Comenzile sunt preluate si procesate imediat. Nu exista intarzieri in livrarea produselor.

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Sâmburi De Caise Dulci (Punga 10,0 kg)

Salvati 10%
0745760601646
23,00 RON
20,71 RON
225,70 RON  per 10.00 kg
(22,57 RON Pret Cu Taxe) Discount: 2,29 RON
in stoc
Pretul in puncte: 42 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Sâmburi De Caise Dulci (Punga 10,0 kg)" este 10.

Samburi de caise dulci, origine Turcia
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
 Descriere produs :

 - Samburii de caise contin vitamina B17 (amigdalina) despre care se spune ca distruge selectiv celulele canceroase.
 - Din samburii de caise se extrage un ulei care poate fi folosit la gatit, la prepararea salatelor sau ca lotiune de piele.

 GMO : Samburii de caise nu provin din materii prime modificate genetic.

 - Iradiere : Producatorul garanteaza ca produsul nu contine ingrediente supuse iradierii.

 Ambalare , depozitare ,termen de valabilitate :

 - Depozitarea se face  in spatii racoroase si ventilate, la temperaturi 5-25ºC, ferite  lumina soarelui, caldura si umiditate ( max 70%).

 - Valabilitate : Depozitat in ambalajul original si in conditiile mentionate de producator, produsul isi mentine valabilitatea pana la 12 de luni de la data ambalarii.

 - Ambalare : In pungi  de uz alimentar de 10 kg.

 - Consumatori vulnerabili : Persoanele alergice /Copiii mici trebuie supravegheati cand consuma acest produs datorita riscului de inecare.

 

Origine : Turcia

             1. Descriere

             2. Utilizare

             3. Nutrienti / Valori nutriționale

             4. Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de caise

 

 1.Descriere

 Semințele de caise sunt miezul mic închis în “cutiuta” asemănătoare cu lemnul din centrul fructelor de caise. Caisul poartă numele botanic Prunus armeniaca. Este un drupe, însemnând piatră-fructe și o rudă apropiată a piersicii. Ambele sunt foarte asemănătoare ca aspect și calități. Caisul se mai numește uneori caise sau Armeniaca vulgaris. La fel ca pruna, atât piersicile, cât și caisele sunt înrudite îndepărtat cu trandafirul și sunt clasificate ca membri ai familiei Rosacaeae.

 Caisele cresc in copaci de dimensiuni mici până la medii, rezistenti în majoritatea zonelor temperate. Au flori albe, cu mai multe petale, ce au o ușoară tentă roșiatică, mai aproape de baza florii, apar pe ramurile goale la începutul primăverii, înainte de apariția frunzelor în formă de inimă. Până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, fructele caisului se coc. Există mai mult de 20 de soiuri de caise cunoscute de botanici.

 Numele Prunus armeniaca este de fapt un nume greșit bazat pe credința de multă vreme cand caisele proveneau inițial din Armenia. Se știe acum că, în realitate, au originea în Orientul îndepărtat, cel mai probabil în Himalaya și China de Nord. Se speculează că, caisul a migrat deja în Orientul Mijlociu înainte de Vechiul Testament și că merele descrise în Grădina Edenului din Geneză erau de fapt caise. În timpul domniei regelui Henric al VIII-lea în anii 1500, caisele au fost aduse în Anglia si Italia.

 Deși sunt mai mici decât piersicul, caisele au aceeași nuanță de culoare roșiatica, aurie, catifelata la atingerea exteriorului și o carne mai profundă de culoarea auriu-portocalie. In interior gasim o “piatra mare” sau o bucata de lemn comprimată, care conține chiar centrul, sâmburele sau samanta. Când este presat, aproape jumătate din acest nucleu dă un ulei foarte similar chimic cu uleiul găsit în migdalele dulci și in sâmburii piersicilor. Acest ulei conține oleină, gliceridă a acidului linoleic și un compus chimic transparent, cristalin, amigdalină sau laetril. Acest compus este cunoscut și sub denumirea de vitamina B17. Uleiul este indistingibil de uleiul de migdale amare.

 2.Utilizare

 Deoarece uleiul din semințele de caise este mult mai puțin costisitor decât uleiul de migdale, cofetarii îl folosesc în locul uleiului de migdale amare pentru aromatizarea dulciurilor și ca condiment culinar. Un lichior fabricat în Franța este obținut din semințe de caise și se numește Eau de Noyaux. Uleiul de caise este de asemenea utilizat pe scară largă la fabricarea produselor cosmetice, adesea fiind adăugat în mod fraudulos la uleiul de migdale. Are proprietăți de înmuiere a pielii și este adesea utilizat în prepararea săpunurilor, cremelor de mâini, cremei reci și a preparatelor pentru parfum.

