+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050

Foi De Dafin Aromate

Foi De Dafin deshidratate, de aproximativ 6 cm. Frunzele de dafin deshidratate isi pastreaza aroma specifica, gustul si culoarea. 

Frunzele de dafin au numeroase intrebuintari culinare dar sunt utilizate si datorita proprietatilor benefice pentru sanatate : au proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiinflamatorii, ajuta in controlul glicemiei si in tratarea ulcerelor, imbunatatesc digestia si combat fermentatia (de aceea se adauga la preparatele greu digerabile, de exemplu fasole)

Originea Foilor De Dafin : Turcia 

Depozitarea frunzelor de dafin se face in spatii uscate, lipsite de umiditate, in ambalajul original inchis.

Termenul de valabilitate al Foilor De Dafin in conditiile depozitarii corespunzatoare, este de 24 luni. 

 

  1. Despre dafin
  2. Proprietatile frunzelor de dafin
  3. Descrierea plantei de dafin
  4. Cultivarea, producerea și prelucrarea frunzelor de dafin
  5. Uleiul din frunze de dafin
  6. Proprietăți funcționale ale frunzelor de dafin
  7. Utilizarea frunzelor de dafin în prelucrarea alimentelor
  8. Beneficii ale consumului frunzelor de dafin

 

 

          1. Despre dafin

 

      Produsul comercializat ca frunze de dafin dulce este derivat din frunzele Laurus nobilis L. (Familia - Lauraceae). Datorita asemănării dintre frunze, alți câțiva copaci sunt cunoscuți în mod diferit sub denumirea de: arbore de dafin din Vestul Indian (Pimenta racemosa), cireș (Prunus laurocerasus), laurul din Portugalia (Prunus lusitanica), laurul statelor din sud (Prunus caroliniana).

Cu toate acestea, frunzele de dafin, ale adevăratului L. nobilis nu trebuie confundate cu alte frunze. L. nobilis este originar din Mediterana și crește spontan în păduri din Europa și din California. Este cultivat pe scară largă în Europa, America și în țările arabe, din Libia până în Maroc

 

          2. Proprietatile frunzelor de dafin

 

   Proprietățile deosebite ale dafinului sunt cunoscute încă din antichitate. În vremurile biblice, dafinul era semnul simbolic al bogăției și al răutății, iar în lumea clasică, eroii și învingătorii erau decorați cu o coroană de frunze de dafin (lauri). Pe lângă faptul că este o plantă culinară foarte cunoscută, frunzele și fructele fiind utilizate medicinal în întreaga lume. Infuziile obținute din acestea au efecte diaforetice și carminative și servesc, de asemenea, ca un stimulent general al secreției gastrice. Uleiul de laur sau untul obținut din fructe ale L. nobilis este un ingredient vital al unguentului de laurină, un medicament popular pentru reumatism și gută și pentru tratamentul bolilor splinei și ficatului. De asemenea, este utilizat si în medicina veterinară.

 

          3. Descrierea plantei de dafin

 

           L. nobilis este un arbust veșnic verde, sau mai rar un copac care atinge o înălțime de 15-20 m. Coaja netedă poate fi verde măsliniu sau de nuanță roșiatică.

 Frunzele luxoase, de culoare verde, sunt alternate cu tulpini scurte, lanceolate sau lanceolate, alungite, acuminate, 5–8 cm lungime sau mai lungi și 3–4 cm lățime, coriacee, pelucide - punctate și cu revolut, întregi margini ondulate; suprafața superioară este glabră și strălucitoare, verde măsliniu până la maro, iar suprafața inferioară este măsliniu-brun, cu o coastă și vene proeminente.

 Florile sunt mici, de culoare galbenă, unisexuale și apar în ciorchini. Fructele (fructele de pădure) sunt de culoare cireșă, suculente, de culoare purpuriu până la negru, ovoidale, încrețite și conțin o singură semință cu sâmbure liber.

 Fructele uscate sunt drupace, ovoidale, cu o lungime de aproximativ 15 mm și o lățime de 10 mm. Suprafața exterioară este glabră, strălucitoare, aproape neagră și este ridată grosier din cauza contracției regiunii suculente înguste de sub epidermă. Resturile stilului apar ca un punct mic la vârf, iar o mică cicatrice la bază marchează punctul de atașare a fructului la talamus. Endocarpul este subțire și lemnos, iar testa este aderentă la suprafața sa interioară. Întregul pericarp are aproximativ 0,5 mm grosime.

  Sâmburele semințelor este alcătuită din două cotiledoane plan-convexe mari și o radiculă superioară mică; este de culoare galben-brun, amidon și oleaginos, cu miros aromat și gust aromatic și amar (Wallis, 1960; Bailey, 1963; Francesco și Francesco, 1971).

  Secțiunea transversală a frunzei prezintă celule epidermice cu cuticule groase; celulele epidermice din vedere la suprafață sunt sinuoase, împânzite și cu pereți groși. Pereții inferiori ai epidermei sunt mai curbilini și mărgele distinct. Mezofila frunzei este reprezentată în mod distinct de două straturi de celule palisade parenchimatoase și o regiune de parenchim spongios care conține rezervoare de ulei sferoid dispersate, țesuturi fragvasculare și colenchymatous. Frunza are un parfum caracteristic atunci când este zdrobită, iar gustul său este amar și aromat

 

              4. Cultivarea, producerea și prelucrarea frunzelor de dafin

 

  Dafinul este inmultit prin semințe sau, de preferință, prin butași. Din coaja unei plante de dafin bine dezvoltate, butași de aproximativ 7,5-10 cm lungime sunt pusi în nisip, fie sub un de clopot, fie în cutii de sticlă.

 Tijele înrădăcinate sunt așezate în ghivece mici, care conțin un amestec de  lut cu nisip destul de bogat, cu un drenaj bun, și apoi pot fi puse într-un patde pamant , intr-un spatiu usor incalzit unde vor avea o creștere puternică.

  Butasii de L. nobilis produc mai bine rădăcinile în iulie / august, în condiții mediteraneene, decât în ​​alte sezoane, deși perioada optimă de înrădăcinare poate fi extinsă prin încălzire din mai până în septembrie. Tăierile de tulpină lemnoasa, subapicală de laur, au un procent de înrădăcinare mai mare decât butașii apicali erbacei probabil datorită lipsei de apă din aceasta din urmă.

  Procentul de umiditate poate fi critic datorită perioadei de înrădăcinare foarte lungă de la patru la cinci luni. Înrădăcinarea rapidă și eficientă a L. nobilis are loc la o temperatură medie a rădăcinii de 20-30 °C. In timpul iernii când, dacă nu este încălzit, atât mediul cât și aerul temperaturile sunt sub 15 ºC în regiunea mediteraneană .

  După inradacinare, butasii pot fi plantați în paturi de pepinieră, cu sol cu nisip bogat și drenaj bun. Într-un singur sezon de creștere, plantele pot atinge o înălțime de 1,1,5 m. La sfârșitul sezonului de creștere și cu mult înainte de sezonul rece, plantele tinere împreună sunt păstrate în magazii bine iluminate și ventilate, iar temperatura este menținută chiar peste îngheț. Aceste plante sunt ținute în rânduri apropiate și udate o dată sau de două ori pe săptămână. Plantele sunt scoase în sezonul de primăvară și fie în ghiveci sau plantate în pepinieră. Solul bogat turba, cu multă apă și atmosferă umedă sunt condiții favorabile pentru o creștere rapidă și luxurianta. L.nobilis crește bine și în condiții parțial umbrite în grădini sau livezi.

 

              5. Uleiul din frunze de dafin si din fructe de dafin

             

  Frunzele de L. nobilis sunt culese și uscate la umbră pentru a fi utilizate ca plante aromate într-o varietate de preparate culinare, în special în bucătăria franceză.

 Frunzele conțin un ulei esențial de miros aromat, picant și faină, care poate fi izolat prin distilarea aburului. O nouă metodă a fost folosita pentru extracția hidrotermică a uleiurilor esențiale din L. nobilis.

 Uleiul este un adjuvant valoros în procesul de aromatizare a tuturor tipurilor de produse alimentare, în special a cărnii, mezelurilor, supelor conservate, a produselor coapte, in patiserie, etc. Folosirea uleiului din frunze de dafin determina obtinerea unor rezultate mai uniforme decât prin folosirea frunzelor uscate.

 Boabele de dafin conțin aproximativ 1% dintr-un ulei volatil aromatic și 25-30% grăsimi. Grăsimea separată are o culoare verde și are un miros aromatic. Uleiul obtinut este utilizat în stimularea linimentelor și în practica veterinară.

