Château Pavie

 

Domeniul este deținut de Gérard Perse din 1998, care a făcut tot posibilul pentru a-i da un impuls, cel puțin, Extraordinar, ridicându-l la rangul celor mai prestigioase vinuri de Bordeaux.

În 2012 a venit consacrarea pentru Château Pavie, când a aderat la titlul de Premier Grand Cru Classé „A” în clasamentul Saint-Emilion, poziție pe care și-a păstrat-o în timpul ultimei revizuiri a clasificării din septembrie 2022. 

Château Pavie veghează astăzi pe o podgorie de 37 de hectare, ceea ce o face una dintre cele mai mari proprietăți dintre Premiers Grands Crus Classés din Saint-Emilion. Vița de vie este plantată pe versanți de calcar și argilo-calcar, cu 65% Merlot, 25% Cabernet Franc și 10% Cabernet Sauvignon. Vinurile sunt maturate timp de 18 până la 32 de luni în butoaie de stejar francez, a căror proporție poate varia de la 70 până la uneori 100% lemn nou.

Proprietatea produce un al doilea vin, Arômes de Pavie, care beneficiază și de 18 până la 24 de luni de învechire în butoi, din care 50% din lemn nou.

Château Pavie este renumit pentru finețea, complexitatea și farmecul inimitabil al vinurilor sale. Fructele bogate și taninurile nobile le oferă energie vibrantă.

Nu exista produse in aceasta sectiune