul este format dintr-o lungă serie de molecule de glucoză legate între ele, ceea ce îi conferă proprietăți unice de îngroșare, gelatinizare și stabilizare. Iată o privire de ansamblu asupra caracteristicilor și utilizărilor sale principale:

Caracteristici

 • Sursă: Provine din endospermul boabelor de porumb, fiind extras printr-un proces de măcinare umedă.
 • Aspect: Este un pulbere fină, albă, inodoră, care devine translucidă când este gătită.
 • Comportament la Căldură: Gelatinizează la încălzire în prezența apei, îngroșând lichidele.

Utilizări Culinară

 • Îngroșător: Utilizat în sosuri, supe, creme, și umpluturi pentru prăjituri pentru a le îngroșa fără a adăuga gust sau miros propriu.
 • Agent de Gelatinizare: În deserturi cum ar fi budincile, oferă o textură moale și cremoasă.
 • Stabilizator: Împiedică cristalizarea zahărului în dulciuri și înghețată.
 • Agent de Legare: În produsele de panificație și aluat, îmbunătățește textura și coeziunea.

Utilizări Industriale

 • Industria Alimentară: Pe lângă aplicațiile culinare, este folosit ca agent de îngroșare și stabilizator în producția de băuturi, produse lactate și preparate congelate.
 • Producerea de Bioplastice: Amidonul din porumb poate fi utilizat ca bază pentru producerea de materiale biodegradabile și compostabile.
 • Industria Farmaceutică: Servește ca excipient în formularea tabletelor și a altor forme farmaceutice.

Avantaje și Considerații

 • Sustenabilitate: Fiind un produs natural și biodegradabil, este o alternativă ecologică față de polimerii sintetici.
 • Non-ALERGEN: Spre deosebire de alte surse de amidon, cum ar fi grâul, amidonul de porumb este în general considerat sigur pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe la gluten.
 • Cost-Eficiență: Este relativ ieftin de produs și ușor disponibil, făcându-l o opțiune populară pentru numeroase aplicații.

Considerații Nutriționale

Amidonul din porumb nativ este compus predominant din carbohidrați, fără un conținut semnificativ de proteine, grăsimi, vitamine sau minerale. Ca atare, utilizarea sa în alimentație trebuie echilibrată cu o dietă variată pentru a asigura un aport nutrițional adecvat.

Link-uri utile

 

Specificatie produs : 

- Umiditate : 11,00 - 14,00% 
- Cenușă : <= 0,15% 
- Proteină (Nx6.25) : <= 0,40% 
- pH : 4,50 - 7,00 

- Viscozitatea la 95 °C după 10 min. : > = 300,00 (pH - A0923)
- Puncte negre : <= 5 mg / kg  

Microbiologie : 

- Număr total de mezofili : <= 7500. n/g  
- Drojdii : <= 150. n/g
- Mucegaiuri : <= 150. n/g 
- Coliforme : <= 10 n/g 
- E. coli : absente 
- Salmonella (n / 25g) : absentă 

Statutul de reglementare /Declarație de conformitate: - Acest produs respectă cerințele directivelor și regulamentelor UE în vigoare privind alimentele și ingredientele alimentare.
-Cumpărătorii potențiali sunt sfătuiți să efectueze propriile teste, studii și revizuiri de reglementare pentru a determina aptitudinea produselor în scopurile lor particulare, creanțele produsului sau aplicația specifică.
- Certificat Kosher: Da .Ingredientul menționat mai sus sau componentele sale este certificat Kosher prin : Divizia London Beth Din Kashrut (KLBD)
- Halal certificat: Da

- Vegetarian: Potrivit/Vegan: Potrivit/Ovo-vegetarian: Potrivit/Lacto-vegetarian: Potrivit/Lacto-Ovo-vegetarian: Potrivit

- Starea Alergeni : nu contine alergeni

- Nivelurile de dioxid de sulf și de sulfit în ingredientul respectiv sunt mai mici de 10 mg / kg, cu excepția cazului în care se prevede altfel în secțiunea Planul de inspecție a calității din specificația produsului și pe certificatul de conformitate.

- Informații suplimentare despre alergeni sunt disponibile în fișa cu informații despre produs pentru MERIZET ™ 100

- Statutul OMG : Ingredientul menționat mai sus este considerat nemodificat genetic .

Informatii nutritionale / per 100 gr : 

- Energie 1513 kj / Calorii  356 kcal
- Grăsime totală : 0,6 g din care saturate grăsimi 0 g
- Carbohidrati : 87,5 g
- Proteină : 0,45 g
- Sare : 0,18 g

Țara de fabricație: Bulgaria, Olanda, Slovacia, Turcia, Ungaria

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Simona
13/03/2023
Achizitie Verificata
Comentarii
Recomand
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Anca B
Anca B
Achizitie Verificata
30/03/2023
Jeleu portocale
Avantaje
Produsul este foarte caliatativ
Comentarii
Sunt client fidel al magazinului si mi-am dorit o prajitura cu jeleu de portocala. Asa am hotarat sa incerc amidonul. Desi este o crema cu suc de portocale, amidonul ii confera o consistenta de jeleu.
A fost utilă această recenzie?
30 29
Simona
Simona
Achizitie Verificata
13/03/2023
Comentarii
Recomand
A fost utilă această recenzie?
100 54
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601691
Culoare:
Alb
Ambalare:
500 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10028
8,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 18 points
+

Cantitatea minima pentru "Amidon Alimentar Din Porumb" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Amidon Nativ Din Porumb,
CuloareAlb BRANDOMNIA GTINEAN 0745760601691 Ambalare500 g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
9,90 RON / Punga
+
250 g
in stoc
7,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
8,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
37,90 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
79,00 RON / Punga
+