Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Transport GRATUIT daca subtotalul comenzii depaseste 500 ron (fara TVA).

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Menta Piperita Frunze Maruntite (Ambalata la punga 5,0 kg)

Salvati 12%
0745760602100
13,00 RON
11,50 RON
62,70 RON  per 5.00 kg
(12,54 RON Pret Cu Taxe) Discount: 1,50 RON
in stoc
Pretul in puncte: 23 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Menta Piperita Frunze Maruntite (Ambalata la punga 5,0 kg)" este 5.

Menta Piperita Frunze Deshidrate, punga 5 kg
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

  Ingrediente : 100% planta Menta piperita  uscata 

  Aspect : Frunze de menta  maruntite , sanatoase , curate , obtinut prin deshidratarea lor

- Culoare : verde, specifica produsului

- Gust si miros : puternic precizat de menta, placut aromat , fara sa prezinte gust sau miros strain

- Corpuri straine / metale : lipsa

- Umiditate : max. 10 %

- Cenusa totala rap. la s.u. : max. 5 % 

  Etichetare : ambalajele sunt etichetate individual: denumire produs / tara origine /data fabricatiei / data valabilitatii / greutate neta

- Depozitare : locuri special amenajate , uscate ( umiditate max. 80% ) si intunecate , cu temperatura ce nu depaseaste 30C.

- Termen de valabilitate : 36 luni de la data productiei

Menta nu este  obtinut din materii prime modificate genetic sau supuse radiatiilor ionizante.

 Origine : Egipt 

 

  Pui cu menta si lamaie: 

  

  Ingrediente:

  • 1/4 cană de mentă proaspătă tocată fin sau frunze deshidratate
  • 1-2 lamai
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 1 linguriță de usturoi pudră
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de busuioc uscat sau frunze de oregano
  • 4 bucati piept de pui dezosat, fără piele

  Preparare:

   Tăiați fin menta. Stoarceti într-o cana 1/4 cană (50 ml) suc de lămâie. Sucul de lamaie,se amestecă cu jumătate din mentă, tot uleiul, mustarul Dijon, praful de usturoi, sarea și busuiocul. Tot amestecul obtinut se pune intr-un bol pentru a putea trece fiecare bucata de pui prin aceasta marinada obtinuta. Lăsați-l să stea la temperatura camerei în aceasta marinada timp in care grătarul se încălzește.

  In tigaia tip grill puneti putin si verificati ca focul sa fie mediu. Scoateți puiul din amestecul de lămâie și puneți-l pe grătar. Puneti un capac etans circa 6 minute. Descoperiti tigaia, si lasati puiul sa prinda nuanta din imagine (aproximativ 4 min pe fiecare parte). Cand puiul este gata, aruncati in tigaie si cateva rondele de lamaie, întoarceți-le pe ambele parti.  

  Preparatul este gata!

       

        1. Despre menta

        2. Descrierea botanică

        3. Compoziția chimică

        4. Utilizari/Beneficii ale frunzelor de menta

  

       1. Despre menta

 Menta este o planta aromatica perenă aparținând familiei Lamiaceae, care se distribuie cel mai mult în regiunile temperate și sub-temperate. Din frunze prin distilare, se produce ulei esențial care conține o mare varietate de substanțe chimice aromatice în compoziție variabilă. Aceste uleiuri și substanțele chimice cu aromelor lor au o cerere uriașă și la nivel mondial în comerțul internațional.

Genul conține aproximativ 25 de specii, dintre care menta japoneză, menta piper (M. piperita) mentă lance (M. spicata) și menta Bergamot sunt speciile de comerț mai cunoscute pentru izolatele lor de ulei și aromă precum mentol, carvone, acetat de linalil și linalool, etc., pentru utilizare în industria farmaceutică, alimentară, aromă, produse cosmetice, băuturi și industrii conexe.

Menta ardei, de asemenea, cunoscut sub numele de menta neagra, menta Mitcham, este o sursă de ulei aromat cu esenta volatila, cunoscut pentru mireasma sa atragatoare.

 Componentele uleiului de mentă sunt foarte similare cu uleiul de mentă japonez.

 Cu toate acestea, conținutul de mentol este mai mic în mentă (35-50%) iar alți constituenți cum ar fi acetatul de mentil, mentonul, mentofuranul și terpenele precum pinenul și limonenul. Uleiul de mentă este unul dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă uleiuri esențiale în aromatizarea produselor farmaceutice și preparate pentru îngrijirea orală, siropuri de tuse, gumă de mestecat, produse de cofetărie și băuturi. Frunzele și, de asemenea, uleiul său au proprietăți medicinale ca stimulent carminativ și gastric.

Uleiul a fost raportat să aibă activități antibacteriene, antivirale, antiparazitare și antifungice.

 

        2. Descrierea botanică

 Mentă piperita L. este o plantă perenă aromatică, producând stoloni târâtoare și aparține familiei Lamiaceae.

 Este hibridul natural (2n = 6x = 72) de la M. aquatica L. (mentă de apă, 2n = 96) și M. spicata L. (lanț, 2n = 48).

 Numele de gen Mentha este derivat din grecescul Mintha, numele unei nimfe mitice care s-a metamorfozat în această plantă; iar numele său de specie piperita este : Mentă- din piperul latin, adică piper, aluzie la gustul său aromat și înțepător.

 Există trei soiuri de M. piperita L.: soiul vulgaris Sole sau Mitcham menta, cea mai răspândită în întreaga lume; soi sylvestris Sole sau menta maghiară și soiul officinalis Sole. Exista două soiuri de menta : negru mentă (care are frunze și tulpini de culoare violet) și mentă albă (care are frunzele verzi).

Cel mai intens cultivat este așa-numitul soi Monetă engleză sau neagră, M. piperita officinalis rubescens Camus. Această varietate produce ulei mai volatil decât menta albă.

Planta crește de la 45 până la 80 cm înălțime, asemănându-se cu M. spicata strâns și diferit în frunze lanceolate petiolate relativ lungi opuse și inflorescență mai largă.

 Tulpina este pătrată, canalizată, purpurie, oarecum păroasă și ramificată spre topul. Frunzele sunt opuse, pețiolate, ovate, brusc seriate, orientate, mai netede pe partea superioară decât pe suprafața inferioară și de culoare verde închis, care este mai palidă sub. Lamina de frunze (4–14 cm) are păr și tricomi glandulari pe ambele suprafetele. De obicei, suprafața inferioară a frunzelor conține mai multe tricomi glandulari decât suprafața superioară. Inflorescența este verticilată.

 Florile sunt mici, purpurii, iar în vârfurile obturate terminale, întrerupte mai jos și aranjate cimozimale. Târziu în sezonul, creșterea ramurilor inferioare laterale dă deseori inflorescenței aspectul unei corymb. Caliciul este tubular, adesea purpuriu, brazdat, glabros dedesubt, și cu cinci dinți.

 Corola este purpurie, tubulară, cu granița sa este împărțită în patru segmente, dintre care partea superioară este cea mai largă și notă la culmea sa. Cele patru stamine scurte sunt ascunse în interiorul tubului corolei;

 Prezențele uleiurile esențiale volatile din frunze și din alte părți ale plantei oferă plantei un aspect foarte atrăgător, un miros impunator ce umple aerul din jur cu o aromă plăcută de mentă.

 

        3. Compoziția chimică 

 Uleiul de mentă este un lichid incolor, gălbui sau verzui, cu un aspect deosebit,  miros penetrant și gust arzător, camforescent. Se îngroașă și devine roșiatic odată cu vârsta, dar se îmbunătățește cu amărăciune, chiar dacă este păstrat până la zece sau paisprezece ani. 

 Uleiul esențial conține alfa și beta-pinenă, Cineole, Jasmone, izomentol, Izomenthone, Ledol, Limonene, Menthofuran, Menthol, Menthone, acetat de mentil, Neomenthol, Piperitone, Pulegone și Viridiflorol. Componentul principal  pentru uleiul de menta este Mentolul, care conține, de asemenea, acetat de mentil și izovalerat, împreună cu menton, cineol, pinenă inactivă, limonen și alte corpuri mai puțin importante. La o temperatură scăzută, se produce separarea mentolului, mai ales dacă sunt câteva se adaugă cristale din substanța respectivă pentru a începe cristalizarea. Valoarea uleiului depinde mult de compoziție. Constituentul principal de ester, acetatul de mentil care posedă un miros si o aromă foarte puternica, la care se află mireasma agreabilă a uleiului. Constituentul alcoolic, mentolul, posedă bine cunoscutul miros mentolat și gust caracteristic racoritor.

     Frunza de mentă conține luteolină, hesperidină și rutină; cafeic, clorogenic și acizi rosmarinici și tanini înrudiți; colină; a- și b-caroteni; gumă; minerale; răşină; a și g tocoferoli; triterpenele a-amyrin și squalene; ulei volatil (1,2–3%) compus în mare parte din monoterpeni - 29–55% mentol, 10–40% menton, 2–13% cineolă, 1-11% pulegonă, 1-10% acetat de mentil, 0-10% mentofuran și 0,2–6%

    S- au analizat șapte probe diferite de mentă  - principalii compuși volatili identificați prin cromatografia gazelor au : fost mentol, menton, izomenton, 1,8-cineol, acetat de mentil, limonen, b-mircen și carvone.

   Principiile active ale uleiului sunt mentolul, menton, izomenton, acetat de mentil, a-pinen, b-pinen, chamfor, limonen, linalool și piperitone. Compoziția calitativă a acizilor grași este dominată de palmitate.

 

         4. Utilizari/Beneficii ale frunzelor de menta

      - Alungă mirosul neplăcut al picioarelor

Încă din vremuri indepartate, menta era pusă în opinci, ca să alunge mirosurile neplăcute și, așa cum spuneau oamenii din acele vremuri, pentru a face pasul mai ușor și calea mai scurtă.

     - Ajută în cazul respirației urât mirositoare
Pentru o eficacitate sporită trebuie să faceți 3-4 clătiri ale gurii cu 150 ml de apă combinată cu mentă și ceai verde, în care se adaugă două picături de ulei volatile de mentă și lămâie. Studiile au arătat că acest tratament dă rezultate excelente la doar două săptămâni de aplicare zilnică.

   - Ameliorează acneea și ajută tenul sensibil/iritabil
Puneti comprese de infuzie combinate cu mentă și aplicați-le pe zonele afectate. Menta are proprietăți antiinflamatorii și antiiritative, eliminând bacteriile de la nivelul epidermei. Un alt tratament care merită încercat este infuzia de flori de mentă și flori de mușețel într-un pahar cu lapte. Se aplică timp de 10 minute folosind comprese.

   - Menta uscată este un condiment foarte apreciat, ea poate fi adăugată în salatele de fructe - unde va dărui o aromă unică, răcoritoare, dar și în supe și salatele de legume. Pusă în iaurt poate crea un dressing foarte apreciat pentru salate.

   - Menta stimuleazã secreţia şi eliminarea bilei datoritã prezenţei compuşilor flavonoizi. Menta mai are proprietãţi antifermentative, dezinfectante, datorate în principal taninurilor,dar şi proprietãţi spasmolitice. Mentolul aplicat local are efect antiseptic, analgezic şi decongestionant al cãilor respiratorii.

 Planta de mentă și multe părți ale acesteia sunt utilizate în întreaga lume în mai multe moduri și în scopuri diverse. Producția de ulei de mentă prin distilarea ierbii cultivate este o industrie extinsă în Statele Unite și în întreaga lume. Cultivarea plantei este necesară, deoarece plantele găsite în sălbăticie nu sunt potrivite pentru procesul de distilare și plantele cultivate, ele conținand mult mai mult  ulei de mai bună calitate. Statele Unite sunt principalul producător de ulei de mentă din an lume, cu Michigan, California, Washington, Oregon, Idaho, Indiana și Wisconsin aratând calea. Uleiul de mentă este utilizat ca agent aromatizant în multe si diferite produse care includ decongestionante, spălături bucale, gumă de mestecat, paste de dinți și altele - bomboane cu aromă de mentă și produse de împrospătare a respirației.

 Uleiul de mentă poate provoca arsuri și tulburări gastro-intestinale la unii oameni.

 Ceaiul de mentă, preparat din frunzele uscate ale plantei de mentă, este considerat mai sigur decât uleiul de mentă pentru consumul regulat. Ceaiul de mentă are proprietăți antiseptice și este considerat un bun stimulent în tratarea durerilor digestive cauzate de gaze, colici, pietre la fiere, gingivită, sindrom de colon iritabil, , dureri de cap, dureri în gât, răceli obișnuite, febră, insomnie, tensiune nervoasă și, de asemenea, poate crește fluxul de bilă din vezica biliară. 

   În Germania, frunza de mentă este una dintre cele mai importante plante aromatice din punct de vedere economic. Este autorizat ca un ceai medicinal standard, este oficial în farmacopeea germană, și aprobat în monografiile Comisiei E (frunze și ulei). Este utilizat ca monopreparare și, de asemenea, ca o componentă a multor colagogo, canal biliar, gastrointestinal, remedii hepatice și unele medicamente hipnotice / sedative. În  Statele Unite, frunza de mentă este folosită singură, ca o componentă principală a unor game de suplimente dietetice, de răceală comună și decongestionanre,  de produse medicamentoase, sub forme de dozare fluida și solida.

 

 

 

Proprietati Organoleptice
Culoare:
Verde
Aspect:
frunze deshidratate
Gust:
caracteristic
Miros:
placut, aromat, caracteristic
Aroma:
aromat, specific
Proprietati Fizico-Chimice
Umiditate:
max10%
Cenusa totala:
maxim5%
Proprietati Microbiologice
Drojdii si Mucegaiuri:
maxim100000 cfu/gr
Numar Total De Germeni:
maxim10000000 cfu/g
Salmonella:
Absent in 25 grame
E.Coli:
absent in 1 gram

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele Mai Vandute
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul