+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Menu
Tipuri de sushi - cele mai populare mâncăruri internaționale din lume
05/06/2022

Dacă ar exista mâncarea perfectă, sushi ar fi un concurent puternic. Este sănătos, este convenabil și există combinații de arome nelimitate de încercat. Sushi este, de asemenea, la fel de plăcut din punct de vedere vizual dar si gustativ. Nu este de mirare că sushi este unul dintre cele mai populare mâncăruri internaționale din lume.

 
Indiferent dacă îl combinați cu un pahar de sake, un cocktail, un pahar de vin sau orice altă băutură, sushi oferă o experiență de mâncare unică și aromată , diferită de orice altceva. Peștele rece și ferm combinat cu orez, sos și alte ingrediente este cu adevărat unic și delicios.
 

Diferite tipuri de sushi

Unul dintre lucrurile grozave despre sushi este că există un tip pentru toată lumea. 

1. Sashimi

 

Din punct de vedere tehnic, sashimi nu este un tip de sushi, deoarece nu conține orez. Îl includem în ghidul nostru de sushi, deoarece joacă un rol important în bucătăria japoneză. Sashimi este pește sau carne tăiată subțire, adesea servită crudă. Poate fi orice tip de carne, dar peștele și fructele de mare sunt cele mai comune tipuri de sashimi.


Sashimi poate fi si gatit, ca in cazul unagi (anghila la gratar). Este obișnuit să serviți felii de sashimi pe un pat de ridichi daikon cu o parte de sos de soia. Nu sunt adăugate alte toppinguri sau umpluturi, deoarece sashimi-ul este menit să evidențieze aromele proaspete ale peștelui.

Diferite tipuri de sashimi

 • Sake - Somon crud
 • Ebi - Creveți fierți
 • Ahi - Ton crud
 • Unagi - Anghilă de apă dulce gătită
 • Hamachi - Japanese amberjack or yellowtail
 • Uni - Arici de mare crud
 • Tako - Caracatiță 

2. Nigiri Sushi (Nigirizushi)

Nigiri Sushi

 

Nigiri este un tip de sushi care combină o pernă de orez cu oțet cu un topping de fructe de mare crude sau gătite. Aceste două ingrediente sunt tot ceea ce este necesar pentru a crea o potrivire perfectă de arome și texturi. Nigiri sushi este considerat o delicatesă simplistă în Japonia, un contrast cu rulourile complicate de sushi care sunt savurate de obicei în Occident.

 

Nigiri vs Sushi

Diferența dintre nigiri și sushi (maki) este că orezul din nigiri este presat într-o movilă de dimensiunea unei mușcături, în timp ce maki sushi este rulat într-un tub și feliat în rulouri. Nigiri conține o bucată de pește așezată delicat deasupra, iar rulourile de maki conțin umpluturi pe interior.

Tipuri de Nigiri

 • Ebi Nigiri - Creveți 
 • Tamago Nigiri - Omletă 
 • Unagi Nigiri - Anghilă de apă dulce la grătar
 • Sake Nigiri - Somon crud
 • Maguro Nigiri - Ton crud

 

3. Maki (Makizushi)

Maki sushi se face prin stratificarea unei foi de alge cu orez oțet și umpluturi. Este rulat ferm în tuburi subțiri și feliat în bucăți de dimensiuni mici. Când te uiți la o felie de maki sushi, vei vedea umpluturi pe interior, un strat de orez lipicios și toate acestea invelite (rulate) intr-o foaie subțire de alge marine ( nori ).

Maki Sushi 

În japoneză, maki înseamnă „a rostogoli”. Toate rulourile de sushi care sunt învelite în alge marine cu umplutură pe interior sunt considerate maki sushi.

Tipuri de rulouri Maki

 • Hosomaki - Orice rulou mic de maki cu o singură umplutură este considerat sushi hosomaki.
 • Kappa Maki - Rulou maki este făcut cu alge marine, orez și umplutură de castraveți.
 • Tekka Maki - Există doar trei ingrediente în tekka maki - alge marine, orez și ton crud.
 • Futomaki - Futomaki conține mai multe umpluturi.

4. Uramaki (Uramakizushi)

Uramaki Sushi

Uramaki sushi este sushi rulat cu orez pe exterior și nori pe interior. Acest rulou „din interior” a fost creat în Los Angeles de un bucătar de sushi care a vrut să atragă clienții americani. Machita Ichiro a observat că americanilor nu le plăcea algele care se împachetează pe tradiționalul maki sushi, așa că a ascuns algele în interior.

Maki tradițional este încă preferat în Japonia, iar uramaki este cel mai popular tip de sushi din SUA. Multe dintre rulourile de sushi denumite „rulouri speciale” dintr-un meniu de sushi sunt tipuri de uramaki. Este obișnuit ca uramaki să fie stropit cu semințe de susan care se agață de orezul lipicios.

Rulouri de sushi diferite

 • California Roll - Acest rulou popular conține o umplutură de carne de crab sau imitație de crab , avocado și castraveți.
 • Ruloul curcubeu - Ruloul curcubeu este similar cu un rulou din California, dar cu un topping de felii colorate de pește crud, cum ar fi tonul, somonul și yellowtail.
 • Dragon Roll - Un dragon roll conține o umplutură de castraveți, anghilă la grătar și tempura de creveți, cu un topping de avocado feliat care seamănă cu solzi de dragon.
 • Rulada de ton picant - Tonul picant din acest rulou este făcut prin tocarea fină a tonului crud și amestecarea acestuia cu sriracha și ulei de susan. 

5. Temaki (Temakizushi)

Temaki sushi este puțin diferit de celelalte tipuri de sushi de pe lista noastră. Un rulou de mână temaki constă dintr-un cornet mare de alge marine umplut cu orez, pește și alte umpluturi de sushi. Spre deosebire de rulourile maki, temaki nu este rulat cu metoda precisă care produce bucăți cilindrice uniforme de sushi. Un rulou temaki este puțin mai neregulat și este menit să fie mâncat ca porție individuală.

 

6. Chirashi (Chirashizushi)

chirashi în castron

Chirashi este un tip de sushi mai puțin cunoscut, care are un pat de orez sushi acoperit cu toppinguri. Cuvântul chirashi înseamnă împrăștiat și se referă la toppingurile puse pe orezul sushi. Acuratetea și precizia joacă un rol în „împrăștierea” toppingurilor peste acest fel de mâncare de sushi.

Tipuri de Chirashi

Există mai multe variante de sushi chirashi, dar două dintre cele mai populare provin din Tokyo și Osaka din Japonia.

 • Stilul Tokyo (Edomae Chirashi) - Acest stil de sushi chirashi conține un topping de fructe de mare crude, cum ar fi ton, somon, scoici și calmar.
 • Stil Osaka (Gomoku Chirashi) - Sushi Gomoku chirashi este făcut cu ingrediente gătite și are un aspect foarte decorativ. Este obișnuit să vedeți rădăcina de lotus și icrele de pește ca toppinguri.

 

Destinatie din Meniu

Palatul Imperial din Tokyo

Parcul Palatului Imperial din Tokyo este o întindere imensă de verdeață care se află chiar în centrul orașului. Palatul Imperial marchează centrul Tokyo și inima simbolică a Japoniei. Vă puteți plimba în exteriorul Palatului Imperial și vă puteți bucura de priveliști ale șanțurilor frumoase, podurilor și zidurilor Palatului (acesta este, de asemenea, cel mai popular curs de jogging din Tokyo).

Acest palat din Tokyo este principala locuință a împăratului Japoniei. Situat în cartierul Chiyoda, este construit pe locul vechiului castel Edo și se întinde pe o suprafață extinsă de 1,15 kilometri pătrați. Acest palat magnific găzduiește mai multe structuri în incinta sa, cuprinzând palatul principal unde se desfășoară recepții și ceremonii, Palatul Fukiage, care are locuințe ale „Împăratului”, reședințe ale familiei imperiale, birouri administrative, muzee și o arhivă.

Timp de peste 250 de ani, Japonia a fost condusă de shogunatul Tokugawa în timpul a ceea ce era cunoscut sub numele de Perioada Edo – Edo fiind numele vechi pentru Tokyo. Actualul Palat Imperial, cunoscut sub numele de Kokyo în japoneză, se află pe fostul amplasament al Castelului Edo. Cu toate acestea, în 1868, shogunatul a fost răsturnat, iar capitala Japoniei a fost mutată de la Kyoto la Tokyo. Palatul a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar reconstruit după aceea într-un stil similar.

Vorbind despre împăratul Japoniei, el este monarhul – conducătorul suprem și șeful Familiei Imperiale. Conform constituției Japoniei, el este reprezentantul statului japonez și simbolizează unitatea și integritatea poporului japonez. Legea gospodăriei imperiale este cea care supraveghează linia succesiunii imperiale. Deoarece funcția împăratului este simbolică, el nu deține nicio putere politică. Cu toate acestea, participă la întâlniri diplomatice, ceremonii și este o persoană foarte venerată. În prezent, Împăratul este Naruhito, care a fost încoronat în 2019 și slujește alături de soția sa, Masako, împărăteasa.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu