Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
Peptidele de colagen si performanta sportiva
17/06/2020

Facem sport pentru a menține sau îmbunătății nivelului nostru de performanță și forma fizica. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne menținem corpul în stare bună în ceea ce privește forța și masa musculară. Ar trebui să fim conștienți că un program intens de antrenament cu timpi de recuperare scurtă crește riscul de rănire. Pentru a preveni accidentarile trebuie sa întărim în același timp articulațiile, oasele, tendoanele și ligamentele.

Cu un profil unic de aminoacizi, peptidele de colagen - proteină pură - conțin niveluri ridicate de aminoacizi glicină, hidroxiprolină, prolină, alanină și arginină - ofera beneficii nutritive specifice pentru cei ce indragesc sportului. Pe scurt, acestea oferă multiple beneficii legate de recuperare și de susținerea țesutului conjunctiv. 

Diminuarea durerilor musculare este unul din beneficiile consumului de peptide de colagen.

Un studiu dublu recent, randomizat, controlat cu un grup placebo efectuat în Marea Britanie a demonstrat că subiecții care au consumat suplimentar peptide de colagen au experimentat

- cu 20% mai puțină durere musculară, după un antrenament intens, comparativ cu cei care au primit o doză placebo.

- imbunatatirea performanţei : in același studiu subiecții care au fost consumat suplimentar peptide de colagen au raportat o creștere a performanței sportive care indică o recuperare accelerată dupa exerciții

Eficacitatea peptidelor de colagen pentru articulatii sanatoase si pentru mobilitatea corpului este dovedita stiintific. Colagenul este componenta cheie structurală a țesutului cartilajului și menținerea integrității sale este esențială pentru menținerea articulațiilor sănătoase și flexibile.

Peptidele de colagen bioactiv sunt usor de consumat, foarte solubile in lichide, pot fi amestecate in orice tip de bautura precum sucuri, smoothie-uri, lactate, etc, deci se potrivesc oricarei rutine zilnice.

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu