Piper Negru Macinat Extra - Vietnam

Piper Negru Macinat Descriere si Proprietati

Piperul negru măcinat provine din boabele nefermentate și uscate ale plantei Piper nigrum. Este unul dintre cele mai răspândite și utilizate condimente la nivel mondial, adăugând atât gust cât și profunzime oricărui fel de mâncare. Boabele de piper negru sunt recoltate în stadiul în care sunt aproape coapte și sunt apoi uscate până când învelișul exterior devine negru și încrețit. Odată uscate, acestea sunt măcinate într-o pulbere fină sau grosieră, în funcție de preferințele culinare.

Proprietăți:

 1. Aromatice: Piperul negru măcinat este apreciat pentru aroma sa intensă și picantă, care poate varia de la ușor până la puternic în funcție de origine și procesare.

 2. Termogenic: Piperul negru stimulează producția de căldură în corp, ceea ce poate ajuta la accelerarea metabolismului. Acesta este unul dintre motivele pentru care este considerat un ajutor în procesul de slăbire.

 3. Digestiv: Piperina, un compus cheie găsit în piperul negru, ajută la stimularea digestiei prin încurajarea secreției de acid gastric și enzime digestive.

 4. Absorbție de nutrienți: Piperina poate îmbunătăți de asemenea absorbția anumitor nutrienți, cum ar fi seleniul, vitamina B și beta-carotenul, precum și a altor compuși antioxidanți.

 5. Proprietăți anti-inflamatorii: Există studii care sugerează că piperul negru poate avea proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante.

 6. Conservant natural: Piperul negru a fost utilizat în scopuri conservante datorită proprietăților sale antibacteriene.

 7. Ameliorarea congestiei: Datorită naturii sale picante, piperul negru este folosit adesea în remedii pentru tuse și congestie.

Utilizare: Piperul negru măcinat este extrem de versatil și poate fi adăugat aproape în orice fel de mâncare, de la supe și tocane, până la salate, marinate și preparate la grill. Se recomandă adăugarea piperului negru măcinat spre finalul procesului de gătit pentru a păstra aroma sa plină și pătrunzătoare.

Note: Deși piperul negru este în general sigur pentru consumul majorității oamenilor, în cantități mari poate cauza iritații gastrointestinale la unele persoane, mai ales la cei cu sensibilitate la condimente picante. De asemenea, piperul negru poate interacționa cu anumite medicamente, așadar este important să consultați un medic dacă aveți îndoieli sau condiții medicale specifice.

 

Utilizari ale Piperului Negru Macinat si Beneficii

Utilizări ale Piperului Negru Măcinat:

 1. Condiment în Bucătărie: Piperul negru măcinat este folosit universal ca condiment. Își găsește locul în diverse rețete, de la supe, tocane, și marinate, până la salate și preparate la grill. Poate fi folosit atât în preparatele culinare fierbinți, cât și în cele reci.

 2. Presarare pe Legume și Salate: O presărare de piper negru măcinat poate adăuga un plus de aromă legumelor proaspete sau la salatele de sezon.

 3. Realizarea de Marinade: Combinat cu alte condimente și ierburi, piperul negru măcinat poate fi folosit pentru a marina carnea, peștele sau legumele, conferindu-le o aromă intensă și picantă.

 4. Îmbunătățirea Gustului Sosurilor și Supelor: O adăugare de piper negru măcinat în sosuri, supe sau tocane poate intensifica și echilibra gusturile.

 5. În Prepararea Produselor de Panificație: Poate fi folosit în unele rețete de pâine sau biscuiți pentru a adăuga un gust distinctiv.

 6. În Remedii Naturale: Utilizat în amestecuri pentru alinarea durerii de gât sau pentru ameliorarea congestiei nasale.

Beneficii ale Piperului Negru Măcinat:

 1. Stimularea Digestiei: Piperina din piperul negru stimulează enzimele digestive, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea problemelor gastrointestinale cum ar fi balonarea și flatulența.

 2. Proprietăți Antioxidante: Piperul negru măcinat conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi, contribuind la prevenirea unor boli cronice.

 3. Absorbția Nutrienților: Piperina poate îmbunătăți absorbția unor nutrienți vitali, cum ar fi vitamina C, seleniu și curcumina, îmbunătățind astfel beneficiile dietetice ale altor alimente.

 4. Proprietăți Anti-inflamatorii: Anumite compuși din piperul negru au proprietăți anti-inflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii în anumite condiții.

 5. Suport în Managementul Greutății: Piperina a fost studiată pentru potențialul său de a îmbunătăți metabolismul, ceea ce poate contribui la managementul greutății.

 6. Proprietăți Antibacteriene: Piperul negru măcinat poate avea efecte antibacteriene, ceea ce îl face util în conservarea alimentelor și în reducerea riscului de boli alimentare.

 7. Beneficii Neurologice: Există cercetări care sugerează că piperina poate îmbunătăți funcția creierului, inclusiv memorie și control motor.

 8. Îmbunătățirea Circulației Sanguine: Piperul negru poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine datorită proprietăților sale de încălzire.

Rețineți că, deși piperul negru are multe beneficii potențiale, consumul în cantități excesive poate fi iritant pentru stomac și poate interacționa cu anumite medicamente. Este întotdeauna recomandat să utilizați condimente, inclusiv piperul negru, cu moderație și să consultați un medic dacă aveți întrebări specifice legate de sănătate sau medicamente.

 

Piperul Negru Macinat Valori Nutritionale

Piperul negru măcinat conține o serie de nutrienți și compuși bioactivi, deși aceștia sunt prezenti în cantități mici, dat fiind faptul că piperul se utilizează de obicei în cantități mici ca condiment. Totuși, iată o privire generală asupra valorilor nutriționale pentru 100 de grame de piper negru măcinat, pentru a oferi o perspectivă asupra compoziției sale:

Valori Nutriționale pentru 100 g de Piper Negru Măcinat:

 • Calorii: Aproximativ 255-280 kcal
 • Proteine: 10-13 g
 • Grăsimi: 2-3 g
 • Carbohidrați: 64-68 g
 • Fibre: 25-30 g
 • Zaharuri: 0.6 g
 • Sodiu: 20 mg
 • Vitamine: Piperul negru conține cantități mici de vitamine din complexul B, inclusiv niacină, piridoxină și riboflavină.
 • Minerale: Este o sursă bună de minerale precum mangan, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor.

Alți Compuși Bioactivi:

 • Piperina: Este alcaloidul principal din piperul negru și este responsabil pentru aroma sa caracteristică și pentru multe dintre beneficiile sale pentru sănătate. Piperina poate îmbunătăți digestia și absorbția anumitor nutrienți în organism.
 • Antioxidanți: Piperul negru conține antioxidanți, inclusiv terpene, flavonoizi și carotenoizi, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

De reținut că, întrucât piperul negru este folosit în cantități mici ca condiment, contribuția sa la aportul zilnic de calorii și nutrienți este minimă. Totuși, piperina și compușii antioxidanți pot avea efecte semnificative asupra sănătății, chiar și în cantități mici.

Este important să utilizăm piperul negru cu moderație în alimentație, având în vedere că în cantități excesive poate cauza iritații ale stomacului, mai ales la persoanele sensibile. Consumul moderat de piper negru este o modalitate excelentă de a adăuga aromă mâncărurilor fără a adăuga calorii suplimentare.

 

 

 
 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 3 recomandări
3
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Vio
04/12/2021
Achizitie Verificata
Ceai cu piper
Avantaje
Sanatate
Comentarii
Este bine de ştiut că piperul este un bun detoxifiant, deoarece măreşte producţia de urină şi accelerează transpiraţia prin dilatarea vaselor capilare de la suprafaţă pielii. "Două vârfuri de cuţit de piper negru adăugate într-o cană cu ceai fierbinte de busuioc, mentă sau cimbrişor facilitează transpiraţia. Este recomandat ca lichidul să fie consumat cu înghiţituri mici"
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Sipos Gyula
Sipos Gyula
Achizitie Verificata
03/02/2023
Pret bun
Comentarii
A fost utilă această recenzie?
44 46
Vio
Vio
Achizitie Verificata
04/12/2021
Ceai cu piper
Avantaje
Sanatate
Comentarii
Este bine de ştiut că piperul este un bun detoxifiant, deoarece măreşte producţia de urină şi accelerează transpiraţia prin dilatarea vaselor capilare de la suprafaţă pielii. "Două vârfuri de cuţit de piper negru adăugate într-o cană cu ceai fierbinte de busuioc, mentă sau cimbrişor facilitează transpiraţia. Este recomandat ca lichidul să fie consumat cu înghiţituri mici"
A fost utilă această recenzie?
98 106
Anisoara Latu
Anisoara Latu
Achiziție neconfirmată
28/10/2021
feedbeek
Comentarii
Foarte aromat si este macinat foarte fin. Un produs de calitate
A fost utilă această recenzie?
76 86
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700191
ORIGINE:
VIETNAM
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10932
29,90 RON /per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+ 50+
Pret 29,00 RON 28,41 RON
in stoc
Pretul in puncte: 60 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Piper Negru Macinat Extra - Vietnam" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Doza optimă de piper negru măcinat depinde de reteta folosita si gustul individual. Cu toate acestea, majoritatea retetelor recomanda o doza intre 1/4 si 1/2 lingurita de piper negru măcinat pentru o portie de mancare, cu o cantitate mai mare de piper utilizata pentru preparatele mai picante, cum ar fi curry sau chili.
GTINEAN 5949496700191 ORIGINEVIETNAM Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
29,90 RON /per bucata
+
100 g
in stoc
9,90 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
15,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
25,90 RON /per bucata
+
2 kg
in stoc
57,90 RON /per bucata
+