Patrunjel Frunze (Punga 5,0 kg)

Patrunjel frunze deshidratate, de culoare verde, gust si aroma caracteristica patrunjelului.

Se utilizeaza in multe preparate gastronomice si diverse aplicatii in industria alimentara. De cele mai multe ori frunzele de patrunjel sunt utilizate doar pentru a decora diferite feluri de mancare .

Denumire populară : pătrunjel, gagaut, macdeadon, mirodea, patlagele sau petrinjei de casa

Denumire științifică : Petroselinum crispum

Calitatile nutritive si paleative ale patrunjelului sunt deseori ignorate, desi aproape toate partile patrunjelului sunt folosite in scop terapeutic. Se utilizeaza radacina,frunzele si semintele patrunjelului.

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Beneficiile consumului e patrunjel : Patrunjelul are efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor.

Datorita continutului crescut de vitamina A si C, patrunjelul are rol important in limitarea proceselor inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Specificatiile produsului

- Caracteristici organoleptice pentru patrunjel : culoare verde, gust și aromă tipice, caracteristice, fără nici un gust ciudat sau miros strain

- Cerințe fizico-chimice:
- Consistenta : în vrac, afanata
- Conținut de apă : 7,43%
- Contaminare organică : 0.10%
- Contaminare minerală : 0,23%
- Conținutul de planta (tulpini și alte părți ale aceleiași plante) : 1,97%
- Dăunătorii și rămășițele lor : absente

Specificatii :

- Conținutul de GMO : fără GMO
- Conținutul de alergeni : absent
- Iradiere : produsul nu este iradiat

Cerințele privind pesticidele : In ceea ce privește conținutul de pesticide produsul este în conformitate cu actele UE nr. 396/2005 din 23 februarie 2005 și în conformitate cu cele mai recente norme.

- Perioada de valabilitate : 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos

- Condiții de depozitare : cameră uscată, întunecată; nu mai mult de 25 ° C; umiditate relativă până la 80%

- Etichetarea : numele produsului, numărului lotului, țara de origine, greutatea neta, data de producție, perioada de expirare.

Tara de provenienta : Egipt

 

 

  1. Descrierea plantei de patrunjel
  2. Compozitia chimica a patrunjelului
  3. Producție și cultivare
  4. Utilizări generale
  5. Precauții privind consumul de patrunjel

           

    1. Descrierea plantei de patrunjel

Pătrunjelul aparține familiei Apiaceae. Alte denumiri științifice sunt: ​​P. hortense Hoffm., P. sativum Hoff., Carum petroselinum (L.) Benth. și Hook. F. De asemenea, în această familie sunt incluse păstârnacul, țelina, mărarul, morcovul, leusteanul și o serie de alte ierburi și legume cunoscute.

Pătrunjelul este o plantă verticală, mult ramificată, atingând înălțimi de pana la 0,8 m, cu frunze verzi și flori galbene verzui care cresc în ciorchini care se extind din tulpina principală. Patrunjelul are rădăcini subțiri, în formă de fus, cu tulpini erecte, canelate, unghiulare. Frunzele superioare sunt de culoare verde închis și împărțite sub formă de pene în secțiuni. Frunzele inferioare sunt împărțite bi- sau triternal.

Micile flori galbene verzui au cinci petale pe umbelele compuse.

Pătrunjelul este cultivat mai ales ca plantă culinară anuală și este cultivat pe scară largă în Europa și Asia de Vest. Cele mai multe părți ale plantei sunt utilizate - frunzele, planta de deasupra, radacina și semințele. Uleiurile esențiale sau volatile pot fi obținute prin distilare.

În cele mai vechi timpuri, pătrunjelul era folosit în preparate medicamentoase pentru tratamente, tonice generale, antidoturi otrăvitoare, antireumatice și formule pentru ameliorarea pietrelor la rinichi și vezică.

 

  1. Compoziția chimică

Uleiurile esențiale de frunze și semințe de pătrunjel au fost studiate pe larg.

Semințele de pătrunjel conțin 2-8% ulei esențial ca α-pinenă, apiol, miristicină și tetrametoxialbenzen ca elemente constitutive majore. De asemenea, conține 13–22% ulei fix constând în principal din acid petroselinic și cantități mai mici de acizi linoleici, miristici, miristolici, oleici, palmitici, stearici și 7-octadecenoici.

Uleiul de frunze de pătrunjel conține ulei volatil de 0,04–0,4% cu α-pinenă, β-pinenă, micrenă, limonen, α-feandandren, p-cimen, α-terpinolen, menthatrienă, α-terpineol, apiol și miristicină ca elemente constitutive majore.

 Frunza de pătrunjel conține, de asemenea, furocoumarine, xantotoxină, izopimpinelină, flavonoide, proteine 2-22%, grăsimi 4%, zaharuri și altele. In anul 1980 s-a descoperit ca miristicina este un compus major (20%).