 În prezent, două tipuri de uleiuri esențiale sunt comercializate la nivel internațional sub denumirea de „ulei de dafin”, deși nu au legătură între ele. Uleiul de dafin este distilat din frunzele copacului Pimenta racemosa, care se găsește pe diferitele insule ale Indiilor de Vest, dar mai ales în Republica Dominicana. Uleiul de dafin turcesc sau uleiul de frunze de laur este distilat din frunzele lui L. nobilis.

Sursele frunzelor de dafin culinare sunt Turcia și țările balcanice și, în cantități mici, Franța. Nivelul anual de producție al uleiului autentic de L. nobilis este de aproximativ 2 t. Este comercializat în principal în Europa de Vest, în mare parte în Germania și Olanda

 

 

      6. Proprietăți funcționale ale frunzelor de dafin

 

  Deși frunzele de dafin uscate și uleiul lor esențial sunt utilizate în principal ca condiment și agent de hrană alimentar, uleiul de dafin folosește și în medicamente populare sau tradiționale din diferite țări, pentru tratamentul unui număr de de boli. Studii recente au arătat că are următoarele proprietăți funcționale:

• caracteristici antimicrobiene și antifungice;

• proprietăți hipoglicemice (în controlul diabetului);

• proprietăți anti-ulcerogene;

• proprietăți antioxidante;

• activitate antiinflamatoare.

S-a descoperit că uleiul esențial de dafin este activ împotriva Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Shigella fl exnerii și Salmonella typhi, agenți patogeni ai tractului intestinal.

S-a remarcat, de asemenea, că are activitate (activități) antifungice.

Frunzele de dafin au potențat acțiunea insulinei în metabolismul glucozei și transportul redus al glucozei. Administrarea a 200 și 600 mg / kg doze de extract etanolic de frunze de L. nobilis a produs o scădere semnificativă a nivelului de glucoză din sânge la iepurii diabetici. Posibilă activitate anti-ulcerogenă a semințelor de L. nobilis a fost testată pe ulcere gastrice induse experimental (etanol) la șobolani. Rezultatele au indicat activitate antiulcerogenă pentru 20 și 40% extracte apoase, precum și pentru fracția uleioasă a semințelor.

  Uleiul esențial de frunze de L. nobilis, care a fost utilizat ca remediu antileptic în medicina tradițională iraniană, a fost raportat că are activitate anticonvulsivantă împotriva convulsiilor experimentale raportate la efectul de vindecare din uleiul de L. nobilis.

   Extractul de L. nobilis a evidențiat o activitate remarcabilă anti-inflamatorie și antitumorală. Cercetari efectuate au evidentiat activitatea antiproliferativă a L.nobilis împotriva celulelor adenocarcinomului mamar. Spirafolida, un compus purificat din frunzele lui L. nobilis a arătat efecte neuroprotectoare împotriva apoptozei induse de dopamină în celulele neuroblastomului uman. Fracția de cloroform de L. nobilis a arătat o activitate semnificativă împotriva afectării neuronale a ischemiei cerebrale

 

          7. Utilizarea frunzelor de dafin în prelucrarea alimentelor

 

   Frunzele de dafin reprezinta un condiment cheie in bucataria mediteraneana, si sunt folosite des si in preparate armeniene, grecesti, nord africane sau turcesti. In Europa sunt adaugate indeosebi la supe, fripturi, peste si carne marinata.

   Frunzele de dafin sunt un condiment potrivit pentru vita, pui, citrice, peste, miel, orez, rosii, fasole alba, supe sau fripturi. Se poate folosi in combinatie cu majoritatea condimentelor.

 

         8. Beneficii ale consumului frunzelor de dafin

 

   Frunzele de dafin, cunoscute si sub denumirea de laur, au o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sanatatea inimii, dar pot fi folosite totodata si pentru ameliorarea durerilor menstruale, pentru mentinerea parului frumos si sanatos ori pentru tinerea la distanta a insectelor.

   Dafinul are numeroase proprietati: antiseptice, antivirale, cicatrizante si bactericide. Infuziile cu frunze de dafin calmeaza nervii si reduc anxietatea. Imbunatatesc digestia si combat fermentatia.

   Dafinul este un leac puternic pentru cei cu probleme digestive.  Daca ai indigestie si balonare, foloseste dafinul ca ceai. Amesteca 200 ml de apa, 5 foi de dafin si putin ghimbir. Fierbe pana ai jumatate din cantitate in ibric. Pune putina miere si consuma de 2 ori pe zi.

   Ajuta la tratarea diabetului de tip 2. Micsoreaza nivelul de zahar din sange, colesterolul sau trigliceridele. Antioxidantii din dafin ajuta corpul sa proceseze insulina eficient. Consuma o frunza uscata si pisata zi de zi, timp de o luna. Vei vedea ca nivelul zaharului din sange va scadea.

   Ajuta persoanele cu ten gras si previn ridurile si acneea. Fierbe 5 frunze uscate cu 2 cani de apa. Tine vasul acoperit 2 minute, apoi fierbe din nou. Toarna lichidul intr-un vas mare si pune-ti fata la aburi. Acopera capul cu un prosop. Trebuie sa stai asa 15 minute. Uleiul de dafin e si el bun pentru frumusete. Ajuta si la regenerarea parului, dar tine si ridurile la distanta.

   Amelioreaza durerile menstruale, in perioada dificila a lunii, femeile ar trebui sa consume foi de dafin, care calmeaza crampele specifice menstruatiei. Acestea contribuie si la reglarea ciclului menstrual.

   Reduce anxietatea, linalolul - este ingredientul activ care se regaseste in frunzele de dafin si care poate reduce nivelul hormonului stresului din organism, mai ales daca este folosit sub forma de aromaterapie. Expunerea indelungata la stres poate favoriza instalarea si mentinerea anxietatii, de aceea e bine sa combatem aceasta problema.

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

4.3 out of 5
17
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
delia
18/05/2023
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Aceste frunze, provenite de obicei de la arborele de dafin, au un gust distinct și un parfum plăcut. Iată o scurtă recenzie a mirodeniilor frunze de dafin:

Pros:

Aromă distinctă: Frunzele de dafin adaugă o aromă distinctă mâncărurilor. Acestea au un miros plăcut și subtil, care poate completa și îmbunătăți gustul altor ingrediente din preparatele culinare.

Versatilitate: Frunzele de dafin pot fi folosite într-o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi supe, tocănițe, fripturi și sosuri. Ele pot fi adăugate în timpul procesului de gătit pentru a permite aromei să se împrăștie și să se infuzeze în preparate.

Proprietăți digestive: Se crede că ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Mariana
Mariana
Achizitie Verificata
28/01/2025
Comentarii
Am cumpărat Foi De Dafin Aromate de la Top Ingrediente și sunt destul de multumita. Frunzele sunt de calitate bună, cu o aromă intensă, iar prețul este rezonabil pentru ceea ce oferă. Le-am folosit în diverse preparate, iar gustul este excelent. Site-ul a fost usor de utilizat, iar livrarea a fost rapidă. Singura problemă a fost că ambalajul a venit puțin deteriorat, dar frunzele au fost intacte. În concluzie, recomand acest produs pentru cei care apreciază aromele naturale!
A fost utilă această recenzie?
11 4
Lukacs
Lukacs
Achizitie Verificata
23/01/2025
Comentarii
Foi de dafin bune, aroma intensa! Comanda a fost onorata rapid, profesionalism de nota 10!
A fost utilă această recenzie?
16 3
Otilia
Otilia
Achizitie Verificata
12/01/2025
Comentarii
Foi de dafin bune, livrare rapida! 4 stele!
A fost utilă această recenzie?
14 4
Bogdan
Bogdan
Achiziție neconfirmată
07/01/2025
Comentarii
Foi de dafin bune, aroma intensa. Rapiditate si profesionalism in comanda. Recomand!
A fost utilă această recenzie?
14 4
Braga
Braga
Achizitie Verificata
03/01/2025
Comentarii
Am cumpărat Foi De Dafin Aromate de pe site-ul Top Ingrediente și am fost impresionată de rapiditatea cu care a fost onorată comanda. Frunzele sunt deshidratate, de aproximativ 6 cm, și au o aromă foarte plăcută. Raportul pret / calitate e bun, dar am observat ca unele frunze erau usor rupte. In general, recomand produsul!
A fost utilă această recenzie?
13 9
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359070
ORIGINE:
TURCIA
Ambalare:
150 g
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
  • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

    din 25 octombrie 2011

    privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

    "

    Articolul 14

    Vânzarea la distanță

    (1)   

    Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

    (a) 

    informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

    (b) 

    toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

    (2)   
    În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
    (3)   
    Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10541
12,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 26 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Foi De Dafin Aromate" este 1.

25 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Foi De Dafin origine Turcia
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745114359070 ORIGINETURCIA Ambalare150 g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
150 g
in stoc
12,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
29,90 RON / Punga
+
1 kg
in stoc
49,50 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
228,90 RON / Punga
+
10 kg
in stoc
429,00 RON / Punga
+