Ma Po Tofu
30/05/2022

Mapo Tofu (chineză simplificată: 麻婆豆腐; chineză tradițională: 麻婆豆腐; . Mapo Tofu poate fi găsit în aproape orice restaurant chinezesc din lume, cu sute de variații care adaptează originalul picant pentru a se potrivi gusturilor locale. Acest fel de mâncare poate fi numit și Mapo Doufu. Mapo Tofu este un fel de mâncare tradițional din bucătăria Sichuan, este format din tofu pus într-un sos picant, de obicei o suspensie subțire, uleioasă și de culoare roșu aprins, pe bază de douban (pastă de boabe fermentate și chili) și douchi (fasole neagră fermentată), împreună cu carne tocată, de obicei carne de porc sau vită. Există variații cu alte ingrediente, cum ar fi castanele de apă, ceapa, alte legume sau ciuperca urechii de lemn. 

  • Dificultate **

  • Portii 3

  • Timp Preparare 5 min

  • Timp Gatire 10 min

Ce vei avea nevoie

 

Mod de Preparare

Tăiați tofu în cuburi mici. Îndepărtați excesul de apă cu un prosop de hârtie. Fierbeți tofu până când este fiert, lăsați deoparte.
Căliți usturoiul tocat LKK și ghimbirul tocat LKK până când sunt aromate. Adăugați carnea de porc tocată și prăjiți până când este gatit.
Amestecați sosul cu aromă de stridii marca LKK Panda și sosul de fasole chili LKK și prăjiți până când este apare aroma de prajit, apoi adăugați apă.
Adăugați tofu și fierbeți la foc mic până când tofu-ul absoarbe aroma. Adaugati apa din amidon de porumb pentru a ingrosa sosul. Stropiți ulei de susan pur LKK înainte de servire. 
Decorați cu ceapă verde și este gata de servit.
Sfat: Sosul de usturoi chili Lee Kum Kee poate fi ajustat în funcție de preferințele individuale ale gustului.
 
Acest fel de mâncare este adesea făcut fără carne pentru a atrage vegetarieni, folosind shiitake sau alte ciuperci comestibile ca înlocuitori ai cărnii, dar și cu foarte puține condimente, un sos gros dulce-acrișor și legume adăugate, pentru a crea un contrast puternic.
 

Valori Nutriționale Aproximative

Calorii (kcal) 126,17 (Per 100 de grame)

Carbohidrați (g) 5,37 (Per 100 de grame)

Grăsimi (g) 8,90 (Per 100 de grame)

Proteine ​​(g) 6,35 (Per 100 de grame)

Celuloză (g) 0,53 (Per 100 de grame)

 

Origine

Legenda spune că în dinastia Qing, a existat o bătrână pe nume Chen Po, care conducea o afacere cu tofu. Era atât de bună la prepararea de tofu și, prin urmare, avea o afacere înfloritoare, încât alți producători de tofu și proprietari de restaurante au invidiat-o și i-au făcut un nume discriminatoriu „Ma Po”. Chen Po este conștientă de calomnia lor, dar a decis să se concentreze asupra afacerii ei. Într-o zi, ea a inventat din greșeală un nou mod de a găti tofu, iar felul de mâncare era atât de delicios încât a devenit atât de faimos peste tot.

"Un zâmbet îți va câștiga încă zece ani de viață ."
Proverb chinezesc

Destinatia din Meniu

Provincia Sichuan este perfectă pentru persoanele care doresc să călătorească în străinătate pentru cel mult două săptămâni. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai importante regiuni din China datorită valorii sale istorice. Amintiți-vă că dinastia Shang a descoperit cultura Sanxingdui, care a făcut provincia faimoasă în lume.

Există o mulțime de locuri de văzut în timp ce ești în Sichuan, ceea ce probabil te-ar putea face să stai mai mult decât era planificat pentru a te bucura de tot.

Mănăstirea Wenshu, numită și Mănăstirea Wenshu Yuan, este cel mai mare și cel mai bine conservat templu budist din Chengdu, care este dedicat lui Wenshu (Manjushri), Bodhisattva Înțelepciunii. Este, de asemenea, casa Asociației Budiste din provincia Sichuan și orașul Chengdu.

Mănăstirea este un loc bun pentru a rătăci prin unde poți scăpa de modernitatea și zgomotul orașului.

În Mănăstirea Wenshu, există o Avalokitesvara din bronz , o statuie de bronz cu meșteșuguri fine și un Buddha de jad din Birmania. Mai mult, există peste 300 de feluri de statui budiste din piatră, bronz, lemn sau lut, dintre care unele au fost realizate în dinastia Liang (502-557), unele în dinastia Tang, dinastia Song (960-1279) și dinastia Qing. Toate statuile prezintă mari valori artistice și culturale și oferă materiale prețioase pentru cercetările în sculpturile antice chineze și tehnicile de turnare.

 

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi