Seminte de In Extra

Seminte de In - Descriere

"Seminte de In" sunt semințele mici, plate și lucioase obținute din planta de in (Linum usitatissimum). Aceste semințe sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat de substanțe nutritive și beneficiile pentru sănătate. Ele au fost cultivate și consumate de mii de ani, fiind recunoscute pentru proprietățile lor medicinale și culinare.

Iată o descriere mai detaliată a semințelor de in:

 1. Formă și Culoare: Semințele de in sunt mici și plate, având o formă ovală sau rotundă, iar culoarea lor poate varia de la brun la auriu, în funcție de varietatea plantelor de in.

 2. Bogate în Nutrienți: Aceste semințe sunt o sursă excelentă de nutrienți, incluzând acizi grași omega-3 și omega-6, fibre, proteine, vitamine (cum ar fi vitamina E) și minerale (cum ar fi magneziu, fosfor și potasiu).

 3. Beneficii pentru Sănătate: Consumul regulat de semințe de in poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea includ reducerea inflamației, îmbunătățirea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol și reducerea tensiunii arteriale, susținerea sănătății digestive datorită conținutului ridicat de fibre, precum și susținerea sănătății pielii și a părului datorită conținutului de acizi grași omega-3.

 4. Utilizare Culinara: Semințele de in sunt adesea adăugate în alimente pentru a le îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul. Ele pot fi presate pentru a produce ulei de in, folosit în bucătărie sau în industria cosmetică. De asemenea, semințele de in pot fi măcinate pentru a obține făină de in, care poate fi utilizată în prepararea pâinii, a biscuiților sau a altor produse de patiserie.

 5. Alte Utilizări: Pe lângă utilizarea lor în alimentație, semințele de in sunt folosite și în industria textilă pentru producerea de fibre de in, care sunt apreciate pentru rezistența și durabilitatea lor.

În concluzie, semințele de in sunt mici dar puternice, fiind o sursă valoroasă de nutrienți și beneficii pentru sănătate, iar diversitatea utilizărilor lor le face un element important în bucătărie, în medicină și în industria textilă.

 

Seminte de In - Utilizari

Semințele de in sunt extrem de versatile și au o varietate de utilizări, inclusiv în domeniul culinar, medicinal și industrial. Iată câteva dintre cele mai comune utilizări ale semințelor de in:

 1. Culinară:

  • Adăugate în Alimente: Semințele de in pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare, cum ar fi iaurtul, cerealele, smoothie-urile, salatele sau chiar în aluatul pentru pâine, biscuiți și produse de patiserie.
  • Ulei de In: Semințele de in sunt presate pentru a produce ulei de in, care poate fi utilizat în gătit sau ca dressing pentru salate. Acest ulei este bogat în acizi grași omega-3 și are un gust ușor și delicat.
 2. Medicinală:

  • Sănătatea Inimii: Consumul regulat de semințe de in poate ajuta la menținerea sănătății inimii, reducând nivelul de colesterol și trigliceride în sânge și menținând tensiunea arterială în limite normale.
  • Sănătatea Digestivă: Datorită conținutului lor ridicat de fibre, semințele de in pot ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv și la prevenirea constipației.
  • Proprietăți Antiinflamatorii: Acizii grași omega-3 din semințele de in au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce le face benefice în tratarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita.
 3. Industrială:

  • Fibre de In: Fibrele extrase din tulpinile de in sunt utilizate în industria textilă pentru producerea de materiale textile durabile și respirabile, precum lenjeria, îmbrăcămintea și alte produse textile.
  • Produse Cosmetice: Uleiul de in și extractele din semințe de in sunt adesea incluse în produsele cosmetice datorită proprietăților lor hidratante și emoliente pentru piele și păr.
 4. Hrană pentru Animale: Semințele de in sau resturile rezultate în urma procesării semințelor pentru obținerea uleiului pot fi utilizate ca hrană pentru animale, fiind o sursă bogată de proteine și nutrienți esențiali.

Acestea sunt doar câteva dintre utilizările semințelor de in, care demonstrează versatilitatea și beneficiile lor pentru sănătate și industrie.

 

Seminte de In - Beneficii si Contraindicatii

Semintele de in sunt cunoscute pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătății, dar și pentru potențialele contraindicații în anumite situații. Iată mai jos principalele beneficii și contraindicații asociate cu consumul de semințe de in:

Beneficii:

 1. Bogate în Nutrienți Esențiali: Semințele de in sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, fibre, proteine, vitamine (cum ar fi vitamina E) și minerale (cum ar fi magneziu, fosfor și potasiu), toate acestea contribuind la menținerea unei sănătăți optime.

 2. Sănătatea Inimii: Consumul regulat de semințe de in poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL și trigliceride, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

 3. Controlul Greutății: Datorită conținutului lor ridicat de fibre, semințele de in pot contribui la menținerea senzației de sațietate, ajutând astfel la controlul greutății corporale.

 4. Sănătatea Digestivă: Fibrele din semințele de in ajută la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației.

 5. Proprietăți Antiinflamatorii: Acizii grași omega-3 din semințele de in au efecte antiinflamatorii, putând fi benefice în tratarea unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Contraindicații:

 1. Riscul de Alergii: Persoanele cu alergie la semințe sau nuci ar trebui să fie precaute în privința consumului de semințe de in și să consulte un medic înainte de a le include în dietă.

 2. Riscul de Obstrucție Intestinală: Consumul excesiv de semințe de in uscate, fărâmițate sau nedigerate ar putea duce la obstrucții intestinale, mai ales în cazul persoanelor cu anumite afecțiuni digestive.

 3. Interacțiuni cu Medicamentele: Semințele de in pot interacționa cu anumite medicamente, în special cu anticoagulantele, deoarece acizii grași omega-3 din semințele de in au proprietăți anticoagulante. Persoanele care iau astfel de medicamente ar trebui să discute cu medicul despre consumul de semințe de in.

 4. Potențiale Efecte Secundare: Consumul excesiv de semințe de in poate provoca balonare, flatulență sau disconfort abdominal la unele persoane.

Este întotdeauna important să consumi semințele de in în cantități moderate și să consulți un medic înainte de a le include în dietă, mai ales dacă ai anumite afecțiuni de sănătate sau iei medicamente.

 

Faina de Seminte de In si Uleiul din Seminte de In

Atât făina de semințe de in, cât și uleiul din semințe de in sunt produse derivate din semințele plantei de in și oferă o serie de beneficii și utilizări distincte în bucătărie și în îngrijirea personală. Iată mai multe detalii despre aceste două produse:

Făina de Semințe de In:

 1. Bogată în Nutrienți: Făina de semințe de in este o sursă excelentă de nutrienți, incluzând proteine, fibre, acizi grași omega-3 și minerale precum magneziu, fosfor și potasiu.

 2. Fără Gluten: Făina de semințe de in este natural fără gluten, ceea ce o face o opțiune potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau care urmează o dietă fără gluten.

 3. Textură și Gust: Făina de semințe de in are o textură fină și poate avea un gust ușor de nucă. Este adesea utilizată în prepararea produselor de patiserie, cum ar fi pâinea, biscuiții, prăjiturile și alte deserturi, oferindu-le un plus de valoare nutritivă.

 4. Legare în Alimente Fără Ouă: Datorită conținutului său ridicat de fibre, făina de semințe de in poate fi folosită ca agent de legare în rețetele vegane sau înlocuirea ouălor în anumite rețete, fiind utilă în prepararea de produse de patiserie vegane sau fără ouă.

Uleiul din Semințe de In:

 1. Bogat în Acizi Grași Omega-3: Uleiul din semințe de in este recunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii, a creierului și a pielii.

 2. Gust Delicat: Uleiul de in are un gust delicat și ușor de nucă, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în salate, dressinguri, sosuri sau alte preparate culinare unde se dorește să se păstreze aroma naturală a ingredientelor.

 3. Ulei de Gătit la Temperaturi Reduse: Uleiul din semințe de in are un punct de fum mai scăzut în comparație cu alte uleiuri de gătit, ceea ce înseamnă că este mai potrivit pentru gătitul la temperaturi mai mici sau pentru utilizarea în preparate care nu necesită expunere la căldură mare.

 4. Benefic pentru Piele și Păr: Uleiul de in este adesea utilizat și în produsele cosmetice datorită proprietăților sale hidratante și emoliente pentru piele și păr. Este absorbit rapid în piele, lăsând-o catifelată și hidratată.

Atât făina de semințe de in, cât și uleiul din semințe de in sunt opțiuni sănătoase și valoroase în bucătărie și în îngrijirea personală, oferind beneficii nutritive și funcționale.

 

Seminte de In - Valori nutritionale

Semințele de in sunt bogate în nutrienți esențiali și oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iată o analiză a valorilor nutriționale tipice pentru semințele de in, pe o porție de 28 de grame (aproximativ două linguri):

 1. Valori Nutriționale Aproximative pentru 28g de Semințe de In:
 • Calorii: 151 kcal
 • Grăsimi: 12 grame (din care 1 gram grăsimi saturate, 5 grame grăsimi monosaturate și 3.5 grame grăsimi polinesaturate)
 • Carbohidrați: 6 grame (din care 4 grame fibre)
 • Proteine: 5 grame
 • Fier: 15% din doza zilnică recomandată (DV)
 • Calciu: 7% DV
 • Magneziu: 20% DV
 • Fosfor: 20% DV
 • Potasiu: 4% DV
 • Zinc: 10% DV
 • Vitamina E: 10% DV
 • Acizi grași omega-3: aproximativ 6.5 grame
 1. Proteine: Semințele de in sunt o bună sursă de proteine, care sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului.

 2. Grăsimi Sănătoase: Semințele de in sunt bogate în grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3 și omega-6, care sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară și funcționarea corectă a creierului.

 3. Fibre: Semințele de in sunt o sursă bună de fibre solubile și insolubile, care ajută la menținerea sănătății intestinale, la scăderea colesterolului și la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.

 4. Vitamine și Minerale: Semințele de in conțin cantități semnificative de vitamine și minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc și vitamina E, care sunt esențiale pentru o serie de funcții în organism.

 5. Antioxidanți: Semințele de in conțin antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice.

Adăugarea semințelor de in în dietă poate contribui la diversificarea și îmbunătățirea aportului de nutrienți esențiali, dar este important să fie consumate în cantități moderate, deoarece sunt dense în calorii.

 

 

 
 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

50%

Bazat pe 2 recomandări
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Sonia Trifu
19/03/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Peste tot pe unde am cautat seminte de in am gasit numai la cantitati de 100 gr, 200 gr...Ambalarea la 1 kg este ceea ce-mi doream. Pungile cu aceasta inchidere sunt extrem de utile in a pastra produsul. Felicitari!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Constantin
Constantin
Achizitie Verificata
13/01/2024
Originea produsului
Comentarii
Ucraina nu este o sursă de încredere pentru importul de semințe/cereale.
La produsele made in Ucraina se cuvine să afișați și avizul de toxicitate.
A fost utilă această recenzie?
17 14
Admin
Raspuns oferit de:: Admin
16/01/2024
Originea este un factor important. Noi vindem multe produse ce sunt fabricate oriunde in lume, si aici ma refer in special la condimente, seminte, alune sau fructe confiate. Controalele sunt stricte si nu ne permitem sa punem in pericol clientii nostri. Activam din 2006, si de 18 ani nu am avut nici o situatie care sa creeze probleme de sanatate cuiva.
Gabriela Pop
Gabriela Pop
Achizitie Verificata
10/03/2023
super bune
Comentarii
de cand tin o cura de detox aceste seminte sunt unul din preferatele mele sa nu mai zic ca sunt si foarte sanatoase
le recomand cu draga inima
A fost utilă această recenzie?
53 30
Sonia Trifu
Sonia Trifu
Achizitie Verificata
19/03/2020
Comentarii
Peste tot pe unde am cautat seminte de in am gasit numai la cantitati de 100 gr, 200 gr...Ambalarea la 1 kg este ceea ce-mi doream. Pungile cu aceasta inchidere sunt extrem de utile in a pastra produsul. Felicitari!
A fost utilă această recenzie?
46 50
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359100
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11053
7,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 16 points

Cantitatea minima pentru "Seminte de In Extra" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Seminte de In, origine Ucraina
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745114359100 Ambalare1 kg
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
7,90 RON / Punga
250 g
in stoc
5,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
6,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
37,00 RON / Punga
25 kg
in stoc
177,90 RON / Punga
+
De interes