Your location

Comenzile sunt preluate si procesate imediat. Nu exista intarzieri in livrarea produselor.

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Prune Deshidratate (Cutie 10 kg)

Salvati 13%
0745760602025
17,00 RON
14,75 RON
160,80 RON  per 10.00 kg
(16,08 RON Pret Cu Taxe) Discount: 2,25 RON
in stoc
Pretul in puncte: 30 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Prune Deshidratate (Cutie 10 kg)" este 10.

Prune uscate, Origine U.E.
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

 Descriere produs :

 Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre.

 Atât pruna proaspătă, cât şi cea uscată conţin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. De asemenea, fenolii, alţi compuşi benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.

 

 Depozitarea :  Prunele Deshidratate sunt ambalate in punga de polietilena în ambalaj exterior de carton: 10 Kg
- Produsul se va transporta in conditii de igiena corespunzatoare. În timpul transportării, temperatura în mijlocul transportului poate depăși valoarea maximă recomandată pentru perioade de maximum 24 de ore.

 Conditii de depozitare : 
- Interval de temperatură 5o -15 ograde C
- Max umiditate : 60%
- Loc uscat și racoros, ferit de acțiunea directă a razelor solare și a înghețului.

 Valabilitatea: Prunele Deshidratate au ca termen de valabilitate 12 luni de la data ambalării în condițiile de ambalare și depozitare stabilite mai sus.

 Producatorul garanteaza ca produsul Prune Deshidratate nu contine GMO sau ingrediente continand GMO

 Producatorul garanteaza ca produsul nu contine ingrediente supuse iradierii 
 
 Origine : U.E.
 
 
      1. Despre Prune
      2. Valoarea nutrițională la 100 g de Prune crude 
      3. Beneficii privind consumul de prune uscate

 1.Despre Prune

 Pruna este un fruct al subgenului Prunus din genul Prunus. Subgenul se distinge de altele (piersici, cireșe, cireșe de păsări etc.) prin lăstari, acestia având muguri terminali și muguri solitari (nu sunt grupați), iar florile sunt amplasate în grupuri de la unu la cinci împreună pe tulpini scurte, fructele având o canelură care se derulează pe o parte.

 Fructele de prune mature pot avea o acoperire ceroasă de culoare albă prăfuită care le conferă un aspect mat. Acesta este un strat de ceară epicuticular și este cunoscut sub numele de "floare de ceară".

 Prunele sunt catalogate ca fiind printer primele fructe “domesticite” de oameni. Trei dintre cele mai abundente culturi nu se găsesc în sălbăticie, ci doar în jurul așezărilor umane: Prunus domestica a fost gasit în munții est-europeni și caucazieni, în timp ce Prunus salicina și Prunus simonii au originea în Asia. Restul de prune au fost găsite în epoca neolitică împreună cu măslinele, strugurii și smochinele.

 Numele de prun este derivat din engleza veche plume sau „plum  tree”, care s-a extins din limba germana sau olandeză. La sfârșitul secolului 18, cuvântul, pruna, a fost folosit pentru a indica „ceva de dorit”, probabil în referire la bucăți gustoase de fructe din deserturi.

 Prunele sunt un grup divers de specii. Prunii importanți din punct de vedere comercial sunt de dimensiuni medii, de obicei cresc pana la 5-6 metri înălțime. Arborele are o duritate medie. Fără tăiere, sau intretinere, copacii pot atinge 12 metri înălțime și se pot răspândi pe 10 metri. Înflorește în luni diferite în alte părți ale lumii; de exemplu, în ianuarie in Taiwan și la începutul lunii aprilie în Regatul Unit.

 Fructele sunt de obicei de dimensiuni medii, cu diametrul cuprins între 2 și 7 centimetri, rotunjoare până la ovale. “Pulpa” este fermă și suculentă. Coaja fructului este netedă, cu o suprafață ceroasă naturală care aderă la “carne”. Pruna este o drupa, ceea ce înseamnă că fructele sale cărnoase înconjoară o singură sămânță tare.

 Când prunul înflorește la începutul primăverii, pomul va fi acoperit în flori, iar într-un an bun aproximativ 50% din flori vor fi polenizate și vor deveni prune. Înflorirea începe după 80 de zile.

  Dacă vremea este prea uscată, prunele nu se vor dezvolta peste un anumit stadiu, ci vor cădea din copac, în timp ce sunt încă muguri mici și verzi și dacă este umed în mod rezonabil sau dacă prunele nu sunt recoltate imediat ce sunt coapte, fructul poate dezvolta o afecțiune fungică numită putregai maro. Putregaiul brun nu este toxic, iar unele zone afectate pot fi taiate. Pruna este folosită ca plantă alimentară de către larvele unor lepidoptere, inclusiv molie din noiembrie, frumusețe de salcie și molie cu mantie scurtă.

 Gustul fructelor variază de la dulce până la acru; pielea în sine poate fi deosebit de crudă. Este suculenta și poate fi consumat în stare proaspătă / uscata sau  în prepararea gemurilor dupa anumite rețete. Sucul de prune poate fi fermentat în vin de prune. În Anglia centrală, o băutură alcoolică asemănătoare cidrului, cunoscută sub numele de prun jerkum, este făcută din prune. Prunele uscate, sunt folosite ca gustare, uneori cunoscute sub numele de saladito sau salao. Diverse arome de prune uscate sunt disponibile la magazinele din China și magazinele specializate din întreaga lume. Acestea tind să fie mult mai uscate decât pruna standard.

 La fel ca în cazul multor alți membri ai familiei, sâmburii de prune conțin glicozide cianogene, inclusiv amigdalina. Uleiul de sâmbure de prune este obținut din partea interioară cărnoasă a groapei prunei. Deși nu este disponibil în comerț, lemnul de pruni este folosit de hobbyisti și de alți lucrători din lemn pentru instrumente muzicale, mânere de cuțit, incrustări și proiecte mici similar.

 2.Valoarea nutrițională la 100 g de Prune crude :

 Energie 192 kJ (46 kcal)

 Carbohidrați : 11,42 g

 Zaharuri : 9,92 g

 Fibră dietetică : 1,4 g

 Grasimi : 0,28 g

 Proteine : 0,7 g

 Prunele crude sunt 87% apă, 11% carbohidrați, 1% proteine și mai puțin de 1% grăsimi. În cantitate de 100 de grame, prunele brute furnizează 46 de calorii și sunt o sursă moderată numai de vitamina C (12% valoare zilnică), fără alți nutrienți în conținut semnificativ

 O singură prună conține aceeași cantitate de vitamine și minerale ca un pumn de afine, fructe considerate până acum ca fiind extrem de bogate în antioxidanti.

 Fier, calciu, potasiu, seleniu, vitamina A, vitamina B și vitamina C conținute de prune protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative, cancere.

 Aceste fructe ajuta in cresterea imunitatatii și ar putea preveni apariția a numeroase maladii, spun nutritioniștii. Ele sunt recomandate în mod deosebit oamenilor in vârsta, fiindcă organismul lor iși pierde capacitatea de a se proteja de radicalii liberi.

 Sunt recomandate a se consuma doua – trei prune pe zi pentru a crește imunitatea organismului. Nu este recomandata decojirea fructului, fiindcă în coajă este concentrată cea mai mare cantitate de antioxidanți.

 3.Beneficii privind consumul de prune uscate

 Prin procesul de uscare, se pierd foarte puține vitamine și minerale, astfel încât proprietățile antioxidante se pastrează în aceeași măsură.   Aceste prune uscate se pot rehidrata punându-le în apă.

  • Sunt laxative și diuretice, reglează digestia prin conținutul bogat în fibre. In comert gasiti si prune uscate la fum.
  • Previn bolile de inimă - Prunele sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.
  • Tratează constipaţia - Numeroşi factori favorizează această problemă din ce în ce mai des întâlnită printre adulţi, precum: sedentarismul, alimentaţia săracă în fructe şi legume crude, consumul predominant de carne. Prunele și sucul de prune sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația. Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre din prune. O prună oferă 1 gram de fibră.
  • Prunele au conținut ridicat de antioxidanți polifenoli, care pot reduce inflamația și pot reduce riscul apariției mai multor boli cronice.
  • Prunele au proprietăți care pot ajuta la controlul glicemiei. Deși sunt destul de mari în carbohidrați, prunele nu par să provoace o creștere substanțială a nivelului de zahăr din sânge după ce au fost consumate.

 Acest lucru este atribuit potențialului lor de a crește nivelul de adiponectină, un hormon care joacă un rol în reglarea zahărului din sânge.

 În plus, fibra din prune poate fi parțial responsabilă pentru efectele lor asupra glicemiei. Fibra încetinește ritmul cu care corpul tău absoarbe carbohidrații după masă, determinând creșterea glicemiei treptat.

 Consumul de prune este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

 Prunele pot promova sănătatea oaselor

  • Prunele pot fi benefice pentru îmbunătățirea sănătății oaselor. Unele studii au legat consumul de prună cu un risc redus de debilitare a afecțiunilor osoase, cum ar fi osteoporoza și osteopenia, care sunt caracterizate prin densitate osoasă scăzută

 Nu numai că prunele s-au dovedit a preveni pierderea osoasă, dar pot avea, de asemenea, potențialul de a inversa pierderea osoasă care a avut loc deja. În plus, cercetările sugerează că consumul de prune poate crește nivelul anumitor hormoni care sunt implicați în formarea oaselor. Prunele conțin, de asemenea, mai multe vitamine și minerale care au efecte de protecție osoasă, inclusiv vitamina K, fosfor, magneziu și potasiu

 Cu toate acestea, cantitatea minimă de cercetări umane efectuate asupra aportului de prune și a sănătății oaselor a produs rezultate promițătoare. Față de alte fructe, prunele par a fi cele mai eficiente pentru prevenirea și inversarea pierderilor osoase (22Trusted Source).

 Prunele au mai multe proprietăți care pot beneficia de sănătatea oaselor prin prevenirea sau inversarea pierderilor osoase, ceea ce poate reduce riscul unor afecțiuni precum osteoporoza.

Proprietati Organoleptice
Culoare:
Mov inchis
Aspect:
fructe uscate
Gust:
dulce, caracteristic
Aroma:
tipica, de pruna
Alergeni
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Nu
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Nu
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Nu
Semințe de susan și produse derivate:
Nu
Moluște și produse derivate.:
Nu
Valori nutritionale
Energie kcal:
240 Kcal / 100 g
Proteine:
2.18 g / 100 g
Carbohidrati:
63.88 g /100 gr
Grasimi totale:
0.38 in 100 gr
Fibre:
7.1 in 100 gr
Glucoză / dextroză (inclusiv în glucidă):
25.46gr/ 100gr
Fructoză (inclusiv în glucidă):
12.5 gr/ 100gr
Maltoză (inclusiv în glucidă):
0.06 100 gr
Zaharuri:
maxim38.13 g /100 gr
au samburi sau nu
Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele Mai Vandute
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul