Coriandru Boabe - Seminte

Coriandru Seminte - Descriere

Semintele de coriandru provin de la planta de coriandru, cunoscută științific sub numele de Coriandrum sativum. Această plantă este parte a familiei Apiaceae și este originară din regiunile mediteraneene și de sud-vest ale Asiei. Semințele de coriandru sunt rotunde, de culoare maro-gălbui până la brun închis și au un diametru de aproximativ 1-2 mm. Sunt cunoscute pentru aroma lor distinctă, care este descrisă adesea ca fiind lemnoasă, cu note de citrice și flori. Aroma lor se intensifică atunci când semințele sunt prăjite sau măcinate. În gastronomie, sunt utilizate atât întregi, cât și măcinate pentru a condimenta diverse preparate culinare, incluzând curry-uri, supe și pâine. De asemenea, semințele de coriandru sunt utilizate în medicina tradițională datorită proprietăților lor digestive, antispasmodice și carminative.

 

Coriandru Seminte - Utilizare si Beneficii

Semintele de coriandru, provenite de la planta cu același nume (Coriandrum sativum), sunt recunoscute atât pentru aroma lor distinctivă, cât și pentru beneficiile lor pentru sănătate. Aceste semințe au o utilizare largă în gastronomie și medicina tradițională, având o istorie îndelungată și valoroasă. În acest articol, vom explora diferitele moduri în care semințele de coriandru pot fi folosite, precum și beneficiile lor pentru sănătate.

Utilizare în bucătărie

Coriandrul este o componentă esențială în multe bucătării din întreaga lume, inclusiv în cele din Asia de Sud, Orientul Mijlociu și America Latină. Semințele de coriandru sunt utilizate atât întregi, cât și măcinate și sunt apreciate pentru capacitatea lor de a adăuga profunzime și complexitate gusturilor. Când sunt prăjite, semințele își dezvăluie o aromă intensă, pământie, cu note subtile de citrice și pin.

 1. Mâncăruri cu orez și curry-uri: Semințele de coriandru măcinate sunt frecvent utilizate pentru a condimenta curry-urile, adăugând un gust cald și o aromă bogată. De asemenea, sunt adesea incluse în amestecuri de condimente precum garam masala sau curry powder.

 2. Pâine și produse de patiserie: În multe culturi, semințele de coriandru sunt adăugate în aluatul de pâine sau în biscuiți, conferindu-le un gust distinctiv.

 3. Marinade și dressinguri: Prăjite și măcinate, semințele de coriandru pot fi folosite în marinade pentru carne sau legume, adăugând un gust aromatic și profund.

Utilizare în medicina tradițională

Semințele de coriandru sunt apreciate nu doar în bucătărie, ci și în medicina tradițională datorită proprietăților lor terapeutice. Ele sunt folosite pentru a trata o varietate de afecțiuni, de la probleme digestive până la tulburări ale somnului.

 1. Digestie: Coriandrul este cunoscut pentru proprietățile sale carminative, ajutând la reducerea gazelor intestinale și la îmbunătățirea digestiei. De asemenea, este considerat un antispasmodic, ajutând la relaxarea mușchilor stomacului și la prevenirea spasmelor.

 2. Proprietăți antiinflamatorii: Semințele de coriandru conțin linalool și cineol, două tipuri de uleiuri esențiale care contribuie la proprietățile lor antiinflamatorii. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor.

 3. Controlul nivelului de zahăr din sânge: Studii recente sugerează că coriandrul ar putea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, făcându-l util pentru persoanele cu diabet.

Beneficii nutriționale

Coriandrul este bogat în vitamine și minerale, oferind o serie de beneficii nutriționale. Este o sursă excelentă de fibre, fier, magneziu și mangan. De asemenea, conține cantități semnificative de vitamina C, vitaminele K și B, și antioxidanți care ajută la protejarea organismului împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.

Concluzie

Semințele de coriandru sunt un exemplu remarcabil de cum un singur ingredient poate aduce atât de multă valoare atât în bucătărie, cât și în regimurile de sănătate. Utilizarea lor diversă și beneficiile pe care le oferă fac din coriandru o alegere populară în rândul gospodinelor, bucătarilor și practicanților de medicină tradițională. Prin integrarea semințelor de coriandru în dieta zilnică, se poate îmbunătăți nu doar gustul mâncărurilor, ci și sănătatea generală.

 

Coriandru - Valori Nutritionale

Coriandrul, atât sub forma de frunze proaspete cât și ca semințe, este apreciat nu doar pentru gustul său distinctiv, dar și pentru valoarea sa nutrițională considerabilă. Iată o prezentare detaliată a valorilor nutriționale ale coriandrului, concentrându-ne pe semințele sale uscate:

Valori Nutriționale (100 g de semințe de coriandru uscate)

 • Calorii: Aproximativ 298 kcal
 • Proteine: 12.37 g
 • Grăsimi totale: 17.77 g
  • Grăsimi saturate: 0.990 g
  • Grăsimi mononesaturate: 13.580 g
  • Grăsimi polinesaturate: 1.750 g
 • Carbohidrați: 54.99 g
  • Zaharuri: 0.01 g
  • Fibre: 41.9 g
 • Vitamine:
  • Vitamina A: 1 IU
  • Vitamina C: 21 mg
  • Vitamina E: 2.5 mg
  • Vitamina K: 12.4 mcg
  • Complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9): Cantități moderate
 • Minerale:
  • Calciu: 709 mg
  • Fier: 16.32 mg
  • Magneziu: 330 mg
  • Fosfor: 409 mg
  • Potasiu: 1267 mg
  • Zinc: 4.70 mg
  • Sodiu: 35 mg
  • Cupru: 0.975 mg
  • Mangan: 1.900 mg

Beneficii pe baza Valorilor Nutriționale

 1. Fibre: Semințele de coriandru sunt o sursă excelentă de fibre, esențiale pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea nivelului de colesterol și zahăr din sânge în limite normale.
 2. Minerale: Bogăția în minerale cum ar fi fierul, magneziul și calciul contribuie la menținerea sănătății oaselor, funcționarea musculară optimă și producția de hemoglobină.
 3. Vitamine: Prezența vitaminelor din complexul B ajută la optimizarea metabolismului energetic, în timp ce vitamina C sprijină sistemul imunitar și sănătatea pielii.
 4. Antioxidanți: Coriandrul conține antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare și cancer.

Aceste valori fac din semințele de coriandru nu doar un condiment delicios, ci și un aliment nutritiv ce poate aduce beneficii semnificative sănătății când este inclus regulat în dieta.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Elena
02/03/2024
Achizitie Verificata
Produs de calitate
Comentarii
Coriandrul boabe este extraordinar! Am achiziționat o pungă de 0,700 kg și sunt impresionata de prospețimea și calitatea semințelor. Aroma lor bogată și ușor citrică adaugă un plus de savoare în mâncărurile mele. Recomand cu căldură acest coriandru tuturor celor care caută o aromă autentică și proaspătă în preparatele lor.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Narcis
Narcis
Achizitie Verificata
06/03/2024
Foarte multumit
Comentarii
Sunt foarte încântat de coriandrul boabe . Semințele sunt proaspete și aromatice, adăugând o notă distinctivă de gust preparatelor mele. Sunt foarte mulțumit de acest produs și îl recomand cu încredere.
A fost utilă această recenzie?
14 12
Elena
Elena
Achizitie Verificata
02/03/2024
Produs de calitate
Comentarii
Coriandrul boabe este extraordinar! Am achiziționat o pungă de 0,700 kg și sunt impresionata de prospețimea și calitatea semințelor. Aroma lor bogată și ușor citrică adaugă un plus de savoare în mâncărurile mele. Recomand cu căldură acest coriandru tuturor celor care caută o aromă autentică și proaspătă în preparatele lor.
A fost utilă această recenzie?
17 17
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601264
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10397
10,90 RON / Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+
Pret 10,36 RON
Momentan Indisponibil
Pretul in puncte: 22 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Coriandru Boabe - Seminte" este 1.

Adăugați la lista de preferințe Comparati
2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745760601264 Ambalare1 kg
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
10,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
250 g
in stoc
6,90 RON / Punga
500 g
in stoc
8,90 RON / Punga
5 kg
in stoc
49,90 RON / Punga
25 kg
in stoc
229,00 RON / Punga