 

  1. Producție și cultivare

La fel ca majoritatea ierburilor, pătrunjelul crește cel mai bine într-o zonă însorită, care primește lumină directă timp de șase până la opt ore pe zi, deși poate tolera o anumită umbră. Plantele vor fi mai productive dacă sunt cultivate în sol bine drenat, care este destul de bogat în materie organică, cu un interval de pH de la 6 la 7.

 

  1. Utilizări generale ale patrunjelului

Pătrunjelul este folosit mai ales în zona culinară, are multe alte utilizări, cum ar fi frunzele proaspete sau uscate, tocate fiind pot fi utilizate în supe, umpluturi, sosuri, de asemenea, folosite ca garnitură peste salate de legume.

Frunzele sunt cultivate pe larg în scopul trimiterii pe piețe în stare proaspătă și, de asemenea, sunt uscate și transformate in pudra pentru a fi utilizate ca aromă culinară, în special în lunile de iarnă când alimentația proaspătă este foarte redusă. Se folosesc semințele, rădăcinile și chiar tulpinile. Tulpina poate fi uscată și facuta pudra putând fi folosită pentru colorare și vopsire culinară; rădăcinile soiului sunt folosite pentru aromatizante.

Pătrunjelul, în tradiția populară, se spune că ajuta la cresterea libidoului feminin.

Sucul de pătrunjel poate fi utilizat în tratarea unor simptome de alergie; de asemenea, inhibă secreția de histamina.

Pătrunjelul a fost de asemenea utilizat ca tonic hepatic și a ajutat la eliminarea pietrelor la rinichi, sau tratamentul pietrelor la rinichi.

Rădăcina de pătrunjel poate fi folosită ca laxativ și, de asemenea, ajută la eliminarea balonării. Poate reduce greutatea reducând excesul de apă.

Rădăcina poate fi folosită pentru ameliorarea flatulenței și a colicilor, datorită acțiunii sale carminative. Pătrunjelul este bogat în minerale precum calciu, tiamina, riboflavina, potasiu, fier și vitamine precum A, C și niacină .

Pătrunjelul poate fi utilizat ca un aromatizant gustos datorită conținutului ridicat de clorofilă. De asemenea, grăbește vindecarea vânătăilor și calmează ochii obosiți. Sucul înmuiat pe tampon poate ameliora durerile de dinți.

Pătrunjelul poate fi folosit pentru față pentru a decolora pistruii.

Sucul de pătrunjel amelioreaza mâncărimea in alergii și  înțeapăturilor de mușcăturile insectelor.

Femeile care alăptează pot folosi frunzele de pătrunjel ca si cataplasma pentru a ușura durerile provocate de tumefierea sânilor.

Pudra de seminte de pătrunjel sunt un remediu popular pentru creșterea părului și stimularea scalpului, dacă sunt masate în scalp timp de trei zile.

Pătrunjelul are si alte utilizări: uleiul esențial este folosit în aromele alimentare și parfumuri pentru bărbați. Păduchii de cap pot fi eradicați dacă pătrunjelul este utilizat la clătirea părului.

 

  1. Precauții privind consumul de patrunjel

Fiind un aliment consumat pe scară largă, pătrunjelul este în general considerat foarte sigur.

Deși nu au fost raportate interacțiuni între pătrunjel și medicamente alopate standard, aceasta poate cauza alergie la persoanele sensibile. Pătrunjelul conține furocoumarine - compuși care pot provoca fotosensibilitate la persoanele cu piele corectă expuse la lumina soarelui după intrarea în contact cu pielea cu planta proaspătă recoltată.

Un supradozaj de ulei esențial de pătrunjel poate duce la otrăvire din cauza toxicității în doze mari. Persoanele cu afecțiuni renale nu ar trebui să ia pătrunjel intern fără să consulte un medic, deoarece se spune că pătrunjelul irită țesuturile epiteliale ale rinichilor, sporind astfel fluxul de sânge și rata de filtrare.

Femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să utilizeze pătrunjel in mod excesiv, deoarece semințele bogate în ulei conțin un produs chimic, despre care se spune că au proprietăți avortante.

 

             6 Uleiuri esențiale și proprietățile lor fizico-chimice


    Extractul de Ulei esențial de pătrunjel este obținut prin distilarea cu abur a semințelor sau radacinii. Comercial, există două tipuri de ulei de pătrunjel, de exemplu, ulei de pătrunjel și ulei de semințe de pătrunjel.

 

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601615
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10896
$19.53
$3.91  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 184 point
Puncte premiu: 5 points

Cantitatea minima pentru "Patrunjel Frunze (Punga 5,0 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Frunze deshidratate de patrunjel, 5 kg
GTINEAN 0745760601615
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
$3.80 / Punga
300 grame
in stoc
$1.89
$6.30  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg
in stoc
$19.53
$3.91  per 1.00 kg
/ Punga
25 Kg
in stoc
$87.05
$3.48  per 1.00 kg
/ Sac
De interes