Margarina Martini Gateaux W (Bucata 2,5 kg)

Margarina vegetala de uz profesional, folosita in industria alimentara.

- Aplicatii : creme, prajituri, fursecuri

- Ingrediente: uleiuri și grăsimi vegetale 80% ,grăsimi (palmier, nucă de cocos), grăsimi parțial hidrogenate (palmier), uleiuri (soia, floarea soarelui, porumb, rapiță în proporții diferite), apă, emulsifianți (E471, E475) , conservant (E202), regulator de aciditate (E330), arome, culoare (betacaroten).

- Etichetarea OMG este conformă cu Regulamentele 2003/1829 / CE și 2003/1830 / CE. Margarina vegetala Martini nu este un produs tratat cu radiații ionizante.

  Specificatii :

- Ambalarea : Margarina vegetala Martini Gateaux este ambalata in blocuri de 2,5 kg cu înveliș PE. 

- Perioada de valabilitate : Margarina Vegetala Martini Gateaux isi pastreaza proprietatile timp de 12 luni la maxim 20°C într-un loc uscat.

 

Origine : Italia

 

Margarina a foste creata la sfârșitul anilor 1860 de chimistul francez Hippolyte Mège-Mouries, într-un concurs sponsorizat de Napoleon III, concurs al carui scop era gasirea unui înlocuitor pentru unt. Grăsimea de vită, cunoscută sub denumirea de ulei oleo, a fost folosită mai întâi la început, dar mai târziu a fost completată cu grasime de porc și alte grăsimi animale și de uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline și uleiul de semințe de bumbac.

    La mijlocul secolului 19, demografia europeană se schimba pe măsură ce mai mulți oameni se mutau în orașe. Împreună cu industrializarea și recesiunea, untul a devenit greu de obținut. Importurile nu au putut satisface cererea. Emulsia de ulei vegetal inventată de Hippolyte Mège-Moriѐs a fost brevetată în Franța și Marea Britanie. La scurt timp după eliberarea brevetului în iulie 1869, în Poissy, Franța, a fost înființată o fabrică de margarina comercială. Fabricarea a fost întreruptă de războiul franco-prusac.

    În Rusia prerevoluționară, mai multe încercări de producere a margarinei s-au dovedit nereușite. Produsul obținut în întreprinderile din Rusia prerevoluționare a fost necorespunzător și nu a existat cerere de consum. În URSS, producția de margarină a fost începută în 1928 la uzina Fritiur din Leningrad și la fabrica Steol din Moscova. Până în 1935, productia era de 90.000 tone de margarină pe an. În 1972, producția ajunsese la aproximativ 845.000 de tone.

   Substanța a fost inițial cunoscută sub numele de "butterine"si ,,margaguselin'' in Rusia.

 

 În prezent, majoritatea margarinelor conțin doar uleiuri vegetale; margarina produsă în Statele Unite este de obicei obținută din ulei de porumb, semințe de bumbac sau soia.

    Margarina este un amestec de uleiuri vegetale naturale cu o cantitate redusă de grăsime vegetală și apă. În funcție de tipurile de uleiuri vegetale folosite și de proporția acestora, margarina conține grăsimile esențiale Omega 3 și 6 în cantități variabile. Margarina este, așadar, o emulsie de apă în uleiuri vegetale, stabilizată cu ajutorul grăsimii vegetale.

     Materiile prime primare utilizate în producția de margarină includ uleiuri vegetale naturale și hidrogenate (floarea-soarelui, semințele de bumbac și soia), grăsimile animale (de vită, de porc, os). Grăsimile sunt rafinate și dezodorizate pentru a produce un produs de culoare deschisă cu aciditate scăzută, fără gust și miros caracteristic fiecărui tip de grăsime. Laptele adăugat la margarină este complet sau parțial separat de culturile de lactobacili. Emulsifiantii sunt utilizati pentru formarea emulsiilor apa-ulei (laptele pudra sau concentratul de fosfatide obtinut din uleiuri vegetale sunt utilizate in acest scop). Sarea de masă (0,2-0,7%) și zahărul sunt adăugate pentru a îmbunătăți aroma. Extractul de cacao, cafea, vanilină și lămâie sunt adesea folosite ca aditivi în tipuri speciale de margarină (ciocolată, cafea și margarine de lămâie). Se pot adăuga, de asemenea, coloranți alimentari naturali, unt, smântână, substanțe alimentare aromatice și vitamine pentru a da margarinei culoarea și aroma necesară și pentru a-i crește valoarea nutritionala.

  În anii '60 a fost dezvoltat un nou tip de margarină format din grăsimi polinesaturate. Margarina se numește uneori oleomargarină. 

  Corpul uman poate asimila grăsimi în grade diferite (margarină, 94-97,6 % ; unt, 93-98,5 % ; untură, 96-98 %; grăsime de vită, 80-94 %; ulei de floarea soarelui, 86-91 % ; și ulei de măsline, 90-95 %).

  Există studii care confirmă că acizii grași nesaturați scad nivelul de colesterol LDL și îl cresc pe acela al colesterolului HDL și contribuie astfel la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Sunt două tipuri de grăsimi nesaturate: mono și polinesaturate, ambele variante fiind recunoscute ca fiind benefice pentru sănătate, în comparație cu grăsimile saturate. Anumite uleiuri vegetale, precum uleiul de rapiță, cel de floarea-soarelui și uleiul de măsline, conțin grăsimi nesaturate în cantități semnificative.

  Aspectul margarinei este determinat de culoare si luciu.Culoarea margarinelor este alb - galbuie, cu posibilitate de potentare prin adaos de coloranti, pentru a simula nuanta untului. Luciul margarinelor este dat de compactizarea emulsiei, respectiv de fermitatea retelei cristaline. 

 Compoziția margarinei este strict dictată și nu trebuie să conțină mai puțin de 80 la sută grăsime. Poate fi intalnita sub formă lichidă sau solida.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8003180901848
Ambalare :
2,5 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10672
60,90 RON
24,36 RON  per 1.00 kg
/per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 100+
Pret 57,86 RON
23,14 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 122 point
Puncte premiu: 3 points

Cantitatea minima pentru "Margarina Martini Gateaux W (Bucata 2,5 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Margarina pentru creme si fursecuri.
GTINEAN 8003180901848
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
20 kg
in stoc
405,00 RON
20,25 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
2,5 kg
in stoc
60,90 RON
24,36 RON  per 1.00 kg
/per bucata