Margarina Master Creme (Cutie 20 kg)

 
 Margarina este o emulsie stabila obtinuta din uleiuri, grasimi vegetale si apa, care datorita proprietatilor sale se aseamana cu untul, o emulsie concentrata de tipul apa in ulei in care faza dispersa este apa. Acest tip de emulsii stabile se obtin cu ajutorul emulgatorilor (stabilizatori de emulsii). Actiunea acestora este bazata pe proprietatile speciale (micsorarea tensiunii superficiale la limita de separatie a celor doua faze; crearea peliculei de protectie pe suprafata picaturilor fazei dispersate). In afara de grasimi si apa se folosesc ca materiale auxiliare: emulgatori lecitina, zahar, sare, etc

- Margarina MASTER este un produs semifinit pentru cofetarie. Margarina Master creme este o margarina pentru aluaturi,creme si fursecuri. In amestec cu crema de cacao Caravella Fluifour obtineti o crema de ganache extraordinar de cremoasa, intalnita intr-o gama variata de torturi sau prajituri.

- Ingrediente: uleiuri şi grăsimi (76%) grăsimi vegetale parţial hidrogenate (palmier şi cocos în proporţii variabile), uleiuri vegetale parţial hidrogenate (soia, floarea soarelui, rapiţă şi porumb în proporţii variabile), uleiuri vegetale (soia, floarea soarelui, rapită şi porumb în proporţii variabile), grăsimi vegetale (palmier), grăsimi animale), apă, emulsificatori (E471, E322 lecitină de soia), conservant (E202), corector de aciditate (E330), arome

- Tabel OMG conform cu regulamentele 1829/2003 CE şi 1830/2003 CE .

Margarina Master nu este tratata cu radiaţii ionizante.

- Ambalare : Cutii de 20 kg cu sac intern de PE.

- Informații paletizare : cutii pe rând  - 9 ; rânduri pe palet  - 5 ; cutii pe palet  - 45 ;1 palet 900 kg

- Conservare : 6 luni la maxim 20 ° C în loc uscat .

 Origine : Italia

 

 

  1.    Despre originea margarinei :
  2.    Modul de obtinere al margarinei
  3.    Tipuri de margarina
  4.    Compoziția chimică și valoarea calorică a margarinei și a untului
  5.    Reteta de fursecuri cu margarina Romea Adria Creme

   

1.Despre originea margarinei :

  Margarina a foste creata la sfârșitul anilor 1860 de chimistul francez Hippolyte Mège-Mouries, într-un concurs sponsorizat de Napoleon III, concurs al carui scop era gasirea unui înlocuitor pentru unt. Grăsimea de vită, cunoscută sub denumirea de ulei oleo, a fost folosită mai întâi la început, dar mai târziu a fost completată cu grasime de porc și alte grăsimi animale și de uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline și uleiul de semințe de bumbac.

    La mijlocul secolului 19, demografia europeană se schimba pe măsură ce mai mulți oameni se mutau în orașe. Împreună cu industrializarea și recesiunea, untul a devenit greu de obținut. Importurile nu au putut satisface cererea. Emulsia de ulei vegetal inventată de Hippolyte Mège-Moriѐs a fost brevetată în Franța și Marea Britanie. La scurt timp după eliberarea brevetului în iulie 1869, în Poissy, Franța, a fost înființată o fabrică de margarina comercială. Fabricarea a fost întreruptă de războiul franco-prusac.

    În Rusia prerevoluționară, mai multe încercări de producere a margarinei s-au dovedit nereușite. Produsul obținut în întreprinderile din Rusia prerevoluționare a fost necorespunzător și nu a existat cerere de consum. În URSS, producția de margarină a fost începută în 1928 la uzina Fritiur din Leningrad și la fabrica Steol din Moscova. Până în 1935, productia era de 90.000 tone de margarină pe an. În 1972, producția ajunsese la aproximativ 845.000 de tone.

   Substanța a fost inițial cunoscută sub numele de "butterine"si ,,margaguselin'' in Rusia.

 

2. Modul de obtinere al margarinei 

    În prezent, majoritatea margarinelor conțin doar uleiuri vegetale; margarina produsă în Statele Unite este de obicei obținută din ulei de porumb, semințe de bumbac sau soia.

    Margarina este un amestec de uleiuri vegetale naturale cu o cantitate redusă de grăsime vegetală și apă. În funcție de tipurile de uleiuri vegetale folosite și de proporția acestora, margarina conține grăsimile esențiale Omega 3 și 6 în cantități variabile. Margarina este, așadar, o emulsie de apă în uleiuri vegetale, stabilizată cu ajutorul grăsimii vegetale.

     Materiile prime primare utilizate în producția de margarină includ uleiuri vegetale naturale și hidrogenate (floarea-soarelui, semințele de bumbac și soia), grăsimile animale (de vită, de porc, os). Grăsimile sunt rafinate și dezodorizate pentru a produce un produs de culoare deschisă cu aciditate scăzută, fără gust și miros caracteristic fiecărui tip de grăsime. Laptele adăugat la margarină este complet sau parțial separat de culturile de lactobacili. Emulsifiantii sunt utilizati pentru formarea emulsiilor apa-ulei (laptele pudra sau concentratul de fosfatide obtinut din uleiuri vegetale sunt utilizate in acest scop). Sarea de masă (0,2-0,7%) și zahărul sunt adăugate pentru a îmbunătăți aroma. Extractul de cacao, cafea, vanilină și lămâie sunt adesea folosite ca aditivi în tipuri speciale de margarină (ciocolată, cafea și margarine de lămâie). Se pot adăuga, de asemenea, coloranți alimentari naturali, unt, smântână, substanțe alimentare aromatice și vitamine pentru a da margarinei culoarea și aroma necesară și pentru a-i crește valoarea nutritionala.

  În anii '60 a fost dezvoltat un nou tip de margarină format din grăsimi polinesaturate. Margarina se numește uneori oleomargarină. 

  Corpul uman poate asimila grăsimi în grade diferite (margarină, 94-97,6 % ; unt, 93-98,5 % ; untură, 96-98 %; grăsime de vită, 80-94 %; ulei de floarea soarelui, 86-91 % ; și ulei de măsline, 90-95 %).

  Există studii care confirmă că acizii grași nesaturați scad nivelul de colesterol LDL și îl cresc pe acela al colesterolului HDL și contribuie astfel la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Sunt două tipuri de grăsimi nesaturate: mono și polinesaturate, ambele variante fiind recunoscute ca fiind benefice pentru sănătate, în comparație cu grăsimile saturate. Anumite uleiuri vegetale, precum uleiul de rapiță, cel de floarea-soarelui și uleiul de măsline, conțin grăsimi nesaturate în cantități semnificative.

  Aspectul margarinei este determinat de culoare si luciu.Culoarea margarinelor este alb - galbuie, cu posibilitate de potentare prin adaos de coloranti, pentru a simula nuanta untului. Luciul margarinelor este dat de compactizarea emulsiei, respectiv de fermitatea retelei cristaline. 

 Compoziția margarinei este strict dictată și nu trebuie să conțină mai puțin de 80 la sută grăsime. Poate fi intalnita sub formă lichidă sau solida.

 

3. Tipuri de margarina

    Există trei tipuri de margarină : margarina ce contine lapte, margarina pentru gătit și margarina pudră.

- Margarina lactată este o emulsie de grăsimi și lapte folosită ca aliment și la gătit (pentru smântână,margarina de masă și margarina de calitate superioară).

- Margarina pentru gatit este un amestec de uleiuri vegetale și grăsimi animale, fără lapte și apă adăugate, utilizate în industria alimentară și în gătit (grăsimi pentru cofetărie- este folosită mai ales în prăjituri, biscuiți și produse de patiserie).

Grăsimile, laptele, emulgatorul și soluțiile apoase ale altor ingrediente sunt amestecate și emulsionate în timpul producției de margarină lactată. După răcire, emulsia se solidifică în margarină. Fabricarea margarinei de gătit implică prepararea, porționarea și amestecarea ingredientelor, urmată de răcirea și cristalizarea amestecului gras. Margarina pudră se prepară prin atomizarea și uscarea emulsiei într-un turn de uscare centrifugal.

S-a ajuns la un grad ridicat de perfecțiune la fabricarea grasimilor hidrogenate care sunt foarte populare pentru toate aplicațiile de cofetarie si patiserie, avand o calitate excelentă.  În mod natural, grasimea din margarina conferă „bogăție” calității alimentelor in care o intalnim. Ca grăsime, margarina oferă produselor coapte o textură caracteristica. Alt rol al margarinei : ajuta la extinderea duratei de valabilitate a unui produs.

 Margarinele pentru creme sunt destinate atat productiei de creme fine de cofetarie, cat si obtinerii aluaturilor speciale (fursecuri sau aluaturi) care necesita o aerare superioara, obtinuta cu ajutorul capacitatii deosebite de spumare a margarinei utilizate. Margarina folosita pentru aluat confera o prospetime prelungita si un volum bine dezvoltat aluatului.

 Asigura menţinerea hidratarii produsului finit pe perioada de valabilitate

 - Margarina sub formă de pudră este utilizată la fabricarea concentratelor alimentare și la prepararea semipreparatelor. Margarina pudră se prepară prin atomizarea și uscarea emulsiei într-un turn de uscare centrifugal. 
  

 Aspectul margarinei este determinat de culoare si luciu.Culoarea margarinelor este alb - galbuie, cu posibilitate de potentare prin adaos de coloranti, pentru a simula nuanta untului. Luciul margarinelor este dat de compactizarea emulsiei, respectiv de fermitatea retelei cristaline. 

 Compoziția margarinei este strict dictată și nu trebuie să conțină mai puțin de 80 la sută grăsime. Poate fi sub formă lichidă sau solida.

 Cele mai cunoscute tipuri de grasimi vegetale hidrogenate disponibile astăzi prezintă calități de păstrare remarcabil de bune.

 

4. Compoziția chimică și valoarea calorică a margarinei și a untului

 Compoziția chimică (procente) pentru  100 g

  • Apă margarina : 15,7 % ; Apa unt nesarat : 15,4%
  • Proteina margarina : 0,5% ; Proteina unt : 0,5 %
  • Grăsimi margarina : 82% ; Grasimi unt nesarat : 82,5%
  • Carbohidrați margarina : 0,4 % ; Carbohidrati unt nesarat : 0,1%
  • Cenusa totala margarina : totala 1,4% ; Cenusa totala unt nesarat : 0,1 %

 Total kcal/100 g (1Kilocalorie = 4,19 Kilojule) : margarina : 766kcal;  unt nesarat : 781kcal

 

 5.   Reteta de fursecuri cu margarina Romea Adria Creme

 Margarina face ca pana si furserurile simple cu zahăr sau scortisoara sa devina foarte moi și fragede. Romea Adria Creme este excelenta pentru fursecuri, creme sau aluaturi. Va prezentam o reteta simpla, ușoară care va deveni ideala de facut in cara alaturi de cei dragi pentru fiecare sărbătoare. Faceți forme distractive și presărați cu zahăr pudră sau praf de scortisoara pentru o prezentare excelentă.

 Ingrediente:
 - 100 gr de margarină, tinuta la temperatura camerei
 - 150 gr de zahăr pudra (de preferat)
 - 1 ou
 - 1 lingurita pudra de vanilie
 - 1 lingură de lapte degresat
 - 1 ½ cani faina 
 - ½ lingură de bicarbonat de sodiu
 - spray antiaderent pentru gătit/ hartie de copt
 - zahăr sau scortisoara pentru decor

 Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Mixati margarina și zahărul împreună la viteza medie a mixerului. Adăugați oul, laptele și vanilia și amestecați bine.
 Combinați făina și praful de copt într-un bol separat și adăugați peste amestecul cremos, amesecati. Pudrati-va mâinile cu făină și rulați aluatul în bile mici. Rotiți fiecare bilă în zahăr sau/si scortisoara, așezați pe o foaie de copt, sau direct pe tava pulverizată cu spray de gătit antiaderent și presati ușor cu un fund de pahar sau cu diferite forme jucause.
 Coaceți 12 până la 14 minute, apoi lasati-le la racit. Asta este tot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Alina Simionescu
14/03/2020
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Un produs foarte bun, textura fina si similara untului
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Cristina
Cristina
Achizitie Verificata
10/03/2023
Recomand
Comentarii
cantitate/ pret bune o folosim in localul nostru isi merita banii
A fost utilă această recenzie?
33 31
Alina Simionescu
Alina Simionescu
Achiziție neconfirmată
14/03/2020
Comentarii
Un produs foarte bun, textura fina si similara untului
A fost utilă această recenzie?
61 12
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600168
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10681
319,00 RON
15,95 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 100+
Pret 303,05 RON
15,15 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 638 point
Puncte premiu: 16 points

Cantitatea minima pentru "Margarina Master Creme (Cutie 20 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Margarina pentru aluaturi,creme si fursecuri.
GTINEAN 0745760600168
Brandul zilei
.