+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050

Boia Iute Asta 80 - China (Punga 1,0 kg)

 Chilli pudra aromata si savuroasa, 100% naturala,utilizata in preparatele culinare dar si datorita beneficiilor terapeutice importante.

Datorita continutului de capsicina, alcaloidul responsabil de gustul picant al pudrei de chilli, aceasta are proprietati antibacteriene, sudorifice si imbunatatesc circulatia sangelui.  Pe langa capsaicina, chilli este bogat si in vitamina C si A, are rol si in procesul de slabire prin intensificarea metabolismului.

Chilli se utilizeaza si in industria farmaceutica intrand in compozitia unguentelor analgezice si a plasturilor cu rol de incalzire a tegumentelor.

Alte beneficii ale pudrei de chilli : este antiinflamator, creste imunitatea, ajuta la descongestionarea nasului, previne aparitia ulcerului, ajuta la scaderea in greutate, la scaderea colesterolului si a trigliceridelor si are rol in prevenirea cancerului.

  

- Depozitarea pudrei de chill se face in spatii curate,racoroase,lipsite de umiditate in ambalajul original inchis,la adapost de razele solare.Temperatura spatiului de depozitare nu trebuie sa depaseasca 25 grade C si umiditatea nu mai mare de 80%.

- Termenul de valabilitate al pudrei de chilli este de 24 luni in ambalajul original si in conditiile mai sus specificate. 

 

 Pui picant la cuptor:

 

  Este o reteta simpla, usor de preparat si pe placul tuturor carnivorilor. Reteta de pui marinat cu crusta picanta este ideala pentru un pranz in familie. Marinada, pe lângă rolul de frăgezire, are și rol de aromatizare, de impregnare a cărnurilor cu aromele dorite. 

  Ingrediente:

  • 1 ceapa mica
  • 3-4 felii de ghimbir, sau o jumatate de lingurita pudra de ghimbir
  • 1/2 lingura pulbere de chilli
  • 1 linguriță piper negru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de apă
  • 2 linguri de ulei 
  • sare

  Preparare: 

  Amestecați împreună pulberea de chili, ghimbirul, piperul și sarea.Tocati ceapa julien si pisaţi usturoiul. Toate ingredientele le puneti intr-un bol. Peste ele adaugati apa si uleiul amestecand cu o furculita toate ingredientele. Cu aceasta marinada ungem puiul.

  Preincalziti cuptorul la 200°C. Puneți puiul pe o foaie de copt și dați-l la cuptor. In 60 de minute este gata. In interior este suculent si plin de savoare, iar la exterior este crocant si picant.

  Acest pui la cuptor se serveste imediat, fierbinte. Puteti adauga langa el mujdei de usturoi, diferite garnituri (cartofi dulci la cuptor, cartofi prajiti, legume mexicate, diferie piureuri, chiar si orez).

           

 

           Despre ardeiul  iute – de cayenne 

 

Ardeiul american (sinonime: chilli, chile, azi, cayenne, ardei iute, ardei iute) este o plantă populară, apreciată pentru culoarea șI aroma sa, pentru gustul iute și înțepător pe care îl conferă  produselor alimentare.

Ardeiul iute este o plantă din familia Solanaceae,  dicotiledonată și  cu durată scurtă de viață, cultivată ca o plantă anuală și perenă în atât în culturi specilizate,cât și în grădinile populației.

  Cele mai cunoscute și utilizate soiuri sunt

  • ardeiul iute
  • ardeiul gras, care are fructe în formă de clopot și cu un gust pregnant dulce

   Ambele sortimente sunt cultivate, comercializate și  prelucrate acum în toata lumea, pe scară largă, dar a apărut prima oară în zonele înalte ale Mexicului, sub forma de chilli mexican, apoi s-a răspândit sub forma ardeiului dulce, în țările cu climă temperată.

La toate speciile întâlnim aceeași rădacină principală, cu rădăcini secundare distribuite uniform pe axul principal. Tulpinile ardeiului sunt cărnoase sau lemnoase la bază, ramificate sub forma unei coroane, cu frunze de culoare verde închis și flori mici, terminale.

   Spre deosebire de alte plante din aceeași familie, la ardei s-a evidențiat prezența carotenoidelor și capsaicinoizilor cu piper, care funcționează ca o armă  împotriva diverșilor dăunători, în absența fenolilor secretați de celelalte specii ale aceleiași familii.

   Există o variabilitate morfologică foarte mare a  florilor, diferind în special  corola și culoarea, mărimea, forma și gustul înțepător și iute al fructelor. După aceste criterii sunt recunoscute un număr mare de tipuri horticole la nivel mondial și cel puțin 20 de tipuri sunt cultivate în întreaga lume.

