Cum să faci Macarons
23/11/2022

Cum să faci Macarons

Nu este niciodată un moment nepotrivit pentru desert. Biscuiți, prăjitură, plăcintă, ce vrei! Dar uneori trebuie să-l schimbi cu ceva un pic mai chic: macarons. Poate părea dificil, dar cu ghidul nostru ușor de urmărit, nu trebuie să fie. Și le poți personaliza! Vrei o varietate? Utilizați diferite tipuri de coloranți alimentari. Preferi o glazura cu aroma diferita? Adaugă puțin extract de lavandă pentru o senzație florală. O singură mușcătură și te vei simți ca și cum ai fi în Paris.

Ingrediente

pentru 30 de macarons

MACARONS

 • 1 ¾ cană de zahăr pudră ( 210 g )
 • 1 cană făină de migdale ( 95 g ), măcinata fin
 • 1 varf de cutit sare , impartit in doua parti egale
 • 3 albusuri , la temperatura camerei
 • ¼ cană zahăr granulat/ tos ( 50 g )
 • ½ linguriță extract de vanilie
 • 2 picături colorant alimentar în gel (rosu, verde, albastru, galben, violet)

CREMĂ DE UNT DE VANILIE

 • 1 cana unt nesarat ( 230 g ),  la temperatura camerei
 • 3 căni de zahăr pudră ( 360 g )
 • 1 lingurita extract de vanilie
 • 3 linguri smântână groasă
 

Pregătirea

 1. Pregătiți macarons: în bolul unui robot de bucătărie, combinați zahărul pudră, făina de migdale și ½ din cantitatea de sare și procesați la viteză mică, până se omogenizeaza. Cerneți amestecul de făină de migdale printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mare.
 2. Într-un castron mare separat, bate albușurile spumă și ½ din cantitatea de sare rămasă cu un mixer electric de mână până se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul granulat până se încorporează complet. Continuați să bateți până când se formează vârfuri tari (ar trebui să puteți întoarce vasul cu susul în jos fără să cadă nimic).
 3. Se adauga vanilia si se bate pana se incorporeaza. Adăugați colorantul alimentar sau combinatii de culori pentru a obtine nuante și bateți până se omogenizează. Trebuie avut in vedere ca la coacere culoare aluatului se schimba, intensitatea culorii scade.
 4. Adăugați aproximativ ⅓ din amestecul de făină de migdale cernută pe rând la albușurile bătute spumă și folosiți o spatulă pentru a împături ușor până se omogenizează. După ultima adăugare de făină de migdale, continuați să pliați încet până când aluatul cade în panglici și puteți face o cifră 8 în timp ce țineți spatula în sus.
 5. Transferați aluatul de macaron într-o pungă prevăzută cu un vârf rotund.
 6. Puneți din aluat de macarons pe hârtie de pergament în cercuri de (3 cm), la distanță de cel puțin (2 cm) sau folositi un covoras din silicon pentru macarons.

 1. Lăsați macarons-urile să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute până la 1 oră, până se usucă la atingere.
 2. Preîncălziți cuptorul la  (150˚C).
 3. Coaceți macarons pentru 17 minute, până când baza este bine crescuta și macarons-urile nu se lipesc de hârtia de copt.
 4. Transferați macarons-urile pe un grătar pentru a se răci complet înainte de a le umple.
 5. Faceți crema de unt: într-un castron mare, adăugați untul și bateți cu un mixer timp de 1 minut până devine ușor și pufos. Cerneți zahărul pudră și bateți până se încorporează complet. Adăugați vanilia și bateți pentru a se combina. Adăugați smântâna, câte 1 lingură, și bateți pentru a se combina, până când se obține consistența dorită.
 6. Transferați crema de unt într-o pungă prevăzută cu un vârf rotund.
 7. Adăugați  cremă de unt într-o coajă de macaron. Acoperiți-l cu o altă coajă de macaron pentru a crea un sandviș. Repetați cu restul de coji de macaron și crema de unt.
 8. Puneți într-un recipient etanș timp de 24 de ore .
 9. Bucurați-vă!
Comentarii

Recenzii ale clienților

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Silvya
Silvya
03/12/2022
Cum să faci Macarons
Comentarii
Stimă și considerație pentru sfaturile minunate , felicitări ❤️
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu
Produse Recomandate