Piper Rosu Boabe

Piper Rosu boabe 100%, origine Brazilia

Piperul roşu are in compozitie vitaminele A, C, E, K, B6, riboflavină, niacină, fier, magneziu şi potasiu. Boabele piperului rosu sunt fructe ale plantei Piper nigrum, numit bob de piper. Piperul roşu (ajuns la maturitate) este considerabil mai iute şi mai aromat decât piperul verde, combinând iuţeala matură a piperului negru cu aroma deosebită a piperului verde.
 • Boabele de piper rosu pot fi folosite atât în condimentarea produselor dn carne, cât și în gustari savuroase din bucătărie. Sunt fructate după primul impact, urmate de o aromă picantă. Veți găsi boabe de piper proaspete, întregi si măcinate ce pot fi folosite în mai multe moduri.
 • Frunza de piper rosu poate fi folosită pentru gătit, conservarea alimentelor dar și în scopuri medicinale.
  Boabele de piper se pot adăuga în uleiul de măsline pentru a face un dresing pentru salate. Poate fi folosit ca marinadă sau condiment pentru carne și legume prăjite. Au o aromă interesantă folosit alaturi de dukkah, hummus și alte mancaruri cremoase.  
 

ProdusulPiper Rosu se pastreaza in ambalajul original inchis, in spatii racoroase si uscate, lipsite de umiditate, la adapost de razele solare. Temperatura nu mai mare de 25°C; umiditate relativă până la 80%.

Termenul de valabilitate pentru Piper Rosu este de 24 luni de la data ambalarii.  
 
 
  Descriere produs :  
     
  Piperul rosu este un arbust cățărător. Crengile sunt grose, se dezvolta și se ramifică puternic. Frunzele sunt ascuțite la bază, puternic striate. Florile au forma unui deget, cu multe protuberanțe mici; frunzele au mărimi variabile. Fructele sunt ovoide sau sferice, de culoare roșu aprins când ajung la maturitate. Semințele au formă sferică.
 
     Boabele de piper roșu sunt produse, la fel ca boabele de piper verde, folosind doar fructele coapte complet de piper, care sunt tratate apoi pentru a păstra culoarea roșie. Acestea pot fi, de asemenea, murate sau uscate înainte de utilizare.
Uneori, în piețele gastronomice, veți vedea un amestec de boabe de piper uscate negru, roșu, verde și alb într-o râșniță transparentă. Acest amestec este astfel prezentat ca pentru aromă, si reprezintă toate diferitele etape și arome posibile ale plantei de piper nigrum. Bucătarii sunt, în general, de acord cu faptul că aroma piperului negru tinde să depășească aromele mai subtile ale boabelor de piper verde, alb sau roșu. Cel mai bine e să încercați să mențineți diferitele soiuri separat mai întâi și să le gustați individual înainte de a decide singur cum doriți să le amestecați.

  Boabele de piper roz sunt o altă varietate care nu are legătură cu piper nigrum și sunt fructele de pădure uscate ale unui arbust sud-american, cum ar fi Schinus molle și Schinus terebinthifolius, cunoscute și cu numele comun de piper peruan. Aceste boabe de piper sunt utilizate pentru o varietate de preparate medicinale tradiționale, precum și în aplicații culinare. 
 
  Piperul peruan a fost adus în Florida în 1598 ca plantă ornamentală și, în cele din urmă, a devenit cunoscut în zona în care este adesea denumită "Florida Holly".
 
 
 Beneficii privind consumul regulat de piper rosu.
 
 - In ultimii ani, gripele au devenit din ce in ce mai dese si dificil de tratat, din cauza tulpinilor modificate ale virusurilor. Piperul rosu, contine ingrediente active care contribuie la decongestionarea cailor nazale. In plus, piperul rosu contine si vitamina C, un antioxidant care te fereste de virusuri si iti intareste sistemul imunitar.
 
 - Problemele digestive nu par a fi grave, insa daca te confrunti cu asa ceva, gastrita, colita sau chiar ulcer, prin consumul regulat de piper rosu poti avea o digestie optima, deoarece boabele contin enzime care grabesc procesarea alimentelor, combat constipatia si detoxifica intestinele.
 
 - De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au realizat o multime de studii cu privire la beneficiile consumului de piper rosu. Ei au aflat ca micile boabe picante pot preveni anumite tipuri de cancer, gratie unui ingredient minune: capsaicina. Este vorba despre un component activ pe care il regasim si in alte alimente picante, cum sunt ardeii iuti. Capsaicina are capacitatea de a arde depozitele adipoase, dar in acelasi timp actioneaza ca un antioxidant si reduce riscul de cancer pulmonar, pancreatic sau leucemia.
 
 - Diabetul reprezinta o tulburare a metabolismului care se caracterizeaza printr-o valoare crescuta a concentratiei de zahar in sange. El poate sa apara daca ai o glicemie cresuta. Pentru a preveni diabetul zaharat, include in alimentatia ta piperul rosu. Acesta regleaza nivelul de zahar din sange, atunci cand este consumat cu regularitate.
 
 - Piperul rosu este excelent pentru prevenirea aterosclerozei, deoarece contine compusi care combat celulele adipoase de pe peretii arterelor si reduc nivelul de colesterol. Astfel, vei pastra sanatatea inimii si nu vei fi nevoita sa recurgi la tratamente de lunga durata pentru a te vindeca.
 Ateroscleroza reprezinta infundarea arterelor, vase de sange care transporta sangele catre inima. In cazul in care ateroscleroza nu mai poate fi prevenita, ea poate cauza cardiomiopatia ischemica si aritmia sau, mai rau, infarctul sau insuficienta cardiaca.
 
  
  Valori nutriționale pentru 100 gr de piper rosu:

 - Energie : 318 kcal
 - Energie : 1331 kJ
 - Carbohidrați : 56.63 g
 - Fibre : 27.2 g
 - Glucide : 10.34 g
 - Lipide : 12,27 g
 - Proteine : 12.01 g

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Sorin Costache
13/03/2023
Achizitie Verificata
super
Comentarii
sunt foarte bucuros ca am gasit la cantitatea asta cu punga resigilabila
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Nelu Frasin
Nelu Frasin
Achizitie Verificata
27/06/2023
Un produs de calitate
Avantaje
Produse de calitate la preturi mici
Comentarii
Aromă puternică, așa cum trebuie să aibă piperul roșu.Piperul nu este uscat, ceea ce e bine, ca isi pastreaza aroma si gustul
A fost utilă această recenzie?
12 13
Ileana Craiu
Ileana Craiu
Achizitie Verificata
21/03/2023
Calitate impresionanta
Avantaje
Pret convenabil
Comentarii
Piper rosu de mare calitate, are aroma si boabele sunt intregi
Coletul a ajuns foarte repede
A fost utilă această recenzie?
10 13
Sorin Costache
Sorin Costache
Achizitie Verificata
13/03/2023
super
Comentarii
sunt foarte bucuros ca am gasit la cantitatea asta cu punga resigilabila
A fost utilă această recenzie?
372 35
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359261
ORIGINE:
BRAZILIA
Ambalare:
700 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10936
69,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 140 point
Puncte premiu: 3 points

Cantitatea minima pentru "Piper Rosu Boabe" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Piper Rosu Boabe, origine Brazilia
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745114359261 ORIGINEBRAZILIA Ambalare700 g
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
700 g
in stoc
69,90 RON / Punga
100 g
in stoc
19,90 RON / Punga
250 g
in stoc
29,90 RON / Punga
500 g
in stoc
49,90 RON / Punga
1 kg
in stoc
94,90 RON / Punga
De interes