      Cultivarea ardeilor

 Datorita marii diversități a soiurilor de ardei iuți, metodele de cultivare sunt extrem de diferite de la o regiune la alta.

 Prin urmare, standardele de cultură  pentru o regiune pot avea nevoie de modificări ținând seama de tipul de sol și starea sa de fertilitate, de condițiile meteorologice prevalența dăunătorilor și a bolilor.

      Cerințele de climă și sol 

  Ardeii iuți sunt  bine adaptați la vremea caldă , dar formarea și creșterea normală  a fructelor poate fi ingreunată de temperaturi nocturne mai mari de 24 grade Celsius sau mai mici de 16 grade, temperaturile optime ale zilei pentru creșterea ardeiului iute variind de la 20 până la 30 grade C. Atunci când temperatura scade sub 15 ° C sau depășește 32 ° C, creșterea și randamentul culturilor sunt reduse.

 Ardeii sunt sensibili la lumină și cresc cel mai bine în sol bine drenat,  cu o capacitate bună de reținere a apei, dar poate crește în multe tipuri de sol, singura condiție fiind ca PH-ul solului  să fie între 5,5 și 6,8

 Pesticidele și fungicidele sunt necesare și  trebuie aplicate odată cu tratamentele pentru combaterea  buruienilor.

 Fertilizarea solului trebuie făcută cu 2-3 săptămâni înainte de cultivare.

 Aplicarea îngrășămintelor trebuie făcută cu  cu aproximativ 2-3 săptămâni înainte, pentru pregătirea câmpului. Se administrează o doză completă de fosfor, potasiu și 1/3 doză de azot sub formă bazală. 

       Transplantarea și mulcirea

Distanța dintre plante variază în funcție de sistemul de cultivare, de tipul solului.

Răsadurile vechi de treizeci de zile (care au cam 4-5 frunze adevărate ) ar trebui transplantate pe paturi crescute. Patul trebuie să aibă 30 cm înălțime, cu lățimea de 1,1,5 m (brazda la brazdă) și două rânduri pe pat transplantate, de obicei, la o distanță de 45- 50 cm. Chiar înainte de transplantare, ar trebui să se aplice între trei și patru granule de carbofuran (Furadan 5G) în fiecare gaură. Se recomandă mulcirea pentru a reduce apariția  buruienilor, compactarea solului, eroziunea acestuia și conservarea umidității lui.

     Tipuri de ardei iuți și  ameliorarea calității acestora

   Există o variabilitate morfologică extrem de mare, dependentă de  morfologia florilor, în special a corolei,  culoarea,  mărimea, forma și aroma picantă a  fructelor. Pe baza acestor caracteristici, sunt recunoscute un număr mare de tipuri horticole la nivel mondial și cel puțin 20 de tipuri sunt cultivate predominant pe scară largă în toate părțile  lumii. Unele dintre aceste tipuri de fructe, cum ar fi ancho, clopot, jalapeño, pasilla, au o trăsătură specificăcomună, pentru procesare, utilizare proaspătă, și aromă

  Se pot descrie 5 forme sub care se comercializează ardeiul

  • sub formă proaspătă  - fructe întregi verzi, roșii, galbene, multicolore
  • prelucrate sub formă de sos, pastă, conserve, murături,
  • condimente uscate fructe întregi și pulbere
  • ca plante ornamentale ( plante si/ sau fructe)

   Programele actuale de creștere a ardeilor s-au bazat pe o bază genetică relativ îngustă, în cadrul unor culturi de diferite tipuri de piață, deși o diversitate morfologică uriașă  există în cadrul (intraspecifice) și între speciile (interspecifice).

       Culoarea fructelor de ardei

    Culoarea verde, portocalie și roșie a fructelor provine din pigmenții carotenoizi. Mai mult de  30 de pigmenți diferiți au fost identificați în fructe,  acești pigmenți incluzând  clorofila verde,  lutina galbenă portocalie, xeaxantina, violaaxantina, antrakantina, b-riptoxantina și b-carotenul și roșul, pigmenți capsantină, capsorubină și criptocapsină, care sunt produse exclusiv în fructe de ardei.

     În general, capsantina și capsorubina constituie mai mult de 60% din carotenoidele totale     prezente în fructe. Cea mai apreciată caracteristică a  ardeilor este conținutul foarte ridicat de carotenoizi. Asta pentru ca, în cele din urmă, valoarea comercială a paprika (oleorezină non-înțepătoare) depinde de aceasta capacitate de colorare, care este determinată de bogăția relativă a pigmenților.

    Alte caracteristici sunt conținutul foarte scăzut de capsaicinoizi, conținut redus de umiditate și un pericarp relativ subțire al fructelor. Un pericarp subțire scurtează timpul de uscare al fructele înainte de procesare, reducând astfel costurile de prelucrare.        

      Aromele

   Deși fructele cu piper sunt cunoscute în mod obișnuit pentru iuțeala lor, ele sunt adesea folosite  și pentru aroma lor. Mirosul de ardei, este unul dintre cele mai puternice  cunoscute până acum.

   Compușii aromatici variază foarte mult între speciile cultivate și, de asemenea, între genotipurile din cadrul aceleiași specii. Aromele delicate ale fructelor pot fi diferențiate după câțiva ani de experiență. De exemplu, ancoarea este dulceagă, mulatul este ciocolată, mirasolul este fructat și chilpotle este fumos.

   Măcinarea fructelor produce o aromă, prăjirea produce alta și înmuierea fructelor în apă produce încă o aromă.

       Utilizarea ardeiului

 Forma specifică a fructelor, aroma lor au determinat folosirea ardeiului pe scară largă în toată lumea,iar cererea pe piață este foarte mare.

 Utilizarea ardeiului ca și condiment in procesarea alimentelor  este totuși cea mai populară și răspândită în toată lumea.

 Condimentele de ardei sunt pulberile care sunt derivate din diferite soiuri de ardei, de la înțepător, la dulce. Prin urmare, principalii parametri de calitate a fructelor sunt culoarea și aroma

În afară de acestea, păstrarea culorii în timpul depozitării, grosimea peretelui fructelor, mărimea fructului,forma și greutatea sunt, de asemenea, parametri importanți de calitate.

Conținutul culorilor și calitatea sunt influențate de stadiul de maturare a fructelor la recoltare, prelucrare și păstrare a pulberii.

Pentru condimente, fructele trebuie menținute pe plantă până devin roșu închis și ușor mărunțit pentru a obține culoarea maximă posibilă pentru produsul de condimente. Întrucât nu este posibilă reoltarea atunci când toate fructele ajung la aceeași culoare,  un obiectiv mai realist este recoltarea fructelor când 80% sau mai mult din fructe ajung la un stadiu roșu închis și ușor mărunțit.

Pentru a obține cele mai bune condimente trebuie prelucrate în pudră  numai acele fructe care sunt maturate fiziologic și uscate corespunzător.

Uscătoarele de căldură cu eficiență energetică sunt potrivite pentru uscarea fructelor, deoarece funcționează la temperaturi scăzute. Uscarea fructelor la temperatură scăzută ar trebui să fie preferată, deoarece la temperaturi mai ridicate, pudra de condimente va deveni brună în loc de roșu aprins. Temperatura de uscare trebuie să fie sub 60 ° C (regimurile optime de uscare ar trebui să fie de 40 ° C la umiditatea relativă de 20%) pentru uscătoarele cu pompe de căldură.

Pentru a accelera uscarea, fructele trebuie tăiate în bucăți mici și obișnuite.

Foarte importantă de asemenea este umiditatea. Un conținut final de umiditate de aproximativ 8% este considerat a fi ideal, deoarece  peste 11% permite creșterea mucegaiului și sub 4% provoacă pierderi excesive de culoare.

 Semințele din diferite culturi se comportă diferit din punctul de vedere al  pierderii de culoare, ceea ce este cel mai probabil datorită prezenței conținutului variat de antioxidanți  în semințe, un exemplu fiind vitamina E, un antioxidant solubil în grăsimi, care are efect asupra reducerii pierderilor de culoare.

 Pentru a produce o pudră de condimente stabilă în culori, este necesară selectarea culturilor cu semințe cu conținut ridicat de antioxidanți. În timpul depozitării, pigmenții carotenoizi (culoarea roșie) sunt oxidați  ușor, iar pudra de condimente devine mai puțin intensă. Selectarea culturilor adecvate standardizarea și adoptarea metodelor de uscare și depozitare sunt strategiile care trebuie abordate  pentru a reduce instabilitatea culorii pudrei de condimente.             

             Alte moduri de utilizare a ardeiului

      - legumă proaspătă, cu fructe verzi imature, fructe roșii sau frunze mature

  • fructele coapte, verzi sau roșii, cu o aromă picantă sunt adăugate invariabil în mâncare în anumite zone din Asia
  • în multe bucătării chinezești fructele imature, dulci sunt adaăgate în mâncare
  • fructe imature, picante sunt consumate în India prăjite în făină
  • salate
  • în Filipine sunt adăugate și consumate în supă și tocană, iar lăstarii superiori ai plantei sunt vânduți în ciorchine, la fel ca alte legume cu frunze
  • pentru prepararea sosurilor din fructe coapte, verzi sau roșii, cu grade variabile de aromă picantă
  • Fructele coapte roșii și ușor înțepătoare sunt umplute cu anumite mirodenii în statele din nordul Indiei și pregătite sub formă de murături. În mod similar, fructele verzi sunt murate în ulei comestibil, iar fructele coapte roșii sunt conservat în oțet / acid citric  de mai mulți ani.
  •  Fructele ușor înțepătoare sunt preparate sub formă de salsa și consumate cu gustări.
  •  Fructele coapte,  roșii sunt utilizate la prepararea ketchup-ului de roșii pentru a-și îmbunătăți culoarea.
  • O companie producătoare de bere, din Arizona a creat o bere cu aromă de piper, o bere picantă pentru un restaurant mexican
  • Fructele intacte uscate sau pulberea măcinată sunt adăugate invariabil în aproape toate mâncărurile  din sudul Asiei
  • pulberea sau extractele de carotenoide sunt folosite ca agenți de colorare
  • paprika – un extract de culoare din fructele dulci de ardei este un agent de colorare natural, considerat cel mai bun înlocuitor pentru culorile sintetice utilizate în industria alimentară și cosmetică
  • în industria prelucrării alimentelor, în special în industria cărnii, oleorezinele sunt adăugate în procesarea acesteia pentru a-i oferi o culoare atractivă. . De asemenea se folosesc pentru colorarea diferitelor băuturi sau a galbenușului de ou, atunci când sunt adăugate în furajele cu care puiul este hrănit.
  • amestecate în hrana păsărilor flamingi sau a crapilor Koi, le conferă acestora o culoare mai frumoasă
  • în medicina tradițională, extractele de fructe și pulberea de ardei sunt prescrise pentru stimularea digestiei, prin creșterea fluxului de salivă și suc gastric, precum și pentru creșterea temperaturii corpului sau ca adjuvant în răcelile comune sau faringită
  • aztecii le foloseau pentru tratarea astmului, tusei și durerilor de gât sau dinți
  • in multe țări africane sunt consumate pentru diminuarea problemelor tenului sau pentru creșterea libidoului, iar în Columbia vindecă mahmureala și efectele unei nopți de dans
  • fructele zdrobite sau pulberea sunt utilizate pentru reducerea inflamațiilor și anihilarea efectelor veninului de albine, păianjen sau scorpion
  • în medicina modernă, capsaicinoizii și extractele de carotenoizi sunt  folosiți ca balsam împotriva iritațiilor și durerilor, prin aplicații externe. Astfel, capsaicina este un ingredient activ în prepararea unor plasturi care se aplică pentru dureri musculare, în prepararea de tincturi și unguente
  • industria farmaceutică folosește extracte de capsaicinoid pentru prepararea anumitor medicamente care se aplică pentru a opri durerea provocată de artrită, de unele neuropatii periferice și pentru ameliorarea crampelor musculare.
  • Aplicarea cremelor care conțin capsaicină reduce durerea postoperatorie a pacienților cu mastectomie, iar utilizarea lor prelungită ajută la diminuarea mâncărimilor bolnavilor cu dializă, zona zoster sau dureri de cap
  • Capsantina și capsorubina pot ameliora acțiunea citotoxică a chimioterapiei anticanceroase și se consideră că ar fi posibili modificatori de rezistență în chimioterapie

 Luteina, zeaxantina, capsantina, crocetina și fitoenul au arătat efecte anticarcenigene mai puternice  decât b-carotenul , fiind utile pentru prevenirea cancerului prin așa numita  poate fi aplicabil ca „bio-chimioprevenție”, care implică metode asistate de chemoprevenție

  • O alta utilizare este aceea de repelent. Astfel extractele de capsaicină sunt utilizate ca un repelent eficient împotriva șoarecilor care afectează cablurile subterane și pentru protejarea semințelor germinative de veverițe
  • În mod neobișnuit ardeiul iute este folosit în diferite ritualuri pentru înlăturarea deochiului și alungarea spiritelor rele sau dimpotrivă, ca simbol al ospitalității in unele zone din New-Mexico
  • Anumite genotipuri de ardei sunt cultivate pentru forma atractivă a plantei, cu fructe dese și colorate diferit, acest lucru făcând din ardeiul iute un ornament atractiv
  •  Nu în ultimul rând, ardeiul iute este folosit în producerea unor sprayuri pentru autoapărare

         Spray-ul cu Capsaicin a înlocuit gazele lacrimogene în secțiile de poliție din multe țări

 

     În concluzie, impactul descoperirii de către Columb a unui condiment picant a fost greu de acceptat, întrucât a fost confundat cu piperul negru al Indiilor de Est.

Cu toate acestea, astăzi ardeiul iute domină comerțul mondial de mirodenii și este cultivat în scopuri comerciale peste tot în lume.

La fel, ardeii dulci au devenit legume indispensabile în regiunile temperate și câștigă o popularitate vastă în regiunile tropicale. Mai mult, boiaua, principalul condiment obținut din ardeii iuți  este, de asemenea apreciată, iar folosirea ardeilor ca materii prime în industria alimentară, cosmetică și medicină  a devenit indispensabilă.

Recentele descoperiri ale noilor proprietăți medicinale ale carotenoidelor și capsaicinoizii prezenți în fructele de ardei ar putea arunca o lumina nouă în ceea ce privește  potențialul imens pe care cultivarea acestor legume o are în întreaga lume.

 

Recenzii ale clienților

4.5 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

50%

Bazat pe 2 recomandări
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Radu
21/10/2024
Achizitie Verificata
Comentarii
Am cumpărat Boia Iute Asta 80 - China și sunt foarte multumit de produs. Are o aromă intensă, perfecta pentru preparatele picante. Folosesc la multe retete si rezultatul este mereu delicios. Punga de 1 kg este foarte convenabila. Recomand cu incredere! Chiar merita! E un condiment esențial in bucătăria mea.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Benedek
Benedek
Achizitie Verificata
19/11/2024
Comentarii
Boia Iute Asta 80 - China este un produs excelent! Asta am folosit-o la multe preparate si a dat un gust picant si savuros. Comparativ cu alte boia, aceasta are o aroma mai intensa si este foarte usor de utilizat. Am incercat si alte marci, dar aceasta este preferata mea. Recomand cu caldura!
A fost utilă această recenzie?
8 2
Andreea Riglea
Andreea Riglea
Achizitie Verificata
15/11/2024
Comentarii
Boia Iute Asta 80 - China (Punga 1,0 kg) este un produs excelent! Am folosit-o la multe preparate si gustul a fost picant si aromat. Comparativ cu alte condimente, aceasta este mai intensa. Recomand!
A fost utilă această recenzie?
15 3
MONICA
MONICA
Achizitie Verificata
10/11/2024
Comentarii
Boia Iute Asta 80 - China e un produs excelent! Am primit comanda rapid, iar gustul picant e perfect pentru preparate. Profesionalismul e de nota 10!
A fost utilă această recenzie?
14 3
Maria
Maria
Achizitie Verificata
08/11/2024
Comentarii
Boia Iute Asta 80 - China e foarte buna, aromata si picanta. Comanda a fost onorata rapid, dar ambalajul a fost usor deteriorat. Recomand!
A fost utilă această recenzie?
12 4
Horobet
Horobet
Achizitie Verificata
29/10/2024
Comentarii
Am cumpărat Boia Iute Asta 80 - China (Punga 1,0 kg) și sunt multumit de produs. Are un gust picant, dar nu exagerat, perfect pentru preparatele mele. Raportul pret/calitate este bun, având în vedere cantitatea și calitatea. Site-ul Top Ingrediente m-a impresionat cu profesionalismul și rapiditatea livrarii. Comanda a fost onorata foarte repede, iar ambalajul a fost ok. Singurul dezavantaj este ca uneori pulberea se aglomereaza. In general, recomand acest produs pentru cei care iubesc bucataria picanta.
A fost utilă această recenzie?
15 3
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 00745114359001
Ambalare :
1 kg
Stare:
Pulbere
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
  • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

    din 25 octombrie 2011

    privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

    "

    Articolul 14

    Vânzarea la distanță

    (1)   

    Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

    (a) 

    informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

    (b) 

    toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

    (2)   
    În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
    (3)   
    Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10157
21,90 RON
21,90 RON  per 1.00
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 14+ 70+
Pret 20,81 RON
20,81 RON  per 1.00
20,15 RON
20,15 RON  per 1.00
in stoc
Pretul in puncte: 44 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Boia Iute Asta 80 - China (Punga 1,0 kg)" este 1.

11 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
- Chilly pudra aromata si savuroasa, 100% natural
GTINEAN 00745114359001
Brandul zilei
.