Seminte De Mac (Punga 1,0 kg)

Semintele de mac au continut bogat in calciu, fosfor, fier, zinc si cantitati mici de opiacee, acizi grasi mono si polinesaturati, vitamina E.

- Aplicatii : Semintele de mac se utilizeaza in industria panificatie , in cofetarie si patiserie, in industria farmaceutica sub forma de ulei de mac si in alte produse alimentare.

Depozitare : Semintele de mac se depoziteaza in spatii racoroase si ventilate, ferite de expunerea la lumina solara, caldura si umiditate.( umiditate max 70%, caldura in intervalul 5-25°C).

- Valabilitate : Depozitat in ambalajul original si in conditiile mentionate de producator, produsul isi mentine valabilitatea pana la 12 de luni de la data fabricatiei.

- OMG : Produsul nu provine din materii prime modificate genetic.

- Tratament de iradiere : Produsul nu a fost supus tratamentului cu raze ionizante.

 

Origine : UE si nonUE

 

   1. Despre mac

   2. Cultivarea macului

   3. Beneficii aduse de consumul semintelor de mac

   4. Reteta cu seminte de mac : Chec picant de morcovi cu seminte de mac

 

   1. Despre mac

 Macul este numele comun pentru mai multe specii din genul Papaver al familiei Papaveraceae. Acesta include multe specii care sunt cultivate sub formă de flori de grădină (maci de grădină) / specia P. somniferum și diferitele soiuri cultivate pentru producerea medicamentelor cu continut de opiu (latexul uscat din capsula verde cultivată), semințele de mac comestibile și uleiul de semințe de mac.

 Opiumul este unul dintre cele mai vechi analgezice cunoscute și este sursa mai multor alcaloizi folosiți pentru analgezice, antitusive
și medicamente utilizate in scopuri antispasmodice în medicina modernă. Papaver somniferum este cunoscut si ca macul de opiu. Macul de opiu a fost cultivat de civilizațiile antice din Grecia, Egipt, Italia, Persia și Mesopotamia. Macul este acum cultivat în principal pentru producerea semințelor comestibile și uleiul de semințe. Semințele de mac sunt foarte nutritive, având efect usor narcotic. Este utilizat în pâine, curry, dulciuri, in cofetării / patiserii pentru scopuri culinare.

  Macul este distribuit pe scară largă în regiunile temperate și subtropicale, zona care se extinde de la 60ºN în Uniunea Sovietică Nord-Vest până la limita de sud ajungand aproape de tropice. Se crede că centrul de origine al Papaver somniferum (L.) este undeva în regiunea mediteraneană occidentală a Europei de unde s-a răspândit si in Peninsula Balcanică până în Asia Mică.

  Florile sunt puține, solitare avand o lungime de 10-15 cm. Mugurii de flori sunt ovulați-ovoidali, cu două sepale caducoase, netede, verzi, patru petale, foarte mari, polipetale, în general albe. Staminele sunt numeroase, hipoginoase, dispuse în mai multe curburi. Fructul este o capsulă care variază în culori, forme și raze. Capsula imatură este acoperită cu o pojghita ceroasă care conferă o linie de un albastru-gri. Capsula matură este de culoare brun-pal și uneori poate fi pestriţa. Capsula matură poate fi  rotunjită, sferică, alungită, ovala alungit în unele cazuri. Ea are o bază rotunjită, dar se termină brusc, deschizandu-se sub razele stigmatice. Razele stigmatice variază de la 7 la 18.

 Semințele sunt numeroase, foarte mici, de culoare gri, violet sau negru, cu un aspect reticulat, embrionul său fiind ușor curbat în axa endospermei uleioase.

 Semințele nu conțin alcaloid, dar sunt bogate în ulei comestibil de înaltă calitate.

 Semințele de mac nu conțin narcotice și sunt foarte hrănitoare și consumate in diverse preparate. Semințele de mac sunt mici, în formă de bobite, în general gri, ocazional roșu sau roz până la gri. Acestea sunt atașate de proeminențele laterale din pereții interiori ai capsulei fiind produse în abundență. Semințele au umplut endosperm bine dezvoltat cu boabe aleurone.
 Semințele de mac nu conțin opiu.
 Semințele de mac sunt lipsite de compuși narcotici, dar au o valoare nutritivă ridicată și sunt utilizate ca aliment și sursă de ulei comestibil. Semințele întregi sunt uneori folosite în produsele farmaceutice.

 Semințele sunt folosite pe scară largă în cofetării/patiserii pentru umpluturi, rulouri, baghete, pâine dulce, biscuiți și prăjituri.

   2. Cultivarea macului

 Macul este cultivat pentru utilizarea farmaceutică legală a opiului în India, URSS, Egipt, Iugoslavia, Cehoslovacia, Polonia, Germania, Olanda, China, Japonia, Argentina, Spania, Bulgaria, Ungaria și Portugalia (Vesselovskaya 1976, Ramanathan
și Ramachandran, 1977). Cu toate acestea, multe țări europene cresc mac pentru seminte și ulei de semințe. Macul este, de asemenea, cultivat ilegal pentru comerțul cu stupefiante și este cultivat în principal în două zone:
• Triunghiul de Aur (regiunea Birmania, Thailanda și Laos)
• Semilună de Aur (Afganistan, Pakistan și Iran)

 Nu există înregistrări despre amploarea cultivării și producției ilegale de mac.

 Macul poate fi cultivat într-un sol bine drenat, în locuri însorite deschise, în regiuni subtropicale, fiind irigate în timpul vijeliilor uscate. Este o recoltă de șase luni, iar însămânțarea se face mai ales toamna. In India însămânțarea se efectuează la începutul lunii noiembrie, iar semințele se recoltează în aprilie anul viitor. Macul este cultivat în primul rând în India pentru opiu ca sursă bogată de morfină pentru uz medical și pentru semințe și ulei de semințe.
Există o serie de soiuri de P. somniferum L. cultivate în India.

  3. Beneficii privind consumul semintelor de mac

 Semințele de mac conțin mulți compuși chimici derivați din plante, care s-au dovedit a avea proprietăți antioxidante, de prevenire a bolilor și de sănătate.

 Aroma lor unică de nuci este datorata acizilor grași și a uleiurilor volatile esențiale, care cuprind aproximativ 50% din greutatea netă. Semințele sunt deosebit de bogate în acizi oleici și linoleici. Acidul oleic, un acid gras monosaturat, ajută la scăderea nivelului de LDL sau „colesterol rău” și la creșterea nivelului de HDL sau „colesterol bun” în sânge.

 Anumite studii sugerează că dieta mediteraneană, bogată în acizi grași monoinsaturați, ajută la prevenirea bolilor coronariene și a loviturilor prin favorizarea profilului sanatos al lipidelor din sânge.

 Sâmburii exteriori de mac sunt o sursă bună de fibre dietetice. 100 g semințe crude asigură 19,5 g sau 51% din nivelurile recomandate zilnice (RDA) de fibre. O mare parte din această fibră contribuie la absorbtia apei din tractul digestiv și, prin aceasta, ușurează problema constipației.

 În plus, fibra dietetică se leagă de sărurile biliare (un produs al colesterolului) și scade reabsorbția lor în colon. Ajută astfel la o scădere suplimentară a nivelului de colesterol LDL din sânge.

 Semințele contin vitamine complexe, sursa excelentă de vitamine B, precum tiamina, acidul pantotenic, piridoxina, riboflavina, niacina și acidul folic. Multe dintre aceste vitamine funcționează ca co-factori în metabolismul substratului, în special grăsimile și carbohidrații din corpul uman.

 Semințele de mac conțin minerale precum fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, zinc și magneziu. Cuprul utilizat în producerea de globule roșii. Zincul este un co-factor în multe enzime care reglează creșterea și dezvoltarea, generarea de spermă, digestia și sinteza acidului nucleic.

 Potasiul este o componentă importantă a lichidelor celulare și corporale care ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale. Corpul uman folosește manganul ca cofactor pentru enzima importantă antioxidantă, superoxid dismutaza.

 Semințele de mac uscate conțin niveluri foarte mici de alcaloizi de opiu, cum ar fi morfină, tebaină, codienă, papaverină, etc. Când sunt consumate în alimente, acești compuși produc un efect minim asupra sistemului nervos uman. Dimpotrivă, aceste substanțe chimice au avut unele efecte benefice asupra organismului uman; calmează iritabilitatea nervoasă, acționează ca si calmante. 

  

    4. Reteta cu seminte de mac : chec picant de morcov cu seminte de mac 

 

Ingrediente

- 1 ceasca miere

- 1/2 ceasca ulei de masline

- 1/2 ceasca margarina

- 250 g morcovi rasi

- 1 lingurita coaja de portocala rasa

- 1 ceasca iaurt

- 2 oua batute

- 1 1/2 linguri seminte de mac

- 1 lingurita scortisoara

- 3 linguri stafide negre inmuiate in apa

- 170-180 g faina

- 1 lingura praf de copt

 

Mod de preparare : Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu unt o tava de chec. Se pun intr-un castron mare uleiul de masline, margarina si mierea si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se adauga iaurtul, condimentele, coaja de portocala si se amesteca in continuare, pana la obtinerea unui aluat ,,apos''. Se adauga faina, stafidele scurse si semintele de mac. Se amesteca foarte bine, se goleste in tava, se niveleaza si se coace la 200 grade timp de 10 minute. Se coboara temperatura la 250 grade si se mai coace timp de 20 minute. Se taie checul cand s-a racit.

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Aida Manole
21/04/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Pretul este bun, calitate buna
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Elena Marchidan
Elena Marchidan
Achizitie Verificata
30/04/2020
Comentarii
Bune, sunt multumita de pret, imi place ambalajul
A fost utilă această recenzie?
26 30
Aida Manole
Aida Manole
Achizitie Verificata
21/04/2020
Comentarii
Pretul este bun, calitate buna
A fost utilă această recenzie?
53 56
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601493
Ambalare :
1 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10652
27,00 RON
27,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+
Pret 25,65 RON
25,65 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 54 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Seminte De Mac (Punga 1,0 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Seminte de mac uniforme, fara aglomerari

(Papaver Somniferum)

GTINEAN 0745760601493
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
27,00 RON
27,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg
in stoc
135,50 RON
27,10 RON  per 1.00 kg
/ Punga
25 Kg
in stoc
669,00 RON
26,76 RON  per 1.00 kg
/ Sac
De interes