Semințe De Susan Alb

Seminte de Susan Alb - Descriere

Semințe de Susan Alb - Descriere

Semințele de susan alb, cunoscute și sub numele de Sesamum indicum, sunt mici semințe oleaginoase apreciate pentru gustul lor delicat și multiplele beneficii pentru sănătate. Aceste semințe sunt un ingredient versatil în bucătăria globală, fiind utilizate atât în preparate dulci, cât și sărate.

Caracteristici

 1. Aspect: Semințele de susan alb sunt mici, plate și ovale, având o culoare albă-cremoasă. Suprafața lor este netedă și strălucitoare.
 2. Gust și Aromă: Aceste semințe au un gust ușor de nucă și o aromă subtilă, care devine mai intensă prin prăjire.
 3. Textură: Semințele sunt crocante, adăugând o textură plăcută mâncărurilor.

Semințe de Susan Alb - Beneficii pentru Sănătate

Semințele de susan alb, cunoscute și sub denumirea de semințe de susan decorticat, sunt apreciate pentru gustul lor delicios și valoarea nutrițională ridicată. Aceste semințe mici, dar puternice, sunt folosite de mii de ani în diverse bucătării din întreaga lume și sunt recunoscute pentru multiplele beneficii pe care le oferă sănătății.

1. Sursă Bogată de Nutrienți

Semințele de susan alb sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, inclusiv:

 • Calciu: Crucial pentru sănătatea oaselor și a dinților.
 • Fier: Necesare pentru producerea globulelor roșii și transportul oxigenului în organism.
 • Magneziu: Importante pentru funcționarea musculară și nervoasă, precum și pentru menținerea unui ritm cardiac sănătos.
 • Zinc: Esențial pentru sistemul imunitar și vindecarea rănilor.
 • Vitamina B6: Ajută la funcționarea normală a creierului și la formarea celulelor roșii din sânge.

2. Antioxidanți Puternici

Semințele de susan alb conțin lignani, cum ar fi sesamina și sesamolina, care au proprietăți antioxidante puternice. Acești antioxidanți protejează celulele corpului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând astfel riscul de boli cronice, inclusiv bolile de inimă și cancerul.

3. Sănătatea Inimii

Consumul regulat de semințe de susan alb poate contribui la menținerea sănătății inimii prin:

 • Reducerea colesterolului: Lignanii din semințele de susan pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău").
 • Reglarea tensiunii arteriale: Magneziul și alți nutrienți din semințele de susan pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

4. Suport pentru Sănătatea Oaselor

Datorită conținutului ridicat de calciu și zinc, semințele de susan alb contribuie la sănătatea oaselor. Aceste minerale sunt esențiale pentru menținerea densității osoase și prevenirea osteoporozei.

5. Digestie Sănătoasă

Semințele de susan alb sunt bogate în fibre alimentare, care promovează digestia sănătoasă. Fibrele ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui tranzit intestinal regulat.

6. Proprietăți Anti-Inflamatorii

Lignanii și alte compuși antiinflamatori din semințele de susan pot ajuta la reducerea inflamației în corp. Acest lucru este benefic pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita.

7. Sănătatea Pielii și Părului

Uleiurile naturale și antioxidanții din semințele de susan alb pot contribui la menținerea sănătății pielii și părului. Aplicate topic sau consumate, acestea pot ajuta la hidratarea pielii și la întărirea părului.

8. Reglarea Nivelului de Zahăr din Sânge

Consumul de semințe de susan alb poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului de magneziu și a altor nutrienți care îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Modalități de Consum

Semințele de susan alb pot fi integrate în dietă în diverse moduri:

 • Presărate peste salate: Adăugați o textură crocantă și un gust delicios.
 • În produse de panificație: Folosite în pâine, prăjituri și biscuiți.
 • Ca topping pentru iaurt sau smoothie: Pentru un plus de nutrienți.
 • În preparate asiatice: Inclusiv sushi și stir-fry.
 • Ca tahini: O pastă făcută din semințe de susan măcinate, utilizată în hummus și alte sosuri.

Concluzie

Semințele de susan alb sunt o completare excelentă la orice dietă sănătoasă, oferind o gamă largă de beneficii nutriționale și terapeutice. Prin includerea lor în mesele zilnice, puteți contribui la îmbunătățirea sănătății generale și la prevenirea multor boli cronice.

 

Semințe de Susan Alb - Contraindicații

Semințele de susan alb sunt un ingredient popular în diverse preparate culinare datorită gustului lor plăcut și a beneficiilor nutriționale. Cu toate acestea, ca orice aliment, ele pot avea și contraindicații sau efecte secundare pentru anumite persoane. Este important să fim conștienți de aceste aspecte pentru a putea consuma semințele de susan în siguranță.

1. Alergii Alimentare

Contraindicație: Persoanele care sunt alergice la semințele de susan trebuie să evite consumul acestora. Detalii: Alergia la susan poate provoca reacții severe, incluzând urticarie, dificultăți de respirație, și chiar anafilaxie. Simptomele pot apărea imediat după consumul de semințe de susan sau produse care le conțin.

2. Probleme Gastrointestinale

Contraindicație: Persoanele cu probleme gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil (SCI), ar trebui să consume semințele de susan cu prudență. Detalii: Semințele de susan sunt bogate în fibre, ceea ce poate agrava simptomele în cazul unor afecțiuni digestive, provocând balonare, gaze și disconfort abdominal.

3. Risc de Interacțiuni Medicamentoase

Contraindicație: Persoanele care urmează tratamente medicamentoase trebuie să consulte medicul înainte de a consuma semințe de susan. Detalii: Unele studii sugerează că semințele de susan pot interacționa cu medicamentele anticoagulante, afectând coagularea sângelui. Este important să discutați cu un medic despre posibilele interacțiuni.

4. Consumul în Exces

Contraindicație: Consumul excesiv de semințe de susan poate duce la efecte adverse chiar și pentru persoanele sănătoase. Detalii: Consumul mare de semințe de susan poate contribui la creșterea în greutate din cauza conținutului ridicat de calorii și grăsimi. De asemenea, excesul de fibre poate cauza probleme digestive.

5. Oxalați și Pietre la Rinichi

Contraindicație: Persoanele predispuse la formarea pietrelor la rinichi ar trebui să fie atente la consumul de semințe de susan. Detalii: Semințele de susan conțin oxalați, care pot contribui la formarea pietrelor la rinichi, în special în cazul persoanelor susceptibile.

Recomandări

 • Consultarea unui medic: Înainte de a introduce semințele de susan în dieta zilnică, mai ales în cantități mari, consultați un medic, în special dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau sunteți sub tratament medicamentos.
 • Moderație: Consumați semințele de susan cu moderație pentru a evita posibilele efecte adverse. O dietă echilibrată și variată este cheia pentru a beneficia de nutrienți fără riscuri.

Semințele de susan alb sunt o sursă valoroasă de nutrienți, dar este esențial să fim conștienți de contraindicațiile lor pentru a ne proteja sănătatea.

 

Semințe de Susan Alb - Utilizări în Industria Alimentară

Semințele de susan alb sunt apreciate în industria alimentară pentru gustul lor delicat, textura crocantă și numeroasele beneficii nutriționale. Aceste semințe sunt bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale, ceea ce le face un ingredient versatil și valoros în diverse produse alimentare.

Principalele Utilizări ale Semințelor de Susan Alb

 1. Produse de Panificație:

  • Pâine și chifle: Semințele de susan alb sunt adesea presărate pe pâine și chifle, oferindu-le un aspect atractiv și o textură crocantă.
  • Biscuiți și crackers: Adăugarea de semințe de susan în aluatul pentru biscuiți și crackers îmbunătățește gustul și valoarea nutrițională.
 2. Produse de Patiserie:

  • Patiserie dulce: Semințele de susan alb pot fi folosite în prăjituri, fursecuri și alte produse de patiserie pentru a adăuga un element crocant și un gust deosebit.
  • Batoane energizante: Semințele de susan sunt un ingredient popular în batoanele energizante și granola, oferind proteine și fibre.
 3. Condimente și Decor:

  • Salate și feluri principale: Semințele de susan alb sunt folosite pentru a garnisi salatele și diferite feluri principale, adăugând textură și un gust ușor de nucă.
  • Sushi și preparate asiatice: În bucătăria asiatică, semințele de susan sunt utilizate frecvent pentru a decora sushi și alte preparate, îmbunătățind aspectul și aroma.
 4. Produse lactate:

  • Iaurt și brânzeturi: Semințele de susan pot fi adăugate în iaurturi și brânzeturi pentru a oferi un gust interesant și un plus de nutrienți.
 5. Ulei de Susan:

  • Extracția uleiului: Semințele de susan alb sunt utilizate pentru a produce ulei de susan, care este folosit în gătit datorită aromei sale distincte și beneficiilor pentru sănătate.
  • Marinade și sosuri: Uleiul de susan este un ingredient esențial în multe marinade și sosuri, oferind o notă exotică preparatelor culinare.

Beneficii Nutriționale ale Semințelor de Susan Alb

 1. Bogate în Proteine:

  • Semințele de susan alb conțin proteine de înaltă calitate, esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor.
 2. Surse de Fibre:

  • Fibrele din semințele de susan ajută la digestie și contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
 3. Vitamine și Minerale:

  • Sunt bogate în vitaminele B (în special tiamină și niacină) și minerale precum calciu, magneziu, fosfor și zinc, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, funcționarea sistemului nervos și metabolismul energetic.
 4. Antioxidanți:

  • Conțin lignani și fitosteroli, care au proprietăți antioxidante și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.

Concluzie

Semințele de susan alb sunt un ingredient versatil și valoros în industria alimentară, oferind atât beneficii nutriționale, cât și avantaje culinare. Utilizarea lor în produse de panificație, patiserie, condimente, produse lactate și extracția uleiului de susan demonstrează multiplele lor aplicabilități. Datorită gustului lor plăcut și conținutului bogat de nutrienți, semințele de susan alb continuă să fie un ingredient preferat în diverse bucătării și produse alimentare.

 

Semințe de Susan Alb - Calorii și Valori Nutriționale

Semințele de susan alb sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, fiind utilizate pe scară largă în diverse preparate culinare. Acestea nu doar că adaugă un gust plăcut și o textură crocantă, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

Valori Nutriționale per 100 de grame de Semințe de Susan Alb

 • Calorii: 573 kcal
 • Proteine: 17 g
 • Grăsimi totale: 50 g
  • Grăsimi saturate: 7 g
  • Grăsimi mononesaturate: 19 g
  • Grăsimi polinesaturate: 21 g
 • Carbohidrați: 23 g
  • Fibre alimentare: 12 g
  • Zaharuri: 0.3 g
 • Vitamine:
  • Vitamina E: 0.25 mg (1% DV)
  • Vitamina B1 (Tiamină): 0.79 mg (66% DV)
  • Vitamina B2 (Riboflavină): 0.25 mg (19% DV)
  • Vitamina B3 (Niacină): 4.52 mg (28% DV)
  • Vitamina B6: 0.79 mg (62% DV)
  • Folat: 97 µg (24% DV)
 • Minerale:
  • Calciu: 975 mg (98% DV)
  • Fier: 14.6 mg (81% DV)
  • Magneziu: 351 mg (88% DV)
  • Fosfor: 629 mg (90% DV)
  • Potasiu: 468 mg (13% DV)
  • Zinc: 7.8 mg (71% DV)
  • Cupru: 4.1 mg (456% DV)
  • Mangan: 2.5 mg (108% DV)
  • Seleniu: 34.4 µg (63% DV)

Beneficii pentru Sănătate

 1. Sursă excelentă de proteine: Semințele de susan alb sunt o sursă bogată de proteine vegetale, fiind ideale pentru vegetarieni și vegani.
 2. Grăsimi sănătoase: Aceste semințe conțin grăsimi mononesaturate și polinesaturate, benefice pentru sănătatea inimii.
 3. Bogate în fibre: Fibrele alimentare ajută la digestie, prevenind constipația și contribuind la sănătatea tractului digestiv.
 4. Minerale esențiale: Semințele de susan alb sunt o sursă excelentă de calciu, fier, magneziu și zinc, esențiale pentru sănătatea oaselor, funcția imunitară și metabolismul general.
 5. Antioxidanți: Conținutul de vitamina E și alți compuși antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Modalități de Consum

Semințele de susan alb pot fi integrate în dieta zilnică în diverse moduri:

 • Presărate pe salate: Adaugă o textură crocantă și un plus de nutrienți salatelor.
 • În produse de panificație: Se pot adăuga în pâine, biscuiți și prăjituri.
 • În smoothie-uri: O lingură de semințe de susan poate îmbunătăți profilul nutrițional al unui smoothie.
 • În sosuri și paste: Se pot adăuga în hummus, tahini sau diverse sosuri pentru un gust bogat.
 • Ca gustare: Pot fi consumate crude sau prăjite ușor ca gustare între mese.

Concluzie

Semințele de susan alb sunt un aliment extrem de nutritiv și versatil, care poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate atunci când este inclus în dieta zilnică. Datorită conținutului lor ridicat de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale, acestea sunt un supliment valoros pentru orice regim alimentar echilibrat.

 

Semințe de Susan Alb - Condiții de Păstrare

Semințele de susan alb sunt apreciate pentru gustul lor delicat și valorile nutriționale remarcabile. Pentru a păstra aceste semințe în cele mai bune condiții și a le menține prospețimea și valoarea nutrițională, este important să urmați câteva recomandări simple de depozitare.

Condiții Ideale de Păstrare

 1. Temperatura și Umiditatea:

  • Loc răcoros și uscat: Păstrați semințele de susan într-un loc răcoros și uscat. Temperaturile ridicate și umiditatea pot accelera râncezirea semințelor.
  • Depozitare la frigider: Pentru a prelungi durata de valabilitate, puteți păstra semințele de susan în frigider, mai ales în timpul verii sau în climatele calde și umede.
 2. Ambalaj și Protecție:

  • Recipient etanș: Depozitați semințele într-un recipient etanș pentru a le proteja de umezeală și aer. Recipientele din sticlă sau plastic cu capac etanș sunt ideale.
  • Pungi resigilabile: Alternativ, puteți folosi pungi resigilabile, care sunt ușor de folosit și oferă o bună protecție împotriva umezelii.
 3. Protecția împotriva Luminii:

  • Loc întunecat: Expunerea la lumină poate deteriora uleiurile naturale din semințe. Păstrați-le într-un loc întunecat, cum ar fi un dulap sau o cămară.
  • Recipient opac: Dacă folosiți un recipient transparent, asigurați-vă că acesta este păstrat într-un loc unde nu ajunge lumina directă.
 4. Evitați Contactul cu Aerul:

  • Îndepărtați aerul: Înainte de a închide recipientul, încercați să eliminați cât mai mult aer posibil pentru a preveni oxidarea.

Durata de Păstrare

 • La temperatura camerei: Semințele de susan păstrate în condiții optime pot rămâne proaspete timp de 3-4 luni.
 • În frigider: Păstrate la frigider, semințele de susan pot dura până la 6 luni sau chiar mai mult.
 • În congelator: Dacă doriți să păstrați semințele pentru o perioadă și mai lungă, le puteți congela. În congelator, semințele de susan pot rămâne proaspete până la un an.

Identificarea Semințelor Râncede

Chiar și în condiții ideale de păstrare, semințele de susan pot râncezi în timp. Iată câteva semne că semințele au început să se degradeze:

 • Miros neplăcut: Semințele râncede vor avea un miros neplăcut, de acru sau de mucegai.
 • Gust amar: Dacă semințele au un gust amar sau neplăcut, este un semn clar că s-au deteriorat.

Concluzie

Pentru a beneficia de gustul și valorile nutriționale ale semințelor de susan alb, este esențial să le păstrați corect. Urmând aceste sfaturi, veți putea prelungi durata de valabilitate a semințelor și vă veți asigura că rămân proaspete și delicioase pentru mai mult timp.

 

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496701075
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11107
21,30 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 43 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Semințe De Susan Alb" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Seminte de susan, de aceeasi calitate, origine India
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 5949496701075 Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
21,30 RON / Punga
+
250 g
in stoc
8,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
12,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
89,00 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
439,00 RON / Punga
+