Eritritol Natural - Inlocuitor - Zero Calorii

Eritritol descriere si proprietati fizico chimice

Eritritolul este un alcool de zahăr (cunoscut și sub denumirea de poliol) care se găsește în mod natural în fructe, legume și alimente fermentate precum brânză și vin. Este produs industrial prin fermentarea glucozei cu drojdii sau fungi. Eritritolul este utilizat ca îndulcitor în multe produse alimentare, inclusiv în băuturi răcoritoare, gume de mestecat, produse de patiserie și dulciuri. Este aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar în multe țări din întreaga lume.

Proprietăți fizico-chimice:

 1. Dulceață: Eritritolul este aproximativ 60-80% la fel de dulce ca zahărul de masă (sucroza), ceea ce îl face un îndulcitor mai puțin intens.

 2. Calorii: Oferă aproximativ 0,2 calorii pe gram, ceea ce este mult mai puțin decât cele 4 calorii pe gram oferite de zahăr. Practic, este considerat non-caloric.

 3. Solubilitate: Solubilitatea sa în apă este mai mică comparativ cu cea a zahărului sau a altor alcooli de zahăr, precum xilitolul sau sorbitolul. La temperatură ambientală, solubilitatea este de aproximativ 60 g pe 100 ml de apă.

 4. Punct de topire: Eritritolul are un punct de topire ridicat, aproximativ 121°C (250°F), ceea ce îl face stabil la încălzire și adecvat pentru coacere și alte metode de preparare la cald.

 5. Efect de răcorire: Când este consumat, eritritolul are un efect de răcorire în gură, similar cu mentolul sau xilitolul, datorită absorbției de căldură atunci când se dizolvă în salivă.

 6. Stabilitate: Este stabil într-o gamă largă de pH și la încălzire, ceea ce îl face potrivit pentru o varietate largă de aplicații alimentare.

 7. Indice glicemic: Are un indice glicemic de zero, ceea ce înseamnă că nu are un impact semnificativ asupra nivelurilor de zahăr din sânge și este sigur pentru persoanele cu diabet.

 8. Absorbție și digestie: Majoritatea eritritolului nu este metabolizată de organism și este excretată neschimbată prin urină. Aceasta îl face bine tolerat și minimizând riscul de efecte laxative asociate cu alți alcooli de zahăr.

 9. Compatibilitate dentară: Spre deosebire de zaharuri, eritritolul nu contribuie la cariile dentare și este adesea utilizat în produsele de îngrijire orală.

Prin aceste proprietăți, eritritolul a devenit un îndulcitor popular, mai ales în produsele destinate persoanelor care încearcă să-și reducă aportul caloric sau zahărul din dietă, precum și pentru cei cu diabet.

 

Erytritol, utilizari si doze de utilizare

Eritritolul este utilizat pe scară largă în industria alimentară și în preparatele casnice datorită proprietăților sale de îndulcire și profilului său de siguranță. Iată câteva dintre utilizările sale comune:

 1. Produse de patiserie și coacere: Eritritolul poate fi folosit în prăjituri, cookie-uri, brioșe și alte produse de patiserie datorită stabilității sale la căldură.

 2. Băuturi: Adăugat în cafea, ceai, limonadă și alte băuturi răcoritoare pentru a le îndulci fără a adăuga calorii.

 3. Produse de îngrijire orală: În pastele de dinți și gumele de mestecat, deoarece nu provoacă carii și are un efect de răcorire în gură.

 4. Dulciuri: În bomboane, jeleuri și deserturi înghețate, ca îndulcitor care nu crește nivelul de zahăr din sânge.

 5. Iaurturi și deserturi lactate: Utilizat pentru a reduce conținutul de zahăr și calorii în produsele lactate aromatizate.

 6. Sosuri și dressinguri: Adăugat în sosuri, dressinguri pentru salate și marinade pentru a îndulci fără a adăuga zahăr.

 7. Produse pentru diete speciale: Eritritolul este adesea inclus în produsele destinate persoanelor care urmează diete cu conținut scăzut de calorii sau diete pentru diabetici.

