Glucoza - Dextroza Monohidrat

Glucoza/Dextroza descriere si proprietati fizico chimice

Glucoza și dextroza sunt termeni folosiți uneori în mod interschimbabil, dar, de obicei, se referă la aceeași substanță atunci când este vorba despre utilizările în alimentație sau în medicină. Glucoza, cunoscută și sub numele de dextroză, este o formă simplă de zahăr (monozaharid) și este o sursă importantă de energie în organism.

Descriere: Glucoza este un monozaharid cu formula chimică C₆H₁₂O₆. Este un solid cristalin alb, solubil în apă, cu un gust dulce puternic. Este una dintre principalele surse de energie pentru celulele vii și este transportată prin sângele organismelor multicelulare. În industrie, glucoza se obține în principal prin hidroliza amidonului, care poate proveni din diverse surse, cum ar fi porumbul, cartofii sau grâul.

Proprietăți fizico-chimice:

 • Formula moleculară: C₆H₁₂O₆
 • Masa moleculară: 180.16 g/mol
 • Punct de topire: Aproximativ 146 °C (pentru forma anhidră)
 • Solubilitate: Foarte solubilă în apă și solubilă în acetonă, dar insolubilă în etanol.
 • Izomerie: Dextroza se referă specific la D-glucopiranosa, o formă a glucozei. Glucoza există în mai multe forme izomerice, inclusiv α-D-glucopiranoză și β-D-glucopiranoză, care diferă prin orientarea grupării hidroxil de pe carbonul 1.
 • Proprietăți optice: Glucoza este un compus optic activ. Forma D- (dextroza) rotește planul de polarizare a luminii polarizate la dreapta, de unde și numele de "dextroza".

Glucoza este esențială în numeroase procese biologice, inclusiv în metabolizarea energiei și în reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Este, de asemenea, utilizată în industria alimentară ca îndulcitor, în industria farmaceutică ca excipient și în soluțiile de hidratare orală sau în injectabile pentru a oferi energie rapid celulelor.

 

Glucoza/Dextroza (food grade) Utilizari si beneficii

Glucoza sau dextroza de calitate alimentară (food grade) este utilizată pe scară largă în industria alimentară și în aplicații medicale datorită proprietăților sale energetice și a dulceții sale. Iată câteva dintre cele mai comune utilizări și beneficii:

Utilizări în industria alimentară:

 1. Îndulcitor: Glucoza este folosită ca îndulcitor în băuturi, dulciuri, produse de panificație și conserve. Este mai puțin dulce decât zaharul de masă (sucroza), ceea ce permite producătorilor să controleze nivelul de dulceață al produselor fără a adăuga calorii excesive.

 2. Agent de umplere: Se adaugă în multe alimente pentru a îmbunătăți textura și volumul, cum ar fi în jeleurile de fructe și în produsele de patiserie.

 3. Stabilizator: Glucoza ajută la prevenirea cristalizării zahărului și este utilizată în producția de înghețată și dulcețuri pentru a menține o consistență netedă.

 4. Agent de retenție a apei: Ajută la menținerea umidității în produsele alimentare, prelungind astfel termenul de valabilitate.

 5. Ingredient în soluții de fermentație: Este o sursă de nutrienți pentru drojdii în producerea de alcool, pâine și alte produse fermentate.

Beneficii și utilizări medicale:

 1. Tratamentul hipoglicemiei: Glucoza este folosită pentru a trata hipoglicemia (niveluri scăzute de zahăr din sânge), oferind o sursă rapidă de energie.

 2. Soluții de rehidratare orală: Este un component cheie în soluțiile de rehidratare orală folosite pentru a trata deshidratarea, mai ales în cazul copiilor și al sportivilor.

 3. Excipient în medicamente: Glucoza se utilizează ca excipient în diverse forme farmaceutice pentru a îmbunătăți gustul și stabilitatea medicamentelor.

 4. Suport nutrițional: În situații clinice, glucoza poate fi administrată intravenos pentru a furniza o sursă rapidă de energie și pentru a menține nivelurile adecvate de zahăr din sânge.

Beneficii pentru sportivi:

 1. Energie rapidă: Consumul de glucoză înainte, în timpul sau după exerciții fizice poate oferi o sursă rapidă de energie, contribuind la îmbunătățirea performanței și la recuperarea musculară.

 2. Restaurarea glicogenului: După exerciții intense, glucoza poate ajuta la refacerea rapidă a depozitelor de glicogen din mușchi, esențiale pentru rezistență și recuperare.

Prin utilizările și beneficiile sale variate, glucoza (dextroza) de calitate alimentară joacă un rol crucial atât în industria alimentară, cât și în medicină.

- OMG : Produsul nu provine din materii prime modificate genetic.

 - Ambalare Dextroza este ambalata in saci dubli de hartie, 25 kg.

 - Depozitare : In spatii uscate, racoroase si ventilate, fara expunere directa la lumina si caldura.

 - Valabilitate : Produsul depozitat in aceste conditii isi mentine proprietatile pana la 24 de luni de la data fabricatiei.

 

 Specificatie produs :

 - Dextrose on DS (%) : 99.5

 - DP2+on DS : < 0.5 

 - SO2 (mg/kg) : < 10 

 - Conductivitate, 28 Brix : < 20µS/cm (Conductivity meter-A1202)

 - Pierdere densitate vrac : 500.0-875.0g/dm(Gravimetric - A1101)

 - Halal Status : Certifiere Halal: Da

 - Vegetarian Status : Vegetarian: Potrivit / Vegan: Potrivit / Ovo-Vegetarian: Potrivit/ Lacto-Vegetarian: Potrivit/Lacto-Ovo-Vegetarian: Potrivit

 

 Origine : Germania/Spania/Italia/China

 

Link-uri Utile

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601950
Ambalare:
1000 kg (40x25kg)
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10452
5.590,00 RON
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 4+ 8+ 20+
Pret 5.534,10 RON 5.478,20 RON 5.422,30 RON
in stoc
Pretul in puncte: 11180 point
Puncte premiu: 280 point
+

Cantitatea minima pentru "Glucoza - Dextroza Monohidrat" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Dextroza , origine Germania/Spania/Italia
GTINEAN 0745760601950 Ambalare1000 kg (40x25kg)
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
25 kg
in stoc
179,00 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
8,90 RON /per bucata
+
1 kg
in stoc
9,90 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
39,90 RON /per bucata
+
1000 kg (40x25kg)
in stoc
5.590,00 RON
+