Meniu Blog
Descoperiți "Pastel" - Specialitati braziliene din Rio de Janeiro
05/06/2022

Descoperiți "Pastel" - Specialitati braziliene din Rio de Janeiro

Nu există o traducere adecvată a cuvântului „pastel” în romană. În loc să traduc,  voi descrie astfel încât să puteți înțelege din ce este făcută și să aflați istoria din spatele originii sale. Pastelul constă dintr-un „plic” subțire în formă de dreptunghi , ce are la interior o mare varietate de umpluturi . Aluatul, care este făcut practic cu făină, se rulează până devine suficient de subțire pentru a se transforma într-o formă de „plic” si pentru a ține umpluturile; apoi, este prăjit . Cele mai obișnuite umpluturi sărate sunt brânză, carne de vită, dulceață și brânză, toppinguri de „pizza” (brânză mozzarella, roșii și oregano) și peste. Uneori puteți găsi mai mult de 20 de tipuri de umpluturi! Deși este un fel de mâncare tradițional sărat , este posibil să găsiți câteva versiuni dulci ale acestuia. Cele mai populare sunt dulceata de guava si branza sau banana si ciocolata. 

"Pastel" este un preparat din categoria #deserturi rapide si daca umpluturile sunt di fructe sau legume atunci el este cu siguranta un desert de post.

Pastelul nu se vinde doar în piețele stradale, ci și în „ pastelarias ” - un magazin fast-food specializat în pastel, ușor de găsit în mall-uri și centre comerciale. 

Ingrediente

  • 2-3 bucati piept de pui

  • linguri ulei vegetal
  • ceapa medie , tocata

  • cepe verzi, părți albe și verzi, tocate

  • 1/2 lingurița de usturoi granule

  • lingurita oregano

  • 1/2 lingurita pudra de chili

  • lingura amidon de porumb

  • linguri pasta de rosii

  • 100g de brânză cremă

  • 1/2 lime , zeama

  • Sare , dupa gust

  • Piper negru măcinat , după gust

  • cesti de ulei vegetal , pentru prajit

Pentru aluat:

  • căni de făină universală

  • linguri untură , sau margarină

  • 1 1/2 linguriță sare 

  • 1/2 lingurita praf de copt

  • lingura otet

  • ou mare , batut

  • 3/4 cană apă fierbinte

Mod de preparare

Intr-o cratita asezam pieptul de pui  si acoperim cu apa. Acoperiți, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 10 minute. Dup ce fierbe mai lasam sa mai stea 5-10 minute dupa care scoatem pieptul de pui din apa si il tocam (bucatele).
Într-o tigaie, încălziți 2 linguri de ulei vegetal și căliți ceapa și ceapa verde până se înmoaie. Adăugați pasta de roșii și 1 cană din supa de pui și fierbeți, până când amestecul începe să se îngroașe ușor. Adăugați puiul mărunțit și amestecați bine, adăugati mai multă supă de pui dacă amestecul pare prea uscat. Se ia de pe foc si se adauga crema de branza si sucul de lamaie in timp ce se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dați deoparte în timp ce pregătiți aluatul.
 
Într-un castron mare, combinați făina, margarina vegetală , sarea, praful de copt, oțetul si oul. Se amestecă 1/4 cană din supa de pui (apa in care am fiert pieptul de pui) cu 3/4 cană apă fierbinte. Adăugați treptat lichidul peste amestecul de făină, amestecând bine. Adăugați suficient lichid pentru a face un aluat și frământați ușor aluatul până când este omogen, adăugând mai mult lichid dacă este necesar. Aluatul trebuie să fie moale și neted, dar nu lipicios (adăugați mai multă făină dacă aluatul este prea umed). Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.
 
Împărțiți aluatul în 2 jumătati și întindeți o foaie subțire pe o suprafață (plansa din silicon) tapetată cu făină. Foaia trebuie sa dreptunghiulata de aproximativ 20x30 cm. Taiati foaia in doua parti egale pe lungine si apoi in 5 parti egale pe latime. Vor rezulta 10 dreptunghiuri mai mici (lungime 10 cm si latima 6 cm). Puneți 1 până la 2 linguri de amestec de pui deasupra unui dreptunghi de aluat.
Înmuiați degetul în apă și umeziți marginile dreptunghiului. Puneți un alt dreptunghi de aluat deasupra, acoperind umplutura. Apăsați marginile celor 2 dreptunghiuri suprapuse cu o furculiță de jur împrejur. Încălziți uleiul într-o cratiță sau într- o friteuză la 180C. Prăjiți "pastele" în loturi până devin maro auriu. Scurgeți pe prosoape de hârtie și serviți cald.
 

Destinatia din Meniu

Cea mai faimoasă stradă din Rio de Janeiro este de fapt o scară care leagă străzile Joaquim Silva și Pinto Martins din cartierele Lapa și Santa Teresa. În mod oficial, este cunoscută ca strada Manuel Carneiro, dar majoritatea oamenilor o cunosc sub denumirea de „Treptele Selaron” sau „Escadaria Selarón”, numită după pictorul de origine chiliană Jorge Selaron, care a decorat-o celebru ca un „omagiu adus poporului brazilian”.

Totul a început în 1990, când Selaron a început să renoveze treptele dărăpănate care treceau de-a lungul casei sale. La început, vecinii l-au batjocorit pentru alegerea culorilor, în timp ce a acoperit treptele în fragmente de plăci albastre, verzi și galbene – culorile drapelului brazilian, dar a rămas nedescurajat. De fapt, odată cu trecerea timpului, acest mic proiect al lui a devenit o obsesie. Selaron a căutat în mare parte materiale de pe șantiere, dar uneori a fost nevoit să-și vândă picturile pentru a-și finanța munca. În cele din urmă, a acoperit întreaga scară de 125 de metri lungime și 250 de trepte cu peste 2.000 de plăci colorate.

Selaron a continuat să lucreze la scări, schimbând constant plăcile, astfel încât să fie o piesă de artă în continuă evoluție. Pe măsură ce popularitatea treptelor a crescut, vizitatorii din întreaga lume au început să doneze plăci, iar Selaron a început să le folosească. Astăzi, scările sunt decorate cu gresie din peste 60 de țări.

În 2013, Jorge Selaron a fost găsit în mod misterios mort pe faimoasele trepte pe care a petrecut douăzeci de ani să le construiască.

 
 
 
 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo