Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Transport GRATUIT daca subtotalul comenzii depaseste 500 ron (fara TVA).

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Seminte Maronii De Mustar (Ambalate la punga 5,0kg)

7,50 RON
40,90 RON  per 5.00 kg
(8,18 RON Pret Cu Taxe)
in stoc
Pretul in puncte: 15 points
+

Cantitatea minima pentru "Seminte Maronii De Mustar (Ambalate la punga 5,0kg)" este 5.

Semințele de muștar brun (Brassica juncea L.) curățate și sortate
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

  - Semințele de muștar brun sunt materii prime pentru industria alimentară. Semințele de muștar brun au fost preparate din fructe mature de muștar galben Brassica juncea L., prin curățare și sortare.

 - Specificatii organoleptice :

 - Culoarea - Culoarea semințelor de muștar brun este roșiatică până la maro închis
 - Mirosul - Mirosul este tipic de muștar, fără mirosuri străine 
 - Aromă - Aroma este tipică de muștar și nu conține arome străine.

  Caracteristici :

 - Pierdere în masă la 103°, m /m : nu mai mult de 12% (ISO 1237: 1981)              
 - Cenușă totală, pe bază uscată, m /m : nu mai mult de 6,5% (ISO 928: 1997)                
 - Acid insolubil de cenușă, în stare uscată, m /m : nu mai mult de 1,0% (ISO 930: 1997)                 
 - Materiale străine, m /m : nu mai mult de 0,7% (ISO 927: 2015)                 
 - Semințe deteriorate, dezvăluite, zdrobite, m /m : nu mai mult de 1% (ISO 1237: 1981)               
 - Semințe de la alte plante, m /m : nu mai mult de 0,0% (ISO 927: 2015)                

 - Contaminanții :
 - Plumbul (Pb) nu depășește 2,0 mg / kg
 - Cadmiu (Cd) nu mai mult de 2,0 mg / kg
 - PAH: benzopiren nu mai mult de 10 μg / kg
 - Suma benzopirinei, crizinei, benzantracenului, benzofluoranthenei nu mai mult de 50 μg / kg
 - Reziduurile maxime ale reziduurilor de pesticide nu mai mari de 0,01 mg / kg

 Infestare :

 muștarul brun nu conține insecte vii și este practic lipsit de mucegaiuri, insecte moarte, fragmente de insecte și contaminare cu rozătoare
 - Declarația OMG :Produsul nu conține și nu se face din organisme modificate genetic (OMG) în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1829/2003
 - Informații despre alergeni : Produsul conține muștar. Nu au fost utilizate alte alimente alergene și derivate specificate în - Directiva 2007/68 / CE pentru prelucrarea produsului
 - Tratament ionizare : Produsul nu a fost tratat cu radiații ionizante în conformitate cu Directiva 1999/3 / CE

 Parametri microbiologici :                                              

 - Număr total de germeni, cfu / g : 106 max (ISO 4833-1: 2014 )                                     
 - Salmonella : negativ în 25 g (ISO 6579: 2003)                                          
 - Drojdii și mucegaiuri, cfu /g :105 max (ISO 21527-2: 2008)                                    
 - E. coli : negativ în 1 g (ISO 9377: 1885 )                                       

 Valoare nutritivă în 100 g de produs :

 - Conținut de energie 508 cal

 - Carbohidrați totali : 28 g  /  Proteină : 26 g  /  Fibre alimentare : 12 g  /  Grăsimi : 36 g  /  Saturație : 2,0 g  /  Zahăr 6,8 g
Sodiu 13 mg  

  Tara de provenienta : India

 

  

  Descriere produs :

  Există peste 40 de soiuri diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai populare pentru uz culinar; semințele de muștar negru, maro și bej. Toate cele trei soiuri sunt populare si se gasesc in toate partile lumii.

  Semințele de muștar maro provin din planta Brassica juncea. Se mai numește adesea muștar chinezesc, muștar indian sau muștar oriental. Există diferite soiuri de semințe de muștar maroniu, de la cele cu un strat de semințe maro închis până la altele care sunt de culoare galben închis.

  Muștarul galben(bej) provine din semințele plantei de muștar alb, Sinapis alba. Deși se află în familia Brassicaceae, nu este la fel de strâns legată de celelalte două tipuri de muștar, precum sunt unele cu altele. Planta de muștar alb poartă semințe de culoare cafenie ușoare, care sunt puțin mai mari decât semințele de muștar maro. 

  Este originar din Africa de Nord și din anumite părți din Europa și Asia; semințele de muștar maroniu sunt încă foarte populare în Orientul Mijlociu și în Asia Mică de unde au originea. Semințele sunt scoase din capsulele lor speciale și sunt foarte mici. Pot fi măcinate langa unul sau mai multe condimente sau folosite singure, adesea adăugate in ulei fierbinte pentru a scoate aroma.

  Mustarul este considerat ca fiind al doilea condiment cel mai folosit în lume, deoarece consumul său este depășit doar de boabele de ardei. Și nu este de mirare, deoarece muștarul funcționează bine cu toate tipurile de carne, carne de porc, păsări de curte dar și alaturi de fructe de mare.

  Semințele de muștar negre au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către romani și se crede că sunt tipul de semințe de muștar menționate în Biblie. Semințele de muștar negru sunt de asemenea probabil cele care i-au dat numele de muștar. În Franța medievală, au fost amestecate cu suc de struguri nefermentat (must) și numite mout-ardent (must ardent), care s-a transformat în moutarde în franceză și muștar în engleză.

  Muștarul brun are originea în Himalaya și a înlocuit practic muștarul negru în bucătăriile americane și britanice, în special în restaurantele chinezesti din America de Nord. Planta de muștar bej are originea în zona mediteraneană și poate fi cultivată în clime mai reci, precum și în clime mai calde, ceea ce poate fi un factor în popularitatea sa.

  Mustarul brun îl recunoaştem după frunzele rotunjite la baza si subtiri la varf. Pastaile acestuia au o dimensiune intre 3-5 centimetri, iar gustul este asemanator celui alb si negru, singura diferenta fiind ca spre deosebire de cel alb este putin mai picant.

  Boabele de muştar au în componenţă: mucilagii, substanţe minerale ( potasiu, magneziu, proteine şi calciu ), proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrină) şi un ferment (mirozină).

  Utilizarea semințelor de muștar:

  Semințele de muștar maro sunt folosite în Europa pentru a produce muștar Dijon și alte produse de specialitate, dar si muștarul de masă obișnuit este obținut din semințe de muștar maro. În țările asiatice, semințele de muștar maro sunt utilizate pentru a produce amestecuri de condimente și ulei de muștar. 

  Acest tip de mustar este perfect pentru a fi pus peste carne. De asemenea, boabele de mustar maronii sunt un ingredient de baza in prepararea unor sosuri picante.
  Este folosit pentru condimentarea renumitilor carnati bavarezi. 

  Știați că muștarul este considerat unul dintre cele mai vechi condimente din lume? Cuvântul provine inițial din latinescul „mustum ardens”, care înseamnă „must ardent”, deoarece, în Roma Antică, semințele sale erau măcinate și amestecate cu must de struguri (suc de struguri).

  Știați că Muștarul este destul de simplu de făcut. Este creat cu semințe de muștar, oțet, apă și alte ingrediente/condimente diferite, cum ar fi uleiul, zahărul și diferite mirodenii, în funcție de gustul dorit.

  Există diferențe între semințele de muștar galben și maro.

 - Nivelul de căldură(gustul picant) din semințele de muștar maro și galben nu este același
 - Semințele de muștar galben sunt mai ușoare decât semințele de muștar maro
 - Semințele de muștar maro au un gust mult mai picant
 - Atât semințele de muștar maro cât și cele galbene sunt minunate pentru murături și saramuri, condimente de casă, sosuri și mâncări.

  Pot înlocui semințele de muștar galben cu semințele de muștar maro?
  Da. Rețineți că semințele de muștar maro sunt mai picante decât semințele de muștar galben, așa că va trebui să utilizați boabele de mustar, gustand preparatul pana ajungeti la gustul/aroma dorit/a.

  Beneficii privind consumul boabelor de mustar :

  Componentele fenolice și alți nutrienți valoroși prezenți în diferite părți ale plantei de muștar, cum ar fi semințele, frunzele și uleiul oferă colectiv o amploare de beneficii pentru sănătate cu o aromă unică. 

  Fiind un membru al familiei Brassica, semințele unei plante de muștar conțin cantități generoase de anti-oxidanți si fitonutrienți sănătoși numiți glucozinolați care se pot dovedi valoroși împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi vezica, colonul și cancerul de col uterin. Glucozinații se descompun pentru a forma izotiocianate cu ajutorul enzimelor mirosinazelor prezente în muștar.

  Semințele mici si maronii de muștar sunt eficiente împotriva psoriazisului, care este o afecțiune autoimună inflamatorie cronică. Studiile au arătat eficacitatea semințelor de muștar ca agent antiinflamator și ca parte a viitoarelor tratamente psoriazis.
Conform studiilor, utilizarea acestor semințe stimulează, de asemenea, activitățile enzimelor benefice, cum ar fi superoxid dismutaza, glutation peroxidază și catalază, care încurajează acțiunea de protecție și vindecare în astfel de boli.

  Întrucât planta de muștar este din aceeași familie ca varza, varza de Bruxelles și broccoli, semințele de muștar contin în mod natural minerale și sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Medicina tradițională a folosit semințe de muștar pentru ameliorarea simptomelor de răceală, ajută la digestie, reduce durerile și durerile și diminuează problemele respiratorii.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele Mai Vandute
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul