Mustar boabe brun (Punga 1,0kg)
Semințele de muștar brun sunt mai picante decat semintele de mustar galben.Sunt utilizate in industria alimentară, in producerea diferitelor tipuri de mustar(ex.Dijon),in marinatele pentru carne,in obtinerea uleiului de mustar si in fabricarea amestecurilor de condimente.Contin antioxidanti si fitonutrienti sanatosi.
Semințele de muștar brun au fost preparate din fructe mature de muștar Brassica juncea L., prin curățare și sortare.
Specificatii organoleptice :
- Culoarea - Culoarea semințelor de muștar brun este roșiatică până la maro închis
- Mirosul - Mirosul este tipic de muștar, fără mirosuri străine
- Aromă - Aroma este tipică de muștar și nu conține arome străine.
Caracteristici specifice :
- Pierdere în masă la 103°, m /m : nu mai mult de 12% (ISO 1237: 1981)
- Cenușă totală, pe bază uscată, m /m : nu mai mult de 6,5% (ISO 928: 1997)
- Acid insolubil de cenușă, în stare uscată, m /m : nu mai mult de 1,0% (ISO 930: 1997)
- Materiale străine, m /m : nu mai mult de 0,7% (ISO 927: 2015)
- Semințe deteriorate, dezvăluite, zdrobite, m /m : nu mai mult de 1% (ISO 1237: 1981)
- Semințe de la alte plante, m /m : nu mai mult de 0,0% (ISO 927: 2015)
- Contaminanții :
- Plumbul (Pb) nu depășește 2,0 mg / kg
- Cadmiu (Cd) nu mai mult de 2,0 mg / kg
- PAH: benzopiren nu mai mult de 10 μg / kg
- Suma benzopirinei, crizinei, benzantracenului, benzofluoranthenei nu mai mult de 50 μg / kg
- Reziduurile maxime ale reziduurilor de pesticide nu mai mari de 0,01 mg / kg
- muștarul brun nu conține insecte vii și este practic lipsit de mucegaiuri, insecte moarte, fragmente de insecte și contaminare cu rozătoare
- Declarația OMG :Produsul nu conține și nu se face din organisme modificate genetic (OMG) în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1829/2003
- Informații despre alergeni : Produsul conține muștar. Nu au fost utilizate alte alimente alergene și derivate specificate în - Directiva 2007/68 / CE pentru prelucrarea produsului
- Tratament ionizare : Produsul nu a fost tratat cu radiații ionizante în conformitate cu Directiva 1999/3 / CE
- Număr total de germeni, cfu / g : 106 max (ISO 4833-1: 2014 )
- Salmonella : negativ în 25 g (ISO 6579: 2003)
- Drojdii și mucegaiuri, cfu /g :105 max (ISO 21527-2: 2008)
- E. coli : negativ în 1 g (ISO 9377: 1885 )
- Conținut de energie 508 cal
- Carbohidrați totali : 28 g / Proteină : 26 g / Fibre alimentare : 12 g / Grăsimi : 36 g / Saturație : 2,0 g / Zahăr 6,8 g
Sodiu 13 mg
Tara de provenienta : India
Despre mustarul brun :
Există peste 40 de soiuri diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai populare pentru uz culinar; semințele de muștar negru, maro și bej. Toate cele trei soiuri sunt populare si se gasesc in toate partile lumii.
Semințele de muștar brun provin din planta Brassica juncea. Se mai numește adesea muștar chinezesc, muștar indian sau muștar oriental. Există diferite soiuri de semințe de muștar maroniu, de la cele cu un strat de semințe maro închis până la altele care sunt de culoare galben închis.
Muștarul galben(bej) provine din semințele plantei de muștar alb, Sinapis alba. Deși se află în familia Brassicaceae, nu este la fel de strâns legată de celelalte două tipuri de muștar, precum sunt unele cu altele. Planta de muștar alb poartă semințe de culoare cafenie ușoare, care sunt puțin mai mari decât semințele de muștar maro.
Este originar din Africa de Nord și din anumite părți din Europa și Asia; semințele de muștar maroniu sunt încă foarte populare în Orientul Mijlociu și în Asia Mică de unde au originea. Semințele sunt scoase din capsulele lor speciale și sunt foarte mici. Pot fi măcinate langa unul sau mai multe condimente sau folosite singure, adesea adăugate in ulei fierbinte pentru a scoate aroma.
Mustarul este considerat ca fiind al doilea condiment cel mai folosit în lume, deoarece consumul său este depășit doar de boabele de ardei. Și nu este de mirare, deoarece muștarul funcționează bine cu toate tipurile de carne, carne de porc, păsări de curte dar și alaturi de fructe de mare.
Semințele de muștar negre au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către romani și se crede că sunt tipul de semințe de muștar menționate în Biblie. Semințele de muștar negru sunt de asemenea probabil cele care i-au dat numele de muștar. În Franța medievală, au fost amestecate cu suc de struguri nefermentat (must) și numite mout-ardent (must ardent), care s-a transformat în moutarde în franceză și muștar în engleză.
Muștarul brun are originea în Himalaya și a înlocuit practic muștarul negru în bucătăriile americane și britanice, în special în restaurantele chinezesti din America de Nord. Planta de muștar bej are originea în zona mediteraneană și poate fi cultivată în clime mai reci, precum și în clime mai calde, ceea ce poate fi un factor în popularitatea sa.
Mustarul brun îl recunoaştem după frunzele rotunjite la baza si subtiri la varf. Pastaile acestuia au o dimensiune intre 3-5 centimetri, iar gustul este asemanator celui alb si negru, singura diferenta fiind ca spre deosebire de cel alb este putin mai picant.
Boabele de muştar au în componenţă: mucilagii, substanţe minerale ( potasiu, magneziu, proteine şi calciu ), proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrină) şi un ferment (mirozină).
Utilizarea semințelor de muștar:
Semințele de muștar maro sunt folosite în Europa pentru a produce muștar Dijon și alte produse de specialitate, dar si muștarul de masă obișnuit este obținut din semințe de muștar maro. În țările asiatice, semințele de muștar maro sunt utilizate pentru a produce amestecuri de condimente și ulei de muștar.
Acest tip de mustar este perfect pentru a fi pus peste carne. De asemenea, boabele de mustar maronii sunt un ingredient de baza in prepararea unor sosuri picante.
Este folosit pentru condimentarea renumitilor carnati bavarezi.
Știați că muștarul este considerat unul dintre cele mai vechi condimente din lume? Cuvântul provine inițial din latinescul „mustum ardens”, care înseamnă „must ardent”, deoarece, în Roma Antică, semințele sale erau măcinate și amestecate cu must de struguri (suc de struguri).
Știați că Muștarul este destul de simplu de făcut. Este creat cu semințe de muștar, oțet, apă și alte ingrediente/condimente diferite, cum ar fi uleiul, zahărul și diferite mirodenii, în funcție de gustul dorit.
Există diferențe între semințele de muștar galben și maro.
- Nivelul de căldură(gustul picant) din semințele de muștar maro și galben nu este același
- Semințele de muștar galben sunt mai ușoare decât semințele de muștar maro
- Semințele de muștar maro au un gust mult mai picant
- Atât semințele de muștar maro cât și cele galbene sunt minunate pentru murături și saramuri, condimente de casă, sosuri și mâncări.
Pot înlocui semințele de muștar galben cu semințele de muștar maro?
Da. Rețineți că semințele de muștar maro sunt mai picante decât semințele de muștar galben, așa că va trebui să utilizați boabele de mustar, gustand preparatul pana ajungeti la gustul/aroma dorit/a.
Beneficii privind consumul boabelor de mustar :
Componentele fenolice și alți nutrienți valoroși prezenți în diferite părți ale plantei de muștar, cum ar fi semințele, frunzele și uleiul oferă colectiv o amploare de beneficii pentru sănătate cu o aromă unică.
Fiind un membru al familiei Brassica, semințele unei plante de muștar conțin cantități generoase de anti-oxidanți si fitonutrienți sănătoși numiți glucozinolați care se pot dovedi valoroși împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi vezica, colonul și cancerul de col uterin. Glucozinații se descompun pentru a forma izotiocianate cu ajutorul enzimelor mirosinazelor prezente în muștar.
Semințele mici si maronii de muștar sunt eficiente împotriva psoriazisului, care este o afecțiune autoimună inflamatorie cronică. Studiile au arătat eficacitatea semințelor de muștar ca agent antiinflamator și ca parte a viitoarelor tratamente psoriazis.
Conform studiilor, utilizarea acestor semințe stimulează, de asemenea, activitățile enzimelor benefice, cum ar fi superoxid dismutaza, glutation peroxidază și catalază, care încurajează acțiunea de protecție și vindecare în astfel de boli.
Întrucât planta de muștar este din aceeași familie ca varza, varza de Bruxelles și broccoli, semințele de muștar contin în mod natural minerale și sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Medicina tradițională a folosit semințe de muștar pentru ameliorarea simptomelor de răceală, ajută la digestie, reduce durerile și durerile și diminuează problemele respiratorii.
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
Pretul este ok, iar livrarea a fost rapida.
Produsul are o aroma intensa si se potriveste bine in diverse retete.
Site-ul Top Ingrediente m-a ajutat, dar uneori e greu de navigat.
Recomand!
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |