Your location

Merișor Deshidratat (Cutie 11,34 kg)

Salvati 8%
31,00 RON
28,50 RON
352,33 RON  per 11.34 kg
(31,07 RON Pret Cu Taxe) Discount: 2,50 RON
in stoc
Pretul in puncte: 57 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Merișor Deshidratat (Cutie 11,34 kg)" este 11.

Merisor deshidratat origine Canada
Timp de livrare si tarife:

 

 Fructe de Merisor carnoase taiate, cu pielita intreaga, subtire si lucioasa, fara semne de fermentare sau urme de mucegai.

 Ingrediente : Merisor : min 99 %  /  Ulei de floarea soarelui : max 1%

 - Continut de ulei : max.1% 

 - Dioxid de sulf SO2 : <10 mg/kg

 - Producătorul garantează că produsul nu conține OMG sau ingrediente conținând OMG

 
 Depozitare,ambalare,valabilitate :

 - Produsul Merisor Taiat Indulcit trebuie depozitat in spatii amenajate,ferite de actiunea directa a razelor de soare, cu umiditate de max 65% ,si un interval de temperatura de 50C- 180C

 -  Merisorul este ambalat in pungi de polietilena la interior si cutii de carton la exterior de 11.34 Kg

 - Termen de valabilitate  : 24 luni

 Origine : Canada

 

1. Origine si cultivare

2. Producatori

3. Utilizarea merisoarelor

4. Continut nutritional

5. Proprietati functionale

6. Beneficiile consumului de merisoare 

 

   1. Origine si cultivare

     Denumirea botanică pentru merisoare, este vaccinium oxycoccos, provine din latina. Oxicocosul se referă la frunzele ascuțite ale plantei. Acest soi este cunoscut în primul rând în Europa. În America de Nord, soiul este cu fructe mai mari si ovale.

     Cuvântul englezesc "cranberry" este denumirea folosita in Canada. În Canada, merisoarele sunt deseori menționate de numele amerindian, atoca

   Merisoarele cresc pe un arbust cu frunze ascutite. Ele au o singură sămânță care nu se mâncată, semințele pot fi îndepărtate folosind o sită.

    Pelerinii au învățat totul despre merisoare de la amerindieni, care au recunoscut puterea naturală de conservare (datorita acidul benzoic) în fructele merisorului de pădure și le-au amestecat adesea în pemmican (amestec de carne uscată) pentru a-și extinde durata de păstrare.

Merisoarele sunt recoltate în fiecare an de la sfârșitul lunii septembrie până în octombrie.

    Contrar credintelor populare, este o planta perena care creste pe langa mlastini, acestea fiind inundate cu apa pentru a ajuta la recoltare. Atunci când mlaștina este inundată, fructele de merisor plutesc la suprafață pentru a fi preluate de echipamentele de recoltare.

  2. Producatori de merisoare

      Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau insulina verde, sunt fructele unui arbust, originar din America de Sud. La vechii indieni americani, era considerat un fruct sacru, care simboliza prietenia si pacea.

In Romania, gasim merisoare cultivate la marginea padurii, adesea in Muntii Apuseni, insa arbustul este obisnuit cu temperaturi joase, de aceea a fost cultivat si folosit in regiuni nordice, cu o clima rece, in tari precum Suedia, Finlanda sau Rusia.

      Wisconsin este cel mai mare producator de merisoare din lume ,produce mai mult de jumătate din intreaga productie la nivel mondial.

   3. Utilizare

      Merisoarele deshidratate sunt obținute prin uscarea fructelor proaspete, un proces identic cu realizarea stafidelor obtinute din boabele strugurilor.

      Ele sunt utilizate adesea în amestecuri de salate, cu cereale sau alte fructe uscate. Merisoarele uscate pot fi folosite ca un plus în diverse alimente, fulgi de ovăz, biscuiți, brioșe, pâini, și alte amestecuri. Ele pot fi folosite ca un înlocuitor direct al stafidei sau al oricărui fruct uscat. Deoarece merisoarele sunt fructe uscate, degradarea este mai puțin importantă decât pentru fructele proaspete. Ele pot constitui o gustare utila in diferite calatorii, datorită perioadei de valabilitate prelungite.

Merisoarele uscate sunt uneori imbogatite cu alte arome. Ele pot fi, de asemenea, invelite în ciocolată.

Cele mai multe dintre merisoarele uscate, produse în comerț, conțin zahăr adăugat și pot fi, acoperite în cantități foarte mici de ulei vegetal pentru a le împiedica să se lipsească intre ele.

   4. Continut nutritional

      Merisoarele uscate conțin aceleași substanțe nutritive ca si afinele proaspete (în mod special fibrele dietetice și antioxidanții). Cu toate acestea, procesele comerciale de uscare reduc în mod substanțial conținutul de vitamină A și vitamină C. Multitudinea nutrienților este redusă dacă se adaugă zahăr.

      Valorile nutritive pentru merișoarele deshidratate variază în mod semnificativ în funcție de firma producatoare. Este important sa verificați întotdeauna ambalajul. 

      Valori nutritive pentru 100 g de merisoare uscate sunt următoarele: 

Calorii: 307.5 kcal/  Grăsime: 1,5 g  /  Sodiu: 2.5 mg  /Total carbohidrați: 70 g  /  Fibre alimentare: 5 g  /  Zahar: 35 g  /Proteină: 0 g

Calciu 1% /  Fier 2%/  Magneziu 1%

   5. Proprietati functionale

      Merisoarele uscate nu conțin colesterol sau grasimi saturate. Consumul de merisoare uscate furnizeaza cantități foarte mici din necesarul zilnic al unei persoane pentru vitamine și minerale. Cea mai substanțială cantitate zilnică furnizată este manganul mineral, la 5% din doza zilnică recomandată. 

     Ghidul alimentar canadian recomandă 7-10 bucati de fructe și legume zilnic pentru a reduce accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și riscurile de cancer 

     Merisoarele cu procesare minima contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, desi uscate fiind,pastreaza doar anumiti antioxidanti. 

     Contin si proantocianidina, un antioxidant de 15 ori mai puternic decat vitamina C. Stopeaza cresterea celulelor canceroase, si o cura din sucul de merisor poate fi un bun tratament complementar. Zahărul adăugat poate reprezenta un avantaj pentru acest produs. În esență, zahărul este adăugat pentru a îmbunătăți textura și conținutul de apă și pentru a reduce acea substanta lipicioasa care impreuneaza fructele.

   6. Beneficii privind consumul merisoarelor 

      Merisoarele sunt fructele cu cel mai mare continut de antioxidanti, şi de aceea are o mulţime de proprietăţi benefice în tratarea şi prevenirea diferitor boli.Consumul lor este benefic in anumite diete,fiind folosit langa orice tip de carne la gratar, iar protectia sistemului imunitar este ridicata, deoarece lupta impotriva infectiilor.

     Valorile antioxidante ridicate, pot ajuta la sprijinirea funcției de memorie.

     Merisoarele au zero colesterol; Neavand grasimi ajută la menținerea unei inimii sănătoase.

     Tot datorita acestor antioxidanți, ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cum ar fi prevenirea ulcerului, cancerul de stomac și boala de reflux de acid.

      Merisoarele conțin acid hippuric, care are efecte antibacteriene asupra organismului, precum și ingrediente naturale antibiotice.

      Datorită conţinutului de calciu, merişoarele susţin activitatea sistemului osos şi previn apariţia osteoporozei.

Proprietati Organoleptice
Culoare:
Rosu- visiniu specific
Aspect:
Fructe de Merisor carnoase taiate, cu pielita intreaga, subtire si lucioasa, fara semne de fermentare sau urme de mucegai
Gust:
Placut,dulce-acrisor,specific de Merisor, fara gust strain
Miros:
Placut, caracteristic, fara miros de mucegai sau alte mirosuri straine.
Proprietati Fizico-Chimice
Umiditate:
max18%
Continut de uleiuri:
max 1ml / 100g
Corpuri straine:
Absent
Proprietati Microbiologice
Bacterii coliforme:
< 10 MPN
Drojdii si Mucegaiuri:
maxim500 cfu/gr
Alergeni
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Nu
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Nu
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Da
Semințe de susan și produse derivate:
Nu
Moluște și produse derivate.:
Nu
Valori nutritionale
Sodiu:
12.5 mg
Energie kcal:
330 Kcal / 100 g
Proteine:
0.2 g / 100 g
Carbohidrati:
82 g /100 gr
Energie :
1386 KJoule
Zaharuri:
72 g /100 gr
Fibre:
4 in 100 gr
Contaminanti
Continut de aflatoxina B1:
maximNedetectata mcg/kg
Continut de aflatoxina B1+B2+G1+G2:
maximNedetectata mcg/kg
Posibil sa te intereseze
  • Cele Mai Vandute
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul