+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Menu

L Glutamina (Punga 1,0 kg)

10632
78,00 RON
78,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 156 point
Puncte premiu: 4 points

Cantitatea minima pentru "L Glutamina (Punga 1,0 kg)" este 1.

L glutamina, aminoacid, punga 1 kg
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

  L-Glutamina este cel mai abundent aminoacid din tesutul muscular. Reprezinta aproape 50% din totalul aminoacizilor prezenti in  musculatura, cu rol în sinteza proteinelor si cresterea masei musculare, prevenirea senzatiei de oboseala ce apare dupa efort fizic intens, furnizarea energiei necesare funcționării creierului și în menținerea structurii și funcționării normale a sistemului digestiv. 

Ingrediente : 100% L Glutamina

Doze de administrare

  • Pentru performanta sportiva : 0,2-0,6 grame/kg corp/zi, in perioadele de refacere, dar se poate administra si imediat postefort.Doza poate fi crescuta la 45 grame/zi dar nu mai mult de 6 saptamani.
  • Pentru arsuri : 0,35-0,5 grame pe kilogram greutate corporală în fiecare zi sau 4,3 grame la patru ore
  • Pentru boli critice (si traume) : Glutamina a fost administrată într-un aliment lichid la 0,2-0,6 grame pe kilogram greutate corporală în fiecare zi sau la o doză de 20 de grame pe zi. De obicei se administrează cel puțin 5 zile.
  • Pentru anemia cu celule secera : 5-15 grame de glutamină cu prescripție medicală, luate de două ori pe zi, timp de 48 de săptămâni.

 Valori nutritionale pentru 100 grame produs

 - Energie : 400 calorii

 - Grasimi : 0 grame

 - Total carbohidrati : 0 grame

 - Proteine : 100 grame

 
Ambalare : 

L- Glutamina este ambalata in pungi de 1 kg, dar si in cilindru din carton de 25 kg

Perioada de valabilitate :

L- Glutamina are termen de valabilitate 2 ani când este depozitata corespunzător, in ambalajul original, in spatii reci si uscate.

 

Nu contine alergeni.

 

 

      1. Ce este glutamina   

      2. Forme de prezentare ale glutaminei

      3. Rolul glutaminei in organism 

      4. Cum functioneazã glutamina 

​      5. Eficienta glutaminei

      6. Deficitul  de L-glutamină

      7. Efecte secundare și siguranță

      8. Interactiuni ale glutaminei 

      9. Doze de utilizare a glutaminei studiate în cercetarea științifică

      10. Surse de glutamina 

 

       Glutamina este un aminoacid important pentru organism, care există sub două forme: L - glutamină și D-glutamină. Scopul principal al aminoacizilor este de a servi ca blocuri de construcție pentru proteine. Proteinele sunt cruciale pentru buna functionare a organelor. De asemenea, servesc și altor funcții, cum ar fi transportul substanțelor în sânge și combaterea virusurilor și bacteriilor dăunătoare.

 

        2. Forme de prezentare ale glutaminei

 

   La fel ca mulți alți aminoacizi, există în două forme diferite: L-glutamina și D-glutamina. Sunt aproape identice, dar au un aranjament molecular ușor diferit. Forma găsită în alimente și suplimente este L-glutamina. Unele suplimente o mentioneaza ca L-glutamină, dar altele folosesc pur și simplu termenul mai larg de glutamină.

   În timp ce L-glutamina este utilizată pentru a forma proteine ​​și pentru a îndeplini alte funcții, D-glutamina pare a fi relativ lipsită de importanță în organismele vii.

  Glutamina este disponibilă sub formă de capsule sau în ambalaje sub formă de pulbere. Glutamina pentru uz comercial se obtine printr-un proces de fermentare folosind bacterii care produc glutamină

  L-glutamina poate fi produsă în mod natural în corpul tău. De fapt, este cel mai abundent aminoacid din sânge și alte fluide corporale.

  Cu toate acestea, există momente în care nevoile de glutamină ale corpului tău sunt mai mari decât capacitatea sa de a-l produce. In perioade de stres, traume, eforturi fizice si intelectuale este necesar aportul de glutamină din exterior deoarece excesul de cortizon eliberat în asemenea stări epuizează rezerva de glutamină din corp.
Se estimează că o dietă tipică conține 3 până la 6 grame pe zi.

  Dacă organismul are nevoie de glutamină mai mare decât capacitatea de a-l produce, corpul tău poate descompune depozitele de proteine, cum ar fi mușchiul, pentru a elibera mai mult din acest aminoacid. În plus, funcția sistemului imunitar poate fi compromisă atunci când sunt disponibile cantități insuficiente de glutamină

 

      3. Rolul glutaminei in organism :

 

- Oferă combustibil pentru celulele imune și intestinale și ajută la menținerea puternică a barierelor de aparare din intestine. 

- În perioadele în care corpul tău nu poate produce cantități optime, cum ar fi în timpul vătămărilor sau bolilor grave, suplimentarea cu acesta poate fi benefică pentru sănătatea și recuperarea imunității tale.

- Glutamina este de asemenea frecvent folosită ca supliment sportiv. Datorită rolului său de bloc de proteine, unii cercetători au testat dacă luarea de glutamină ca supliment îmbunătățește câștigul muscular sau performanța la efort. Într-un studiu, 31 de persoane au luat fie glutamină, fie placebo în timpul șase săptămâni de antrenament în greutate. Până la sfârșitul studiului, ambele grupuri au arătat o masă și o putere musculară îmbunătățite. Cu toate acestea, nu au existat diferențe între cele două grupuri.

Cu toate acestea, unele cercetări au raportat că suplimentele de glutamină pot scădea durerile musculare și pot îmbunătăți recuperarea după exerciții fizice intense.

De fapt, un studiu a descoperit că glutamina sau glutamina plus carbohidrații pot ajuta la reducerea unui marker de oboseală din sânge în timpul a două ore de activitate.

De asemenea, este important să rețineți că mulți sportivi au un aport ridicat de proteine ​​în dietele lor obișnuite, ceea ce înseamnă că pot consuma cantități mari de glutamină chiar și fără suplimente.

- Glutamina este luată pe cale orală pentru anemia cu celule secera, pentru a îmbunătăți nutriția și pentru a ajuta oamenii să se recupereze de la operații, leziuni, arsuri, transplant de măduvă osoasă, complicații ale HIV / SIDA, radiații și chimioterapie, pentru cancer și pentru multe alte utilizări. Glutamina se administrează si intravenos (prin IV) pentru îmbunătățirea recuperării după operație și alte afecțiuni.

- Unele tipuri de chimioterapie pot reduce nivelurile de glutamină din organism. Tratamentul cu glutamină este gândit pentru a ajuta la prevenirea daunelor cauzate de chimioterapie, menținând viabilitatea țesuturilor afectate.

- L-glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism și susține sănătatea intestinală. L-glutamina poate funcționa pentru cei cu IBS din cauza acestui rol. Țesuturile intestinale folosesc L-glutamina ca sursă de combustibil pentru a funcționa în cel mai bun mod. L-glutamina este, de asemenea, importanta pentru menținerea barierelor de la nivelul intestinal.

- Protejează creierul în afecțiuni neurodegenerative (boala Parkinson, maladia Alzeimer, epilepsie, schizofrenie, senilitate, deficit de atenție, scleroză multiplă)
- Stimulează activitatea mentală (singurul aminoacid care traversează membrana hematoencefalică). Crește sinteza de glutation, un antioxidant cerebral foarte important
- Participă la sinteza de proteine și glicogen în ficat si ajuta la detoxifierea hepatica.
- Imunomodulator : se administrează în boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatită autoimună, poliartrită reumatoidă, diabet, lupus, tiroidită, vitiligo, sclerodermie, ciroză biliară primară) dar și în stări cu deficit de imunitate
- Menține echilibrului alcalin în organism (reglează pH-ul)

- Previne hipoglicemia (în ficat glutamina se transformă ușor în glucoză când nivelul sanguin al acesteia scade)
- Controlează “poftă de dulce”
- Scade dorința de a bea alcool (alcoolul reduce sinteza de glutamină în creier); ajută recuperarea alcoolicilor (în sevraj alcoolic)
- Scade nivelul colesterolemiei (participă la metabolizarea grăsimilor)
- Asigură refacerea și creșterea masei musculare
- Elimină ureea.      4. Cum functioneazã glutamina 

           

   Glutamina este cel mai abundent aminoacid liber din organism. Aminoacizii sunt blocurile de proteine. Glutamina este produsă în mușchi și este distribuită de sânge către organele care au nevoie. Glutamina poate ajuta funcția intestinului, sistemul imunitar și alte procese esențiale din organism, în special în perioadele de stres. De asemenea, este importanta in furnizarea „combustibilului” (azot și carbon) multor celule diferite din organism. Glutamina este necesară pentru a produce alte substanțe chimice în organism, cum ar fi alți aminoacizi și glucoză (zahăr). După operație sau vătămări traumatice, azotul este necesar pentru a repara rănile și a menține organele vitale funcționale. Aproximativ o treime din acest azot provine de la glutamină.        

 

       5. Eficienta glutaminei

 

Glutamina este eficienta pentru

 

- Boala celulelor secera. Glutamina este un medicament de prescripție aprobat de FDA pentru tratarea anemiei cu celulele secera. Luând-o pe gură de două ori pe zi reduce complicațiile bruște ale bolii celulelor secera. Glutamina pe bază de rețetă poate reduce, de asemenea, numărul de persoane în spital și numărul de zile petrecute în spital in cazul une crize.

Eficienta in boala colonului iritabil. IBS sau sindromul de colon iritabil afectează sistemul digestiv al unei persoane și poate provoca următoarele simptome: balonare, crampe abdominale, constipatie, diaree, dureri suparatoare de stomac. Este posibil ca unele cazuri de IBS să apară din cauza unei deficiențe de L-glutamină, iar cei care cresc aportul de L-glutamină pot observa o reducere sau dispariția simptomelor lor.

L-glutamina ajută persoanele cu IBS, lucrând pentru protejarea mucoasei esofagului și intestinelor. Membrana mucoasă blochează infiltrarea bacteriană în timpul digestiei.

L-glutamina poate stimula, de asemenea, activitatea celulelor imune în intestin, contribuind la prevenirea infecției și inflamației, precum și la calmarea țesutului intestinal.

Deoarece L-glutamina este utilizată pentru producerea de energie, poate susține reducerea spasmelor intestinale.

Persoanele cu IBS legată de stres pot, de asemenea, să constate că, creșterea aportului de L-glutamină reduce simptomele.

 

Glutamina este posibil eficienta pentru :

 

Arsuri . Administrarea de glutamină printr-un tub de alimentare pare să reducă riscul de a dezvolta infecții severe și ar putea reduce șansa de deces la persoanele cu arsuri severe. Administrarea glutaminei intravenos (prin IV) pare să scadă riscul unor infecții la persoanele cu arsuri severe. Dar nu pare să scadă riscul de deces.

Boală critică (traume) : În timp ce există unele rezultate contradictorii, majoritatea cercetărilor arată că glutamina împiedică bacteriile să se miște din intestin și să infecteze alte părți ale corpului după răni majore. Glutamina poate reduce, de asemenea, riscul de infecții dobândite de spital la persoanele bolnave critic. Glutamina pare să prevină mai bine infecțiile dobândite în spital atunci când este administrata intravenos (prin IV), mai degrabă decât de un tub de alimentare

Pierderea involuntară a greutății la persoanele cu HIV / SIDA. Consumul de glutamină pe cale orală pare să ajute pacienții cu HIV / SIDA să absoarbă mai bine alimentele și să crească în greutate. Dozele de 40 de grame pe zi par să producă cel mai bun efect.

Recuperare după operație. Administrarea de glutamină intravenoasă (prin IV) împreună cu alimentația intravenoasă pare să reducă numărul de zile petrecute în spital după operație, în special dupa chirurgia abdominală majoră. Poate ajuta, de asemenea, la prevenirea infecțiilor dobândite în spital după operații elective sau de urgență. Administrarea de glutamină prin IV împreună cu alimentația intravenoasă poate reduce, de asemenea, riscul de infecție și poate îmbunătăți recuperarea după transplanturile de măduvă osoasă. Cu toate acestea, nu toate persoanele care primesc transplanturi de măduvă par să beneficieze de actiunea glutaminei

 

Glutamina este posibil ineficienta pentru :

 

• Performanță atletică. Administrarea  glutaminei pe cale orală nu pare să îmbunătățească performanța atletică.

• Boală inflamatorie intestinală (boala Crohn). Administrarea glutaminei pe cale orală nu pare să îmbunătățească simptomele bolii Crohn.

• O afecțiune moștenită care poate duce la pietre la rinichi sau vezică (cistinurie). A lua glutamină pe cale orală nu pare să îmbunătățească cistinuria.

• Sugarii care cântăresc mai puțin de 2500 de grame. Acordarea de glutamină sugarilor cu greutate mică la naștere nu pare să prevină boala sau moartea timpurie. De asemenea, glutamina nu pare să crească în greutate sugarii cu greutate mică la naștere.

• Un grup de afecțiuni moștenite care provoacă slăbiciune musculară și pierdere musculară (distrofie musculară). Cercetările arată că administrarea de glutamină pe cale orală nu îmbunătățește rezistența musculară la copiii cu distrofie musculară

• Creștere și dezvoltare la sugarii prematuri. Glutamina nu pare să îmbunătățească creșterea sau să prevină îmbolnăvirea și moartea timpurie la sugarii prematuri.

• Diaree cauzată de radioterapie. Cercetările arată că administrarea de glutamină pe cale orală nu împiedică diareea sau reduce severitatea diareei cauzate de radiații la persoanele cu cancer pelvin.

 

Dovezi  insuficiente ale actiunii glutaminei pentru :

 

• Diaree la persoanele care iau medicamente pentru tratarea HIV / SIDA (diaree asociată antiretroviralei). Cercetările timpurii arată că administrarea de glutamină pe cale orală reduce severitatea diareei la persoanele cu HIV care iau medicamentul nelfinavir.

• Diaree cauzată de tratamentul medicamentos pentru cancer. Unele cercetări timpurii arată că glutamina ajută la prevenirea diareei după chimioterapie. Dar nu toate rezultatele cercetării sunt de acord.

• Deteriorarea sistemului imunitar cauzat de tratamentul medicamentosului pentru cancer. Există unele dovezi că glutamina reduce deteriorarea sistemului imunitar cauzat de chimioterapie. Dar nu toate rezultatele cercetării sunt in acord.

• Fibroză chistică. Cercetările timpurii arată că administrarea de glutamină pe cale orală nu crește câștigul de proteine ​​la copiii cu fibroză chistică.

• Leziunile piciorului la persoanele cu diabet. Luând un produs care conține glutamină și alte ingrediente, nu pare să îmbunătățească rata de vindecare a afecțiunilor la persoanele cu diabet.

• Diaree. Un prim studiu a arătat că administrarea de glutamină pe cale orală reduce durata diareei la copii. Dar administrarea de glutamină pe cale orală împreună cu soluțiile convenționale de rehidratare nu pare să aibă un avantaj față de soluțiile de rehidratare singure.

• Obezitate. Cercetările timpurii arată că administrarea de glutamină poate ajuta la pierderea în greutate la femeile obeze.

• Renuntarea la heroină, morfină și alte medicamente opioide. Luând o combinație de glutamină și alte ingrediente ar putea reduce simptomele legate de dispoziție asociate cu retragerea de opioide.

 

Afectiuni pentru care sunt necesare mai multe cercetari in privinta actiunii glutaminei

 

- Umflarea (inflamația) și plăgile din interiorul gurii (mucozită bucală). La unii oameni, administrarea de glutamină pe cale orală pare să reducă durerile și umflarea în interiorul gurii cauzate de chimioterapie. Dar nu pare să fie eficienta pentru toți pacienții cu chimioterapie. Unii cercetători cred că funcționează cel mai bine la persoanele cu un nivel scăzut de glutamină în timpul tratamentului chimioterapic.

• Dureri musculare și articulare cauzate de medicamentul Paclitaxel. Există unele dovezi că glutamina poate ajuta la reducerea durerilor musculare și articulare cauzate de paclitaxel.

• Umflarea (inflamația) pancreasului (pancreatită). Un studiu timpuriu arată că administrarea de glutamină intravenos (prin IV) împreună cu alimentația intravenoasă îmbunătățește funcția imună, dar nu reduce riscul de complicații sau de timpul petrecut în spital la persoanele cu pancreatită.

• Plăgi de decubit (ulcere sub presiune). A lua un produs care conține glutamină și alte ingrediente nu pare să îmbunătățească rata de vindecare a afecțiunilor de decubit.

• Deteriorarea pielii cauzată de radioterapie (dermatită de radiație). Cercetări timpurii arată că administrarea de glutamină nu reduce leziunile pielii cauzate de radiații pentru cancerele capului și gâtului. Dar administrarea de glutamină începând cu 1 săptămână înainte și continuând cu 1 săptămână după radiația pentru cancerul de sân poate reduce severitatea afectării pielii.

• Absorbție slabă de nutrienți care apare atunci când o parte din intestinul subțire lipsește sau este eliminată (sindromul intestinului scurt). Cercetătorii au studiat dacă glutamina combinată cu hormonul de creștere este eficientă în tratarea sindromului intestinului scurt. Această combinație pare să ajute unii pacienți să devină mai puțin dependenți de alimentarea cu tub. Dar glutamina singură nu pare să fie eficientă.

• Leziunile nervoase cauzate de medicamentul Vincristin. Administrarea de glutamină zilnic în timpul tratamentului cu vincristin pare să reducă afectarea nervilor la copii și adulți tineri.

• Vindecarea ranilor. Cercetările timpurii arată că administrarea de glutamină pe cale orală în combinație cu antioxidanți ar putea reduce timpul de închidere a plăgii la persoanele cu răni cauzate de traume. Dar nu pare să reducă numărul de zile în spital.

• Un tip de boală inflamatorie intestinală (colită ulceroasă).

• Alcoolism.

• Anxietate.

• Tulburare de deficit de atenție-hiperactivitate (ADHD).

• Depresie.

• Insomnie.

• Ulcere stomacale.

 

      6. Deficitul  de L-glutamină

 

    Unele dintre cazurile in care o persoană ar putea prezenta deficiență de L-glutamină sunt : șoc sau stres extrem, trauma, infecții majore, exerciții intense, radioterapie, chimioterapie, tulburări imune, cum ar fi HIV sau SIDA, afecțiuni gastrointestinale cronice, cum ar fi boala Crohn, esofagita eozinofilică (EoE) sau boli inflamatorii intestinale, lipsa de L-glutamină în dietă

 

     7. Efecte secundare și siguranță

     

    Atunci când este luat pe cale orala glutamina este posibil sanatoasa pentru majoritatea adulților, administrată pe cale orală, în doze de până la 40 de grame pe zi. Efectele secundare sunt în general ușoare și pot include amețeli, arsuri la stomac și dureri de stomac. Unii oameni consideră că gustul de glutamină dizolvata in apă este neplăcut atunci când este luată pe cale orală.

  Atunci când este administrat de IV glutamina este posibil sanatoasa pentru majoritatea adulților, administrată de IV în doze de până la 600 mg / kg de greutate corporală zilnic.

 

Precauții și avertismente speciale:

 

- Copii : Glutamina este probabil sigura atunci când este luată pe cale orală în doze de până la 0,7 grame / kg greutate corporală zilnic sau când este administrată de IV în doze de până la 400 mg / kg greutate corporală zilnic. Nu se cunosc suficiente informații despre siguranța dozelor mai mari de glutamină la copii.

- Sarcina și alăptarea: Nu se știe suficient despre utilizarea glutaminei în timpul sarcinii și alăptării.Deci evitați utilizarea.

- Ciroză: Glutamina ar putea înrăutăți această afecțiune. Persoanele cu această afecțiune ar trebui să evite suplimentele de glutamină.

- Boala hepatică severă cu dificultăți de gândire sau confuzie (encefalopatie hepatică): Glutamina ar putea înrăutăți această afecțiune.

- Sensibilitate la glutamat monosodic (MSG): Dacă sunteți sensibil la MSG, s-ar putea să fiți sensibil și la glutamină, deoarece organismul transformă glutamina în glutamat.

- Nu se administreaza la persoanele cu diferite forme de cancer. Poate determina cresterea celulelor tumorale

 

     8. Interactiuni ale glutaminei :

  

• Lactuloza interacționează cu glutamina

Lactuloza ajută la scăderea amoniacului din organism. Glutamina este schimbată în amoniac în organism. Luând glutamină împreună cu lactuloză poate scădea eficiența lactulozei.

• Medicamentele pentru cancer (chimioterapie) interacționează cu glutamina

Există o anumită îngrijorare că glutamina poate scădea eficacitatea unor medicamente pentru cancer. Dar este prea curând să știm dacă are loc această interacțiune.

• Medicamentele utilizate pentru prevenirea convulsiilor (Anticonvulsivante) interacționează cu glutamina

Medicamentele utilizate pentru prevenirea convulsiilor afectează substanțele chimice din creier. Glutamina poate afecta și substanțele chimice din creier. Prin afectarea substanțelor chimice din creier, glutamina poate scădea eficiența medicamentelor utilizate pentru prevenirea convulsiilor. Unele medicamente utilizate pentru prevenirea convulsiilor includ fenobarbital, primidonă (Mysoline), acid valproic (Depakene), gabapentină (Neurontin ), carbamazepină (Tegretol), fenitoină (Dilantin) și altele.

 

      9. Doze de utilizare a glutaminei studiate în cercetarea științifică (conform WebMD)

 

ADULȚI - administrare orala

  • Pentru performanta sportiva : 0,2-0,6 grame/kg corp/zi, in perioadele de refacere dar se poate administra si imediat postefort.Doza poate fi crescuta la 45 grame/zi dar nu mai mult de 6 saptamani.
  • Pentru arsuri : 0,35-0,5 grame pe kilogram greutate corporală în fiecare zi sau 4,3 grame la patru ore
  • Pentru boli critice (si traume) : Glutamina a fost administrată într-un aliment lichid la 0,2-0,6 grame pe kilogram greutate corporală în fiecare zi sau la o doză de 20 de grame pe zi. De obicei se administrează cel puțin 5 zile.
  • Pentru anemia cu celule secera : 5-15 grame de glutamină cu prescripție medicală, luate de două ori pe zi, timp de 48 de săptămâni, la persoanele cu boală celulară cu vârsta de 5 ani sau mai mult, au fost utilizate cu sau fără medicația convențională hidroxiurea.
  • Pentru pierderea în greutate involuntară la persoanele cu HIV / SIDA : 14-40 de grame de glutamină pe zi au fost utilizate în combinație cu alți nutrienți.

 Administrare intravenoasa :

• Pentru arsuri : 0,57 grame de glutamină pe kilogram greutate corporală în fiecare zi au fost utilizate timp de 30 de zile.

• Pentru boli critice (traumatisme) : s-au administrat zilnic 0,3-0,5 grame pe kilogram sau 18-21 grame de compuși glutaminici, uneori cu hormoni.

• Pentru recuperarea după intervenție chirurgicală : după transplantul de măduvă osoasă s-au utilizat 0,57 grame de glutamină pe kilogram greutate corporală. De asemenea, la persoanele supuse intervenției chirurgicale au fost folosite 20 de grame de glutamină pe zi sau 0,3 grame pe kilogram greutate corporală. Uneori, glutamina este administrată sub formă de dipeptidă de glutamină. În mod obișnuit, 18-30 grame de dipeptidă de glutamină utilizate. Această cantitate este echivalentă cu 13-20 grame de glutamină.

 

COPII - administrare orala :

 

• Pentru boli critice (traumatisme) : s-au administrat zilnic 0,3 grame pe kilogram.

• Pentru anemia cu celule secera : s-au utilizat 5-15 grame de glutamină pe bază de rețetă luate de două ori pe zi timp de 48 de săptămâni la copii cu vârsta de 5 ani sau mai mari

 

10.Surse de glutamina :

 

    Glutamina se găsește în mod natural într-o varietate de alimente. S-a estimat că o dietă tipică conține 3 până la 6 grame pe zi, dar aceasta poate varia în funcție de dieta specifică (10). Cele mai mari cantități se găsesc în produsele animale datorită conținutului ridicat de proteine.Cu toate acestea, unele alimente pe bază de plante au un procent mai mare de glutamina.

Următoarele sunt procentele de proteine ​​alcătuite din L-glutamină pentru fiecare aliment:

• Ouă : 4,4% (0,6 g la 100 g de ouă)

• Carne de vită : 4,8% (1,2 g la 100 g carne de vită)

• Lapte degresat : 8,1% (0,3 g la 100 g lapte)

• Tofu : 9,1% (0,6 g la 100 g de tofu)

• Orez alb : 11,1% (0,3 g la 100 g de orez)

• Porumb : 16,2% (0,4 g la 100 g porumb)

Deși unele surse vegetale, cum ar fi orezul alb și porumbul, au un procent mare de proteine ​​alcătuite din glutamină, acestea au conținut de proteine ​​destul de redus în general. Astfel, carnea și alte produse de origine animală sunt cele mai simple metode de a obține cantități mari din aceasta.

Din păcate, conținutul exact de glutamină al multor alimente specifice nu a fost studiat.

Cu toate acestea, deoarece glutamina este o parte necesară a proteinelor, practic orice aliment care conține proteine ​​va conține o anumită cantitate de glutamină. Concentrarea pentru obținerea proteinei în dieta dvs. generală este o modalitate ușoară de a crește cantitatea de glutamină pe care o consumați.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Ambalare :
1 kg
.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
78,00 RON
78,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg
350,00 RON
70,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Momentan Indisponibil
Produse stoc limitat
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul