Sorbat de Potasiu / E 202 - Conservant Alimentar

Sorbatul de potasiu cunoscut si sub numele de sorbitat de potasiu,este un conservant cu rol de stabilizare, previne refermentarea vinului si alterarea produsa de drojdii, este utilizat in procesul de fabricare a painii,intalnit in branza topita,prajituri,conserve de masline,peste conservat.

Este un bun conservant cu efect asupra drojdiilor si mucegaiurilor, nu este eficient asupra bacteriilor. Are activitate maxima la ph scazut,sub 6,5 (in produse acide si usor acide).

Agent stabilizare, antimicrobian. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii.

Aplicatie: agent antimicrobial, usor solubil in vin. Folosit cu o cantitate redusa de SO2, sorbatul previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor.

Sorbatul de potasiu asigura stabilizarea biologica impotriva drojdiilor.
Impiedica dezvoltarea tuturor tipurilor de drojdii, inclusiv a drojdiilor care produc floarea vinului, astfel incat asigura stabilizarea biologica a vinurilor cu continut în zaharuri fata de aceste microorganisme.
- In vinurile albe dulci, asigura evitarea refermentarilor si permite folosirea unor doze moderate de SO2 in vederea asigurarii stabilizarii biologice a acestor vinuri.
- In vinurile albe seci si vinurile roze, se recomanda atunci cand acestea au continuturi reduse de zaharuri fermentescibile.
- In vinurile rosii cu un anumit continut in zaharuri reziduale, la care asigura prevenirea dezvoltarii drojdiilor dupa imbuteliere.

Atentie! in cazul unei protectii insuficiente cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin si produce arome si mirosuri straine.

Dozaj: Doze recomandate 15 - 27 g/Hl.

Instructiuni de utilizare: Se adauga in cantitatea de vin tratata, direct peste vin in timpul omogenizarii. Pentru atingerea unui efect maxim de stabilizare, se recomanda o filtrare inainte de imbuteliere.

Doza de utilizare in alimente : intre 200-2000mg/kg, in functie de legislatia in vigoare. Doza maxim admisa de 2000mg se utilizeaza in procesul de fabricare al branzei topite, cartofii preprajiti, paine feliata, produse de patiserie si panificatie, sosuri, aluaturi, produse din fructe de mare.

 Specificatii fizico-chimice :

 - Valoare p.h. : 9,1

 - Cenusa : in conformitate cu cerinte standard

 - Pierderi prin uscare : 0,17%

 - Alcalinitate : <1%

 - Aciditate : <1%

 - Aldehida : <1%

Metale grele :

 - Plumb : <2mg/kg

 - Mercur : <0,1 mg/kg

 - Arsenic : <2 mg/kg

 - Cadamiu : <1 mg/kg

Ambalare : Produsul Sorbat de Potasiu / E 202 este ambalat in cutii de 25 kg, dar putem ambala si in pungi alimentare de 1 sau 5 kg

Valabilitate : Produsul Sorbat de Potasiu / E 202 are ca termen de valabilitate 24 de luni.

Beneficiile și daunele sorbatului de potasiu sunt încă studiate de oamenii de știință, nutriționiști și producători. Aditivul nu este inclus în lista substanțelor interzise, si ​​este considerat inofensiv. Derivatul acidului sorbic este adăugat produselor pentru a prelungi durata de valabilitate, pentru a preveni dezvoltarea fermentației și a proceselor de putrefactie. Conservantul se găsește in alimente și în produsele cosmetice - pastele de dinți, șampoanele, cremele și loțiunile. Doar rareori provoacă reacții alergice. Permis in compozitia produselor pentru sugari și copii mai mari. Nu există niciun rău numai dacă doza de sorbat de potasiu nu depășește norma.

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Florin
29/09/2022
Achizitie Verificata
Cum sa faci un vin de calitate
Comentarii
Doar pentru cunoscatori
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Florin
Florin
Achizitie Verificata
29/09/2022
Cum sa faci un vin de calitate
Comentarii
Doar pentru cunoscatori
A fost utilă această recenzie?
80 68
COSTEL
COSTEL
Achizitie Verificata
15/09/2022
Conservant
Avantaje
elimina risipa
Dezavantaje
Mai comenteaza unii carcotasi ca folosesc e-uri
Comentarii
Eficient la varza murata si alte conserve. Am facut o proba anul trecut cu 0.5g/kg si a fost eficient. Acum am comandat 5 kg si au venit repede
A fost utilă această recenzie?
59 45
Ion
Ion
Achiziție neconfirmată
24/08/2022
Vin Dulce
Avantaje
Conservant
Dezavantaje
nu are
Comentarii
Am adaugat 2g/10 litri de vinul dulce dupa ce s-a limpezit si nu a mai fermentat. A ramas limpede si dulce.
A fost utilă această recenzie?
33 34
C.D
C.D
Achizitie Verificata
02/06/2022
Conservant alimentar
Comentarii
Sorbat de potasiu (K-sorbat) este un conservant alimentar utilizat în mod obișnuit în industria de panificație pentru a preveni mucegaiul, drojdia și microbii . Este adesea folosit în prăjituri și glazură, siropuri pentru băuturi, brânză, fructe uscate, margarină, umpluturi de plăcinte, vin etc., în concentrații dependente de aplicația specifică.
A fost utilă această recenzie?
32 43
Daniel
Daniel
Achizitie Verificata
27/05/2022
Conservarea Fructelor
Avantaje
Risipa alimentara
Comentarii
Cât timp prelungește durata de valabilitate a sorbatului de potasiu?
Scufundarea căpșunilor într-o soluție de sorbat de potasiu a întârziat creșterea mucegaiului și a prelungit perioada de valabilitate cu aproximativ 7 zile în comparație cu perioada de valabilitate a căpșunilor martor.
A fost utilă această recenzie?
61 38
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700030
Culoare:
Alb
Ambalare:
500 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11075
16,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 34 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Sorbat de Potasiu / E 202 - Conservant Alimentar" este 1.

7 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Principalul avantaj al sorbatului de potasiu este că este rezistent la influențele externe. Tolereaza cu ușurință fluctuațiile de temperatură. E202 are un efect antimicrobian pronunțat. Previne dezvoltarea bacteriilor, mucegaiurilor și ciupercilor.
Sarea de potasiu se adaugă la aproape toate alimentele. Este folosit pentru a prelungi durata de valabilitate, pentru a adăuga aromă produsului.
CuloareAlb BRANDTop Ingrediente GTINEAN 5949496700030 Ambalare500 g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
29,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
16,90 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
609,00 RON / Punga
+
100 g
in stoc
6,90 RON / Punga
+
250 g
in stoc
9,90 RON / Punga
+