Rozmarin Frunze Deshidratate (Punga 0.500 kg)

Frunze deshidratate si aromate de rozmarin, 100% natural, calitate extra. Rozmarinul deshidratat este preponderent utilizat in gastronomie datorita aromei unice,placute, in preparate culinare : marinade pentru friptura,peste si fructe de mare,paste,sosuri.

Uleiul de rozmarin este folosit in aromaterapie si in aplicatii cosmetice. Rozmarinul este utilizat si sub forma de ceai de rozmarin datorita proprietatilor antiinflamatoare,antibacteriene,carminativ,antidepresiv,de detoxifiere a ficatului.

Originea frunzelor de rozmarin deshidratat : Polonia 

Depozitarea frunzelor de rozmarin deshidratate se face in ambalajul original bine inchis si in spatii lipsite de umiditate si expunere solara. Spatiul de depozitare trebuie sa aiba temperatura maxim 30° iar umiditatea sa nu depaseasca 75%.

Termenul de valabilitate al rozmarinului deshidratat este de 12 luni in ambalajul original si in conditiile mai sus mentionate.

Ambalare : pungi alimentare de 500 gr.

 

Reteta cu rozmarin

 

 Pulpa de miel la cuptor cu vin si rozmarin:

 

 Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel de aproximativ 2 kg
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 3-4 fire de rozmarin proaspat
  • o ceasca vin alb
  • o lingura sare grunjoasa de Himalaya
  •  piper - dupa gust
  • o capatana de usturoi

 Preparare:

  Se spala bine pulpa de miel, fara sa i se scoata osul si membrana alba de la suprafata. Se lasa pulpa sa se zvante.

  Se toarna deasupra pulpei cantitatea de vin, peste care se presara rozmarinul deshidratat si sarea grunjoasa.

  Intr-o tava mare asezam cartofii, pe care i-am taiat feliute fine (cu ajutorul a doua bete chinezesti, am reusit sa nu taiem de tot feliile de cartof), capatana de usturoi taiata in doua parti egale si pulpa de miel. Deasupra aruncam betele de rozmarin proaspat si niste coaja de lamaie(optional).

  Se baga tava in cuptor si se coace la 200 grade C timp de aproximativ doua ore.  

  

 Despre rozmarin 

1. Descriere rozmarin:

 Rozmarinul, este o specie din categoria plantelor lemnoase, perene, aparținând familiei Lamiaceae, cu frunze totdeauna verzi, în formă de ace și cu flori albastre, albe sau roșii. Cuvântul rozmarin este derivat din latina „Rosmarinus”, adică „roua mării”. Grecii antici l-au numit „antos”, ceea ce însemna fluxul de excelență sau „libanotis” pentru mirosul său de tămâie mentolata. În multe locuri, este cultivată fie ca o plantă minoră pe meleaguri marginale, fie tot mai sălbatică.

 Originar din regiunea mediteraneană, rozmarinul s-a naturalizat în mare parte a Europei și este cultivat pe scară largă în grădini cu climă caldă. Frunzele au un gust înțepător, ușor amar și sunt, în general, folosite, uscate sau proaspete, pentru a condimenta alimentele, în special mielul, rața, puiul, cârnații, fructele de mare, umpluturile, tocanele, supele, cartofii, roșiile, napii, alte legume și băuturi . 

 Rozmarinul este un arbust peren și de obicei crește la aproximativ 1 metru înălțime, deși unele plante pot atinge până la 2 metri. Frunzele liniare au aproximativ 1 cm lungime și seamănă oarecum cu niste ace mici usor curbate. Sunt de culoare verde închis și strălucitor deasupra, cu partea inferioară albă și margininile frunzelor ondulate. Florile mici de culoare albăstruie sunt asezate în ciorchini axilari și sunt atractive pentru albine. Rozmarinul este destul de rezistent la majoritatea dăunătorilor și a bolilor plantelor, deși este susceptibil la anumite infecții fungice, cum ar fi mucegaiul, în climele umede. Planta se cultivă ușor chiar si in ghiveciul din balconul tau poate creste lejer.

 Există multe mituri și mult folclor asociate rozmarinului. Se credea că așezarea unor crengi de rozmarin sub pernă ar îndepărta spiritele rele și coșmarurile din somn și că aroma rozmarinului va păstra mireasma din camera pentru un somn linistit. În Evul Mediu se credea că prin arderea frunzelor de rozmarin s-ar speria spiritele rele și ca s-ar dezinfecta împrejurimile; mai târziu, a fost ars de unii vraci pentru a proteja locuitorii împotriva bolilor aduse de prizonieri. De asemenea, era cunoscut ca simbol al dragostei și în Europa la petrecerile de nuntă se ardea rozmarinul ca o tămâie simbolica.

   2. Valori nutritionale pentru 100 gr de produs : 

 - Energie 440 calorii / 100 g

 - Proteine ​​4.5%
 - Grăsime 17,7%
 - Fier brut 19,0%
 - Carbohidrați 47,4%
 - Potasiu 1,0%
 - Calciu 1,5%
 - Fosfor 0,7%
 - Fier 0,03%
 - Sodiu 0,004%

 - Vitamina A 175 UI / 100 g
 - Vitamina B 0,51 mg / 100 g
 - Vitamina C 61,3 mg / 100 g

 3.Utilizări principale ale rozmarinului :
 

- Utilizări culinare și procesare alimentară
 Frunzele de rozmarin au multe utilizări culinare: friptură de miel, preparate ce contin naut, marinade, legume coapte, orez, supe, salate, ocazional in preparate ce contin ouă, găluște, vin fiert, ceaiuri de fructe, în oțet și ulei.

 Se folosesc frunzele proaspete și uscate de rozmarin frecvent în bucătăria tradițională mediteraneană, deoarece au un gust astringent amarui și sunt aromate. Frunzele uscate și pulberea de rozmarin sunt adăugate în carnea gătită, supă de pasăre, tocanite, sosuri, conserve și gemuri. Amestecat cu salvie, frunzele sunt utilizate și în preparate de porc. Când sunt prajite, frunzele dau un aspect distinct avand un usor miros de muștar, care este favorizat la gratar.
 

 Rozmarinul este o plantă eficientă cu o gamă largă de utilizări în procesarea alimentelor.
În Europa și SUA, rozmarinul este disponibil comercial pentru utilizare ca antioxidant, deși nu este listat tehnic ca si conservant natural sau antioxidant, în special în Europa.

 Esentialele principii antioxidante din rozmarin sunt acidul carnosic, Acidul carosic 12-metoxi și carnosolul, precum și diterpenele antioxidante, cum ar fi ca epirosmarinol, izorosmanol, rosmaridifenol, rosmariquinonă și rosmarinică.

 Proprietățile antioxidante ale rozmarinului sunt atribuite capacitatii sale de a neutraliza radicalii liberi, oxidarea lipidelor, chelarea metalelor, etc. Extractele și uleiul esențial de rozmarin pot fi utilizate pentru a stabiliza grăsimile, uleiurile și alimentele care conțin grăsimi, de ex. unt, împotriva oxidării și a rancidității și, de asemenea, pentru stabilizarea produselor din carne. 
 Uleiul de rozmarin are aplicații și în conservarea cărnii. Adăugarea de Oleoresina de rozmarin la puiul măcinat a avut un efect pozitiv global asupra cărnii crude.

 - Aromaterapie și produse cosmetice

 Uleiul de rozmarin este utilizat în aromaterapie pentru stimularea sistemului nervos central și circulația sângelui, pentru ameliorarea durerilor musculare. Adăugați câteva picături de ulei esential de rozmarin pentru orice ulei de masaj, cum ar fi uleiul de migdale dulci, se amestecă și se masează ușor în zona afectată de durere.
 De asemenea, are efecte benefice în stimularea creșterii părului. Mixeaza un cocktail de uleiuri esențiale de rozmarin, cimbru, lemn de cedru și lavandă în uleiuri de jojoba și semințe de struguri si foloseste-l pe o perioadă de 7 luni. Pe scalpul pacienților cu matreata s-a dovedit a fi un tratament sigur și eficient. Rozmarinul stimulează foliculii de păr și circulația scalpului și astfel poate fi și
de ajutor în chelie prematură. Rozmarinul este utilizat pentru vindecarea acneei.

 Pe lângă utilizarea sa în aromaterapie, rozmarinul are și câteva aplicații cosmetice. Atunci când este utilizat într-un șampon, uleiul de rozmarin poate ajuta la controlul părului gras; este, de asemenea, cunoscut că conferă o culoare neagră părului. Uleiul de rozmarin este o componentă importanta în săpunuri sau creme pentru un ten curat.

 4. Cercetări moderne asupra proprietăților medicinale ale rozmarinului :

  Rozmarinul este astăzi creditat ca avand multe proprietăți medicinale variate. Tehnicile moderne de analiză au permis identificarea componentelor individuale ale plantei și investigarea efectelor acestora. Proprietățile medicinale și componentele / o parte chimică a rozmarinului despre care se crede că sunt implicate în aceste efecte sunt enumerate mai jos:

 • proprietăți carminative - flavanoizi;
 • proprietăți antidepresive, antispasmodice - uleiuri volatile;
 • proprietăți rubefaciente - fenolice;
 • proprietăți antimicrobiene - diterpenele;
 • proprietăți emmenagog - acid oleanolic;
 • proprietăți antiinflamatorii - carnosol;
 • proprietăți de detoxifiere a ficatului - carnosol și plantă întreagă extrage;
 • proprietăți antireumatice - unguent de ulei de rozmarin;
 • proprietăți abortive (extract apos).

 Multe persoane se bucură de ceaiul de rozmarin pentru aroma și beneficiile sale pentru sănătate.

 - Ceaiul de rozmarin conține compuși care se dovedesc a avea efecte antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Cei mai mulți compuși studiați în rozmarin sunt acidul rosmarinic și acidul carnosic.
 Ceaiul de rozmarin conține compuși care pot ajuta la scăderea nivelului ridicat de zahăr din sânge, exercitând efecte asemănătoare insulinei și stimulând absorbția glucozei în celulele musculare.

 - S-a demonstrat că consumul și inhalarea compușilor în rozmarin reduce anxietatea, stimulează starea de spirit și îmbunătățește concentrarea și memoria. Atât mirosul cât și consumul de ceai de rozmarin pot oferi aceste beneficii, dar este nevoie de mai multe cercetări.

 - Compușii din ceaiul de rozmarin pot proteja sănătatea creierului - atât de vătămare, cât și de afectare de îmbătrânire și boli neurodegenerative.

 - Ceaiul de rozmarin poate conține compuși care vă pot ajuta să vă protejați vederea odată cu înaintarea în vârstă, încetinind progresia și severitatea unor boli precum cataracta și degenerarea maculară legată de vârstă.

 - Deși dovezile sunt limitate, ceaiul de rozmarin poate conține compuși care să beneficieze de sănătatea inimii și digestive, să sprijine pierderea în greutate și chiar să ajute la tratarea căderii părului. Acestea fiind spuse, este nevoie de mai multe cercetări.

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Corina
13/03/2023
Achizitie Verificata
recomand
Avantaje
punga resigilabila
Comentarii
produsul a ajuns ambalat ok repede relativ
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Corina
Corina
Achizitie Verificata
13/03/2023
recomand
Avantaje
punga resigilabila
Comentarii
produsul a ajuns ambalat ok repede relativ
A fost utilă această recenzie?
41 15
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600489
Ambalare :
500 grame
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10998
17,05 RON
34,10 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 14+
Pret 16,20 RON
32,40 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 35 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Rozmarin Frunze Deshidratate (Punga 0.500 kg)" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
GTINEAN 0745760600489
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
500 grame
in stoc
17,05 RON
34,10 RON  per 1.00 kg
/ Punga
25 Kg
in stoc
603,79 RON
24,15 RON  per 1.00 kg
/ Sac
5 Kg
in stoc
141,45 RON
28,29 RON  per 1.00 kg
/ Punga