 Practicanții din Medicina Chineză folosesc semințele de caise ca tratament în bolile respiratorii, inclusiv bronșită și emfizem. Se crede că acționează ca un suprimant și expectorant pentru tuse și, din cauza uleiului, folosit și ca laxativ.

 Au existat controverse considerabile cu privire la semințele de caise, și în special amigdalina, una dintre componentele sale. Începând cu 1920, în multe țări de pe glob a fost recunoscut ca un posibil inhibitor al creșterii celulelor preventive și maligne de creștere. În San Francisco, articolul biochimistului Ernst Krebs The Nitrilosides (Vitamina B 17) - Natura lor, apariția și semnificația metabolică (antineoplastic Vitamina B 17) a teoretizat că amigdalina, cu dieta și vitaminele, ar putea inhiba creșterile canceroase. În acele vremuri, a fost utilizat în multe țări ca tratament pentru cancer, gândit a fi deosebit de benefic în tratamentul tumorilor legate de fumat, cum ar fi cancerul pulmonar. Câteva studii efectuate în Statele Unite de-a lungul anilor ’70 și începutul anilor ’80 au demonstrat că amigdalina nu a ucis celulele canceroase. Analiza înregistrărilor pacienților în care au fost raportate cure sau reducerea remarcabilă a dimensiunilor tumorilor nu a furnizat dovezi credibile ale capacității amigdalinei de a trata cancerul în mod eficient.

 Semințele de caise nu sunt vândute în magazinele americane de alimente de sănătate, datorită clasificării sale ca fiind un medicament neaprobat de către Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente. Cu toate acestea, este disponibil în alte țări, inclusiv Mexic, și în farmaciile chineze și pe piețele asiatice. Se vinde atât ca sâmburele integral, fie cu semințe, fie în decocturi, inclusiv siropuri pentru tuse. Practicanții chinezi combină de obicei semințele de caise cu alte ierburi, inclusiv frunza de mure albă sau ophiopogon, un tubercul cultivat în Asia. S-a arătat, în unele studii medicale chineze, o pastă făcută din semințe de caise și zahăr pentru a ameliora bronșita cronică.

 3.Nutrienti / Valori nutriționale per 100 g

 Semințele de caise contin nutrienti. Caisele au multe proprietăți și utilizări similare cu migdalele. Sâmburii de caise sunt alcătuiți din:

 • 45 - 50 % ulei
 • 25 % protein
 • 8% carbohidrați
 • 5 % de fibre

De asemenea, sunt încărcate cu grăsimi sănătoase care ajută la scăderea colesterolului „rău”. Sâmburii conțin acizi grași esențiali (omega-6 și omega-3). Acestea ajută la combaterea bolilor de inimă, la îmbunătățirea sănătății mintale și au o serie de alte beneficii.

 • Calorii (kcal) 884
 • Lipide totale 100 g  /  Lipide saturate 6 g   /  Lipide polinesaturate 29  g  /  Lipide mononesaturate 60 g    
 • Colesterol 0 mg
 • Sodiu 0 mg         
 • Carbohidrați 0 g
 • Fibre alimentare 0 g       
 • Zahăr 0 g            
 • Proteine 0 g

 

 4.Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de caise

 Se spune că este o metodă excelentă de obținere a fierului, a potasiului, precum și a fosforului și unul dintre cele mai eficiente motive pentru vitamina B17 (denumită și amigdalină și care se găsește în semințele de fructe precum piersici, prune, precum și mere) . Cunoscute și sub numele de „migdale de caise” sau chiar „migdale amare”, sâmburii de caise provin din Armenia și sunt, în general, indigeni din China de Nord, regiunea Himalaya, precum și din anumite părți din Asia.

 În Australia, acestea sunt un produs de nișă prezent în mai multe magazine alimentare ecologice, supermarketuri asiatice și magazine online. Puteți achiziționa semințele întregi sau chiar pre-uscate și prelucrate, acestea fiind frecvent utilizate ca ingredient în anumite gemuri de caise, prăjiturele italiene amaretto, lichior, precum și pentru a adăuga o aromă de marțipan la rețete. Uleiul de sâmburi de caise este într-adevăr un ulei natural moderat utilizat în produsele pentru copii, produsele pentru piele, precum și uleiul de masaj. Există două feluri de sâmburi de caise: amar, dar și dulce. Sâmburii dulci au un gust mai puțin supraputernic, sunt mai buni pentru gustare și au, de asemenea, mai puțină amigdalină, dar este miezul amar care este renumit datorită valorilor sale terapeutice.

 Sâmburii de caise amar au fost folosiți ca tratament pentru cancer în Rusia din 1845, precum și în SUA încă din anii 1920. Cu toate acestea, dezbaterea continuă asupra eficacității și toxicității sale. De asemenea, au fost utilizate de multă vreme în medicina chineză pentru dificultăți respiratorii, indigestie, niveluri ridicate ale tensiunii arteriale, precum și artrită.

 Intrucât sămânța este înconjurată într-o coajă extrem de dură, este de obicei cunoscută sub denumirea de „piatră”. În orice caz, miejii de caise aromatizează produsele coapte și lichiorurile, în timp ce uleiul extras din sămânță este utilizat ca ulei de gătit, precum și în crearea de produse cosmetice. Nucleul produce, de asemenea, compuși activi care ar fi putut avea valoare anti-cancerigena

Semințele de caise sunt obținute din groapa tare a fructului. Aceste semințe sau chiar sâmburi sunt în lumina reflectoarelor de câțiva ani, datorită scopurilor lor medicinale. Cunoscute clinic ca Prunus armeniaca, se spune că caisele provin din diferite părți ale Asiei, Himalaya, China de Nord și Armenia.

 1. Vindecarea artritei

Calitățile antiinflamatorii ale semințelor de caise o transformă într-un remediu ideal pentru remedierea caselor pentru tratarea artritei. Acesta a ameliorat durerea și umflarea în zonele afectate, dacă a fost luat în mod regulat. Includeți-l în numeroasele mese pentru a obține rezultate maxime asupra durerii de artrită.

 2. Mentine tensiunea arterială

În afară de vindecarea cancerului, Vitamina B17 este în plus foarte theraputică pentru menținerea tensiunii arteriale în corp și menținerea normală. Dacă suferiți de valori mari ale tensiunii arteriale, luați semințe de caise, aceasta este o sursă bogată de vitamina B17. Acest lucru va ajuta la reducerea tensiunii arteriale ridicate, precum și vă va proteja de multe alte boli asociate cu tensiunea arterială ridicată. Prin urmare, puteți vedea că semințele de caisă și, de asemenea, uleiul obținut din aceasta au multe avantaje pentru sănătate. Includeți-le în dieta dvs. zilnică și aplicați uleiul în mod topic pe piele și păr, și veți beneficia foarte mult.

 3. Puternice in combaterea răcelilor și gripei

Dacă doriți să creșteți puterea de imunitate a corpului dvs., consumați semințe de caise în mod regulat. Acest lucru vă poate provoca sistemul imunitar puternic și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, care include răceala și gripa.

 4. Semințe de caise sunt consummate si ca afrodisiac

La fel ca migdalele, semințele de caise sunt considerate afrodisiace. În Europa au reputația tradițională de a crește impulsurile sexuale. Referințele se găsesc, în mod normal, în scrierile lui William Shakespeare (Visul unei nopți de vară) și John Webster. Cu toate acestea, niciun studiu științific nu a confirmat astfel de afirmații.

 5. Semințele de caise ajută la ameliorarea durerii

S-a descoperit că semințele de caise au un efect natural de calmare a durerii. Acest efect particular este legat de existența benzaldehidei, adică un analgezic binecunoscut. Semințele de caise sunt o soluție fantastică pentru artrită. Este important în ameliorarea durerii, precum și în scăderea semnelor și simptomelor la persoanele care se luptă cu artrita reumatoidă. În plus, este util în scăderea durerii la pacienții cu cancer.

 6. Semințe de caise benefice pentru ameliorarea constipației

Se crede că semințele de caise au calități laxative și, prin urmare, mai mulți medici sugerează semințe de caise pentru a face mișcările intestinale regulate, precum și pentru a reduce problemele intestinale.

Proprietati Organoleptice
Textura:
crocanta
Gust:
specific, dulceag
Alergeni
Fructe cu coaja si produse derivate:
Nu
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Da
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Da
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Nu
Semințe de susan și produse derivate:
Nu
Moluște și produse derivate.:
Nu
Valori nutritionale
Energie kcal:
884 Kcal / 100 g
Proteine:
0 g / 100 g
Carbohidrati:
0 g /100 gr
Zaharuri:
0 g /100 gr
Posibil sa te intereseze
 • Cele Mai Vandute
 • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul