Singapore destinatie de calatorie (cel putin odata in viata)
18/03/2023

Singapore destinatie de calatorie (cel putin odata in viata)

Da, Singapore este o destinație populară de călătorie, în special pentru cei care doresc să experimenteze o cultură și o arhitectură moderne, dar și o istorie bogată. Iată câteva motive pentru care Singapore ar putea fi o destinație de călătorie interesantă:
  1. Arhitectură modernă: Singapore este cunoscută pentru clădirile sale moderne și pentru dezvoltarea sa rapidă. Printre cele mai renumite obiective turistice se numără Marina Bay Sands, Gardens by the Bay și Sentosa Island.

  2. Culinar: Singapore este un melting pot cultural, ceea ce înseamnă că există o varietate mare de bucătării, inclusiv cele chinezești, indiene, malaeziene și peranakaneze. Dacă călătoriți în Singapore, trebuie să încercați platouri precum Hainanese Chicken Rice, Laksa și Chili Crab.

  3. Cultură și istorie: Singapore are o istorie interesantă și bogată, iar existența sa ca stat independent a fost marcată de o perioadă tumultuoasă. Există o varietate de muzee și monumente care vă pot ajuta să descoperiți istoria și cultura orașului.

  4. Curățenia și siguranța: Singapore este unul dintre cele mai curate și mai sigure orașe din lume, ceea ce o face o destinație de călătorie populară pentru familiile cu copii sau pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță relaxantă și fără griji.

  5. Parcurile și spațiile verzi: În ciuda faptului că este un oraș mare și urban, Singapore are multe spații verzi, parcuri și grădini botanice, care oferă o oază de liniște și frumusețe naturală.

În general, Singapore este o destinație de călătorie populară pentru cei care caută o combinație între modernitate și tradiție, cultură și gastronomie, relaxare și aventură.

 

Numarul de turisti anual 

Conform datelor din 2019, Singapore a înregistrat un număr total de aproximativ 19,1 milioane de turiști internaționali, ceea ce reprezintă o creștere de 3,3% față de anul precedent. Printre principalele țări din care provin turiștii se numără Indonezia, China, Malaezia și Australia. În plus, Singapore este și o destinație populară pentru turiștii de afaceri, datorită poziționării sale ca un important centru financiar și comercial din Asia de Sud-Est. Este important de menționat că datele din 2020 au fost afectate semnificativ de pandemia COVID-19, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a numărului de turiști și a impactat puternic industria turismului la nivel global.

 

Top 5 destinatii de calatorie in Singapore 

Iată câteva dintre cele mai populare atracții turistice din Singapore, care ar putea fi incluse într-un top 5 al destinațiilor de călătorie:

  1. Gardens by the Bay: Această atracție este o grădină botanică futuristă, cu arbori supradimensionați cu lumini colorate și seră cu flori exotice. Este un loc popular pentru fotografii și reprezintă o atracție unică în Singapore.

  2. Marina Bay Sands: Această clădire iconică cu forma unei nave de croazieră este situată în centrul orașului și oferă o vedere panoramică asupra orașului. Marina Bay Sands include un cazinou, o grădină pe acoperiș și un mall cu magazine de lux.

  3. Sentosa Island: Această insulă plină de viață oferă o gamă largă de activități, de la plajă și sporturi acvatice până la atracții turistice, cum ar fi Universal Studios Singapore și SEA Aquarium.

  4. Chinatown: Cartierul chinezesc este un loc popular pentru a explora cultura chineză și pentru a cumpăra suveniruri. Aici se găsesc temple, magazine tradiționale și restaurante cu mâncare delicioasă.

  5. National Gallery Singapore: Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de artă din Singapore și Asia de Sud-Est. Muzeul se află în fosta clădire a Curții Supreme și este o destinație populară pentru iubitorii de artă și cultură.

Este important de menționat că există multe alte atracții turistice în Singapore, inclusiv Zoo Night Safari, Merlion Park și Little India. Lista de mai sus reprezintă doar o selecție a celor mai populare și importante atracții turistice din Singapore.

 

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay este o grădină botanică futuristă situată în centrul orașului Singapore. Aceasta este o destinație turistică populară, deoarece oferă o experiență unică de vizitare, cu arbori gigantici cu lumini colorate și diverse zone tematice.

Printre cele mai populare atracții din Gardens by the Bay se numără Supertree Grove, care are 18 arbori artificiali gigantici, înălțându-se la o înălțime de 25 până la 50 de metri. Acești arbori sunt utilizați pentru a colecta energie solară și sunt împodobiți cu flori și plante tropicale.

O altă atracție populară este Cloud Forest, care este o seră cu un dom din sticlă, ce oferă o experiență unică de vizitare a unei păduri tropicale de munte. În interior, vizitatorii pot admira o cascadă de apă de 30 de metri, peisaje spectaculoase și plante rare din zonele montane.

Gardens by the Bay include și diverse zone tematice, cum ar fi Flower Dome, care este cea mai mare seră din lume cu o suprafață de 1,2 hectare și găzduiește o varietate de plante exotice, precum și zone de picnic, restaurante și zone de joacă pentru copii.

Gardens by the Bay este o destinație turistică populară din Singapore, care oferă o experiență unică de vizitare, o combinație între arta, știința și natura. Este important de menționat că taxa de intrare este necesară pentru a vizita anumite zone din grădină, iar orele de vizitare pot varia în funcție de sezon.

 

Marina Bay Sands

 

  

Marina Bay Sands este un complex turistic de lux situat în centrul orașului Singapore. Acesta este cunoscut pentru designul său impresionant, care include trei turnuri cu 55 de etaje, un pod suspendat cu o piscină la acoperiș și o grădină pe acoperiș, precum și un mall de cumpărături cu magazine de lux și restaurante.

Printre cele mai populare atracții din Marina Bay Sands se numără Sands SkyPark, care este un pod suspendat situat la înălțimea de 200 de metri deasupra solului. Acesta include o piscină infinită, cu o priveliște spectaculoasă asupra orașului, dar și o grădină pe acoperiș, un bar și un restaurant.

Complexul Marina Bay Sands include și un cazinou cu o varietate de jocuri, precum și diverse restaurante cu bucătării internaționale și locale. Pentru iubitorii de cumpărături, Marina Bay Sands oferă un mall de cumpărături cu peste 800 de magazine de lux, inclusiv cele mai faimoase branduri de modă și bijuterii.

De asemenea, Marina Bay Sands este situat în apropiere de alte atracții turistice populare din Singapore, cum ar fi Gardens by the Bay, Merlion Park și Singapore Flyer.

Este important de menționat că complexul Marina Bay Sands este o destinație turistică de lux, iar tarifele pentru cazare și alte servicii pot fi ridicate. În plus, este important să verificați programul de funcționare al anumitor atracții și să vă rezervați în avans, deoarece acestea pot fi foarte aglomerate.

 
Sentosa Island
 
 
 

Sentosa Island este o insulă turistică situată în sudul Singapore-ului, cunoscută pentru plajele sale frumoase, atracțiile turistice și activitățile de agrement.

Printre cele mai populare atracții turistice de pe insulă se numără Universal Studios Singapore, care oferă o varietate de atracții și jocuri pentru toate vârstele, inclusiv montagne ruse, simulator de curse și spectacole live. Insula Sentosa găzduiește și SEA Aquarium, care este cel mai mare acvariu din lume, găzduind o varietate de specii marine rare și exotice.

Sentosa Island este, de asemenea, un loc popular pentru sporturi acvatice, inclusiv înot, plajă și surfing, iar pentru cei care doresc să se bucure de un golf de lux, Sentosa Island oferă și un teren de golf de campionat.

Insula găzduiește de asemenea, o varietate de restaurante, cafenele și baruri, care oferă o gamă largă de preparate culinare și băuturi, iar pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp pe insulă, există și opțiuni de cazare, inclusiv hoteluri de lux și vile private.

Pentru a ajunge pe Sentosa Island, există mai multe opțiuni de transport, inclusiv o telecabină, o stație de metrou și un autobuz gratuit care operează pe insulă. Este important de menționat că insula poate fi foarte aglomerată în timpul sezonului turistic, iar prețurile pentru unele atracții și servicii pot fi ridicate.

 

Chinatown

 
 
 

Chinatown este un cartier istoric din centrul orașului Singapore, cunoscut pentru cultura și tradițiile chinezești și pentru arhitectura sa distinctivă. Acesta este o destinație turistică populară pentru cei interesați de istorie și cultură, dar și pentru cei care doresc să cumpere suveniruri sau să încerce mâncăruri locale.

Printre cele mai populare atracții din Chinatown se numără templele tradiționale chinezești, cum ar fi Temple Street și Buddha Tooth Relic Temple, care este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și pentru obiecte sfinte de colecție.

Cartierul chinezesc este, de asemenea, cunoscut pentru shopping-ul său, cu o varietate de magazine și vânzători ambulanți care oferă suveniruri tradiționale, bijuterii, obiecte de artizanat și alte produse chinezești autentice. De asemenea, există o gamă largă de restaurante și cafenele care oferă bucătăria chinezească tradițională, inclusiv dim sum, sushi și alte specialități locale.

Pentru cei interesați de istoria cartierului, există și un Muzeu al Culturii Chineze din Singapore, care prezintă istoria și cultura chineză din Singapore și din întreaga regiune.

Este important de menționat că cartierul chinezesc poate fi foarte aglomerat, în special în timpul Anului Nou Chinezesc și în timpul altor sărbători tradiționale chinezești. Totodată, sunt recomandate precauțiile pentru siguranța turistilor în zonă, inclusiv evitarea zonelor cu risc crescut de furturi și tâlhării, în special în timpul nopții.

 

National Gallery Singapore

 
 
 

National Gallery Singapore este un muzeu de artă situat în clădirea istorică a fostului Palat al Justiției din Singapore. Acesta găzduiește cea mai mare colecție de artă modernă și contemporană din Singapore și din sud-estul Asiei.

Muzeul găzduiește peste 8.000 de opere de artă și oferă o varietate de expoziții și programe culturale, inclusiv lucrări de artă contemporană, fotografie, arte decorative și expoziții tematice.

Colecția muzeului include opere de artă semnificative de la artiști locali și internaționali, inclusiv picturi, sculpturi, instalații și fotografii. Printre cele mai cunoscute opere de artă expuse la National Gallery Singapore se numără lucrările lui Liu Kang, Georgette Chen și Anthony Poon.

Muzeul este, de asemenea, cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, care combină elemente istorice și moderne. Clădirea a fost construită în stilul neoclasic, dar a fost modernizată și renovată pentru a găzdui muzeul, păstrând totodată unele elemente istorice.

National Gallery Singapore oferă, de asemenea, o varietate de programe și evenimente culturale, inclusiv tururi ghidate, ateliere de artă și spectacole de dans și teatru.

Este important de menționat că taxa de intrare este necesară pentru a vizita National Gallery Singapore și că orele de funcționare pot varia în funcție de evenimente sau expoziții speciale.

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi