Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-72-215-5050 Luni-Vineri intre 10-16 +40-72-053-6513

Semințe De Susan (Sac 25 kg)

Salvati 11%
11107
400,00 RON
358,00 RON
14,32 RON  per 1.00 kg
/ Sac
Discount: 42,00 RON
in stoc
Pretul in puncte: 716 points
Puncte premiu: 18 points
Greutate: 25.000 kg
+

Cantitatea minima pentru "Semințe De Susan (Sac 25 kg)" este 1.

Seminte de susan, de aceeasi calitate, origine India
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
GTINEAN 0745760601776
  • View all variations as list
   Seminte De Susan decojite, de forma ovala, de culoare alb-fildes, alb-galbui, de aceeasi calitate, sanatoase, curate, uniforme ca dimensiune. Gust si miros caracteristic, fara nuante straine sau de mucegai, fara urme de infestare. Textura ferma, specifica.

   Semintele De Susan pot fi consumate ca atare sau utilizate pentru extragerea uleiului de susan. Contin substante grase, proteine, vitamine B,D,E si F, pana la 65 % ulei in compozitia caruia intra doua substante specifice sezamol si sezamolin, fitosterine, esteri si alcool .Poate determina aparitia reactiilor alergice, uneori foarte severe.

 - Aplicatii : Semintele De Susan se utilizeaza in gastronomie, mai ales in produsele de patiserie si brutarie, in unele deserturi, in cosmetica si industria farmaceutica.

 - OMG : Semintele de Susan sunt un produs non-GMO

 

 Depozitare : Se depoziteaza in spatii racoroase si ventilate, in intervalul de temperatura 5-15 ºC, ferite de lumina solara, caldura si umiditate ( max 65 %).

 Termenul de valabilitate : Depozitate in conditiile mentionate de producator, produsul este valabil pana la 12 de luni de la data ambalarii.

 Ambalare : Semintele De Susan sunt ambalate in saci de 25 kg.

 

 Caracteristici specifice :

 - Umiditate : toleranta max 5 %  (SR EN ISO 665: 2003)

 - Corpuri straine % : lipsa (metoda gravimetrica)

 - Impuritati vegetale % : absent, toleranta max 0,05% (cantarire)

 - Cenusa insolubila in HCl 10 % : - , toleranta max 1% (SR 8613-2: 2009)

 - Vitamina A : 9 IU, Vitamina B6 :0,8 mg, 

 - Magneziu : 351 mg,  Fier :14,6 mg, Calciu :965 mg

 

 

 Origine : India 

 

 1. Despre susan

 2. Compoziția chimică

 3. Proprietati ale semintelor de susan

 4. Productia si comertul de susan

 5. Beneficii ale consumului semintelor de susan

 6. Utilizari ale semintelor de susan

 

1. Despre susan

         Susanul este poate cea mai veche semință oleaginoasă cunoscută și folosită de oameni.

         A fost cultivat de secole, în special în Asia și Africa, pentru conținutul ridicat de ulei și proteine ​​comestibile. Recolta este acum cultivată într-o gamă largă de medii, extinzându-se de la tropice semi-aride și subtropice până la regiuni temperate. În consecință, cultura are o mare diversitate în cultivare și sisteme culturale.

        Deși sunt considerate originare din Africa centrală, cel mai probabil Etiopia, mulți cred că există dovezi convingătoare care să demonstreze că susanul este originar din India. Semintele de susan au fost larg dispersate de oameni atât spre vest cât și spre est, ajungând în China și Japonia, care au devenit centre secundare de distribuție.

       Susanul este o cultură importantă pentru fermierii mici și medi. Este cultivat pentru semințele sale, care conțin 38-54% ulei de foarte bună calitate și 18–25% proteine. Marea diversitate a tipurilor de susan, adaptarea lor largă la mediului , o gamă considerabilă de nutrienti conținuti și caracteristicile uleiului de semințe fac din susan un condiment excepțional.

 

 2.Compoziția chimică

     Semințele de susan au o valoare nutritionala ridicată datorită conținutului ridicat de ulei și proteine. Compozitia este puternic influențata de factorii genetici și de mediu. Semințele conțin 6–7% umiditate, 17–32% proteine, 48–55% ulei, 14–16% zahăr, 6–8% fibre și 5-7% cenușă.

     In general, soiurile indiene tind să aiba un continut mai mic de proteine ​​și mai mare de ulei, precum cele care apar în general pe piața de export și sunt utilizate in scop commercial.

     Conținutul de baza reprezinta în jur de 17% din semințele de susan și este reprezentat de mari cantități de acid oxalic, calciu, alte minerale și fibre brute. Astfel, atunci când utilizați susan pentru hrana, se recomandă îndepărtarea cojii. Când semințele sunt decojite corespunzător, conținutul de acid oxalic este redus de la aproximativ 3% la mai puțin de 0,25% din greutatea semințelor.

   3. Proprietati ale semintelor de susan

      Semințele de susan conțin mai mult ulei decât multe alte semințe oleaginoase. Conținutul de ulei variază în funcție de tipul de susan și factorii de mediu. A fost raportată o gamă largă de conținut de ulei de la 37 la 63% la diverse tipuri de semințe de susan. Conținutul de ulei din semințe variază, de asemenea considerabil în diferite soiuri și, de asemenea, în functie de anotimpul de creștere.

     Conținutul de ulei este, de asemenea, legat de culoarea și mărimea semințelor. Semintele alb sau crem au de obicei mai mult ulei decât semințele inchise la culoare, iar semințele mai mici conțin mai mult ulei decât semințe mai mari. Culturile de semințe grosiere au, în general, un continut de ulei mai mic decât tipurile cu semințe netede.

   De asemenea, semințele din plante care au o perioadă de creștere scurtă tind să aibă un continut de ulei mai mare decât cele de la plantele cu ciclu de creștere mediu-lung.

Aplicarea îngrășământului cu azot reduce conținutul de ulei din semințele de susan.

 4.Productia si comertul de susan

       Susanul este cultivat în principal în regiunile tropicale și subtropicale ale lumii, deși poate fi cultivat si în climatele mai temperate. Este cultivat într-o suprafață de 7,78 milioane hectare cu o producție de 3,15 milioane de tone și un nivel de productivitate de 405 kg / ha în lume.

       India este de departe cel mai mare producător, reprezentând 28% din producția mondială suprafață și 23% din producție . Alte mari țări producătoare de susan sunt: China, Myanmar, Sudan, Nigeria, Mexic și, într-o măsură mai mică, Etiopia, Uganda, Venezuela, Turcia, etc.

      Estimările producției mondiale de susan sunt întotdeauna oarecum exprimate cu o eroare, deoarece în țările în care există o suprafață substanțială de culturi plantate, o proporție mare este consumată de fermierii locali și nu este comercializată. Mari obstacolele în extinderea susanului sunt randamentele scăzute ale acestuia și absența mecanizarii pentru recoltarea mașinilor. În consecință, este nevoie de multă muncă manuală in sezonul recoltei.

      Ambele varietăți de semințe de susan (negru, alb) sunt cultivate în India.

      Comerțul mondial de susan este limitat. Cererea de susan la nivel mondial este frecvent mai mare decât producția mondială și, cu excepția cazului în care recolta este cultivată în mod deliberat ca si cultura pentru export, insa există rareori cantități mari disponibile comerțului mondial.

     India, China, sunt furnizori majori ai țărilor din Myanmar, Sudan și America Latină, precum si Mexic.

     Susanul alb este preferat pe piețele de export de brutarii comerciali și cofetarii, consideră că este de o calitate superioară decât susanul de culoare închisă.

 

 5.Beneficii ale consumului semintelor de susan

 - În  compoziţia chimică a seminţelor de susan găsim : proteine, substanţe grase, vitaminele B, D, E, F, ulei în cantitate mare, până la 65% iar uleiul conţine două substanţe specifice (sezamol şi sezamolin), fitosterine, esteri şi alcooli.

 - Semințele de susan sunt o sursă foarte bună de proteine de calitate (17g la 100g de semințe), conținând până la 20% aminoacizi. Reprezintă o alegere corectă  într-un regim raw vegan sau vegan bogat în proteine. Se pot adăuga cu ușurință în salate și alte mâncăruri, și chiar în deserturi, având un gust dulceag plăcut.

- Hepa-toxicitatea este asociată cu consumul îndelungat de medicamente sau alcool. Studii efectuate în China și Japonia au arătat faptul că semințele de susan pot reduce stresul oxidativ din ficat. De asemenea, cercetătorii au descoperit că aceste semințe au efecte analgezice asupra ficatului și ajută în combaterea efectelor negative ale paracetamolului, menținând un nivel intracelular ridicat de glutation (antioxidant puternic).

- Calităţile medicinale ale susanului sunt cunoscute încă din din cele mai vechi timpuri, acesta fiind benefic în bolile respiratorii, în afecţiuni intestinale ca diareea şi dizenteria, în deranjamente ale ciclului menstrual, în infecţii urinare. Seminţele de susan alină în suferinţe precum hemoroizii, constipaţiile, indigestiile.

- Contribuind la o bună digestie, seminţele de susan facilitează, totodată, şi asimilaţia. Se afirmă despre seminţele de susan că ar avea efecte şi în boli grele, cum ar fi neuroparaliziile.

- Cuprul din compoziţia seminţelor de susan are un rol vital în absorbţia fierului, ajutând astfel la prevenirea şi tratarea anemiei.
- În plus, el are calităţi antiinflamatorii mai ales la nivelul oaselor şi încheieturilor. Astfel, alături de mangan, care ajută la menţinerea densităţii oaselor, cuprul ajută bolnavii cu artrită reumatoidă.

- Semintele de susan sunt bogate in fibre, cunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv sanatos si un colon sanatos.

- Tot susanul e soluţia salvatoare şi în caz de constipaţie.

Foarte eficient este următorul amestec: migdale, seminţe de floarea-soarelui, semințe de susan şi in. Pisează le bine sau macină-le cu râşniţa electrică. Consumă zilnic câte o lingură din această pulbere. Ţine praful sub limbă vreme de 10-15 minute, după care înghite-l cu apă. Îl mai poţi adăuga în sucuri naturale sau salate. Nu păstra pulberea mai mult de zece zile, deoarece îşi pierde proprietăţile.

 6.Utilizari ale semintelor de susan

   Producția mondială de semințe de susan este utilizată aproape în întregime în scopuri culinare. În India, aproximativ 78% din susan produs este utilizat pentru extracția de ulei și aproximativ 20% pentru în scopuri domestice, cum ar fi prepararea produselor dulci și a cofetăriei și aproximativ 2% se păstrează pentru următoarea însămânțare.

- Semințele de susan, uleiul, frunzele și rădăcinile au o valoare medicinală excelentă. Planta de susan a jucat un rol major în sănătate. Oamenii din India, care trăiesc în armonie cu natura, au o cunoștință incredibilă a valorii medicinale a plantelor de susan și folosesc bunătatea naturii pentru a obține cele mai bune tradiții de sănătate.

- Semințele de susan sunt considerate microcapsule pentru sănătate și nutriție. Se presupune că tonifiază rinichii, ficatul și relaxează intestinul.

- Semințele sunt un emolient aromatic, digestiv, care înmoaie pielea, un tonic hrănitor, un calmant, laxativ, un antispasmodic, un diuretic și favorizează creșterea în greutate.

- Semințele sunt utilizate pentru tratamentul constipației, tinitusului, anemiei, amețelilor, vederii slabe și a numeroase probleme generale de sănătate asociate cu bătrânețea.

- O pastă din semințele amestecate cu unt este utilă în tratarea sângerărilor.

- Ca afrodisiac se utilizează semințe de susan amestecate cu semințe de in.

- Semințele măcinate și amestecate cu zahărul brun sunt consumate de mamele care alăptează pentru a încuraja producția lor de lapte.

- Regulat, utilizarea semințelor de susan stimulează dezvoltarea părului lucios, în special la copiii cu dezvoltare slabă a părului, o problemă generală în țările occidentale.

- Semințele sunt valoroase în căile respiratorii tulburări precum bronșita cronică, pneumonie, astm, tuse uscată și alte infecții pulmonare. Ele ajută, de asemenea, la corectarea tulburărilor menstruale neregulate și la reducerea durerii spasmodice în timpul menstruației. Semințele sunt utile și în tratamentul pentru dizenterie și diaree.

 

Ambalare :
Sac 25 Kg
Proprietati Organoleptice
Culoare:
alb-fildes, alb-galbui
Aspect:
Seminte De Susan decojite, de forma ovala
Textura:
ferma, specifica
Gust:
tipic, fara nuante straine sau de mucegai, fara urme de infestare
Miros:
miros caracteristic, fara nuante straine sau de mucegai, fara urme de infestare
Proprietati Fizico-Chimice
Umiditate:
max5%
Cenusa totala:
maxim1%
Corpuri straine:
Absent
Alergeni
Fructe cu coaja si produse derivate:
Nu
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Nu
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Nu
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Nu
Semințe de susan și produse derivate:
Da
Moluște și produse derivate.:
Nu
Valori nutritionale
Sodiu:
11 mg
Energie kcal:
572 Kcal / 100 g
Proteine:
19 g / 100 g
Carbohidrati:
28 g /100 gr
Grasimi totale:
50 in 100 gr
Zaharuri:
0.3 g /100 gr
Fibre:
12 in 100 gr
Grasimi saturate :
5 in 100 gr

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
.
Product variations
  Ambalare Disponibilitate Pret  
Punga 1 kg
in stoc
20,00 RON
20,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
+
Punga 5 Kg
in stoc
77,00 RON
15,40 RON  per 1.00 kg
/ Punga
+
Sac 25 Kg
in stoc
358,00 RON
14,32 RON  per 1.00 kg
/ Sac
+
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul