KOREA

Coreea este o țară din Asia de Est, situată în peninsula coreeană. Aceasta este formată din două țări separate - Coreea de Nord și Coreea de Sud - care au fost divizate în urma Războiului din Coreea din anii 1950.

Coreea are o cultură și o istorie bogată, care datează de mii de ani. Din punct de vedere cultural, Coreea este cunoscută pentru muzica sa tradițională, dansul, arta și gastronomia. Coreea are, de asemenea, o industrie de divertisment populară, care include K-pop, K-dramă și K-film.

În ceea ce privește economia, Coreea de Sud este cunoscută pentru industria sa tehnologică puternică, care include producția de smartphone-uri, televizoare și alte produse electronice. De asemenea, este un important producător de automobile și nave.

Coreea de Nord, pe de altă parte, este o țară izolată politic și economic, cu un regim comunist și un control strâns asupra populației. Din cauza acestei izolări, puțin se cunoaște despre viața cotidiană din Coreea de Nord.

 

Gastronomia Coreeana

Gastronomia coreeană este bogată și diversă, fiind cunoscută pentru utilizarea legumelor, condimentelor și a sosurilor. Aici sunt câteva preparate și ingrediente tradiționale ale bucătăriei coreene:

  1. Kimchi - Este un fel de murături fermentate, de obicei din varză, dar poate fi făcut și din alte legume, care este unul dintre cele mai renumite alimente coreene. Este folosit ca garnitură sau ingredient în multe feluri de mâncare.

  2. Bibimbap - Este un amestec de orez, legume, carne (de obicei carne de vită sau porc), ou și sos de ardei iute. Este adesea servit într-un castron și se amestecă înainte de a fi mâncat.

  3. Bulgogi - Este un preparat de carne de vită sau porc, feliată subțire și marinată într-un amestec de sos de soia, usturoi, zahăr și alte condimente, apoi gătită pe grătar.

  4. Japchae - Este un fel de mâncare din fidea de cartofi dulci, adesea cu legume, carne și sosuri.

  5. Tteokbokki - Este un fel de mâncare tradițional coreeană din fidea de orez cu sos picant, adesea cu legume și bucăți de carne sau fructe de mare.

  6. Samgyetang - Este o supă coreeană tradițională făcută din pui umplut cu orez, ginseng și alte ingrediente.

  7. Soju - Este o băutură coreeană tradițională distilată din orez, grâu sau cartofi.

Acestea sunt doar câteva exemple de preparate și ingrediente tradiționale ale bucătăriei coreene. Alte ingrediente și feluri de mâncare populare includ bulgogi, galbi, sundubu jjigae, haemul pajeon, și multe altele.

 

Mai jos se află o listă de ţărilor:

China, India, Italia, Japonia, Korea, Pakistan, Senegal, Turcia, Thailanda 

 

Brand