Fondant Alb F 20 (Cutie de 15 kg)

Fondant F20 Este un fondant cu care se lucreaza usor si are un gust placut.

Pentru a utiliza produsul ca glazură, trebuie mai întâi încălzit la 45-50 ° C și apoi adaugat maximum 7% apă.  În funcție de cantitatea de apă adăugată, produsul va fi gros,subtire, alb, delicat, transparent. Puteti adauga cacao (pentru a obtine grazura de pe amandina) sau coloranti alimentari pentru a obtine alte nuante/culori.

Substanță uscată: 89,5% - 91,0%

- Ingrediente : zahar, sirop de glucoza, apa

Siropul de glucoză actioneaza ca agent de legare, umplere, lipire , prelungeste prospețimea produsului si îmbunătățeste textura. Siropul de glucoza contracarează cristalizarea, este un stabilizator al gustului și mirosului . Este un suport universal pentru coloranți și arome.

 

- Specificatii ale produsului  :

 Fondant F20 este utilizat în producția de fondant pe teritoriul Uniunii Europene.

- OMG: Ingredientele utilizate în producția Fondant F20 nu sunt modificate genetic.
- Alergeni: Ingredientele utilizate nu sunt enumerate ca alergeni.
Fondant F20 este un produs conform specificațiilor.

 

Origine : UE

  

 

   Tipuri de fondant 

 

 Unul dintre secretele pentru decorarea specială a torturilor este pasta dulce specială numită fondant. În funcție de zona în care locuiți, cuvântul „fondant” poate avea semnificații diferite. Există două tipuri principale de fondant: turnat și rulat.

 - Fondantul turnat este o pastă dulce folosită de obicei ca glazură sau umplutură pentru prăjituri și alte produse de patiserie. Fondantul turnat se prepară în principal din zahăr, apă și sirop de porumb.

 - Fondantul rulat, este prezentat ca un aluat dulce. La fel ca fondantul turnat, fondantul rulat se face cu zahăr, apă și sirop de porumb. Pentru a face un aluat flexibil, se adaugă gelatină și / sau glicerină. În loc să fie turnat, fondantul rulat este prezentat în foi care pot fi colorate și folosite pentru decorarea prăjiturilor.

 

   Cum se fabrica fondantul ?

 

 Fondantul se face prin suprasaturarea apei cu zaharoză (zahăr). La temperatura camerei, apa nu poate ține foarte mult zahăr. Dar atunci când este încălzită până la punctul de fierbere, apa  retine de două ori mai mult zahăr.

 Cel mai bun fondant se face prin fierberea apei și zahărului împreună până când se formează o bilă moale. Crema de tartru este uneori adăugată pentru o stabilitate suplimentară. După ce este gata, îl puteți subția mai mult cu sirop de porumb pentru a se produce fondantul turnat sau rulat în foi pentru a produce fondantul.

 

   Moduri de folosire a fondantului

 

 Fondantul este foarte flexibil. Poate fi frământat și modelat în tot felul de forme. Poate fi, de asemenea, colorat cu diversi coloranți. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru decorarea prăjiturilor. Mulți artiști ai tortului împletesc si modeleaza foi de fondant deasupra prăjiturilor lor de bază pentru a le acoperi înainte de a decora cu finisaje.

 - Pasta de zahăr sau fondantul alb se folosesc pentru decorațiunile pentru tort mai mari, cum ar fi figurile miresei și mirelui, flori mai mari etc.

 - Fondantul este cel mai frecvent utilizat pentru a modela sau decora prăjituri, cupcakes sau produse de patiserie. Textura fondantului este foarte diferită față de majoritatea glazurilor, însă acest lucru îl face cu adevărat unic. Este folosit aproape exclusiv ca o acoperire decorativă la exteriorul produselor coapte.

 Fondantul este o glazură comestibilă făcută din ingrediente comestibile 100% (oricum, daca stam sa ne gindim, cine folosește glazura necomestibilă). Deși glazura este comestibilă, s-ar putea să vezi că unii oameni inlatura fondantul de pe prăjituri atunci când mănâncă tort, deoarece nu sunt atrasi de textura sau aroma fondantului.

 

   Valori nutriționale pentru 100 gr de Fondant :

 

- Calorii : 372 (kcal)

- Lipide totale : 0 g      

- Colesterol : 0 mg       

- Sodiu : 11 mg   

- Potasiu : 4 mg  

- Carbohidrați : 93 g    

- Fibre alimentare : 0 g         

- Zahăr : 89 g       

- Proteine : 0 g

 

   Cum folosim fondantul ?

 

 Este timpul să înveți câteva tehnici de bază pentru decorarea tortului și să începi să lucrezi cu fondant.Ce zici? Ti-ar placea?

 - Dacă aveți fondant alb, puteți colora fondantul luând o cantitate infima de colorant alimentar, frământând-o, trucul este să continuați să frământați până când toată culoarea este distribuită uniform. Acest lucru poate dura câteva minute și o puteti lua ca pe o joaca in familie, stand cu cei mici în preajmă.

 - Dacă doriți un efect de degrade, încetați să frământați atunci când culoarea dvs. este ușor amestecată și va părea marmorată.

 - Stiai ca pentru a intinde cu usurinta fontandul, va puteti unge mainile cu putin ulei? In timp ce intindeti foaia cu un sucitor, ridicati de pe blatul de lucru si rasuciti constant foaia de fondant,astfel nu se va lipi si nu aveti batai de cap. Continuați să rotiți si să întindeți foaia până când este de forma și grosimea dorită.

