Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA

Curcumina 5% WSP (Flacon 0,5 kg)

121,85 RON
243,70 RON  per 1.00 kg
/ Flacon
in stoc
Pretul in puncte: 244 point
Puncte premiu: 6 points

Cantitatea minima pentru "Curcumina 5% WSP (Flacon 0,5 kg)" este 1.

Colorant alimentar natural, galben portocaliu

 

Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Descriere

 Colorant natural, conferă culoarea galben orange şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.) cu excepţia celor pentru sugari şi copii mici, conform cantităţilor prevăzute de reţete.  Acest colorant este greu solubil în apă, iar culoarea obţinută variază de la galben la portocaliu/rosiatic, în funcţie de pH-ul alimentului în care se adaugă.

 Curcumina si turmericul sunt coloranţi naturali, obţinuţi din rădăcinile şi tulpinile plantelor Curcuma longa şi Curcuma domestica. Curcumina se găsește în mod natural în turmeric, este componenta care ofera culoarea galben portocalie distinctiva a condimentului.  Pe de altă parte, turmericul este rădăcina unei plante a carei denumire științifică este Curcuma Longa și probabil de aici curcumina își ia numele. 

 Problema este că pulberea de turmeric conține doar aproximativ 3% curcumină, care este puternicul agent antioxidant și antiinflamator. Când cumpărați un supliment, acesta trebuie să conțină cel puțin 150-250 mg de curcuminoizi pe porție pentru a avea un efect pozitiv real. 

O altă problemă a turmericului este biodisponibilitatea slabă (absorbția) în fluxul sanguin. Corpul se luptă să folosească turmericul, sa il absoarba singur, fără ajutorul potențiatorilor de biodisponibilitate, cum ar fi piperina (din piperul negru). Piperina crește semnificativ absorbția turmericului.

Curcumina este un colorant alimentar natural autorizat în UE, cu valori maxime de utilizare permise de la 20 la 500 mg / kg aliment, în funcție de grupa din care face parte. Curcumina este permisă și în băuturi la niveluri mai mari până la 200 mg / l Mai multe despre doza maxima admisa pentru curcumina in functie de grupa de alimente in care este folosita, cititi aici.

  Specificatii produs :

 - Aspect : pudra cristalina de culoare galben-portocaliu

 - Gust si miros : caracteristic

 - Solubilitate in apa @ 90 grade C : insolubil

 - Ph in 1% solutie apoasa : 6.50

 - Puritate : 5.40%

 Metale grele : NMT 10ppm

 - Plumb : NMT 2ppm

 - Mercur : NMT 1ppm

Mai multe despre curcumina puteti citi aici : https://topingrediente.com/curcumina-colorant-alimentar-natural-si-efectele-terapeutice-ale-acesteia/

Recenzii

Un produs bun, natural, se foloseste in doza mica
Scrie un comentariu

Link-uri utile

.
Promotii
Lista completa a promotiilor
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul