+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Ulei Rafinat Din Floarea Soarelui – 1 Litru – Olpo (maxim 4)

Produsul se vinde la acest pret in limita a 4buc/comanda

DESCRIERE PRODUS

 • Olpo este un ulei rafinat de floarea- soarelui, preparat din seminte atent selectionate, numai din inima florii- soarelui, ideal pentru prajit, salate, maioneze si prajituri
 • Ambalaj: sticla de plastic
 • Gramaj: 1 litru
 • Caracteristici:
 • 100% ulei rafinat de floarea soarelui
 • Culoare usor galbuie
 • Punct de fum ridicat – potrivit pentru prajiri la temperturi inalte
 • Bogat in acizi grasi sanatosi
 • Temperatura recomandata de prajire: maxim 175 grade Celsius
 • Depozitare: A se pstra la loc uscat si racoros, la temperaturi intre 15 – 25 grade Celsius, ferit de lumina
 • Termen de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei. A se consuma inainte de data inscrisa pe ambalaj
 • Tara de origine: Romania
 • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate . Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente

INGREDIENTE

 • 100% seminte de floarea soarelui

VALORI NUTRITIONALE PENTRU 100 GRAME PRODUS

 • Energie: 3400 kj / 827 kcal
 • Grasimi: 91,9 grame
 • Grasimi saturate: 9,5 grame
 • Carbohidrati: 0 grame
 • Zaharuri: 0 grame
 • Proteine: 0 grame
 • Sare: 0 grame

UTILIZARE PRODUS

 • Uleiul rafinat din floarea soarelui este un ulei de gătit obținut din semințele plantei Helianthus annuus, cunoscută sub numele de floarea soarelui.
 • Procesul de rafinare implică îndepărtarea impurităților și a substanțelor nedorite din uleiul brut de floarea soarelui pentru a-l face mai pur, mai stabil și mai potrivit pentru consumul uman.
 • Iată câteva caracteristici ale uleiului rafinat din floarea soarelui:
 1. Culoare: Uleiul rafinat din floarea soarelui este, în general, de culoare palidă sau ușor galbenă.
 2. Gust și miros: Are un gust neutru și un miros ușor, ceea ce îl face potrivit pentru gătit și copt.
 3. Punct de fum: Uleiul de floarea soarelui are un punct de fum ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru prăjire la temperaturi înalte.
 4. Utilizare: Este un ulei de gătit versatil și poate fi folosit pentru prăjire, prăjire la temperaturi înalte, coacere, pregătirea sosurilor și pentru salate.
 5. Beneficii pentru sănătate: Uleiul de floarea soarelui este bogat în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, cum ar fi acidul oleic și acidul linoleic. Acești acizi grași pot contribui la menținerea unei inimi sănătoase.
 6. Depozitare: Este important să depozitați uleiul de floarea soarelui într-un loc răcoros și întunecat pentru a preveni râncezirea și degradarea acestuia.
 7. Avantaje: Uleiul de floarea soarelui este disponibil pe scară largă și este unul dintre cele mai utilizate uleiuri de gătit în întreaga lume datorită versatilității sale.
 • Este important să rețineți că, în funcție de procesul specific de rafinare și de producție, caracteristicile uleiului de floarea soarelui rafinat pot varia ușor de la un producător la altul.
 • De asemenea, să acordați atenție etichetelor pentru a vă asigura că ați cumpărat un ulei de înaltă calitate și adecvat pentru nevoile dvs. de gătit.

MODURI DE UTILIZARE ALE ULEIULUI RAFINAT DIN FLOAREA SOARELUI

 • Uleiul rafinat din floarea soarelui este un ulei de gătit versatil și poate fi folosit într-o varietate de moduri în bucătărie. Iată câteva moduri comune de utilizare a acestui ulei:
 1. Prăjire și gătit la temperaturi înalte:Uleiul de floarea soarelui are un punct de fum ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru prăjirea alimentelor la temperaturi înalte. Puteți utiliza uleiul de floarea soarelui pentru a prăji cartofi, carne, pește sau alte alimente.
 2. Coacere:Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit pentru a unge tavile sau forme pentru coacere pentru a preveni lipirea alimentelor. De asemenea, este potrivit pentru coacerea prăjiturilor, a pâinii și a altor produse de patiserie.
 3. Săturație și prepararea de sosuri:Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit pentru a căli legume sau a prăji usturoiul și ceapa înainte de a adăuga alte ingrediente pentru a face sosuri și stews.
 4. Pregătirea dressing-urilor pentru salate:Uleiul de floarea soarelui poate fi amestecat cu oțet sau cu alte ingrediente pentru a crea dressing-uri delicioase pentru salate. Este un ulei cu gust neutru, astfel încât să nu domine aroma dressing-ului.
 5. Coptul și prăjirea la foc mediu:Puteți utiliza uleiul de floarea soarelui pentru a coace sau a prăji alimentele la foc mediu. Este potrivit pentru prepararea omletelor, a clătitelor și a altor alimente la temperaturi moderate.
 6. Marinarea alimentelor: Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit pentru a marinarea cărnii, a puiului sau a altor alimente înainte de gătire pentru a le adăuga aromă și pentru a le menține suculente.
 • Este important să aveți grijă să nu supraîncălziți uleiul de floarea soarelui, deoarece acest lucru poate duce la degajarea unor substanțe nocive. De asemenea, asigurați-vă că stocați uleiul într-un loc răcoros și întunecat pentru a preveni râncezirea și degradarea acestuia.

BENEFICIILE ULEIULUI RAFINAT DIN FLOAREA SOARELUI

 • Uleiul rafinat din floarea soarelui are mai multe beneficii, iar utilizarea sa în mod moderat poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și a bucătăriei dvs. Iată câteva dintre beneficiile uleiului rafinat din floarea soarelui:
 1. Bogat în acizi grași sănătoși: Uleiul de floarea soarelui este o sursă bună de acizi grași esențiali, cum ar fi acidul oleic (un acid gras mononesaturat) și acidul linoleic (un acid gras polinesaturat). Acești acizi grași pot ajuta la menținerea sănătății inimii și a sistemului vascular.
 2. Punct de fum ridicat: Uleiul de floarea soarelui are un punct de fum ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru prăjire și gătit la temperaturi înalte. Aceasta înseamnă că poate fi utilizat în siguranță pentru a găti alimente la temperaturi ridicate fără a se descompune sau a degaja fum.
 3. Gust neutru: Uleiul de floarea soarelui are un gust neutru, ceea ce înseamnă că nu va afecta în mod negativ aroma sau gustul preparatelor culinare. Acest lucru îl face versatil pentru o gamă largă de rețete.
 4. Disponibilitate și accesibilitate: Uleiul de floarea soarelui este larg disponibil și este adesea mai accesibil ca preț în comparație cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline extra virgin.
 5. Conține vitamine esențiale: Uleiul de floarea soarelui conține vitamine esențiale, cum ar fi vitamina E, care este un antioxidant important pentru sănătatea pielii și a ochilor.
 6. Textura ușoară: Uleiul de floarea soarelui are o textură ușoară, ceea ce îl face potrivit pentru coacere și gătit. Acesta poate contribui la obținerea unei texturi fragede și arome pline de gust în preparatele dvs.
 7. Păstrare pe termen lung: Datorită procesului de rafinare, uleiul de floarea soarelui are o durată de viață mai lungă și este mai puțin predispus la râncezire sau alterare în comparație cu uleiurile crude.
 • Cu toate acestea, este important să utilizați uleiul de floarea soarelui cu moderare, deoarece are un conținut ridicat de calorii și grăsimi.
 • Consumul excesiv de grăsimi poate contribui la creșterea în greutate și la probleme de sănătate, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare.
 • Alegeți întotdeauna variante rafinate de înaltă calitate și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat pentru a le menține proaspete.

SATISFACTIA CLIENTULUI

 • Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.

 AN

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5941705000030
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18074
5,78 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 12 points
+
Olpo este un ulei rafinat de floarea- soarelui, preparat din seminte atent selectionate, numai din inima florii- soarelui, ideal pentru prajit, salate, maioneze si prajituri.Procesul de rafinare implică îndepărtarea impurităților și a substanțelor nedorite din uleiul brut de floarea soarelui pentru a-l face mai pur, mai stabil și mai potrivit pentru consumul uman.Uleiul de floarea soarelui are un punct de fum ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru prăjire și gătit la temperaturi înalte. Aceasta înseamnă că poate fi utilizat în siguranță pentru a găti alimente la temperaturi ridicate fără a se descompune sau a degaja fum.
GTINEAN 5941705000030