Matrițele de copt din silicon vin în mai multe forme și dimensiuni, ceea ce face ca întregul proces de coacere să fie mult mai interesant și mai distractiv. Deși au apărut destul de recent, oamenii au găsit o mulțime de modalități creative de a le folosi la bine. Sunt grozave, deoarece sunt fabricate dintr-un material siliconic antiaderent și pot fi spălate și refolosite de câte ori doriți. Sunt de obicei de culori strălucitoare și forme interesante, în timp ce sunt disponibile la prețuri accesibile!

Dacă v-ați săturat să spălați în permanență tigăile grase, utilizarea în schimb a matrițelor din silicon poate fi soluția pe care ați căutat-o! S-ar putea să fii un maestru bucătar sau cineva căruia îi place pur și simplu să gătească, în orice caz, matrițele din silicon ar trebui să găsească o cale în bucătăria ta. Uitați de tigăile metalice de modă veche și citiți cele 7 sfaturi grozave despre modul de utilizare a matrițelor din silicon pentru torturi sau prajituri!

Sfaturi despre utilizarea formelor de copt din silicon 

Lucrul minunat al acestor matrițe este că pot fi utilizate pentru o varietate de torturi si prajituri. Există câteva lucruri de știut despre ele atunci când sunt utilizate pentru coacere, așa că să ne uităm la câteva sfaturi utile: 

1. Folosiți matrite mai mici

Coacerea cu forme din silicon devine din ce în ce mai populară, atât de mulți bucătari incluzându-i în gătit. Pe lângă faptul că sunt bune și pentru alte lucruri, matrițele mai mici sunt mai practice și mai accesibile, astfel fiind mai ușor de găsit și de utilizat. Echipați-vă cu câteva forme de cupcake în formă regulată, precum și cu unele dintre formele interesante - cum ar fi inimile sau stelele. 

Odată ce ați construit o colecție excelentă, veți descoperi că tot ceea ce ați copt până acum în tigaie în formă regulată, poate fi copt în matrițele din silicon și vă permite să oferiți familiei și prietenilor bucăți de mâncare făcute în mod creativ. . Dacă aveți copii, le va plăcea tot ce este suficient de mic pentru a le ține și de o formă interesantă, așa că sunteți în frunte aici. 

2. Atenție la temperatură

Mulți oameni care cumpără matrițe din silicon au aceeași întrebare - Puteți pune siliconul în cuptor? Deși aceasta este o întrebare complet justificată, trebuie să vă spunem că nu ar trebui să vă îngrijorați prea mult. Matrițele din silicon sunt de obicei foarte rezistente la căldură și pot fi utilizate chiar și la temperaturi foarte scăzute sau ridicate. Desigur, doriți să fiți conștienți de temperatura nominală de utilizare și să evitați să le topiți. 

Deși multe matrițe din silicon mai mici pot rezista la temperaturi de până la 200 de grade Celsius, ar trebui să verificați fiecare bucată de ustensila de copt separat. O altă întrebare care îi interesează pe oameni este următoarea: Puneți vase de silicon direct pe suportul cuptorului? Răspunsul este da, dar dacă doriți să fiți sigur, îl puteți așeza deasupra unei cratițe metalice. Astfel veți ști că coacerea și gătitul la temperaturi ridicate vor fi sigure și veți evita vărsarea sau deformarea  formelor mai mari. 

3. Alegeți cu înțelepciune

Piața are multe de oferit în matrițele din silicon în zilele noastre. Formele și dimensiunile sunt numeroase, dar și caracterul practic variază. De asemenea, sunt destul de ieftine, dar, din nou, asta nu înseamnă că sunt suficient de practice. Multe matrite sunt foarte mici și dacă pregătiți ceva pentru un grup mai mare de oameni, va trebui să faceți mai mult de un lot, ceea ce poate fi un pic obositor și plictisitor. Alegeți matrite în formă regulată de dimensiuni medii și evitați formele drăguțe sau minuscule. Știm cât de tentant poate fi, dar fii inteligent! 

4. Ungerea poate ajuta

În general, ungerea bună nu este cu adevărat necesară cu matrițele din silicon. Cu toate acestea, folosirea spray-urilor de gătit sau chiar ungerea înainte de coacere și gătit vă poate face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba de spălarea lor mai târziu. Gândiți-vă la acest lucru ca la un mijloc de prevenire - veți petrece mult mai puțin timp cu spalatul vaselor după aceea. Nu este ceva pentru care ne străduim cu toții? 

O altă opțiune care poate reduce timpul de spălare este să puneți cupe de hârtie în cuptor în loc să le ungeți și să utilizați doar matrița ca formă structurală. Timpul de curățare va fi minim în acest fel! 

5. Verificați calitatea

Verificarea calității matrițelor din silicon este o necesitate dacă sunteți interesat să cumpărați un produs de calitate. Coacerea în silicon este foarte ușoară și grozavă, dar numai dacă tigaia sau matrița sunt fabricate din silicon 100%, fără umpluturi adăugate. Vrei să fii sigur că cumperi silicon pur, deci trebuie să verifici modul în care a fost făcut. 

Cum puteți verifica dacă forma din silicon pentru tort este fabricat din silicon pur? Ar trebui să faceți urmatorul test - ciupiți siliconul și răsuciți-l puțin. După ce faceți acest lucru și culoarea acestuia rămâne aceeași, aveți de-a face cu o matriță din silicon 100%. Dacă devine alb, probabil că a fost amestecat cu alt material și ar trebui să te îndepărtezi de acesta. Atenție! Dacă doriți să coaceți în silicon, cumpărați mai întâi forme din silicon pur. 

6. Găsiți rețete bune

Un lucru grozav la coacerea cu silicon este varietatea de rețete disponibile online! Nu trebuie să fii un maestru bucătar pentru a putea coace cu silicon , trebuie doar să găsești rețete delicioase pentru matrițe din silicon și să începi să coaceți! 

Desigur, pregătirea oricărui lucru nu este nimic fără ingrediente proaspete și de calitate. Oferta noastră diversă vă va dota cu tot ceea ce aveți nevoie pentru eforturile dvs. de coacere și gătit! Nu ezitați să ne contactați și să primiți consumabilele cât mai curând posibil! 

 

 

7. Reciclați și refolosiți

Este posibil să nu vă fi gândit la asta, dar formele din silicon pentru tort pot fi folosite pentru mult mai multe lucruri decât pentru coacere. Deoarece temperatura matrițelor merge de la scăzută la foarte ridicată, acestea sunt sigure la congelator, frigider, cuptor și cuptor cu microunde. În afară de aceasta, pot fi utilizate și reutilizate de câte ori doriți, dar asigurați-vă că aveți grijă de ele urmând instrucțiunile. Doriți să dureze mult timp, așa că este foarte important să le spălați regulat și să le păstrați corespunzător.

Utilizarea formelor din silicon în gospodăria dvs. este cu adevărat grozavă, deoarece acestea sunt ușor de utilizat, spălat și stivuit.  

Coacere, coacere, coacere, nu este distractiv? Odată ce te-ai obișnuit să folosești matrițe din silicon pentru coacere și gătit, nici nu-ți mai amintești cum era înainte să le ai. După cum puteți vedea, acestea sunt foarte practice și ușor de gestionat, în timp ce în același timp sunt sigure de utilizat la temperaturi diferite. Chiar dacă nu ați fost un fan al coacerii până acum, aceste matrițe drăguțe s-ar putea să vă facă să vă răzgândiți și să vă transforme într-un cofetar patiser de ultimă generație!