Subcategorii
Fibre Alimentare

Fibrele alimentare sunt componente ale alimentelor care nu sunt digerate sau absorbite de către organism. Ele trec în mod relativ intacte prin tractul digestiv și au numeroase beneficii pentru sănătate. Fibrele alimentare se găsesc în principal în alimentele de origine vegetală, cum ar fi fructele, legumele, nucile, semințele, cerealele integrale și leguminoasele. Iată mai multe informații despre fibrele alimentare:

Tipuri de fibre alimentare:

  1. Fibre solubile: Acestea se dizolvă în apă pentru a forma o substanță vâscoasă și gel-like în tractul digestiv. Fibrele solubile se găsesc în alimente precum ovăz, orz, fasole, mere, citrice, morcovi și legume crucifere. Ele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea nivelului glicemiei în limite normale.

  2. Fibre insolubile: Acestea nu se dizolvă în apă și adaugă volum și consistență fecalelor. Fibrele insolubile se găsesc în alimente precum grâu integral, orez brun, semințe de in, tărâțe și legume cu frunze verzi. Ele ajută la promovarea mișcărilor intestinale regulate și la prevenirea constipației.

Beneficii pentru sănătate ale fibrelor alimentare:

  • Digestie sănătoasă: Fibrele alimentare contribuie la menținerea unui tract digestiv sănătos prin stimularea mișcărilor intestinale regulate și prin prevenirea constipației.

  • Controlul greutății: Consumul de fibre poate ajuta la menținerea sau la pierderea în greutate, deoarece acestea oferă senzația de sațietate și pot reduce consumul total de calorii.

  • Controlul nivelului de zahăr din sânge: Fibrele solubile pot ajuta la menținerea nivelului glicemiei în limite normale și pot fi benefice pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

  • Scăderea colesterolului: Fibrele solubile, cum ar fi cele din ovăz, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") din sânge.

  • Prevenirea bolilor de inimă: Consumul regulat de fibre alimentare este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor de inimă.

  • Prevenirea cancerului de colon: Fibrele insolubile pot ajuta la menținerea sănătății colonului și la prevenirea cancerului de colon.

  • Sănătatea sistemului imunitar: O parte a fibrelor alimentare poate servi ca hrană pentru bacteriile benefice din colon, contribuind astfel la sănătatea sistemului imunitar.

Recomandările dietetice sugerează consumul unei cantități adecvate de fibre alimentare în fiecare zi. Aceasta poate varia în funcție de vârstă, sex și nivelul de activitate fizică, dar în general, un obiectiv bun este de a consuma cel puțin 25 de grame de fibre pe zi pentru adulți. O dietă echilibrată care include o varietate de alimente bogate în fibre poate contribui la menținerea unei sănătăți optime.

 
10507
155,00 RON
7,75 RON  per 1.00 kg
/ Sac
+
GTINEAN 0745760601561
10506
364,21 RON
52,03 RON  per 1.00 kg
/ Punga
GTINEAN 0745760601387
10507
43,00 RON
8,60 RON  per 1.00 kg
/ Punga
+
GTINEAN 0745760601561
10506
55,66 RON
111,32 RON  per 1.00 kg
/ Punga
GTINEAN 0745760601387
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu