Aroma De Vanilie (Punga 1,0 kg)

 Aroma De Vanilie, pudra fina alb-galbuie, lipsita de aglomerari,cu miros placut, caracteristic. 

 Ingrediente : dextroza, aroma de vanilie, vanilina

 Aroma De Vanilie se depoziteaza in spatii curate, uscate, lipsite de umiditate, in ambalajul original inchis, la adapost de razele solare.

 Termenul de valabilitate al Aromei De Vanilie este de 24 luni.

 

 1. Originea vaniliei

 2. Cultivarea vaniliei

 3. Prelucrarea vaniliei

 4. Obtinerea vaniliei / vanilinei

 5. Vanilina pura / Vanilina naturala / Vanilina sintetica 

 

 1. Originea vaniliei

 Cu mult înainte ca europenii să descopere gustul vaniliei, aceasta planta crestea salbatic in padurile tropicale ale Mesoamericii. Desi locuitorii orasului Totonac din regiunea Veracruz a Mexicului sunt creditati ca fiind cei mai vechi cultivatori de vanilie, cele mai vechi rapoarte despre consumul de vanilie provin din Maya pre-columbiană. Locuitorii mayasi foloseau vanilia într-o băutură făcută cu cacao și condimente. După cucerirea imperiului Totonacan, aztecii au urmat exemplul, adăugând vanilie unei băuturi consumate de nobilime și cunoscute sub numele de "chocolatl".

 2. Cultivarea vaniliei

 Cucerirea spaniolă a aztecilor în 1519 a dus la raspandirea consumului de vanilie in Europa. Vanilia a fost cultivată în grădini botanice din Franța și Anglia, dar nu s-au obtinut niciodata pastaile cu seminte aromate. Cultivatorii nu au putut înțelege de ce, până în secolele mai târziu, când în 1836 horticultorul belgian Charles Morren a raportat că polenizatorul natural al vaniliei era albina Melipona, o insectă care nu trăia în Europa.

 Cinci ani mai târziu, pe insula Réunion, un hotspot vulcanic de 39 de mile în Oceanul Indian, totul s-a schimbat. În 1841, un băiat înrobit pe insulă, Edmond Albius, a dezvoltat metoda manuala de polenizare pentru vanilie, care este folosita încă astăzi, ceea ce implică expunerea și împerecherea părților de sex masculin și feminin ale florii. Tehnica sa s-a răspândit din insula Réunion in Madagascar și in alte insule vecine și, în cele din urmă, și în Mexic ca o modalitate de a spori recolta de vanilie, polenizată de albine.

 Această marire a productiei a dus la cresterea consumului de vanilie. Vanilia si-a găsit rapid utilizarea în prăjituri, înghețată, parfumuri și medicamente care au fost apreciate pentru aroma și savoarea lor. Dar, în ciuda creșterii cererii și a unei cultivari sporite, cantitatea imensă de timp și energie pe care o presupune cultivarea și prelucrarea vaniliei au afectat capacitatea agricultorilor de a furniza pe piața aceasta aroma speciala. Aproape toată vanilia produsă comercial astăzi este polenizată manual.

 

 3. Prelucrarea vaniliei

 Vanilia necesită multa munca si o cantitate suficientă de pricepere pentru a crește. Cea mai grea parte a cultivarii, polenizarea manuala necesita o anumita abilitate pe care cultivatorii o dobandesc timp de mai multe generatii.

 In plus, aromele de vanilie pe care le cunoaștem se dezvolta atunci cand pastaile sunt maturizate si apoi uscate. După recoltare, boabele de vanilie sunt sortate și clasificate. Acestea sunt apoi scufundate în apă fierbinte pentru a opri fermentarea și depozitate în containere mari pentru a se matura timp de 36 până la 48 de ore. Aroma incepe sa se dezvolte atunci cand vanilia incepe sa isi schimbe culoarea de la verde la maro.

 Urmeaza o perioada de uscare lenta, in care vanilia se usuca in timpul zilei si se matureaza in timpul noptii. Aceasta perioada dureaza intre 5 si 30 de zile si se desfasoara in spatii bine ventilate unde pastaile de vanilie sunt asezate pe rafturi.

 Intregul proces de la crestere, polenizare pana la uscare si pregatire pentru export dureaza aproximativ un an.

 4.Obtinerea vaniliei / vanilinei

 Pentru a obtine o jumatate de kilogram de vanilie procesata sunt necesare aproximativ 5-7 kilograme de pastai verzi. Acesta este inca un motiv pentru care vanilia este unul din cele mai scumpe condimente din lume, dupa sofran.

 Dar realitatea este că foarte puțin din vanilia pe care o consumăm vine din acele păstăi prețioase. Astăzi, cea mai mare parte a ceea ce utilizam este aroma artificială de vanilie. Mai puțin de 1% din piața globală de aromă de vanilie este de fapt produsă din pastai de vanilie.

 La sfârșitul secolului al XIX-lea, oamenii de știință și-au dat seama cum să obțină vanilina - compusul dominant care dă vaniliei aroma sa de semnătură - din surse mai puțin costisitoare. Acestea au inclus eugenolul (un compus chimic găsit în uleiul de usturoi) și lignina, care se găsește în plante.

 Pe scurt, vanilia este planta. Vanilina este una dintre cele 250 de compuși chimici care alcătuiesc aroma pe care o cunoaștem ca vanilie. Aromele naturale sunt cele derivate din un condiment, suc de fructe sau de fructe, suc de legume sau de legume, drojdii comestibile, plante medicinale, coajă, alimentele sunt mai degrabă aromate decât nutritive. Aroma artificială, pe de altă parte, este definită ca fiind derivată din substanțe în afara acelor parametri - chiar dacă compoziția chimică a celor două produse este similară.

 In extractul de vanilie artificială sunt, în esență, aceiași compuși ca și pastaia de vanilie. Dar ele sunt extrase din diferite produse secundare. Diferenta consta si in faptul extractul din pastaie de vanilie este mai gros, mai inchis la culoare si cu fragmente de seminte. In plus, aroma vaniliei difera in functie de locul unde este produsa. Imitația de vanilie extrasă din lignină sau guaiacol este mai degraba un produs standardizat.

 Pentru a aprecia calitatea pastailor de vanilie, in afara de metoda degustarii, se apreciaza gradul de uscare prin scuturarea borcanului in care sunt boabele de vanilie (nu trebuie sa se auda nici un zgomot) si prin aprecierea elasticitatii pastailor prin rasucirea pe un deget. Se recomanda evitarea pastailor/boabelor foarte mari care pot fi insuficient maturizate.

 5. Vanilina pura/ Vanilina naturala / Vanilina sintetica

 - Vanilina pură : este vanilina care se gaseste in mod natural in pastaia de vanilie. O pastaie de vanilie de cea mai buna calitate contine aproximativ 2% vanilina.

 - Vanilina naturala : este vanilina obtinuta din alte surse naturale, cum ar fi taratele de orez, zahar, acid feruluic.

 - Vanilina sintetica : este vanilina obtinuta in conditii de laborator.

 Indiferent de materia prima din care provine vanilina, toate formele sunt identice din punct de vedere chimic si prin urmare au gust, miros si se comporta identic in preparate.

 Cel mai bun vanilie de cea mai bună calitate va fi mereu vanilie pură extrasă din boabele de vanilie, cu cele peste 400 de componente de aromă. Este cea mai buna si cea mai scumpa varianta.

 Dacă extractul pur de vanilie nu este o opțiune, vanilina derivată din alte surse este identică din punct de vedere chimic și are același gust.

 Pot exista variante de puritate sau procentul de vanilină din produsul final, loturile tipice sunt peste 95% vanilină.

 Vanilina naturala de pe piață este de o calitate comparabilă cu cea obtinuta prin metodele de derivare sintetică. Singura diferență este că este fabricată utilizând o reacție chimică naturală. Acest lucru nu înseamnă că este chimic superioară sau în orice mod mai aproape de vanilina provenita din păstăi de  vanilie. Singura diferență este procesul și abilitatea de a utiliza eticheta "naturală". 

 

 Pancakes vanilate :

 

 Ingrediente:  

- 200 g faina
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 3 linguri unt/ulei
- 1 lingurita aroma de vanilie
- un praf sare

 Intr-un castron incapator, punem faina, zaharul, praful de copt si praful de sare.
 In centrul fainii facem o gaura spargem oul, adaugam laptele si aroma de vanilie, apoi mixam bine aluatul pentru pancakes.
 Odata omogenizat aluatul, se incorporeaza treptat cele 3 linguri de ulei sau de unt topit.
 Intr-o o tigaie antiaderenta intinsa si unsa cu putin unt sau ulei, asezam cu polonicul cate o clatita de cate 7-8 cm in diametru. In functie de dimensiunea tigaii, putem face una, doua sau chiar trei clatite americane simultan.

 Se pot servi cu fructe proaspete, fistic, fulgi de migdale sau orice toping

Recenzii ale clienților

4.5 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
anca simion
10/03/2023
Achizitie Verificata
recomand
Comentarii
foarte misto ambalajul cu resigilare si aroma e deosebita chiar am incercat reteta de clatite si chiar au o aroma deosebita.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Savu Elena
Savu Elena
Achizitie Verificata
10/03/2023
livrare rapida
Comentarii
a ajuns in 2 zile
produs bun
A fost utilă această recenzie?
19 25
anca simion
anca simion
Achizitie Verificata
10/03/2023
recomand
Comentarii
foarte misto ambalajul cu resigilare si aroma e deosebita chiar am incercat reteta de clatite si chiar au o aroma deosebita.
A fost utilă această recenzie?
25 26
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359254
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10075
49,00 RON
49,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+ 50+
Pret 46,55 RON
46,55 RON  per 1.00 kg
44,10 RON
44,10 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 98 point
Puncte premiu: 2 points

Cantitatea minima pentru "Aroma De Vanilie (Punga 1,0 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Aroma de vanilie pudra 1kg
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745114359254
Brandul zilei
.
De interes