Ceai Turcesc – Ceai Turcesc- Frunze Maruntite Uscate – Turkish Tea – Anadolu – 150 Grame  

DESCRIERE PRODUS

 • Frunze maruntite de ceai negru ideale pentru a realiza o infuzie aromata a celebrului ceai turcesc
 • Ambalaj: cutie cilindrica din carton si plastic
 • Gramaj: 150 grame
 • Forma de prezentare: frunze uscate maruntite
 • Culoare: neagra maronie
 • Aroma: intensa
 • Caracteristici:
 • Frunze intregi
 • Se prepara prin infuzie
 • Aroma si miros intens
 • Proprietati medicinale
 • Contine cofeina
 • Se poate consuma cald sau rece
 • Timp de infuzie: 10 minute
 • Termen de valabilitate: 2 ani de la data ambalarii. A se consuma inainte de data inscrisa pe ambalaj
 • Depozitare: a se pastra in medii racoroase si uscate, ferite de razele soarelui
 • Tara de origine: Turcia
 • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate . Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente

INGREDIENTE

 • Frunze de ceai negru

UTILIZARE PRODUS

 • Ceaiul negru provine din planta de ceai numit Camellia sinensis. Este aceeași plantă care este folosită la producerea ceaiului verde și alb. Deosebirea constă în modalitatea de prelucrare.
 • Pentru a prepara ceai negru, frunzele sunt culese și lăsate să se oxideze prin expunerea la aer. Pe urmă frunzele sunt încălzite, uscate și mărunțite. Prin procesul de oxidare, frunzele capătă o culoare maronie, iar aroma lor se intensifică.
 • În contrast cu ceaiul negru este ceaiul oolong, care este lăsat doar puțin timp la aer rezultând un ceai semi-fermentat. Iar în cazul ceaiului verde este evitată complet expunerea la aer, fiind trecut imediat prin aburi oxidarea nemaiavând loc
 • În cazul ceaiului negru, frunzele sunt oxidate complet înainte de uscare, ceea ce nu îl face însă mai puțin sănătos. Păstrează peste 80% din proprietățile prezente și în cazul fratelui său mai celebru, ceaiul verde.
 • Dupa recoltare, frunzele de ceai negru trec printr-un proces de uscare, macinare, rulare si oxidare. Procesul numit oxidare transforma frunzele verzi intr-o culoare maroniu-negru inchis. Oxidarea inseamna ca frunzele sunt expuse la aer umed, bogat in oxigen.
 • Producatorii de ceai pot controla gradul de oxidare. Ceaiul negru este un ceai complet oxidat. Ceaiul verde provine din aceeasi planta, dar nu este oxidat. Oxidarea are loc atunci cand frunzele raman expuse la aer mult timp. Enzimele descompun substantele chimice din frunze, determinand culoarea maronie si mirosul familiar.
 • Aroma ceaiului negru este puternică și cere puțin timp de acomodare, în special în cazul băuturii neîndulcite și fără arome. Totodată, ceaiul negru are și un conținut mai ridicat de cofeină. Din acest punct de vedere, se situează între ceaiul verde, ceaiul oolong și cafea.
 • Ceaiul turcesc, cunoscut și sub numele de çay, este o băutură populară în Turcia și este o parte esențială a culturii turcești. Este un ceai negru preparat în mod tradițional într-un ceainic special numit çaydanlık.
 • Deși ceaiul, având o istorie de 5 000 de ani, a intrat în viața turcilor târziu, acest produs a reușit să creeze  o cultură unică în societatea turcă. O specie de ceai negru cultivată în regiunea Mării Negre de Est și în provincia Rize se numește în popor ”ceai turcesc”. Cu toate acestea, termenul „ceai turcesc” se referă la  o metodă deosebită de preparare și servire a ceaiului specifică turcilor.
 • Deși astăzi există diferite tipuri de ceai și metode de preparare, ceaiul în stil turcesc este preparat cu ceai negru prăjit și servit în pahare speciale mici de sticlă cunoscute sub numele de ”talie subțire”.
 • Pentru prepararea ceaiului turcesc se folosește un ceainic, format dintr-un vas mic așezat peste un vas mai mare. În vasul mic se obține o băutură concentrată, vasul mai mare se folosește pentru apă fiartă. O parte din apa fiartă se toarnă în vasul mic cu frunze  de ceai negru. Vasul mic cu ceai este lăsat pentru infuzie pe vasul mare în care continuă să fiarbă apa timp de aproximativ 10 minute.
 • Când ceaiul este gata pentru a fi servit, cantitatea dorită de ceai concentrat se pune în fiecare pahar și se completează cu apă din vasul mare. Ulterior se adaugă zahăr și se amestecă.
 • Ceaiul turcesc este adesea savurat cu gustări precum deliciul turcesc, produse de patiserie sau simit (un inel de pâine acoperit cu susan). Este o băutură socială și se obișnuiește să se ofere ceai oaspeților ca semn al ospitalității în cultura turcă.
 • Rețineți că ceaiul turcesc are o aromă puternică și este consumat de obicei fără lapte. Este cunoscut pentru culoarea maro-roșiatică intensă și gustul bogat.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAI TURCESC

 • Ceaiul turcesc, ca și alte tipuri de ceai, oferă mai multe beneficii potențiale datorită conținutului său de antioxidanți și a altor compuși. În timp ce studiile științifice specifice concentrate exclusiv pe ceaiul turcesc sunt limitate, multe dintre beneficiile asociate cu consumul de ceai în general se pot aplica și ceaiului turcesc. Iată câteva beneficii potențiale:
 1. Proprietăți antioxidante: ceaiul turcesc, ca și ceaiul negru în general, conține antioxidanți numiți polifenoli. Acești compuși ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ, care poate contribui la diferite probleme de sănătate.
 2. Sănătatea inimii: consumul regulat de ceai, inclusiv ceai turcesc, a fost legat de potențiale beneficii pentru sănătatea inimii. Antioxidanții din ceai pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă prin îmbunătățirea nivelului de colesterol, reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea funcției vaselor de sânge.
 3. Sănătatea digestivă: se crede că ceaiul turcesc, mai ales atunci când este consumat după masă, ajută digestia. Poate ajuta la atenuarea senzațiilor de balonare și la promovarea unei digestii mai bune.
 4. Hidratarea: Menținerea unei hidratări adecvate este esențială pentru sănătatea generală, iar ceaiul poate contribui la aportul zilnic de lichide. Deși ceaiul turcesc conține cofeină, poate contribui la nevoile dvs. de hidratare atunci când este consumat cu moderație.
 5. Vigilență mentală: ceaiul turcesc conține cofeină, care poate ajuta la îmbunătățirea vigilenței mentale, a concentrării și a concentrării. Poate oferi, de asemenea, un impuls delicat de energie.
 6. Proprietăți potențiale de combatere a cancerului: Unele studii sugerează că polifenolii găsiți în ceai, inclusiv ceaiul turcesc, au proprietăți anticancerigene. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin aceste efecte.
 7. Sănătatea bucală: conținutul de fluor din ceai poate fi benefic pentru sănătatea dentară, deoarece ajută la întărirea smalțului dentar și la reducerea riscului de carii.
 8. Gestionarea greutății: În timp ce ceaiul turcesc singur nu poate duce la o pierdere semnificativă în greutate, poate fi o parte a unui stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată și activitate fizică regulată. Unele studii sugerează că ceaiul poate ajuta la stimularea metabolismului și poate ajuta la eforturile de gestionare a greutății.
 • Amintiți-vă că răspunsurile individuale la consumul de ceai pot varia, iar moderarea este esențială. Consumul excesiv de ceai, în special dacă acesta conține cofeină, poate avea efecte adverse pentru anumite persoane. Este întotdeauna o idee bună să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru sfaturi personalizate, bazate pe circumstanțele dumneavoastră specifice de sănătate

MOD DE PREPARARE AL CEAIULUI DE SALVIE

Modul traditional turcesc de preparare a ceaiului

 1. Traditional ceaiul turcesc se prepara intr-o oala traditionala numita caydanlik, formata din 2 recipiente suprapuse
 2. Apa se fierbe în oala de jos a oalei çaydanlık.
 3. Între timp, frunzele de ceai negru vrac sunt puse în vasul de sus sau într-un infuzor de ceai.
 4. Odată ce apa ajunge la fierbere, o parte din ea se toarnă în vasul de sus care conține frunzele de ceai.
 5. Apa fierbinte rămasă se pune înapoi la fierbere în oala de jos.
 6. Oala de sus se pune deasupra oalei de jos, iar ceaiul se lasa la infuzat aproximativ 10-15 minute.
 7. Ceaiul turcesc este de obicei servit tare. Pentru a regla puterea, puteți adăuga mai multe sau mai puține frunze de ceai.
 8. Odată ce ceaiul este gata, este de obicei servit în pahare mici în formă de lalele numite „çay bardağı”. Ceaiul se toarnă diluându-l cu apă fierbinte din oala de jos, creând o infuzie mai deschisă sau mai întunecată, după preferințele individuale.
 9. Este obișnuit să serviți ceaiul turcesc cu un cub sau două de zahăr în lateral. Puteți adăuga zahăr în pahar după gust.

Modul clasic de preparare a ceaiului turcesc

 • Pentru a face ceai turcesc, veți avea nevoie de frunze macinate de ceai negru .
 1. Se fierbe apa
 2. Se pune 1 linguriță de frunze de ceai negru uscate într-un infuzor de ceai sau un ceainic
 3. Se toarnă apa fierbinte peste frunzele de ceai negru și se lasă la infuzat aproximativ 10 minute.
 4. Reglați timpul de înmuiere după preferințele dvs., deoarece un timp de înmuiere mai lung va avea ca rezultat o aromă mai puternică.
 5. Scoateți infuzorul de ceai sau strecurați frunzele de ceai din lichid.
 6. Servește ceaiul turcesc fierbinte și bucură-te!

SATISFACTIA CLIENTULUI

 • Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Catalin
29/05/2023
Achiziție neconfirmată
Ceaiul negru turcesc
Comentarii
Ceaiul negru turcesc, cunoscut și sub numele de "çay" în Turcia, este o băutură tradițională populară în cultura turcă. Iată câteva informații despre ceaiul negru turcesc:

Procesul de preparare: Ceaiul negru turcesc este preparat într-un samovar special numit "çaydanlık". În partea de jos a samovarului se adaugă apă, care este încălzită și menținută la temperatură constantă. În partea de sus a samovarului, se plasează frunze de ceai negru. Apa fierbinte din partea de jos se amestecă cu ceaiul din partea de sus pentru a obține o băutură concentrată. Atunci când este servit, se diluează cu apă fierbinte, în funcție de preferințe, ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Catalin
Catalin
Achiziție neconfirmată
29/05/2023
Ceaiul negru turcesc
Comentarii
Ceaiul negru turcesc, cunoscut și sub numele de "çay" în Turcia, este o băutură tradițională populară în cultura turcă. Iată câteva informații despre ceaiul negru turcesc:

Procesul de preparare: Ceaiul negru turcesc este preparat într-un samovar special numit "çaydanlık". În partea de jos a samovarului se adaugă apă, care este încălzită și menținută la temperatură constantă. În partea de sus a samovarului, se plasează frunze de ceai negru. Apa fierbinte din partea de jos se amestecă cu ceaiul din partea de sus pentru a obține o băutură concentrată. Atunci când este servit, se diluează cu apă fierbinte, în funcție de preferințe, ...
A fost utilă această recenzie?
344 25
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8693205082302
ORIGINE:
TURCIA
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

17291
35,90 RON /per bucata
in stoc
Ceai turcesc
Pretul in puncte: 72 point
Puncte premiu: 2 points
+
1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Ceaiul negru provine din planta de ceai numit Camellia sinensis. Este aceeași plantă care este folosită la producerea ceaiului verde și alb. Deosebirea constă în modalitatea de prelucrare.Pentru a prepara ceai negru, frunzele sunt culese și lăsate să se oxideze prin expunerea la aer. Pe urmă frunzele sunt încălzite, uscate și mărunțite. Prin procesul de oxidare, frunzele capătă o culoare maronie, iar aroma lor se intensifică. În cazul ceaiului negru, frunzele sunt oxidate complet înainte de uscare, ceea ce nu îl face însă mai puțin sănătos. Păstrează peste 80% din proprietățile prezente și în cazul fratelui său mai celebru, ceaiul verde. Aroma ceaiului negru este puternică și cere puțin timp de acomodare, în special în cazul băuturii neîndulcite și fără arome. Totodată, ceaiul negru are și un conținut mai ridicat de cofeină. Din acest punct de vedere, se situează între ceaiul verde, ceaiul oolong și cafea.
GTINEAN 8693205082302 ORIGINETURCIA
Brandul zilei
.
Variante
  Aroma Disponibilitate Pret  
Ceai turcesc
in stoc
35,90 RON /per bucata
+
Rodie
35,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
Salvie
in stoc
35,90 RON /per bucata
+
Trandafir
35,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
Lavanda
in stoc
35,90 RON /per bucata
+