Ulei De Palmier FRIGGITUTTO (Bidon de 25L)

Ulei de palmier bifractionat pentru prajit,origine Italia

Utilizari :

  Uleiul de palmier poate fi un substitut ieftin pentru unt sau uleiuri vegetale hidrogenate, în cazul în care este de dorit grăsimea solidă, cum ar fi prepararea aluatului de patiserie și a copturilor. Preocupările referitoare la sănătate legate de grăsimile trans din uleiurile vegetale hidrogenate ar fi putut contribui la utilizarea tot mai mare a uleiului de palmier în industria alimentară.
 

  Este adesea utilizat pentru prăjit sau prăjit, deoarece are un punct de fum ridicat de 230 grade C și rămâne stabil la căldură mare. Acest ulei se găsește și în multe produse nealimentare, cum ar fi pasta de dinți, săpunul și produsele cosmetice.

  Uleiul de palmier este folosit și în hrana animalelor. În martie 2017, un documentar realizat de Deutsche Welle a dezvăluit că uleiul de palmier este folosit pentru a face înlocuitori de lapte pentru a hrăni vițeii din Alpii germani. Acești înlocuitori de lapte conțin 30% lapte praf și restul de proteine brute obținute din lapte praf degresat, praf de zer și grăsimi vegetale, în mare parte ulei de nucă de cocos și ulei de palmier.

  Uleiul de palmier este uneori adăugat în untul de arahide și alte unturi de nuci ca un stabilizator pentru a împiedica grasimea să se separe și să se așeze în vârful borcanului.

- Etichetarea OMG este conformă cu Regulamentele 2003/1829 / CE și 2003/1830 / CE.       

- Produsul ( Ulei de palmier ) nu este tratat cu radiații ionizante.

- Ambalarea : bidon de tabla de 25 L

- Informatii paletizare : 11 bidoane pe strat ; 3 straturi pe palet ; 33 bidoane pe palet ; 825 L pe palet

- Valabilitate :  Ulei de palmier bifractionat pentru prajit isi mentine proprietatile timp de 12 luni într-un loc răcoros și uscat.

 

Origine :  Italia

 

  Descriere produs :

  Uleiul de palmier este un ulei de bucătărie vegetal comestibil provenit din pulpa roșie a fructului de palmier. Este în mod natural de culoare roșiatică datorita unui conținut ridicat de beta-caroten,dar uleiul de palmier care a fost rafinat, decolorat și dezodorizat din uleiul de palmier brut (numit „ulei RBD” - rafinat, albit și deodorizat) nu conține caroteni. Uleiul de palmier provenit din pulpa roșie a fructului de palmier are 41% saturație.

  În jurul anului 1870, uleiul de palmier constituia exportul primar al unor țări din Africa de Vest, deși acest lucru a fost depășit de cacao în anii 1880 cu introducerea plantațiilor coloniale europene de cacao. 

  Uleiul de palmier, ca toate grăsimile, este compus din acizi grași. El are o concentrație deosebit de mare de grăsimi saturate, în special acidul gras 16 saturat de carbon, acidul palmitic, care îi si dă numele. Acidul oleic monoinsaturat este, de asemenea, un constituent major al uleiului de palmier. Uleiul de palmier nedefinit este o sursă semnificativă de tocotrienol, parte a familiei de vitamine E. Multe aplicații alimentare industriale de ulei de palmier folosesc componente fracționate ale uleiului de palmier (deseori enumerate ca „ulei de palmier modificat”) ale căror niveluri de saturație pot atinge 90%; aceste uleiuri de palmier „modificate” pot deveni foarte saturate, dar nu sunt neapărat hidrogenate. 

  Rata de extracție a uleiului dintr-o grămadă variază de la 17 la 27% pentru uleiul de palmier și de la 4 la 10% pentru sâmburi de palmier. 

  Alături de uleiul de nucă de cocos, uleiul de palmier este unul dintre puținele grăsimi vegetale extrem de saturate fiind semisolid la temperatura camerei. Uleiul de palmier este un ingredient obișnuit de gătit în centura tropicală din Africa, Asia de Sud-Est și unele părți din Brazilia. Utilizarea sa în industria alimentară comercială în alte părți ale lumii este larg răspândită datorită costurilor sale mai mici și a stabilității (saturației) oxidative ridicate a produsului rafinat atunci când este utilizat pentru prăjire. 

   Ca uleiul de palmier sa ajunga in bucatariile dumneavoastra sunt necesare urmatoarele procedee de rafinare. În primul rând este fracționarea, cu procese de cristalizare și separare pentru a obține fracțiuni solide (stearină de palmier) și lichide (oleină). Apoi topirea și degresarea care îndepărtează impuritățile. Abia apoi uleiul se filtrează și se albeste. Rafinarea fizică elimină mirosurile și colorația pentru a produce „ulei de palmier rafinat, albit și deodorizat”  cu acizi grași liberi, care sunt folosiți la fabricarea săpunurilor, detergentului praf de spălare și a altor produse. 

  Principalul tip de grăsimi saturate găsite în uleiul de palmier este acidul palmitic, care contribuie cu 44% din caloriile sale. De asemenea, conține cantități mari de acid oleic și cantități mai mici de acid linoleic și acid stearic.
Pigmentul roșiatic-portocaliu al uleiului de palmier provine din antioxidanți cunoscuți sub denumirea de carotenoizi, inclusiv beta-carotenul, pe care corpul tău îl poate transforma în vitamina A.

  În uleiul de palmier fracționat, porțiunea lichidă este îndepărtată printr-un proces de cristalizare și filtrare. Porțiunea solidă rămasă este mai mare în grăsimi saturate și are o temperatură mai mare de topire.

  Compoziția nutrienților unei linguri (14 grame) de ulei de palmier:


 - Calorii: 114
 - Grăsime: 14 grame
 - Grăsime saturată: 7 grame
 - Grăsime mono: 5 grame
 - Grasime polinesaturata: 1,5 grame

 - Vitamina E: 11% din RDI
Toate caloriile uleiului de palmier provin din grăsimi. Defalcarea acidului gras este de 50% acizi grași saturați, 40% acizi grași mono și 10% acizi grași polinesaturați.

  Beneficii pentru sănătate :

  Uleiul de palmier a fost legat de mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea funcției creierului, reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă și îmbunătățirea statutului de vitamina A.
  - Sănătatea creierului
  Uleiul de palmier este o sursă excelentă de tocotrienoli, o formă de vitamina E cu proprietăți antioxidante puternice care pot susține sănătatea creierului.
  Studiile efectuate animale sugerează că tocotrienolii din uleiul de palmier pot ajuta la protejarea grăsimilor polinesaturate delicate din creier, la progresia lentă a demenței, la reducerea riscului de accident vascular cerebral și la prevenirea creșterii leziunilor cerebrale.

  - Sanatatea inimii
  Uleiul de palmier a fost creditat că oferă protecție împotriva bolilor de inimă.
  Deși unele rezultate ale studiului au fost amestecate, acest ulei pare, în general, să aibă efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă, inclusiv scăderea colesterolului LDL „rău” și creșterea colesterolului HDL „bun”.

  -  Stare de vitamina A îmbunătățită
  Uleiul de palmier poate ajuta la îmbunătățirea statutului de vitamina A la persoanele cu deficiență sau cu risc de deficiență.
  Studiile efectuate la femeile gravide din țările în curs de dezvoltare au arătat că consumul de ulei de palmier roșu crește nivelul de vitamina A în sângele lor, precum și la sugarii alăptați. Beta-carotenul este necesar pentru ridicarea nivelului energetic al organismului, echilibrul hormonal şi îmbunătăţirea vederii.

  - Datorită prezenţei antioxidanţilor, uleiul de palmier are proprietăţi anti-cancerigene semnificative.

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Codrea Mihai
13/03/2023
Achizitie Verificata
Excelent
Comentarii
Recomand la un pret bun
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Codrea Mihai
Codrea Mihai
Achizitie Verificata
13/03/2023
Excelent
Comentarii
Recomand la un pret bun
A fost utilă această recenzie?
31 26
Marin Gelu
Marin Gelu
Achizitie Verificata
01/04/2020
Comentarii
Foarte bun! Cunosc produsul de ani buni...
A fost utilă această recenzie?
94 33
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760602001
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10862
410,00 RON
16,40 RON  per 1.00 kg
/ Bidon
in stoc
Pretul in puncte: 820 point
Puncte premiu: 21 point

Cantitatea minima pentru "Ulei De Palmier FRIGGITUTTO (Bidon de 25L)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Ulei de palmier bifractionat, pentru prajit (Ulei vegetal pentru prajit)
GTINEAN 0745760602001
Brandul zilei
.