Cimbru Pulbere (Punga 0,7 kg)
Pudra fina, cu aroma puternica de cimbru, 100% naturala, obtinuta prin macinarea cimbrului deshidratat.
- Depozitarea Cimbrului pudra se face in incapere uscată, întunecată; o temperatură nu mai mare de 25°C; umiditate relativă până la 80%.
- Etichetarea contine : denumiea produsului, greutatea netă, data de expirare, condițiile de depozitare, numele și adresa producătorului / distribuitorului, lotul nr.
- Ambalare : punga alimentara de 0,7 kg
- Termenul de valabilitate : 24 de luni
- Origine : Polonia
Despre cimbru :
- Descrierea plantei de cimbru
- Conditii de crestere si inmultire a cimbrului
- Utilizarea cimbrului
- Beneficiile consumului de cimbru
- Valori nutritionale pentru 100g de cimbru
- Descrierea plantei de cimbru
Cimbrul, Thymus vulgaris, este un arbust peren, mic, din familia Lamiaceae, cultivat în principal pentru frunzele sale, care sunt folosite ca plantă aromata. Planta de cimbru are de obicei creștere erecta sau ascendenta și posedă multe tulpini lemnoase și ramificate.
Frunzele plantei de cimbru sunt liniare sau eliptice și sunt dispuse alternativ pe tulpini. Frunzele prezintă numeroase glande uleioase roșii-brune pe suprafață care au aspect de puncte mici. Ele sunt de culoare verde sau nuante de verde. Planta produce flori minuscule roz, liliachiu sau violet pal pe un vârf terminal și fructe maronii minuscule, fiecare cu o singură semință. Cimbrul poate atinge o înălțime de până la 50 cm și poate fi cultivat anual sau peren. Cimbrul mai poate fi denumit cimbru comun sau de grădină și provine din Mediterana.
- Conditii de crestere si inmultirea cimbrului
Cimbrul crește bine în climă caldă și însorită, la temperaturi cuprinse între 4 și 28 ° C, dar va crește cel mai bine la 16° C. Plantele adulte pot supraviețui la temperaturi de până la -16 ° C.
Cimbrul este tolerant la condițiile de secetă, dar solul exploatat în apă este în detrimentul supraviețuirii și producției. Cimbrul va crește cel mai bine într-un sol sau nisip bine drenant, fertil. Cimbrul trebuie să fie plantat în soluri alcaline și necesită o lumină completă a soarelui pentru o productivitate optimă.
Cimbrul este propagat din semințe sau poate fi semănat direct sau însămânțat într-o rasadnita pentru a produce rasaduri. Cimbrul poate fi inmultit și din butași sau prin divizarea rădăcinilor.
La plantarea semințelor, acestea trebuie acoperite cu un strat subțire de sol pentru a nu le usca în timp ce germinează. Răsadurile trebuie subțiate la o distanță finală de 10-15 cm, permițând 20-25 cm între rânduri. Rasadurile pot fi plantate pe câmp după întărire, când au o înălțime de 5-8 cm.
Butasii ar trebui să fie luate de la plante sănătoase, viguroase, luând un lastar de aproximativ 7,6 cm lungime de la capătul unei ramuri. Frunzele trebuie îndepărtate din jumătatea inferioară a tăierii înainte de plantare în suporturi cu ghivece cu textură ușoară pentru a se rădăcina. Udarea trebuie facuta regulat și menținut pamantul umed. Noile plante vor fi gata pentru transplant după aproximativ 8 săptămâni. după întărire și sunt plantate în același mod ca transplanturile cultivate cu semințe.
Cimbru poate rezista la secetă, dar va beneficia de irigare suplimentară în perioadele uscate. Solul trebuie lăsat să se usuce între udări. Plantele de cimbru ar trebui să fie tăiate regulat prin prinderea vârfurilor lăstarilor pentru a promova ramificarea.
Recoltarea cimbrului se realizeaza cel mai bine înainte de înflorire atunci când conținutul de ulei esențial al frunzelor este cel mai crescut. Plantele pot fi, de asemenea, recoltate în timpul înfloririi, dar florile sunt foarte atractive pentru albine și acest lucru poate face recoltarea mai problematică în acest moment. Cimbrul se recoltează prin tăierea ramurilor de 8-10 cm deasupra solului. Tăierea se poate face manual sau, în cazul producției comerciale, cu mașină.
Componentele chimice ale cimbrului sunt reprezentate de două clase principale - uleiul esențial volatil și fenolele nevolatile (poli). Deoarece avem de-a face cu un produs natural, randamentul uleiurilor esențiale și al polifenolilor, precum și proporțiile componentelor individuale variază. Aceasta este cauzată de factori intrinseci (sezonieri și ontogenetici) și factori extrinseci (sol, climă, lumină).
- Utilizarea cimbrului
Planta aromatica a cimbrului a fost cea mai utilizata mirodenie in Europa pana la momentul descoperirii condimentelor tropicale precum piperul negru. Are o aroma puternica si proaspata, insotita de gustul usor intepator
Frunzele de cimbru și florile pot fi folosite în stare proaspătă sau uscate ca plantă la gătit. Albinele care colectează nectarul din florile de cimbru produc o miere de înaltă calitate. Uleiul esențial poate fi extras din frunze și este utilizat în mod obișnuit la fabricarea parfumului sau ca aromatizant în pastele de dinți.
Indrazneala aromei si taria gustului de cimbru sunt definitorii in multe mancaruri, fara a acapara celelalte ingrediente. In mod uzual este folosit in asezonarea preparatelor pe baza de legume, avand o afinitate pentru fasole, dar si pentru carne, tocaniter, fripturi, sosurilor sau pizza. Este binecunoscut ca ingredient nelipsit in sarmale si face parte din lista unor amestecuri clasice de ierburi precum Ierburile de Provence.
Cimbru fresh sau uscat poate fi utilizat în prelucrarea culinară și / sau alimentară, simplu sau combinat alaturi de alte condimente compuse, uleiuri esențiale, oleorezine sau alte amestecuri de plante. Lista aplicațiilor de cimbru include aproape toate alimentele: băuturi, brânzeturi, legume, carne de porc, dressinguri pentru salate, ouă, vânat și carne de pasăre, supe chiar si alaturi de miere. De obicei, datorită caracteristicilor sale senzoriale, cimbru nu este potrivit pentru produsele dulci.
Principalele utilizări ale cimbrului în procesarea culinară și alimentară sunt definite de următoarele proprietăți ale componentelor de cimbru: (i) miros și gust, (ii) antioxidant și (iii) activități antimicrobiene. De asemenea, frunzele de cimbru verde proaspete pot fi folosite în arta culinara ca plantă verde decorativă. Este evident că principalele proprietățile sunt antimicrobiene și antioxidante ceea ce pot fi
considerate benefice la alimente.
Beneficii ale consumului de cimbru :
- Preparatele cu cimbru au efecte minunate asupra personelor care sufera de digestie lenta si bila lenesa.
- Curele cu cimbru sunt eficiente si in cazurile de indigestie provocate de exces alimentar. De asemena trateaza si efectele neplacute ale acestor afectiuni precum crampe abdominale, diaree, inapetenta si balonari.
- Preparatele cu cimbru impiedica dezvoltarea in exces a bacteriilor care produc infectii urinare si nefrite.
- Ceaiul de cimbru induce somn linistiti, odihnitor.
- Valori nutritionale pentru 100 gr de cimbru :
- Energie : 276 kcal.
- Continut total de grasimi : 7.4 grame.
- Totalul de carbohidrati : 63.9 grame.
- Proteine : 9.1 grame.
- Vitamina A, tocoferolul (7500 mg) si niacina (4900 mg).
- Raportat la 100 de grame, continutul mineral al cimbrului este constituit din 6200 mg de zinc, 1890 mg de calciu si 814 mg de potasiu
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |