+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

JAPONIA

Japonia 

Japonia este o țară insulară din Asia de Est, cunoscută pentru cultura sa bogată și tehnologia sa avansată. Aici sunt câteva aspecte importante ale istoriei, culturii și economiei japoneze:

 1. Istorie - Japonia are o istorie de peste 2.000 de ani, fiind locuită de diverse imperii și regate. În secolul al XIX-lea, Japonia a evitat colonizarea europeană, devenind una dintre puținele țări din Asia care a păstrat independența sa.

 2. Cultură - Japonia este cunoscută pentru arta sa tradițională, muzica, dansul și arhitectura sa. De asemenea, este cunoscută pentru religia predominantă, shintoismul, și templele sale magnifice.

 3. Bucătărie - Bucătăria japoneză este cunoscută pentru utilizarea ingredientelor proaspete și prezentarea sa artistică. Printre preparatele cele mai cunoscute se numără sushi, ramen, tempura și yakitori.

 4. Economie - Japonia are una dintre cele mai dezvoltate economii din lume, fiind cunoscută pentru exporturile sale de produse electronice, automobile și produse alimentare, precum orezul și ceaiul.

 5. Turism - Japonia este o destinație populară pentru turism, cu o varietate de atracții turistice, cum ar fi templele și grădinile sale tradiționale, orașele futuriste, precum Tokyo și Osaka, și bucătăria tradițională.

Acestea sunt doar câteva exemple de aspecte importante ale istoriei, culturii, economiei și turismului din Japonia.

 

Gastronomie Japoneza 

Bucătăria japoneză este cunoscută pentru utilizarea ingredientelor proaspete și prezentarea sa artistică. Aici sunt câteva preparate și ingrediente tradiționale ale bucătăriei japoneze:

 1. Sushi - Este un fel de mâncare tradițional japonez făcut din orez de sushi presat în forme mici, adesea cu pește sau fructe de mare deasupra.

 2. Ramen - Este un fel de mâncare japonez, făcut dintr-un bol de fidea de grâu într-un bulion de carne sau de legume, cu legume, carne sau ouă deasupra.

 3. Tempura - Este un fel de mâncare japonez făcut din legume sau fructe de mare acoperite cu un aluat subțire și prăjite în ulei.

 4. Yakitori - Este un fel de mâncare japonez făcut din bucăți de carne, de obicei pui, tăiate în bucăți mici, prăjite pe un grătar și servite cu sos teriyaki.

 5. Miso soup - Este o supă japoneză făcută dintr-un bulion de miso, adesea cu tofu și alge.

 6. Udon - Este un fel de mâncare japonez făcut din fidea de grâu într-un bulion de carne sau de legume, adesea cu legume și carne deasupra.

 7. Matcha - Este o băutură japoneză tradițională făcută din praf de ceai verde, amestecată cu apă caldă și bătută cu o pensulă specială până când formează o spumă.

Acestea sunt doar câteva exemple de preparate și ingrediente tradiționale ale bucătăriei japoneze. Alte ingrediente și feluri de mâncare populare includ soba, donburi, shabu-shabu, tonkatsu și multe altele.

 

 China, India, Italia, Japonia, Korea, Pakistan, Senegal, Turcia, Thailanda 

 

Brand