+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Picaturi De Ciocolata Termostabila Dark unt de cacao min 54% - U.E.(Cutie de 1.0 kg)

 Ciocolata termostabila pentru ganache, forma de picatura, cu un continut de 46% unt de cacao.

- Ingrediente : zahăr, pastă de cacao, unt de cacao, emulgator (SOYA E322 lecitină), aromă naturală de vanilie. 

Ciocolata în conformitate cu dispozițiile D.L. 178 din 12 iunie 2003. Continut cacao: minimum 54% .

 

Specificatii :

- Etichetarea OMG conformă cu Regulamentele 2003/1829 / CE și 2003/1830 / CE.

Ciocolata nu este tratata cu radiații ionizante.  

- Ambalarea : Produsul este ambalat in cutii de 10 kg cu sac interior PE, sau pungialimentare de 1 kg

- Informatii paletizare : cutii pe strat 9 ; straturi pe palet 9 ; cutii pe palet 81; 1 palet 810 kg

- Perioada de valabilitate : 24 luni la maxim 20°C într-un loc uscat.

 

Origine : U.E.

 

  Despre Ganache (ganaj) :

  Glazura cu ganache de ciocolată este o acoperire clasica pentru tortul cu ciocolată. Fără îndoială, este greu de știut adevărata poveste a locului în care s-a născut rețeta, deoarece atât Franța, cât și Elveția susțin că sunt creatorii rețetei originale. Faimoasa carte „Larousse Gastronomique” afirmă că rețeta de ciocolată a fost creată la Paris și, astfel, acest lucru este fidel poveștii originale, cum ca, ganache-ul sau crème ganache a fost inițial un fel de trufă de ciocolată introdusă in industrie de cofetarul francez Maison Siraudin, din Paris în anul 1862 și documentată/certificata pentru prima dată în 1869. A fost numită, după o comedie populară de vaudeville de Victorien Sardou, Les Ganaches.

  Ganache French: [ganaʃ]) este o glazură, crema, sos sau umplutură pentru produse de patiserie obținute din ciocolată/surogat și smântână/crema lichida.

  Sunt numeroase retete pentru Ganache,sau o multitudine de modalitati de a utiliza aceasta pasta de ciocolatata matasoasa, insa noi am ales una simpla si folosita de multi cofetari de renume.  

  Ganache-ul se face în mod normal încălzind părți egale în greutate de smântână(frisca) lichida și ciocolată, încălzind mai întâi frisca/smantana, apoi turnând-o peste ciocolată. Amestecul este agitat sau amestecat până la neted. Se adauga lichioruri,estente, arome sau extracte , dacă doriți. Untul este în general adăugat pentru a oferi ganache-ului un aspect strălucitor și o textură netedă.

- Adăugarea siropului de porumb îi conferă, de asemenea, o culoare strălucitoare și este folosită pentru a îndulci crema fără efectul secundar de cristalizare care provine de la alte zaharuri.

- În funcție de tipul de ciocolată utilizat, sau de scopul pentru care facem ganache-ul, temperatura la care va fi facut amestecul, raportul dintre ciocolată și frisca/smantana este variat pentru a obține consistența dorită. În mod obișnuit, două părți de ciocolată la o parte frisca sunt utilizate pentru umplerea prăjiturilor sau ca bază pentru fabricarea trufelor de ciocolată, în timp ce cantitatea de una la una este folosită în mod obișnuit ca glazură.

  Dacă folosiți ciocolată sau surogat alb, un raport de 3 părți ciocolată la 1 parte cremă este standard. Ganache-ul răcit poate fi amestecat pentru a-i crește volumul și a se răspândi ca glazură pentru a acoperi un tort, deși pe măsură ce se răcește, devine mai gros. Ganache este, de asemenea, turnat într-o matriță în timp ce este cald și se lasă să se aseze sau să se răcească. După ce s-a răcit, poate fi îndepărtat din formă și feliat în mod similar cu pateul.

  Este de preferat, în general, ca procentul de unt de cacao sa fie mai mare de 40% atunci cand ne gandim sa facem cremă pentru un ganache mai cremos, mai gros. Dacă intampinati probleme in timpul procesului de amestecare si aveti impresia ca ciocolata se prinde,sau se taie în timp ce este amestecată cu crema caldă, adăugarea unei linguri de apă fierbinte la amestec poate remedia problema.

   Este simplu de făcut si totuși una dintre cele mai bogate și mai rafinate preparate de cofetarie.Este baza pentru trufe de ciocolată de toate culorile și, de asemenea,este cea mai buna umplutură a tortului. Când este tinut la temperaturi scazute, înghețarea ganacheului dezvoltă o crustă exterioară peste un centru catifelat.

  Ciocolata neagră cu un raport ridicat de cacao-dă rezultate rafinate și cremoase. Versiunile de ganache de ciocolată cu lapte și ciocolată albă vor fi în mod corespunzător mai blande și mai dulci.

  Conținutul ridicat de grăsimi atât din cremă cât și din ciocolată este important pentru ganache. Acesta va rămâne proaspăt timp de o săptămână sau mai mult, dacă este păstrat la rece. Isi va pierde încet strălucirea dacă este păstrat într-o atmosferă caldă, iar daca conținutul de cremă poate dezvolta un gust usor branzit, ne avertizeaza ca sigur a fost lăsat prea mult timp. O săptămâna, tinut la frigider într-un recipient etanș, ne garanteaza că ganache ul va fi mai greu de netezit sau de intins pe tort, dar bun pentru prepararea trufelor.

  Tipsuri/Ponturi pentru cantitati 

  Pentru o glazura moale sau o glazură pe care ne gandim sa o punem in exteriorul tortului, folosiți o parte (în greutate) ciocolată la două parti de frisca sau smantana pentru gatit. Folosind două părți ciocolată în trei părți cremă dublă vă va oferi o textura mai moale, mai netedă.

  Pentru trufe de ciocolată, folosiți două părți (în greutate - mai mult sau mai puțin în funcție de preferințe) ciocolată la o parte cremă. 250g ciocolată până la 300ml cremă dau o textură excelentă. 

  Pentru umplutură de tort sau inghetata, de consistenta groasă, folosiți cantitati egale de ciocolată și cremă.

În toate cazurile, adăugați un plus de 25% din crema/smântână atunci când folosiți ciocolată albă.

Rupeți ciocolata în bucăți mici, daca nu aveti banuti și încălziți crema până la punctul de fierbere. Combinați departe de căldură și amestecați până la omogenizare. Se răcește la temperatura camerei înainte de utilizare.

 

  Rețetă de toping de ciocolată utilizand Dark Drop :

  Aceasta este o opțiune perfectă pentru o petrecere sau o reuniune de familie. Este o reteta simpla, pe care o puteti face acasa impreuna cu cei mici. Puneți sosul/topingul într-un bol și faceți un mic bufet cu diferite fructe și prăjituri pentru a le orna cu acest toping.

  Ingrediente:

 - O parte din ciocolată
 - Două părți de cremă / frisca lichida, fierbinte
  Instrucțiuni:
  La foc mic, încălzește crema până când este foarte fierbinte, dar înainte de a fierbe complet.
  Eliminați de pe foc și adăugați bucatile de ciocolata, dar nu amestecați imediat.
  După 5 minute, bateți crema până obțineți o textură netedă și cremoasă.
  Serviți sosul cald sau la temperatura camerei.
  Dacă nu folosiți tot topingul imediat, păstrați-l la frigider până la trei zile sau la congelator timp de trei săptămâni fără nicio problemă.        Pentru a-l folosi din nou, încălziți la bain marie, pana il aduceți înapoi la textura netedă inițială.

  

  

  

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Mihaela Maciuca
18/11/2022
Achizitie Verificata
Foarte bune
Comentarii
Picaturile sunt excelente.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Denisa
Denisa
Achizitie Verificata
13/03/2023
perfect
Comentarii
Livrare super promta. Gust super bun al produsului.
A fost utilă această recenzie?
51 9
Mihaela Maciuca
Mihaela Maciuca
Achizitie Verificata
18/11/2022
Foarte bune
Comentarii
Picaturile sunt excelente.
A fost utilă această recenzie?
26 13
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359995
ORIGINE:
EU
Ambalare :
1 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10062
40,50 RON
40,50 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
in stoc
Pretul in puncte: 81 point
Puncte premiu: 2 points

Cantitatea minima pentru "Picaturi De Ciocolata Termostabila Dark unt de cacao min 54% - U.E.(Cutie de 1.0 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Ciocolata pentru ganache cu continut de 54%unt de cacao.
GTINEAN 0745114359995 ORIGINEEU
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
10 Kg
in stoc
399,00 RON
39,90 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
1 kg
in stoc
40,50 RON
40,50 RON  per 1.00 kg
/ Cutie