 - Salvați bucățile în exces pe care le-ați tăiat și faceți decorațiuni pentru un alt tort. Surplusul, asezati-l intr-o punga inchisa etans, si pastrati-l la temperatura camerei.

 Există atât de multe lucruri pe care le poți face cu fondant, încât poate fi greu să stabilești ce să faci. Sunt o multime de tutoriale online, de care te poti ajuta, pentru a incepe lucrul in arta modelarii cu fondant.

 - Dungile sunt o modalitate distractivă de a vă decora tortul fondant. Tăiați benzi cu ajutorul unui cutit de pizza și adăugați-le tortului de-a lungul marginilor. Puteți utiliza toate aceste dungi de o singură culoare sau o combinație de culori pentru un aspect distractiv. Adăugați ceva scris pe partea de sus pentru a-l termina.

-  Peste un tort, acoperit doar cu o foaie de fondant alb, te poti apuca de pictat, cu pensula pur si simplu, folosind coloranti alimentari, astfel aratand ca esti un artist, si poti face un tort unic, fiind impins de propria inspiratie ale unei teme impuse sau nu.

 - Înainte de a acoperi tortul cu fondant, indicat este ca tortul, sa fie tinut cateva ore in frigider.

 - Unul dintre cele mai importante lucruri de știut despre fondant, este că fondantul și apa nu se amestecă în nicio situație. Chiar și cea mai mică picătură de apă poate lăsa urme de crapaturi pe o suprafață altfel perfect netedă. Dacă observați unele imperfecțiuni ale fondantului intins, puneti degetul în puțin unt și ștergeți imperfecțiunile folosind o mișcare circulară. Apa trebuie utilizată numai pentru lipirea bucăților de fondant peste fondant.

- Fondantul este foarte sensibil la umiditatea din aer. Prea multă căldură și umiditate poate provoca fondantului un fel de “transpiratie".

 

 

Recenzii ale clienților

4 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1

Recomandare pentru cumpărare

0%

Bazat pe 2 recomandări
0
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Andra Florescu
16/03/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Un fondant usor de folosit, pret bun, produs de calitate
Cel mai Critic
ALEX
09/05/2022
Achiziție neconfirmată
caliate indoielnica
Avantaje
am reusit sa consumam cantiatea in amestec cu alt fodant de la alt producator in parte de 1/3
Comentarii
Este un fondant care curge ....nu este stabil. Folosim de peste 12 ani o reteteta proprie...si am zis ca poate merita sa incercam si altceva

proasta alegere
Sortati dupa:
Cu Fotografie
ALEX
ALEX
Achiziție neconfirmată
09/05/2022
caliate indoielnica
Avantaje
am reusit sa consumam cantiatea in amestec cu alt fodant de la alt producator in parte de 1/3
Comentarii
Este un fondant care curge ....nu este stabil. Folosim de peste 12 ani o reteteta proprie...si am zis ca poate merita sa incercam si altceva

proasta alegere
A fost utilă această recenzie?
55 62
Alina
Raspuns oferit de:: Alina
10/05/2022

Este un fondant care se utilizeaza pentru glazurat amandine, deci trebuie sa curga. Pentru a utiliza produsul, trebuie mai întâi încălzit la 45-50 ° C și apoi adaugat maximum 7% apă.  În funcție de cantitatea de apă adăugată, produsul va fi gros,subtire, alb, delicat, transparent. Puteti adauga cacao (pentru a obtine grazura de pe amandina) sau coloranti alimentari pentru a obtine alte nuante/culori.

Vasile
Vasile
Achiziție neconfirmată
18/01/2022
Fondant
Comentarii
Preț mare, pe alte site-uri se găsește la 93 ori 97 lei.
A fost utilă această recenzie?
71 62
Catalin
Raspuns oferit de:: Catalin
21/01/2022
Nu putem spune ca avem cel mai mic pret. Ne straduim sa va supunem atentiei produse de calitate la un pret corect. Un pret mai mic poate fi atribuit unor loturi care se apropie de termenul de expirare sau in cadrul unor campanii de marketing pentru un timp scurt in limita stocului disponibil.
Admin Admin
Admin Admin
Achiziție neconfirmată
27/08/2020
Comentarii
Buna ziua
Ne pare rau ca nu sunteti multumit de produs.Fondantul este un produs cu care se lucreaza mai greu iar daca intampinati probleme va putem ajuta in privinta utilizarii.Multumim
A fost utilă această recenzie?
52 35
Tudor
Tudor
Achizitie Verificata
25/08/2020
Comentarii
Un produs de tot rahatul!
A fost utilă această recenzie?
40 43
Catalin
Raspuns oferit de:: Catalin
21/01/2022
Respectam opinia clientilor nostri si publicam toate impresiile. O astfel de afirmatie fara alte explicatii ma face sa ma gindesc ca produsul nu a fost folosit corect si intr-o aplicatie pentru care a fost conceput.
Andra Florescu
Andra Florescu
Achizitie Verificata
16/03/2020
Comentarii
Un fondant usor de folosit, pret bun, produs de calitate
A fost utilă această recenzie?
76 18
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600359
Ambalare :
15 kg
Culoare:
Alb
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10530
169,90 RON
11,33 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
in stoc
Pretul in puncte: 340 point
Puncte premiu: 8 points

Cantitatea minima pentru "Fondant Alb F 20 (Cutie de 15 kg)" este 1.

5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Fondant alb pentru glazurare si umplere.
GTINEAN 0745760600359
Brandul zilei
.
De interes