Coaja De Lamaie Deshidratata 2-4 mm (Punga 0,5 kg)
Coaja de lamaie deshidratata, bucati de apoximativ 2-4mm.Nu este coaja de lamaie confiata,gustul ete usor amarui.
Bucatile de coaja de lamaie deshidratata au culoare alb galbuie, gust si aroma caracteristice, fara gust sau aroma straina.
Conditii de depozitare : Produsul Coaja de Lamaie deshidratata se pastreaza in ambalajul original inchis, in spatii curate, uscate, cu temperatura nu mai mare de 25 grade C, si umiditate care sa nu depaseasca 80%.
Termenul de garantie : Produsul pastrat in conditiile mai sus mentionate isi pastreaza proprietatile timp de 24 luni, pastrat in ambalajul original.
Specificatie produs :
- continut de apa : max.8,08%
- corpuri straine : maxim 0,15%
- insecte sau parti de insecte : absente
- alergeni: absenti
- GMO : este un produs nonGMO
- iradiere : produsul nu este obtinut prin iradiere
Valorile nutritionale pentru 100g de produs :
- Calorii : 470 kcal/1970 KJ
- Grasimi : 3g din care saturate 0g
- Total carbohidrati : 16.0g
- Zaharuri : 4.2g
- Proteine : 15 g
- Sare : 0,01g (sodiu natural)
Specificatie microbilogica : Salmonella : absenta in 25g ; Grupul Colli : <1x10000 ; Mucegaiuri : <5x10000
Metale grele : Plumb : nu mai mult de 5mg/kg ; Cadmiu : nu mai mult de 1 mg/kg
Pesticide : continutul de pesticide respecta Legislatia Europeana nr.396/2005, respectiv 25 februarie 2005 precum si toate documentele ulterioare.
Originea : China
Beneficiile consumului cojii de lămâie :
Lămâia (Citrus limon) este un fruct citric comun, alături de grapefruits, limes și portocale. În timp ce pulpa și sucul se folosesc cel mai mult, coaja tinde să fie aruncată. Cu toate acestea, studiile au stabilit că, coaja de lămâie este plină de compuși bioactivi care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate.
- Valoare nutritivă ridicată
În ciuda consumului în cantități mici, cojile de lămâie sunt foarte hrănitoare. O lingură (6 grame) oferă:
Calorii: 3 / Carbo: 1 gram / Fibră: 1 gram / Proteine: 0 grame / Grăsime: 0 grame
Vitamina C: 9%
În plus, in coaja sunt cantități mici de calciu, potasiu și magneziu.
D-limonenul, un compus care oferă lămâii sale aroma caracteristică, se găsește și în coajă și poate fi responsabil pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct.
Concluzionam ca in coaja de lămâie aportul caloric este minim, în acelasi timp este bogată în fibre, vitamina C și D-limonen. De asemenea, conține mai multe minerale.
- Poate sprijini sănătatea orală
Cavitățile dentare și infecțiile gingivale sunt boli orale răspândite din cauza unor bacterii precum Streptococcus mutant.
Coaja de lămâie conține substanțe antibacteriene care pot inhiba dezvoltarea microorganismelor.
Într-un studiu recent, cercetătorii au identificat patru compuși în coaja de lămâie care au proprietăți antibacteriene puternice și combat eficient bacteriile obișnuite care determină boala orală.
Ba mai mult, s-a descoperit că extractul de coajă de lămâie combate activitatea Streptococcus mutans, dozele mai mari fiind mai eficiente.
- Bogata în antioxidanți
Antioxidantii sunt compusi ai plantelor care previn deteriorarea celulelor prin lupta cu radicalii liberi din corp.
Coaja de lămâie oferă mai mulți antioxidanți, inclusiv D-limonenul și vitamina C, care protejează sistemul imunitar și reduc riscul de îmbolnăvire.
Aportul de antioxidanți flavonoizi precum D-limonenul este legat de un risc redus de anumite afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2.
Coaja de lămâie are o activitate antioxidantă mai puternică decât cojile de grapefruit sau de mandarină. De asemenea, studiile au arătat că D-limonenul crește activitatea unei enzime care ajută la reducerea stresului oxidativ. Stresul oxidativ este asociat cu deteriorarea țesuturilor și îmbătrânirea accelerată.
În plus, vitamina C din coaja de lămâie acționează ca un puternic antioxidant și promovează sănătatea imunitară.
- Poate avea proprietăți antimicrobiene și antifungice
Coaja de lamaie poate avea mai multe proprietăți antimicrobiene și antifungice.
În mod special, s-a constatat ca această coajă a afectat în mod semnificativ și a redus creșterea bacteriilor rezistente la antibiotice.
Un alt studiu a arătat că extractul de coajă de lămâie a combătut o ciupercă rezistentă la droguri care cauzează infecții ale pielii.
Coaja de lamaie poate oferi efecte antimicrobiene și antifungice - chiar și împotriva tulpinilor rezistente la antibiotice.
- Poate stimula sistemul imunitar
Extractul de coajă de lămâie vă poate consolida sistemul imunitar datorită conținutului său de flavonoid și vitamina C.
Mai mult decât atât, s-a descoperit că 1-2 grame de vitamina C pe zi reduce severitatea și durata răcelii comune cu 8% la adulți și 14% la copii.
Vitamina C se acumulează de asemenea în fagocite, un tip de celulă care ingerează compuși nocivi.
- Poate ajuta sănătatea inimii
Hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și obezitatea sunt factori de risc pentru boli de inimă, care este principala cauză de deces.
Cercetările sugerează că compuși precum flavonoidele, vitamina C și pectina - principala fibră din coaja de lămâie - pot reduce riscul.
Concluzionam ca Flavonoidele, vitamina C și pectina din coaja de lămâie pot promova sănătatea inimii prin scăderea nivelului de colesterol din sânge și alți factori de risc pentru boli de inimă.
- Poate avea proprietăți anticanceroase
Coaja de lamaie poate avea mai multe proprietăți de combatere a cancerului.
De exemplu, aportul de flavonoide este asociat cu un risc redus de mai multe tipuri de cancer, iar vitamina C poate consolida creșterea globulelor albe din sânge, care ajută la eliminarea celulelor canceroase mutate.
D-limonenul poate avea și proprietăți anticanceroase, în special împotriva cancerului de stomac.
Cu toate acestea, coaja de lămâie nu trebuie considerată un tratament sau o cura pentru cancer.
- Poate trata calculii biliari
Unele studii sugerează că D-limonenul poate ajuta la tratarea calculilor biliari - depozite dure care se pot dezvolta în vezica biliară.
Într-un studiu efectuat la 200 de persoane cu calculi biliari, 48% dintre cei injectați cu un solvent D-limonen au prezentat o dispariție completă a calculilor biliari, ceea ce sugerează că acest tratament ar putea fi o alternativă eficientă la intervenția chirurgicală.
Utilizari :
Coaja de lămâie are multe aplicații in produse cosmetice sau uz casnic.
Coaja de lamaie poate fi consumată proaspătă sau deshidratată, in înghețate, o varietate de feluri de mâncare, produse coapte - cozonaci, checuri, briose, salate, iaurturi, presărata in zeama mucenicilor, in băuturi, marinate, ceaiuri, cocktailuri, si in multe altele.
Tipsuri despre lamai :
Lămâile sunt o opțiune versatilă, naturală pentru curățare, frumusețe, gătit și multe altele. Nu numai că au miros și gust excelent, dar posedă proprietăți antibacteriene care le fac perfecte pentru uciderea germenilor. PH-ul lor scăzut le face perfecte pentru frumusețe și îngrijire personală, iar atunci când este aplicat direct pe piele, sucul de lămâie poate lumina vârsta și petele de soare. Lămâile au o concentrație mare de acid citric, ceea ce este excelent pentru dezinfectarea și curățarea generală. Acidul citric din lămâi poate ajuta la uciderea bacteriilor și a mucegaiului și, de asemenea, la eliminarea prafului de săpun și a depozitelor minerale.
Lamaia cu tot cu coaja, nu numai ca actioneaza ca degresant, dar acidul citric gasit in lamaie ajuta si la indepartarea petelor din orice suprafata a bucatariei. Aruncați coaja de lămâie cu pulpa într-un vas, adaugati apă si o lingurita de bicarbonat, aceasta combinatie ajuta la eliminarea grăsimii și a face paharele si farfuriile să scârtaie si sa luceasca.
Petele dure de apă se datorează mineralelor din apă. Știm deja trucul cum ca lămâia funcționează excelent pentru eliminarea acestei acumulări. Luați o jumătate de coajă de lămâie cu pulpa intactă, presărați sare în interiorul acesteia, frecați direct pe suprafetele calcaroase, apoi clătiți bine.
Pune una sau două jumătăți de lămâie în microunde pentru aproximativ 15-20 de secunde. Îndepărtați cu grijă jumătățile de lămâie și folosiți-le pentru a curăța interiorul cuptorului cu microunde, precum și aragazul și hota de gamă. Frecați cu acele jumătăți de lămâie pe suprafețe, apoi ștergeți cu o cârpă umedă de vase.
Conținutul de acid din interirorul alb al cojilor de citrice poate albi și străluci dinții usor patati. Frecați partea albă interioară pe dinți pentru câteva minute pentru un efect de albire. Clătiți bine cu apă după ce folosiți cojile de citrice. Dupa acest remediu veți observa efecte de albire aproape imediate!
Ceaiul de coajă de lămâie, proaspata sau confiata este o variantă minunată dacă vrei să beneficiezi de toate proprietățile benefice ale lămâilor. Această băutură poate detoxifia organismul, îndepărta toxinele și lupta împotriva radicalilor liberi ce se acumulează în corp din cauza poluării, chimicalelor, consumului de țigari sau a alimentației nesănătoase.
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
Sursă de vitamine și minerale: Coaja de lămâie conține nutrienți precum vitamina C, vitamina A, vitamina E și minerale precum potasiu, calciu și magneziu. Prin utilizarea cojii deshidratate în rețete, poți beneficia de aceste substanțe nutritive.
Antioxidanți: Coaja de lămâie conține compuși antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și limonoidele, care pot contribui la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la susținerea sănătății generale.
Digestie sănătoasă: Coaja de lămâie are un conținut ridicat de ...
Produsa in China ...oare sunt lamai crescute in China?? Sau, avand in vedere cat de invenrivi sunt in materie de oua, au rezolvat si problema lamailor. Ce pot sa mai spun..
Dezrecomand...total.
Sursă de vitamine și minerale: Coaja de lămâie conține nutrienți precum vitamina C, vitamina A, vitamina E și minerale precum potasiu, calciu și magneziu. Prin utilizarea cojii deshidratate în rețete, poți beneficia de aceste substanțe nutritive.
Antioxidanți: Coaja de lămâie conține compuși antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și limonoidele, care pot contribui la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la susținerea sănătății generale.
Digestie sănătoasă: Coaja de lămâie are un conținut ridicat de ...
Produsa in China ...oare sunt lamai crescute in China?? Sau, avand in vedere cat de invenrivi sunt in materie de oua, au rezolvat si problema lamailor. Ce pot sa mai spun..
Dezrecomand...total.
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |