+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050
Meniu Blog
Sorbații (E200, E202): Utilizare, Doze de Utilizare și Contraindicații
07/09/2024

Sorbații (E200, E202): Utilizare, Doze de Utilizare și Contraindicații

Sorbii , in principal sorbatul de potasiu (E202) si acidul sorbic (E200), sunt conservanti alimentari care pot fi folositi eficient pentru a preveni cresterea mucusului si drojdiilor in diverse produse alimentare. Păstrează-le cu un supliment antimicrobian puternic și sunt adesea folosite în alimente cu o cantitate limitată de pâine, lapte și produse de pâine.

Utilizați în sorbaților

Sorbetul de potasiu și acidul sorbic sunt folosite pentru deșeurile mari în industria alimentară pentru a le oferi capacitatea de a preveni formarea microorganismelor, de a modifica gustul și textura produsului. Iată câteva dintre utilizările municipalității:

1. Produce lactat

Fiți cu ochii pe acest lucru pentru a preveni oscilația mucusului și drojdiilor în producerea de lactat, cu strălucire, iaurtul și smântâna. Acești conservanți sunt eficienți în protejarea produselor lactate îpotriva microbiological contaminării și prolonge shelf life.

2. Produse de panificatie

Produsele de copt, cum ar fi pâinea, pâinea și biscuiții, sunt adesea tratate cu sorbat de potasiu sau acid sorbic pentru a preveni formarea mucoasei. Aceste produse, care sunt susceptibile de contaminare cu mucegaiuri, care conțin umiditatea lor, beneficiază de prezența sorbaților pentru a avea în vedere calitatea.

3. Conserve de fructe și leguminoase

Rețineți că puteți conserva fructele și leguminoasele, mai ales în cazul producătorilor, și continuați cu o anumită cantitate de apă. Vă rugăm să păstrați mucegaiurile în mână și să aveți grijă de alimente pentru a reduce cantitatea de produse pe care o conservați.

4. Băuturi nealcoolice și sucuri

Sorbetul de potasiu este un ingredient comun în alcool, precum și zahărul din fructe, carbogazoase și energizant, pentru a preveni drojdiolul și alte microorganisme. Aceasta vă ajută să vă mențineți mintea în perspectivă și împiedică controlarea fermentației.

5. Produceți carne procesată

Fii atent la unele dintre ingredientele din produsele din carne procesată pentru a preveni răsturnarea mucusului. Acest lucru este deosebit de important în cazul cărnii afumate când este eliberată, cu adăugarea de salamul la carne.

Ațipiți pentru a folosi

Dozele de utilizare pentru potasiu sorbatul și acid sorbic nu sunt strict reglementate pentru siguranța consumatorului. Există două variante în funcție de tipul de produs alimentar și de modul de conservare al acestuia. Autoritățile de reglementare, înainte de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și Administrația Alimentelor și Administrația Medicală (FDA) din SUA, stabilesc limitele maxime de utilizare a conservanților.

Doze maxime allowed pentru sorbați:

  • Produse de panificație: Sorbatul de potasiu poate fi utilizat în concentrații de până la 0,2-0,3% din greutatea totală a produsului.
  • Băuturi nealcoolice: În băuturi, sorbatul de potasiu poate fi utilizat în concentrații de aproximativ 0,05-0,1%.
  • Brânzeturi: Sorbații pot fi utilizați în brânzeturi în concentrații de până la 0,2-0,3%.
  • Conserve de fructe și legume: În conserve, sorbatul de potasiu poate fi folosit în concentrații de 0,2-0,3% din greutatea produsului.

Este important ca producătorii să respecte aceste limite pentru a evita orice risc potențial pentru sănătatea consumatorilor.

Contraindicații și efecte secundare

Deși sorbatul de potasiu și acidul sorbic sunt considerați siguri pentru consumul uman în cantitățile permise de reglementări, există unele preocupări legate de efectele lor asupra sănătății anumitor persoane sensibile.

1. Alergii și sensibilități

Unele persoane pot dezvolta reacții alergice la sorbați, manifestând simptome precum erupții cutanate, iritații ale pielii sau reacții de tip astmatic. Alergiile la sorbați sunt rare, dar persoanele care au o sensibilitate cunoscută la aditivi alimentari ar trebui să evite produsele care conțin sorbat de potasiu sau acid sorbic.

2. Iritații ale pielii și mucoaselor

Sorbatul de potasiu poate provoca iritații atunci când este aplicat pe piele sau intră în contact cu mucoasele. Acest lucru este important de luat în considerare în cazul produselor de îngrijire personală care conțin sorbat de potasiu, cum ar fi anumite produse cosmetice.

3. Efecte digestive

Consumul excesiv de alimente care conțin sorbați poate provoca, în cazuri rare, disconfort digestiv, cum ar fi greață sau balonare. Totuși, aceste simptome apar doar în cazul consumului în cantități mult mai mari decât cele permise în alimente.

4. Posibile interacțiuni chimice

Deși sorbații sunt considerați siguri, este important să se respecte limitele reglementate. Utilizarea în exces poate duce la formarea unor compuși nedoriți prin interacțiunea cu alți aditivi sau substanțe prezente în alimente, deși aceste cazuri sunt extrem de rare și apar doar la utilizarea necorespunzătoare.

Siguranța și reglementările privind sorbații

Sorbatul de potasiu și acidul sorbic sunt considerați siguri pentru consum în dozele permise și au fost evaluați pozitiv de numeroase organisme internaționale de reglementare, inclusiv EFSA și FDA. Aceștia au fost clasificați drept conservanți care nu prezintă riscuri majore pentru sănătate atunci când sunt folosiți în limitele stabilite.

Concluzie

Sorbetul de potasiu (E202) și acidul sorbic (E200) sunt conservanți eficienți și siguri, utilizați pentru deșeurile mari din industria alimentară pentru a preveni tensiunea mucusului și drojdiolul. Aceștia contribuie la alimentarea preliminară a termenului de valabilitate și la menținerea calității, care va ajuta la alterarea gustului texturii acide. Pentru a fi sigur, în general, persoanele sensibile la conservanți ar trebui să fie atenți atunci când consumă produse care conțin aditivi în oțet.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari