Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA

Transport GRATUIT daca subtotalul comenzii depaseste 500 ron (fara TVA).

 

+40-72-215-5050 Luni-Vineri intre 10-16 +40-72-053-6513

Termeni si conditii

Top Ingrediente - este marca inregistrata a S.C.Top Ingrediente SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Chiajna , str. Teilor nr 7, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/1042/2006, cod unic de inregistrare fiscala RO15279230.


Vanzator – S.C. Top Ingrediente SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Chiajna, str. Teilor nr 7 , avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/1042/2006 , cod unic de inregistrare fiscala RO15279230.

 

Cumparator – persoana juridica  care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.
Client – persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Top Ingrediente SRL (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Top Ingrediente SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.
Utilizator – orice persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator si istoricul cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, etc.).
Favorite – sectiune din cont care permite cumparatorului / utilizatorului sa isi creeze liste.
Lista – pagina web din Favorite in care cumparatorul/utilizatorul poate adauga produse pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).
Listele pot fi  vizualizate numai de titularul contului .
Site – domeniul www top ingrediente.ro/com.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona produse de pe site.
Bunuri  – orice produs mentionat in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.
Continut :

- informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

 - continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil

- orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta

- informatii legate de bunurile furnizate  de vanzator intr-o anumita perioada

- date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul  respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator/client/cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma aprecierilor : slab, mediu, bun, foarte bun, excelent. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de utilizator/client/cumparator asupra unui produs sau serviciu.
Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui review sau a unui alt comentariu.
Intrebare – formula de adresare catre alti utilizatori/clienti/cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa utilizatorului/clientului/cumparatorului care a adresat o intrebare in site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un utilizator/client/cumparator unui alt utilizator/client/cumparator in cadrul unei discutii.
Document – prezentele Termeni si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun Cumparatorului de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Politica de vanzare online

1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client/cumparator.
Pentru motive justificate SC Top Ingrediente SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel SC Top Ingrediente SRL. In oricare dintre aceste cazuri, clientul/cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3. SC Top Ingrediente SRL  poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
4.Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Documente contractuale

1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata..
4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza Contractului. 

 

Dreptul de returnare 

 

Cumparatorul are dreptul de a returna produsele in termen de 14 zile de la primirea comenzii atâta timp cât bunurile sunt în ambalajul original, nu au fost folosite sau deteriorate și atâta timp cât nu constituie bunuri realizate conform specificațiilor cumparatorului sau care sunt clar personalizate sau bunuri care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sănătății sau de igienă dacă au fost desigilate după livrare.

Expedierea returului se va comunica telefonic si se va face dupa completarea formularului de retur.

 

 

 

CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE

Incheiat astazi ...............

 

 

 

I. Partile contractante:

 

  1. SC Top Ingrediente S.R.L. cu sediul social in (localitatea) Chiajna, str.Teilor nr.7, judet Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr.J231042/20016, cod fiscal nr. RO 15279230,avand 

IBAN nr. RO53BACX0000001040016000, deschis la Unicrredit Bank SA, reprezentata de CATALIN DULHAN, cu functia de ADMINISTRATOR, in calitate de vanzator, pe de o parte, 

si

  1. S.C. ....................................................................................................S.R.L., cu sediul social in (localitatea) .........................., str. ...................................... nr. ......................., bloc ............., scara ..........., etaj ........, apartament ......., judet/sector ......................................., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. ..........................................................................., cod fiscal nr. ............................................, avand IBAN nr. ............................................................., deschis la …………………………..........................., reprezentata de .................................................., cu functia de..................................., in calitate de cumparator, pe de alta parte,
    au convenit sa incheie prezentul contract de vanzare-cumparare, cu respectarea urmatoarelor clauze:

 

 

II. Obiectul contractului
2.1 Obiectul contractului il constitue livrarea de catre vanzator a produselor, denumite si marfuri, solicitate de catre cumparator din oferta prezentata de catre vanzator, la pretul stabilit pentru fiecare sortiment.

2.2. Vanzarea/cumpararea produselor mentionate se desfasoara in conformitate cu comenzile ce vor fi transmise de catre cumparator si supuse acceptarii vanzatorului in conditiile prevazute mai jos.

 

 

 

III. Durata contractului

3.1. Prezentul contract intra in vigoare la data semnarii lui de catre parti si are o durata de 12 luni de la semnare. Orice contract sau intelegere anterioara ca obiect similar isi inceteaza valabilitatea la data intrarii in vigoare a prezentului contract.
3.2. Prelungirea duratei se poate face prin incheierea unui act aditional, la cererea oricarei parti, comunicata celeilalte parti cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat. .
  

IV. Conditii de calitate

4.1. Produsele care fac obiectul prezentului contract vor indeplini conditiile de calitate garantate de producator si certificate prin Declaratia de conformitate si Fisa tehnica a preodusului. Marfa va fi obligatoriu insotita de Declaratia de conformitate.

.4.2. Produsele livrate pot fi schimbate in cadrul termenului de valabilitate, la cererea cumparatorului sau vanzatorului, daca acest lucru este justificat tehnic, economic sau prin modificarea productiei si schimbarea este agreata de ambele parti. 

 

    

 

 

V. Ambalarea, marcarea si etichetarea marfurilor

5.1. Vanzatorul se obliga sa asigure si sa garanteze trasabilitatea produselor livrate prin ambalarea, marcarea si etichetarea conform legii a tuturor loturilor comercializate, in ambalaje adecvate, avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei, care sa permita transportatrea si pastrarea lor in conditii de igiena si deplina siguranta. 

5.2. Vanzatorul se obliga sa predea produsele conform dispozitiilor paragrafului 4.1., cu respectarea precautiilor ce se impun referitoare la securitatea marfurilor, precum si mentionarea termenului de valabilitate al acestora, data fabricatiei, a livrarii, modul de transport si conditiile de pastrare, dupa caz.

 

      

 

VI. Conditii de livrare,termene de livrare, receptia marfii si transportul

6.1 .Livrarea produselor se va efectua pe masura primirii comenzii ferme de la cumparator in termen de maxim 5 (cinci) zile lucratoare de la data primirii comenzii de catre vanzator.Comanda este acceptata valabil prin fax sau email.

6.2. In cazul in care, la receptie se constata existenta unor produse depreciate si/sau neconforme din punct de vedere calitativ cu prevederile documentelor de calitate declarate referential in contract, vanzatorul se obliga sa inlocuiasaca si/sau sa completeze produsele neconforme/lipsa, conform prpocesului verbal incheiat la receptie.

6.3. Vanzatorul are la dispozitie un numar de maxim 5(cinci) zile lucratoare de la data sesizarii pentru inlocuirea si/sau completarea produselor neconforme/lipsa. In acest interval de timp marfa ramane in custodia si responsabilitate cumparatorului ca produs „in carantina” pana la solutionarea completa a acestei situatii.

6.4. Cheltuielile efectuate cu inlocuirea/completarea produselor se suporta de catre vanzator.

6.5. Livrarea produselor se va efectua in limita termenului indicat in contract, cu mijloacete de transport ale vanzatorului/cumparatorului. In situatia in care cumparatorul preia marfa de la vanzator, atunci delegatul/soferul cumparatorului are aobligatia sa receptioneze cantitativ marfa. 

6.6. Vanzatorul raspunde ca pe timpul transportului produsele sa fie insotite de documente precum: Aviz de insotire a marfii, Factura fiscala, Declaratie de conformitate.

6.7. Riscurile si proprietatea asupra produselor trec de la vanzator la cumparator dupa receptie, in acceptiunea capitolului VI. din contract.

 

 

      

VII. Pretul marfurilor, modalitatea si termenul de plata

7.1. Cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea marfurilor la pretul stabilit ca urmare a prezentarii si negocierii ofertei de catre vanzator cumparatorului. Preturile au fost stabilite in lei si nu includ TVA. In situatia in care preturile vor fi stabilite in valuta, calculul in lei se va face la cursul comercial interbancar al bancii vanzatorului, valabil la data facturarii.

7.2. Plata se va efectua cu cash, BO, CEC sau ordin de plata in termen de ………….. zile de la data emiterii avizului/facturii.

 

 

 

VIII. Obligatiile partilor 

8.1. Vanzatorul se obiga:

a) sa livreze cumparatorului produsele in cantitatile comandate si la termenele confirmate de parti, garantand calitatea acestora prin Declaratia de conformitate;

b) sa emita si sa transmita cumparatorului documentele pentru toate produsele livrate;

c) sa livreze numai produse aflate in termenul de valabilitate;

d) sa acorde consultanta cumparatorului privind modul de utilizare a produselor furnizate, atat pentru produsele noi cat si ori de cate ori va fi solicitat;

e) vanzatorul garanteaza ca operatiunea de comercializare a marfurilor ce fac obiectul prezentului contract se desfasoara cu respectarea cerintelor legale de autorizare a producerii si comercializarii acestora;

f) vanzatorul garanteaza ca marfurile comercializate sunt in concordanta cu standardul de calitate in vigoare;

g) vanzatorul se obliga sa-l garanteze pe cumparator impotriva viciilor ascunse si aparente ale marfurilor. Cumparatorul este dator sa denunte vanzatorului viciile aparente in termen de 3 zile lucratoare de la preluarea marfurilor, iar viciile ascunse in termen de 3 zile lucratoare de la descoperirea lor, urmand ca in termen de maxim 7 zile lucratoare de la data notificarii, vanzatorul sa procedeze la inlocuirea acestora pe cheltuiala sa.

     

 

 

IX. Obligatiile cumparatorului

9.1. Cumparatorul se obliga:

a) sa solicite pe baza de comanda scrisa furnizarea produselor;

b) sa asigure receptia produselor la locul de predare stabilit;

c) sa utilizeze produsele cumparate numai in conformitate cu recomandarile din fisele tehnice si/sau instructiunilre din certificatele de calitate/declaratia de conformitate, respectand legislatia in vigoare;

d) sa respecte conditiile de depozitare specificate pe ambalaj sau fise tehnice si sa le foloseasca conform destinatie indicate pe ambalaj si/sau fisei tehnice, in caz contrar vanzatorul neavand nici o responsabilitate cu privire la conformitatea si/sau calitatea marfurilor vandute;

e) sa participe prin delegat autorizat la receptia marfurilor;

f) sa efectueze plata tuturor produselor achizitionate la termenele si in modalitatile prevazute la capitolul VII. din

contract;

g)  sa pastreze confidentialitatea informatiilor legate de retetele propuse si/sau aplicate, instructiuni tehnologice de utilizare, fise tehnice si carcteristici fizico-chimice ale produselor achizitionate de cumparator de la vanzator, atat pe toata durata contractului, cat si pe o durata minima de 3(trei) ani de la data incetarii contractului.

 

 

 

X. Penalitati, daune-interese

10.1. Partea care nu isi indeplineste obligatiile rezultate din acest contract, in tot sau in parte, este de drept in intarziere din momentul scadentei;

10.2. Neachitarea facturii in termenul prevazut la paragraful 7.3.il obliga pe cumparator sa plateasca penalitati pentru fiecare zi de intarziere de 0.10%, aplicat la valoarea neplatita, pana la achitarea sa integrala.

 

     

 

XI. Clauze de validitate
11.1. Rezilierea totala sau partiala a clauzelor contractului nu are nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre parti.
11.2. Prevederile alineatului precedent nu sunt de natura sa inlature raspunderea partii care, din vina sa, a determinat incetarea contractului.

 

 


XII. Incetarea contractului
12.1. Prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unui/unei tribunal arbitral/instante judecatoresti, in cazul in care una dintre parti:
- nu isi executa una dintre obligatiile esentiale enumerate in prezentul contract;
- este declarata in stare de incapacitate de plati sau a fost declansata procedura de lichidare (faliment) inainte de inceperea executarii prezentului contract;
- cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti;
- isi incalca vreuna dintre obligatiile sale, dupa ce a fost avertizata, printr-o notificare scrisa, ca o noua nerespectare a acestora va duce la rezolutiunea/rezilierea prezentului contract.
sau
- in termen de 15 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat ori isi executa in mod necorespunzator oricare dintre obligatiile ce-i revin.
12.2. Partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti, cu cel putin 15zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele.
12.3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante si nu exonereaza partile de plata penalitatilor de intarziere.
12.4. Prevederile prezentului contract nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului.

12.5. Neexecutarea, totala sau partiala, executarea defectuoasa sau cu intarziere a obligatiilor  contractuale asumate prin prezentul contract, angajeaza partea in culpa la raspunderea contractuala in conditiile Codului comercial, completat cu Codul civil.

 

 

 

XIII. Forta majora
13.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator - total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
13.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 3 (zile), producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
13.3. Daca in termen de 6 luni de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.

 

 

XIV. Notificari
14.1. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.
14.2. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.
14.3. Daca notificarea se trimite prin email, se va solicita confirmarea de primire.
14.4. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

 

 

XV. Litigii

15.1. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, ele vor fi supuse spre solutionare instantei judecatoresti competente.

 

 

XVI. Clauze finale
16.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
16.2. Prezentul contract, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
16.3. In cazul in care partile isi incalca obligatiile lor, neexercitarea de partea care sufera vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea intocmai sau prin echivalent banesc a obligatiei respective nu inseamna ca ea a renuntat la acest drept al sau.
16.4. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de ............... exemplare, astazi, .................... ……., data semnarii lui.

 

 

                             

 

 

                             VANZATOR,                                                           CUMPARATOR,

               SC Top Ingrediente SRL