Doze de Utilizare:

Cantitatea de eritritol utilizată poate varia în funcție de tipul produsului și de dulceața dorită. Având în vedere că eritritolul este mai puțin dulce decât zahărul (aproximativ 60-80% din dulceața zahărului), este posibil să fie necesară utilizarea unei cantități mai mari pentru a obține același nivel de dulceață. Iată câteva linii directoare generale:

 • Înlocuirea zahărului în rețete: Pentru coacere și alte rețete, poți începe prin înlocuirea fiecărei cești de zahăr cu 1-1/4 până la 1-1/3 cești de eritritol. Ajustările pot varia în funcție de gustul personal și de textura produsului final.

 • Îndulcirea băuturilor: Pentru băuturi cum ar fi cafea sau ceai, începe cu 1/4 de linguriță de eritritol și ajustează în funcție de gust.

 • Dulciuri și deserturi: Când faci deserturi cum ar fi înghețata sau jeleuri, folosește eritritol în conformitate cu rețeta sau preferințele personale, ținând cont de dulceața sa redusă comparativ cu zahărul.

Considerații de Siguranță și Toleranță:

Eritritolul este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor și are unul dintre cele mai bune profile de toleranță printre alcoolii de zahăr. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui aliment sau aditiv, unele persoane pot experimenta disconfort digestiv, cum ar fi balonare sau diaree, dacă consumă eritritol în cantități mari. Este recomandat să începi cu doze mici și să ajustezi în funcție de cum reacționează corpul tău.

În plus, deși eritritolul este sigur pentru cei cu diabet, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un dietetician înainte de a face modificări semnificative în dieta ta, mai ales dacă ai condiții de sănătate precare.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Silvia Ene
10/03/2023
Achizitie Verificata
super pret
Comentarii
foarte bun inlocuoitor de zahar l-am prins si la reducere
o sa revin .
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Vasile
Vasile
Achizitie Verificata
27/03/2023
Gust bun
Comentarii
Am încercat eritritolul ca o alternativă naturală la zahărul obișnuit și sunt foarte mulțumit de gust și de textură. Nu are gustul artificial pe care îl au îndulcitorii sintetici și nu afectează nivelul de zahăr din sânge.
A fost utilă această recenzie?
31 37
Maria C.
Maria C.
Achizitie Verificata
16/03/2023
Impresii
Avantaje
Îl recomand celor care caută o alternativă sănătoasă la zahăr.
Comentarii
Am folosit eritritolul pentru a face bomboane și a fost perfect. A avut o textură minunată și nu a afectat gustul. Îl recomand cu încredere!
A fost utilă această recenzie?
37 38
Georgiana
Georgiana
Achizitie Verificata
15/03/2023
Impresii
Avantaje
Nu are gustul artificial al îndulcitorilor sintetici și nu afectează nivelul de zahăr din sânge
Comentarii
Am folosit eritritolul în prăjituri și alte deserturi și am fost impresionat de puterea de îndulcire și de faptul că nu a afectat textura sau gustul. Îl recomand cu încredere celor care caută o alternativă sănătoasă la zahăr.
A fost utilă această recenzie?
40 36
Gabriela Pop
Gabriela Pop
Achizitie Verificata
10/03/2023
-
Comentarii
cel mai bun pret
A fost utilă această recenzie?
34 37
Silvia Ene
Silvia Ene
Achizitie Verificata
10/03/2023
super pret
Comentarii
foarte bun inlocuoitor de zahar l-am prins si la reducere
o sa revin .
A fost utilă această recenzie?
72 65
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700146
ORIGINE:
CHINA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10484
24,50 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 49 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Eritritol Natural - Inlocuitor - Zero Calorii" este 1.

5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
GTINEAN 5949496700146 ORIGINECHINA Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
24,50 RON /per bucata
100 g
in stoc
9,90 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
11,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
15,90 RON /per bucata
+
2 kg
46,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil